51 resultaten, verfijn met...

ingrediënt: bloembotercitroensapfruitgemberpoedergroentekaneelknoflookkorianderkruidenolieolijfoliepaneermeelrijstspecerijensuikertomaattomatenpureeuivetwortelzonnebloemoliezoutzwarte peper
Meld u gratis aan!

Zoek door uw kookboeken.

Hieronder ziet u wat voorbeelden van recepten uit willeurige kookboeken. Maar als u zich nu (gratis) aanmeldt op de website, kunt u uw eigen online boekenplank vullen met uw kookboeken en vindt u vervolgens recepten uit uw eigen kookboeken!

Een recept uit C. Clark en Sam & Sam Clark - Moro Londen

Diner / hoofdgerecht uit Moro Londen:

Zeeduivel met zoete ui, gember en saffraan

Ingrediënten:
geelwortelpoeder, gemberpoeder, kaneel, knoflook, olijfolie, peper, saffraandraadjes, sinaasappelbloesemwater, sultana's, ui, vastkokende aardappel, water, zeeduivelstaart en zout

Keuken:
Marokkaans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis
Een recept uit Najat Kaanache - NAJAT

Diner / hoofdgerecht uit NAJAT:

Gebraden kip met chocoladesaus

Ingrediënten:
braadkip, citroenen, extra vierge olijfolie, gemalen kurkuma, gemberpoeder, knoflook, saffraandraadjes, ui, uiensaus, water, witte peper, zout en zwarte chocoladesaus

Keuken:
Marokkaans
Soort:
gevogelte
Een recept uit Seppe Nobels - Een kookboek.

Recept uit Een kookboek.:

Belgian Pckles

Ingrediënten:
belgische mosterd, bloemkool, elixer d anvers, fleur de sel, geklaarde boter, gemberpoeder, groentebouillon, honing, kerriepoeder, kurkuma, laurier, maïzena, peper, snackkomkommer, verse augurk, water, witte wijnazijn en zilveruitjes

Keuken:
Belgisch
Soort:
vegetarisch / pickles
Een recept uit Joëlle Lemmers, Sheraz Kazmi en Nawaz Kazmi - Papa Kazmi

Recept uit Papa Kazmi:

KOFTA

Ingrediënten:
beschuit, chapati, chilipoeder, gemberwortel, groene peper, knoflook, koriander, korianderpoeder, kurkuma, mager rundergehakt, ui, water, yoghurt, zout en zwarte peper

Keuken:
Indiaas
Een recept uit Dirk Koppes en Remko Kraaijeveld - The big green egg book

Recept uit The big green egg book:

Indiase Lamsribben Met Chapatis En Appelraïta

Ingrediënten:
appel, cayennepeper, citroensap, garam masala, gember, griekse yoghurt, groene kardemompeulen, knoflook, koenjit, komijnzaad, koriander, lamssparerib, mosterdzaad, nootmuskaat, peper, volkoren tarwemeel, water, wit tarwemeel, zonnebloemolie en zout

Soort:
vlees / barbecue/grill
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Diner / hoofdgerecht uit De Joodse keuken:

Intria - Marokkaanse kip met pasta

Ingrediënten:
bladpeterselie, dunne pasta, gemberpoeder, kaneel, kip, koriander, kurkuma, olie, peper, saffraandraadjes, saffraanpoeder, ui, vermicelli, water en zout

Keuken:
Marokkaans / Sefardisch / Joods
Soort:
gevogelte
Een recept uit Joëlle Lemmers, Sheraz Kazmi en Nawaz Kazmi - Papa Kazmi

Recept uit Papa Kazmi:

Chicken Korma

Ingrediënten:
amandelmeel, basmatirijst, chilipoeder, garam masala, gemberwortel, kardemompeulen, kippendijfilet, knoflook, kokosrasp, koriander, korianderpoeder, kruidnagel, kurkuma, laurier, rijstolie, tomatenpuree, ui, water, yoghurt, zout en zwarte peper

Keuken:
Indiaas
Een recept uit Sarah Woodward en G. Filgate - De Marokkaanse keuken

Diner / hoofdgerecht uit De Marokkaanse keuken:

ramadansoep harira

Ingrediënten:
bloem, citroen, dadel, gedroogde kikkererwten, gemalen komijn, gemberpoeder, kaneel, karkas van kip, koriander, kurkuma, lamsbotten, linzen, olijfolie, peterselie, tomaat, ui, water, zeezout en zwarte peper

Keuken:
Marokkaans
Soort:
soep/bouillon
Een recept uit Joëlle Lemmers, Sheraz Kazmi en Nawaz Kazmi - Papa Kazmi 1 notitie

Diner / hoofdgerecht uit Papa Kazmi:

