348 resultaten, verfijn met...

ingrediënt: auberginebasilicumbloemkoolbotercitroensapcourgetteeigembergroenteknoflookkruidenolieolijfoliepeterselierijstrode paprikaspecerijensuikertomaatuivleeswaterzonnebloemoliezoutzwarte peper
Meld u gratis aan!

Zoek door uw kookboeken.

Hieronder ziet u wat voorbeelden van recepten uit willeurige kookboeken. Maar als u zich nu (gratis) aanmeldt op de website, kunt u uw eigen online boekenplank vullen met uw kookboeken en vindt u vervolgens recepten uit uw eigen kookboeken!

Een recept uit Sieberen Meerema en O.L. De Vos - Harmonie Op Je Bord

Bijgerecht uit Harmonie Op Je Bord:

Rode kool

Ingrediënten:
appel, azijn, boter, groente, jeneverbes, kruidnagel, olijfolie, peper, rode kool, rode wijn, ui en zout

Keuken:
Nederlands
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Gehakte salade met kool

Ingrediënten:
bindsla, bleekselderij, gele paprika, komkommer, kool, rode paprika, rode ui, vinaigrette, wortel, zout en zwarte peper

Keuken:
Internationaal
Soort:
salade / vegan / vegetarisch
Een recept uit  - Gemüse!

Recept uit Gemüse! :

Gekarameliseerde wortel met couscous

Ingrediënten:
boter, groente, groentebouillon, hele rietsuiker, lente-ui, munt, peper, rozijnen, soft abrikozen, wortel, wortelgroen en zout

Soort:
vegetarisch / couscous
Een recept uit Simone Beck, Louisette Bertholle, Julia Child, Sidonie Coryn en Paul Child - De kunst van het koken

Recept uit De kunst van het koken:

Gevulde kool met een vulling van rundvlees en ham

Ingrediënten:
broodkruim, bruine fond, ei, ganzenvet, gekookte ham, groente, knoflook, kookvocht van kool, mager gerookt spek, olie, parmezaanse kaas, peper, peterselie, reuzel, rozemarijn, runderbouillon, saus bij gevulde kool, savooiekool, slagroom, tijm, ui, witte kool, wortel en zout

Keuken:
Frans
Soort:
stoofgerecht / vlees / rundvlees
Een recept uit Hans Belterman - Indonesie

Diner / hoofdgerecht uit Indonesie:

Bouillon met vlees, bloemkool en mie - sop kol kembang

Ingrediënten:
bloemkool, djinten, foelie, gemalen komijn, gemalen koriander, groente, ketoembar, knoflook, kruidnagel, mie, nootmuskaat, runderpoulet, ui, zout, zwarte peper en zwarte peperkorrels

Keuken:
Indonesisch
Soort:
vlees / soep/bouillon
Een recept uit Isabel

Recept van De Hippe Vegetarier:

Vegan paprika & chili tortilla bowl met tempeh

Ingrediënten:
ahornsiroop, avocado, avocado, boerenkool, bonen, bosui, bosuien, chili, groenten, harissa, kurkuma, marinade, olie, paprika, puntpaprika, quinoa, rode biet, rode paprika, rode puntpaprika’s, rode quinoa, sesamolie, tamari, tempeh, tortilla, tortilla, gember, verse koriander, wortel, wraps, zwarte bonen en zwarte peper

Een recept uit Isabel

Recept van De Hippe Vegetarier:

Dagje Geen Vlees: Marokkaans pompoenstoofpotje met paprika en bonen

Ingrediënten:
tomaat in blik, bloemkool, bonen, cayennepeper, couscous, ei, fruit, groente, kaneel, kidneybonen, komijn, koriander, kruiden, kruidenmix, kwark, magere kwark, maggi, mede, olie, olijfolie, paprika, peterselie, pompoen, rode ui, rozijnen, specerijen, koriander, tomaten, tomatenblokjes, ui, verse koriander, vlees, wintergroente, wortel, zaden, zout en zwarte bonen

Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Recept uit De Joodse keuken:

Koolsla met mayonaise

Ingrediënten:
gele ui, groene paprika, mayonaise, mosterd, suiker, witte kool, witte peper, witte wijnazijn, wortel en zout

Keuken:
Asjkenazisch / Joods
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Recept uit De Joodse keuken:

Koolsla

Ingrediënten:
extra vierge olijfolie, gele ui, groene paprika, mosterd, suiker, witte kool, witte peper, witte wijnazijn, wortel, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Asjkenazisch / Joods
Soort:
vegan
Een recept uit Sylvia Witteman - Koken met Sylvia Witteman

