77 resultaten, verfijn met...

ingrediënt: cayennepepercitroencitroensapgembergroenteknoflookkomijnkomijnzaadkorianderkruidenolijfolieoreganopaprikapeperpeterselierode uispecerijentomaatuivetwaterwortelzeezoutzonnebloemoliezwarte peper
Meld u gratis aan!

Zoek door uw kookboeken.

Hieronder ziet u wat voorbeelden van recepten uit willeurige kookboeken. Maar als u zich nu (gratis) aanmeldt op de website, kunt u uw eigen online boekenplank vullen met uw kookboeken en vindt u vervolgens recepten uit uw eigen kookboeken!

Een recept uit Yvette van Boven en Oof Verschuren - Home made

Diner / lunch / hoofdgerecht uit Home made:

Mulletjes met chermoula

Ingrediënten:
citroen, komijnzaad, koriander, mul, munt, olijfolie, paprika, peper, peterselie, saffraan, tomaat en zout

Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis
Een recept uit Bas Robben - Zuur

Bijgerecht uit Zuur:

Basispickle

Ingrediënten:
azijn, cayennepeper, dille, groenten, koriander, kruiden, rozemarijn, specerijen, suiker, szechuanpeper, venkelgroen, venkelzaad, zout en zwarte peper

Soort:
chutney/pickle/jam/compote / vegetarisch
Een recept uit Jamie Oliver en David Loftus - Jamie's Amerika

Ontbijt / brunch / diner / lunch / snack of tussendoortje / voorgerecht uit Jamie's Amerika:

Egyptisch gevuld platbrood

Ingrediënten:
citroen, ei, extra vierge olijfolie, gevogelte, hummus, komijnzaad, lente-ui, munt, olijfolie, paprikapoeder, platbrood, sumak, vlees, yoghurt, zahtar, zeezout en zwarte peper

Keuken:
Midden-Oosten / Amerikaans
Soort:
vlees / vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Jamie Oliver en David Loftus - Jamie's Amerika

Diner / lunch / voorgerecht uit Jamie's Amerika:

Ali's wraps met eend

Ingrediënten:
chilipoeder, eend, gemalen komijn, granaatappelpitten, hoisinsaus, ijsbergsla, koriander, limoen, munt, olijfolie, paprikapoeder, radijs, rode spaanse peper, rode ui, sumak, zahtar, zeezout en zwarte peper

Keuken:
Amerikaans
Soort:
wild / gevogelte
Een recept uit Jamie Oliver en David Loftus - Jamie's Amerika

Diner / lunch / voorgerecht uit Jamie's Amerika:

Ali's wraps met eend

Ingrediënten:
chilipoeder, eend, gemalen komijn, granaatappelpitten, hoisinsaus, ijsbergsla, koriander, limoen, munt, olijfolie, paprikapoeder, radijs, rode spaanse peper, rode ui, sumak, zahtar, zeezout en zwarte peper

Keuken:
Midden-Oosten / Amerikaans
Soort:
wild / gevogelte
Een recept uit Jamie Oliver en David Loftus - Jamie's Amerika

Diner / lunch / voorgerecht uit Jamie's Amerika:

Mijn astoriasoep

Ingrediënten:
bloemtortilla, bulgur, gemalen komijn, gerookt paprikapoeder, gevogeltebouillon, kerstomaat, knoflook, limoen, munt, olijfolie, paprika, rode ui, sumak, tomaat in blik, zahtar, zeezout en zwarte peper

Keuken:
Midden-Oosten / Amerikaans
Soort:
soep/bouillon / gevogelte
Een recept uit Jamie Oliver en David Loftus - Jamie's Amerika

Lunch uit Jamie's Amerika:

Mijn astoriasoep

Ingrediënten:
bloemtortilla, bulgur, gemalen komijn, gerookt paprikapoeder, gevogeltebouillon, kerstomaat, knoflook, limoen, munt, olijfolie, paprika, rode ui, sumak, tomaat in blik, zahtar, zeezout en zwarte peper

Keuken:
Amerikaans
Soort:
soep/bouillon / gevogelte
Een recept uit Jamie Oliver en David Loftus - Jamie's Amerika

Diner / lunch / voorgerecht uit Jamie's Amerika:

Mijn astoriasoep

Ingrediënten:
bloemtortilla, bulgur, gemalen komijn, gerookt paprikapoeder, gevogeltebouillon, kerstomaat, knoflook, limoen, munt, olijfolie, paprika, rode ui, sumak, tomaat in blik, zahtar, zeezout en zwarte peper

Keuken:
Amerikaans
Soort:
soep/bouillon / gevogelte
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Sami Tamimi - Ottolenghi het kookboek

Diner / lunch / avondmaal / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti / hoofdgerecht uit Ottolenghi het kookboek:

Kwartel van de barbecue met mograbiahsalade

Ingrediënten:
bosui, boter, citroen, fregola, geelwortelpoeder, gemalen komijnzaad, gember, grof zeezout, honing, kaneel, kardemompeulen, knoflook, koriander, kwartel, milde rode chilipeper, mograbiah, munt, olijfolie, paprikapoeder, peper, peterselie, pimentkorrels en zout

Soort:
barbecue/grill / gevogelte
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Sami Tamimi - Ottolenghi het kookboek

Diner / avondmaal / hoofdgerecht uit Ottolenghi het kookboek:

Gegrilde makreel met zoete-aardappelpickles en muntyoghurt

Ingrediënten:
anijsster, citroen, fijne kristalsuiker, gember, griekse yoghurt, grof zeezout, kaneelstokje, karwijzaad, knoflook, komijnzaad, korianderzaad, limoen, makreelfilets, minikomkommer, munt, olijfolie, paprikapoeder, plantaardige olie, rode chilipeper, tamarindepasta, venkelzaad, zoete aardappel, zout, zwarte peper en zwarte peperkorrels

Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit  - Tapas

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Tapas:

Gekruide abrikoos-lamsspiesjes

Ingrediënten:
cayennepeper, citroen, citroensap, gedroogde abrikozen, gemalen komijn, gemalen koriander, knoflook, lamslappen, magere yoghurt, munt, olijfolie, paprikapoeder, zout en zwarte peper

Soort:
vlees
Een recept uit S. Wheeler, T. Glanville en Sam & Sam Clark - Casa Moro

Diner / voorgerecht / lichte maaltijd / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Casa Moro:

Turkse ravioli met pittig lamsvlees en yoghurt - manti

Ingrediënten:
boter, chilipepervlokken, ei, gemalen komijn, griekse yoghurt, harde tarwebloem, kaneel, kippenbouillon, knoflook, rode puntpaprika, lamsgehakt, munt, oregano, paprikapoeder, piment, ui, verse bladpeterselie, zeezout en zwarte peper

Keuken:
Turks
Soort:
vlees / pasta/noodles
Een recept uit Pepita Aris en N. Dowey - De Spaanse keuken

Diner / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti / hoofdgerecht uit De Spaanse keuken:

lamsspiesen met salsa van rode ui

Ingrediënten:
gemalen komijn, gemalen zwarte peper, lamsvlees, munt, olijfolie, paprikapoeder, rode ui, rodewijnazijn, tomaat, verse basilicum en zout

Keuken:
Spaans
Soort:
vlees / barbecue/grill
Een recept uit Christine Ingram - Rijst en risotto

Diner / hoofdgerecht uit Rijst en risotto:

Marokkaanse pikante gehaktballetjes met rode rijst

Ingrediënten:
bouillon, gemalen kaneel, gemalen komijn, gemberpoeder, knoflook, lamsbout, marokkaans brood, paprikapoeder, rode rijst, tomatensap, ui, verse koriander, verse munt, verse peterselie, versgemalen zwarte peper, yoghurtdressing, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Marokkaans
Soort:
vlees / rijst
Een recept uit Ans Withagen en Danielle Krijtenburg - Thuis in de keuken

Diner / lunch / voorgerecht uit Thuis in de keuken:

Groentesoep

Ingrediënten:
bouillon, granen, groente, kaas, kruiden, laurierblad, olie, parmezaankorst, peper, peulvruchten, schijfjes citroen, sinaasappelrasp, specerijen, ui, witte wijn en zout

Soort:
soep/bouillon / vegetarisch
Een recept uit Ans Withagen en Danielle Krijtenburg - Thuis in de keuken

Bijgerecht / snack of tussendoortje / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Thuis in de keuken:

Groentekoekjes

Ingrediënten:
aardappel, biet, boekweitmeel, cayennepeper, courgette, erwtjes, groene kruiden, knolselderij, komijnzaad, olie om te bakken, paprikapoeder, pastinaak, peterseliewortel, pompoen, prei, tarwemeel, ui, winterpeen en zout

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Sarah Woodward en G. Filgate - De Marokkaanse keuken

Diner / voorgerecht / hoofdgerecht uit De Marokkaanse keuken:

kebabs van lamsgehakt

Ingrediënten:
cayennepeper, gemalen komijn, grof zeezout, lamsgehakt, paprikapoeder, ui, verse koriander, verse munt en verse peterselie

Keuken:
Marokkaans
Soort:
vlees / barbecue/grill
Een recept uit Sarah Woodward en G. Filgate - De Marokkaanse keuken

Diner / voorgerecht uit De Marokkaanse keuken:

artisjokharten met tuinbonen

Ingrediënten:
artisjok, citroen, gemalen komijn, knoflook, munt, olijfolie, paprikapoeder, peterselie, saffraandraadjes, tuinbonen, ui en zeezout

Keuken:
Marokkaans
Soort:
vegetarisch
Een recept uit J. Lawson - Cocina Nueva

Diner / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Cocina Nueva:

Garnalentortilla´s met gekruide yoghurt

Ingrediënten:
besan, bloem, blond pils, cayennepeper, citroen, citroensap, ei, gemalen komijn, gemalen venkelzaad, gepelde rauwe garnalen, zoet gerookt paprikapoeder, kikkererwtenmeel, knoflook, olie, rode ui, spaans pils, verse koriander, verse munt, schapenyoghurt en zout

Keuken:
Spaans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / frituur
Een recept uit Ylva Bergqvist - Veggie in 30 minuten

Lunch / buffet / avondmaal uit Veggie in 30 minuten:

Shakshuka met kidneybonen en tahindressing

Ingrediënten:
bulgur, eieren, gemalen komijnzaad, gemalen korianderzaad, kidneybonen, olijfolie, paprikapoeder, pitabroden, tahin, knoflook, tomaat uit blik, kruiden, citroensap, water, zout en zwarte peper

Soort:
stoofgerecht / vegetarisch
Een recept uit Ilse Konig, Ilse König, Clara Monti en Inge Prader - Minimania

Recept uit Minimania:

Hummuscups

Ingrediënten:
doperwten, gemalen komijn, boter, groente, harissa, honing, koriander, munt, olijfolie, peper, rijst, rode biet, sesamolie, sesampasta, sinaasappel, sojabonen, suiker, knoflook, knoflook, citroensap, zout, volkoren tarwemeel en wortels

Soort:
hartige hapjes / vegetarisch
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Jonathan Lovekin - Plenty

Lunch / bijgerecht uit Plenty:

Vindaloo van twee soorten aardappel

Ingrediënten:
appelazijn, bruin mosterdzaad, fenegriekzaad, fijne kristalsuiker, geelwortelpoeder, gember, kaneel, kardemompeul, kerrieblaadjes, komijnzaad, koriander, korianderzaad, kruidnagel, mild paprikapoeder, munt, plantaardige olie, rode chilipeper, rode paprika, sjalot, tomaat, vastkokende aardappel, water, zoete aardappel en zout

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Sylvia Witteman - Koken met Sylvia Witteman

Diner / hoofdgerecht uit Koken met Sylvia Witteman:

Kisir

Ingrediënten:
bulgur, citroen, feta, komijn, komkommer, koriander, lente-uien, munt, paprika, peterselie, rode peper, sla, tomatenpuree, tomaten uit blik, zonnebloemolie, zout en zwarte peper

Keuken:
Turks
Soort:
vegan / couscous/bulgur/quinoa
Een recept uit Annette van Ruitenburg, Ruth de Ruwe, Rene Zanderink en Elsje Bruijnesteijn - Liever lokaal

Diner / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Liever lokaal:

Falafal van Kievitsbonen

Ingrediënten:
bladpeterselie, bloem, bosui, citroenmelisse, citroensap, gemalen komijn, gemalen koriander, kievitsbonen, knoflook, komijnzaad, koriander, munt, olie, rode chilipeper, scherp paprikapoeder, verveine en zout

Keuken:
Hollands
Soort:
peulvruchten / vegetarisch
Haal meer recepten op...