153 resultaten, verfijn met...

ingrediënt: bloemcitroensapcrème fraîchedragoneieidooierkippenbouillonknoflooklaurierlente-uimelknootmuskaatolijfolieparmezaanse kaaspeperpeterseliepreisjalotslagroomsuikertijmwitte peperwitte wijnwortelzoutzure room
Meld u gratis aan!

Zoek door uw kookboeken.

Hieronder ziet u wat voorbeelden van recepten uit willeurige kookboeken. Maar als u zich nu (gratis) aanmeldt op de website, kunt u uw eigen online boekenplank vullen met uw kookboeken en vindt u vervolgens recepten uit uw eigen kookboeken!

Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Diner / bijgerecht uit De Joodse keuken:

Gerst met ui

Ingrediënten:
boter, kippenvet, parelgerst, plantaardige olie, ui, water, zout en zure room

Keuken:
Oost-Europees / Asjkenazisch / Joods
Soort:
pasta, rijst, granen en deegwaren
Een recept uit Gilles Pudlowski - Frankrijk koken en reizen

Bijgerecht uit Frankrijk koken en reizen:

Aardappelkoek met room - truffat

Ingrediënten:
arachideolie, bloem, boter, crème fraîche, eierdooier, melk, nootmuskaat, ontbijtspek, peper, slagroom, ui, vastkokende aardappel, water en zout

Keuken:
Frans
Soort:
vlees / ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / aardappelgerecht
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Diner / bijgerecht uit De Joodse keuken:

Pentchak - Gerst met ui en bonen

Ingrediënten:
boter, kippenvet, parelgerst, plantaardige olie, ui, water, witte bonen, zout en zure room

Keuken:
Oost-Europees / Asjkenazisch / Joods
Soort:
pasta, rijst, granen en deegwaren
Een recept uit Isabel

Recept van De Hippe Vegetarier:

Vegan monday: ingelegde ui

Ingrediënten:
appelciderazijn, chilivlokken, eieren, gedroogde oregano, groenten, ingelegde ui, kaneelstokje, komijnzaad, kruidnagels, limoenen, peperkorrels, rode uien, vruchtensap, sinaasappelschil, sla, suiker, zout, ui, vlees, water en zuivel

Een recept uit  - De Oosterschelde kreeft

Basisrecept uit De Oosterschelde kreeft:

kreeftensaus

Ingrediënten:
bleekselderij, bloem, boter, cognac, garnalenkoppen, kreeftenfond, kreeftenkoppen, kreeftenschalen, laurier, peper, prei, room, sjalot, tijm, tomatenpuree, ui, water, witte wijn, wortel en zout

Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / saus/dressing/jus
Een recept uit Nigel Slater - Keukendagboek 2

Recept uit Keukendagboek 2:

Citroentaart

Ingrediënten:
bloem, boter, bulgur, couscous, deeg, eidooier, eidooier, granen, parelgort, room, sinaasappelschil, spek, ui en water

Een recept uit  - De Oosterschelde kreeft

Diner / lunch / voorgerecht / hoofdgerecht uit De Oosterschelde kreeft:

Oosterscheldekreeft en dashi

Ingrediënten:
ansjovisfilet, boter, bonito, bronzen venkel, cayennepeper, chilipeper, court-bouillon, dashi, dashi-azijn, eierdooier, fleur de sel, gastrique, geklaarde boter, gerookte boter, gezouten boter, jonge wortel, kaffirblad, kippenbouillon, kippenfond, klaverzuring, knoflook, kombu, koriander, korianderbloempjes, kreeft, limoen, melk, munt, olijfolie, palmsuiker, peper, radijs, radijsbloemetjes, room, shiso-bladen, sjalot, spinazie, sushi azijn, ui, venkel, vintage sojasaus, vissaus, water, zout en zwarte peper

Soort:
salade / vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Maxime Bilet, Nathan Myhrvold en Chris Young - Modernist Cuisine [5]

Recept uit Modernist Cuisine [5]:

Muslim Curry Sauce

Ingrediënten:
boter, foelie, gember, kardemompeulen, ghee, kaneel, knoflook, komijnzaad, limoensap, nootmuskaat, rietsuiker, room, saffraan, ui, water en zwarte peperkorrels