Recept uit Koken met Sylvia Witteman:

Russische borsjtsj

Ingrediënten:
aardappel, bietjes, bleekselderij, bruine suiker, dille, groene paprika, laurier, peperkorrel, soepvlees, tomaten in blik, uien, wijnazijn, witte kool, wortel, zonnebloemolie en zure room

Keuken:
Russisch
Soort:
soep/bouillon / eenpansgerecht
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Recept uit De Joodse keuken:

Groentestoofpot

Ingrediënten:
bladpeterselie, courgette, foelie, gele paprika, gemberpoeder, kaneel, kippenbouillon, knoflook, koriander, nieuwe aardappels, oranje pompoen, peper, piment, prei, raapjes, rode paprika, tomaten, ui, witte kool, wortel en zout

Keuken:
Tunesisch / Sefardisch / Joods
Soort:
stoofgerecht
Een recept uit P. Poladitmontri en J. Lew - Thailand, een culinaire reis

Diner / lunch / bijgerecht / lunchgerecht / hoofdgerecht uit Thailand, een culinaire reis:

Tofu met groenten - pad pak tow-hoo

Ingrediënten:
bloemkool, broccoli, champignon, knoflook, kratiem, nam pla, oestersaus, olie, peultjes, rode paprika, suiker, taugé, thaise vissaus, tofu, ui, witte peper en wortel

Keuken:
Thais
Soort:
vegetarisch / groente
Een recept uit Thomas Keller, Ellen Vereijken, Jojo Keller en Bart Eijken - Bartje Boemboe

Recept uit Bartje Boemboe:

Atjar Tjampoer

Ingrediënten:
azijn, bloemkool, djahé, djinten, fruit, kokosnootvruchtvlees, groente, groenten, gula djawa, haricots verts, juruk purut, kemirinootjes, korianderpoeder, knoflook, kokos, komkommer, kool, kunyit, laos, lombok, olie, pinda’s, rode lombok, salamblaadje, sereh, sjalot, sjalotten, knoflook, trassi, witte kool, wortel, zout, 
zout en peper en zwarte peper

Keuken:
Indonesisch
Een recept uit Clara ten Houte de Lange, Anneke Ammerlaan en Annelene van Eijndhoven - Ingrediënten

Bijgerecht uit Ingrediënten:

Gado gado

Ingrediënten:
ei, groente, ijsbergsla, ketjap manis, knoflook, kokosmelk, komkommer, olie, peper, pindakaas, sambal oelek, sjalot, snijboon, sperziebonen, taugé, witte kool, wortel en zout

Keuken:
Indonesisch
Soort:
vegetarisch / groente
Een recept uit Pascal Jalhay - Baru Belanda

Recept uit Baru Belanda:

Vulling voor kroket sayur lodeh

Ingrediënten:
bloemkoolroosjes, chinese kool, haricots verts, knoflook, kokosolie, kroketmassa, peper, rode paprika, rode ui, taugé, tempé, winterwortel en zeezout

Keuken:
Indonesisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Bijgerecht uit De dikke vegetariër:

Gemarineerde groente

Ingrediënten:
bloemkool, broccoli, courgette, knoflook, laurier, olijfolie, olijven, oregano, rode paprika, rode wijnazijn, ui, wortel, zomerpompoen, zout en zwarte peper

Keuken:
Amerikaans / Italiaans
Soort:
salade / vegan / vegetarisch
Een recept uit  - De Zilveren Lepel

Diner / lunch / voorgerecht / hoofdgerecht uit De Zilveren Lepel:

Napolitaanse minestrone - minestrone alla napoletana

Ingrediënten:
aardappel, andijvie, aubergine, cannolicchi pasta, courgette, doperwten, gele paprika, knoflook, kool, olijfolie, pancetta, peper, provolone, tomaat, tuinboon, ui, verse basilicum, verse bladpeterselie, wortel en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
vlees / soep/bouillon / groente
Een recept uit Martine

Recept van Duizenden1dag:

Bami goreng met pindasaus

Ingrediënten:
bosuitjes, champignons, gember, groenten, ketjap, ketjap manis, kippendij, knoflookteen, laos, mie, olie, paprika, piment, pindakaas, puntpaprika's, rode peper, sereh, spekjes, taugé, water, witte kool, witte peper en wortel

Haal meer recepten op...