Vindaloo

Ingrediënten:
agavesiroop, basmatirijst, bruine rijstazijn, chilivlokken, gele paprika, gemberwortel, kipfilet, knoflook, kokosmelk, koriander, korianderchutney, kurkuma, limoen, mosterd, naan, papadums, paprikapoeder, rijstolie, rode peper, tomaat, tomatenpuree, ui, water, zeezout, zout en zwarte peper

Keuken:
Indiaas
Soort:
curry / gevogelte
Een recept uit P. Tryde en Sam & Sam Clark - Moro

Diner / lunch / lunchgerecht / hoofdgerecht uit Moro:

Harira

Ingrediënten:
bleekselderij, bloem, boter, chana dhal, citroen, citroensap, fijn griesmeel, gemberpoeder, groene linzen, kaneel, knoflook, koenjit, lamsnek, lamsschenkel, nootmuskaat, saffraandraadjes, tomatenpuree, ui, verse koriander, water, zeezout en zwarte peper

Keuken:
Mediterraans / Marokkaans
Soort:
vlees / soep/bouillon
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Jonathan Lovekin - Plenty

Diner / lunch / voorgerecht / hoofdgerecht uit Plenty:

Saffraantagliatelle met gekruide boter

Ingrediënten:
00-bloem, boter, cayennepeper, chilivlokken, ei, geelwortelpoeder, gemberpoeder, kaneel, korianderzaad, mild paprikapoeder, munt, olijfolie, peterselie, pijnboompitten, saffraan, sjalot, water, zout en zwarte peper

Soort:
pasta/noodles / vegetarisch
Een recept uit Najat Kaanache - NAJAT

Diner / hoofdgerecht uit NAJAT:

Harira

Ingrediënten:
bladpeterselie, bloem, citroen, gemberpoeder, kikkererwten, knoflook, koriander, kurkuma, linzen, olijfolie, peper, rundvlees, selderijblad, tomaten, tomatenpuree, uien, water en zout

Keuken:
Marokkaans
Soort:
soep/bouillon
Een recept uit Thomas Keller, Ellen Vereijken, Jojo Keller en Bart Eijken - Bartje Boemboe

Recept uit Bartje Boemboe:

Sambal Goreng Telor

Ingrediënten:
asem, djahé, eieren, fruit, gula djawa, juruk purut, knoflook, kunyit, laos, lombok, olie, rode lombok, salamblaadjes, santen, sjalot, sjalotten, knoflook, trassi, water, witte peper en zout

Keuken:
Indonesisch
Een recept uit Isabel

Recept van De Hippe Vegetarier:

Mulligatawny

Ingrediënten:
bleekselderij, bloem, boter, bouillon, citroen, gember, curry, bloem, boter, gehakt, groentebouillon, kaneelstokje, kokosroom, komijnpoeder, korianderpoeder, kruidnagels, kurkuma, laurierblaadjes, munt, pasta, pomodori tomaten, prei, rode ui, specerijen, bleekselderij, knoflook, tomaten, versgemalen zwarte peper, water, wortel, wortels, zout en zwarte peper

Een recept uit J. Goldstein - De Middellandse Zee, een culinaire reis

Diner / voorgerecht / hoofdgerecht uit De Middellandse Zee, een culinaire reis:

Duivenpastei - b'stilla

Ingrediënten:
amandelsnippers, boter, cayennepeper, citroensap, duif, ei, filodeeg, geblancheerde amandelen, gemalen geelwortel, gemalen kaneel, gemalen komijn, gemberpoeder, peper, piepkuiken, poedersuiker, saffraanpoeder, suiker, ui, verse koriander, verse peterselie, water en zout

Keuken:
Mediterraans / Marokkaans / Noord-Afrikaans
Soort:
gevogelte / pastei
Een recept uit Thomas Keller, Ellen Vereijken, Jojo Keller en Bart Eijken - Bartje Boemboe

Recept uit Bartje Boemboe:

Tum Ayam

Ingrediënten:
bananenblad, bananenbladeren, djahé, fruit, gehakt, ui, gula djawa, kemirinootjes, kentjur, kipgehakt, kippengehakt, knoflook, kokosmelk, kunyit, laos, lombok, olie, peper, rijst, salamblaadje, salamblaadjes, santen, knoflook, trassi, ui, water, water, witte rijst, zout en 
zout en peper

Keuken:
Indonesisch
Een recept uit C. Clark en Sam & Sam Clark - Moro Londen

Diner / hoofdgerecht uit Moro Londen:

Couscous royal

Ingrediënten:
fijne couscous, fijn zeezout, gedroogde porcini, geelwortelpoeder, gemberpoeder, groente, harissa, kaneel, lamsschenkel, olijfolie, peper, saffraandraadjes, suiker, sultana's, tomaat, ui, verse bladpeterselie, water en zout

Keuken:
Marokkaans
Soort:
vlees / couscous/bulgur/quinoa / vegetarisch / groente
Haal meer recepten op...