Soort:
saus/dressing/jus
Een recept uit Arjen Woudenberg - The Last Waltz

Diner / lunch / lunchgerecht / hoofdgerecht uit The Last Waltz:

Engelse pie met konijn

Ingrediënten:
bloem, boter, doperwten, ei, gekookte ham, konijnenvlees, room, spekvet, ui, versgemalen zwarte peper, water, wortel en zout

Keuken:
Brits
Soort:
quiche / wild
Een recept uit Ditte Isager en René Redzepi - Noma

Recept uit Noma:

Rode schakeringen van kreeft

Ingrediënten:
allesbinder, boter, eidooier, kreeft, kreeftenbouillon, kreeftencorail, maïzena, olie, radicchio, rode aalbessen, rode biet, rodebietensap, rode ui, rood zeewier, room, rozenbottelazijn, rugosa-rozenblaadjes, tijm, vlierbessen en water

Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Ditte Isager en René Redzepi - Noma

Recept uit Noma:

Groenten uit lammefjorden, duindoorn- en kruisbessen

Ingrediënten:
appel-balsamicoazijn, babypreitjes, boter, duindoornbessen, groene kruisbessen, jonge knolselderijtjes, jonge spitskool, karnemelk, kippengelei, melganzenvoet, peterselie, preibloemen, room, sjalot, snijbietblad, stremsel, venkelknol, volle melk, water en worteltjes

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Lidya Winkels - Lidya Winkels kookboek

Diner / voorgerecht uit Lidya Winkels kookboek:

Potage Bagration

Ingrediënten:
boter, eidooier, elleboogmacaroni, foelie, kalfsbot, kippenpoulet, peper, peterselie, rijstemeel, room, selderij, ui, water en zout

Keuken:
Frans
Soort:
soep/bouillon
Een recept uit Lidya Winkels - Lidya Winkels kookboek

Diner / hoofdgerecht uit Lidya Winkels kookboek:

Kalfstong

Ingrediënten:
bieten, boter, foelie, hazelnoten, kalfstong, laurier, mierikswortel, peper, peterselie, room, roquefort, ui, water en zout

Keuken:
Frans
Soort:
kalfsvlees / orgaanvlees
Een recept uit Ditte Isager en René Redzepi - Noma

Recept uit Noma:

Koningskrab en prei in as van hooi

Ingrediënten:
boter, broodkruimels, droge witte wijn, hooi, koningskrabscharen, mosselen, peper, prei, room, sjalotje, tijm, water, witte wijn en zout

Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Ditte Isager en René Redzepi - Noma 1 notitie

Recept uit Noma:

Rendiervlees met knolselderij en wildekruidengelei

Ingrediënten:
appel, appel-balsamicoazijn, bloem, boter, daslookkappertjes, dragon, fluitenkruid, gellangom, hooi, kippengelei, mineraalwater, peterselie, rendierlende, rendierschouder, room, selderijknol, sjalotjes, venkelzaad, water, zevenblad, zoethout en zout

Soort:
vlees / wild
Een recept uit Gilles Pudlowski - Frankrijk koken en reizen

Bijgerecht uit Frankrijk koken en reizen:

Kruiden-risotto uit les Baux - risotto des baux

Ingrediënten:
boter, droge witte wijn, knoflook, langgraanrijst, laurierblad, olijfolie, peper, room, salieblaadjes, sjalot, verse basilicum, verse rozemarijn, verse tijm, water, witte camarguerijst en zout

Keuken:
Frans / Provençaals
Soort:
risotto / rijst / vegetarisch
Een recept uit Randi Danforth - Culinaria U.S.A.

Diner / voorgerecht uit Culinaria U.S.A.:

Bietensoep - borsjt

Ingrediënten:
boter, citroensap, droge witte wijn, karwijzaad, kippenbouillon, kool, rode biet, suiker, ui, versgemalen zwarte peper, water, zout en zure room

Keuken:
Russisch / Amerikaans
Soort:
soep/bouillon / gevogelte
Haal meer recepten op...