83 resultaten, verfijn met...

ingrediënt: azijnbloembotercitroencitroensapgroenteknoflookkruidnagellaurierolieolijfoliepeperpeterseliepreiselderijspecerijentijmtomatenpureeuivetwaterwortelzonnebloemoliezoutzwarte peperzwarte peperkorrels
Meld u gratis aan!

Zoek door uw kookboeken.

Hieronder ziet u wat voorbeelden van recepten uit willeurige kookboeken. Maar als u zich nu (gratis) aanmeldt op de website, kunt u uw eigen online boekenplank vullen met uw kookboeken en vindt u vervolgens recepten uit uw eigen kookboeken!

Een recept uit Jenny Linford en Ryland Peters & Small - Tomaten

Recept uit Tomaten:

Passata

Ingrediënten:
gehakt, laurierblad, olijfolie, bleekselderij, suiker, knoflook, tijm, tomaten, zout en zwarte peper

Soort:
saus/dressing/jus / vegetarisch
Een recept uit Mirjam Bakker-van Dam - Belgie

Diner / hoofdgerecht uit Belgie:

Mosselen met mosterdsaus

Ingrediënten:
bleekselderij, citroen, droge witte wijn, grove mosterd, laurierblad, mayonaise, mosselen, suiker, ui, verse peterselie, peper, winterwortel, zout en zure room

Keuken:
Belgisch
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Samin Nosrat - Zout, vet, zuur, hitte

Diner / bijgerecht uit Zout, vet, zuur, hitte:

Gevlinderde Thanksgiving-kalkoen

Ingrediënten:
bleekselderij, chilivlokken, citroen, extra vierge-olijfolie, gele ui, kalkoen, knoflook, laurierblad, rozemarijn, salie, suiker, tijm, wortel, zout en zwarte peperkorrels

Keuken:
Amerikaans
Soort:
vlees
Een recept uit R. Salaman en Martin Brigdale - De Griekse keuken thuis

Recept uit De Griekse keuken thuis:

Stoofpot van konijn met zilveruitjes

Ingrediënten:
bleekselderij, bloem, bruine rietsuiker, kaneelstokje, knoflook, konijn, laurierblaadjes, olijfolie, pimentbessen, rode wijn, rodewijnazijn, tomatenpuree, verse rozemarijn, water, wortels, zilveruitjes, zout en zwarte peper

Keuken:
Grieks
Soort:
stoofgerecht / vlees
Een recept uit J. Goldstein - De Middellandse Zee, een culinaire reis

Diner / buffet / hoofdgerecht uit De Middellandse Zee, een culinaire reis:

Zoetzuur konijn - coniglio all'agrodolce

Ingrediënten:
ansjovisfilet in olie, bleekselderij, droge rode wijn, groene olijven, kappertjes, konijn, laurierblad, olijfolie, pancetta, peper, pijnboompitten, reuzel, rodewijnazijn, rozijnen, suiker, ui, verse salieblaadjes, wortel en zout

Keuken:
Mediterraans / Siciliaans / Italiaans
Soort:
stoofgerecht / wild
Een recept uit J. Lawson - Cocina Nueva

Diner / hoofdgerecht uit Cocina Nueva:

Gebraden varkensbuik met venkel

Ingrediënten:
anijs, appel, bleekselderij, boter, bruine ui, citroensap, eschalot, franse sjalot, gedroogde muskaatdruiven, grof zeezout, knoflook, laurierblad, manzanilla, olijfolie, pastis, rozijn, suiker, varkensbotten, varkensbuik, venkelknol, venkelloof, venkelzaad en wortel

Keuken:
Spaans
Soort:
vlees
Een recept uit Irene van Blommestein - Parade van pasta & pizza

Bijgerecht uit Parade van pasta & pizza:

Tomatensaus variatie met augurk

Ingrediënten:
bleekselderij, bloem, boter, knoflookpoeder, kruidenbouillon, laurierblad, oregano, peper, slagroom, suiker, tomatenpuree, ui, wijnazijn, zoetzure augurk en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
warme sauzen / vegetarisch
Een recept uit Yolanda van der Jagt, Job Franken en S. Benjamins - Lekker Hollands

Diner / voorgerecht uit Lekker Hollands:

Zoetzure makreel

Ingrediënten:
bleekselderij, bospeen, kristalsuiker, laurier, makreel, mosterdzaad, peperkorrel, prei, venkelzaad en zout

Keuken:
Nederlands
Een recept uit  - De Zilveren Lepel

Diner / lunch / hoofdgerecht uit De Zilveren Lepel:

Garnalen in zoete saus - gamberi in salsa dolceforte

Ingrediënten:
bleekselderij, bloem, citroen, cognac, droge witte wijn, geconcentreerde visbouillon, kaneel, laurierblad, olijfolie, peper, pijnboompitten, prei, garnaal, suiker, sultana's, tomaat, ui, verse tijm, wortel en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit Gilles Pudlowski - Frankrijk koken en reizen

Diner / hoofdgerecht uit Frankrijk koken en reizen:

Boekweitpudding met vlees en groenten - kig-ha-farz

Ingrediënten:
basterdsuiker, bleekselderij, boekweitmeel, boter, bouquet garni, buikspek, crème fraîche, ei, groene kool, grof zeezout, klapstuk, korianderzaad, kruidnagel, laurierblad, meiknol, melk, peper, peperkorrel, prei, rozijnen, runderappel, runderstoofvlees, slagroom, sukadestuk, ui, verse peterselie, verse selderij, verse tijm, wortel en zout

Keuken:
Frans
Soort:
stoofgerecht / vlees / groente
Een recept uit  - Feestelijk tafelen

Diner / buffet / voorgerecht uit Feestelijk tafelen:

Manhattan clam chowder

Ingrediënten:
aardappel, bleekselderijhart, droge witte wijn, fijne kristalsuiker, knoflook, laurierblad, maïskolf, plantaardige olie, pomodori, rookspek, strandschelpen, tabasco, tomatensap, ui, verse bladpeterselie, versgemalen zwarte peper, visbouillon en zout

Keuken:
Amerikaans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / soep/bouillon / feestdagen
Een recept uit Russell Norman - Spuntino

Diner / snack of tussendoortje / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Spuntino:

Tafelzuur

Ingrediënten:
bieten, bleekselderij, bloemkool, ciderazijn, courgette, fijne tafelsuiker, gember, granny smith, grof zeezout, jeneverbessen, kardemompeul, komijnzaad, korianderzaad, laurier, mierikswortel, rabarber, selderijzaad, steranijszaden, venkel, wittewijnazijn en wortel

Keuken:
Amerikaans / Italiaans
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Christian Weij - Verrot lekker

Bijgerecht uit Verrot lekker:

Echte tomatenketchup

Ingrediënten:
bleekselderij, cayennepeper, kaneel, knoflook, kruidnagel, laurier, paprikapoeder, rietsuiker, tomaten, ui, witte peper en zeezout

Soort:
saus/dressing/jus / vegetarisch
Een recept uit Eckart Witzigmann - Kochen für zwei

Diner / hoofdgerecht uit Kochen für zwei:

Biergartenmenu: Marinierte Renke / Gemarineerde houting

Ingrediënten:
bleekselderij, champignons, dille, dragon, houtingfilet, jeneverbessen, knoflook, laurier, peperkorrels, peterseliestengel, pimentkorrels, rode chilipeper, rode ui, rode wijn, rode wijnazijn, suikerklontjes, tijm, wortel en zeezout

Soort:
vis
Een recept uit Maroeska Metz - Hoe dan?!

Diner / hoofdgerecht uit Hoe dan?!:

Zuurvlees

Ingrediënten:
azijn, bleekselderij, boter, bruine suiker, kruidnagel, laurier, maïzena, ontbijtkoek, runderlappen, ui, water, wortel, zout en zwarte peperkorrels

Keuken:
Limburgs
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Diner uit De Joodse keuken:

Heilbot met eieren en citroensaus

Ingrediënten:
bleekselderij, citroensap, ei, heek, heilbot, kabeljauw, laurier, maïzena, schelvis, snoek, suiker, ui, witte peper, wortel, zalm en zout

Keuken:
Brits / Sefardisch / Joods
Soort:
vis
Een recept uit Seppe Nobels - Een kookboek.

Basisrecept uit Een kookboek.:

Court-bouillon

Ingrediënten:
bleekselderij, chiliflakes, jeneverbessen, knoflook, kruidnagel, laurier, peperkorrels, peterseliestengels, preiwit, suiker, tijm, venkel, water, wortel en zout

Keuken:
Internationaal
Soort:
bouillon
Een recept uit Russell Norman - Spuntino

Lunch / snack of tussendoortje uit Spuntino:

Slider met ossentong, zure bieten en mierikswortel

Ingrediënten:
bleekselderij, boter, briochebroodjes, jeneverbessen, knoflook, kruidnagels, laurier, mierikswortelcrème, olijfolie, ossentong, salie, tafelsuiker, tijm, ui, wortel, zeezout, zure bieten en zwarte peperkorrels

Keuken:
Amerikaans / Italiaans
Soort:
vlees / brood/sandwiches/crostini/bruschetta
Haal meer recepten op...