95 resultaten, verfijn met...

ingrediënt: amandelspijsbotercitroenraspcitroensapcitroenschileidooiereiwitfijne kristalsuikergedroogde gistkaneelkrentenkristalsuikermelkolijfoliepoedersuikerrumsuikervanillesuikerwaterzonnebloemoliezout
Meld u gratis aan!

Zoek door uw kookboeken.

Hieronder ziet u wat voorbeelden van recepten uit willeurige kookboeken. Maar als u zich nu (gratis) aanmeldt op de website, kunt u uw eigen online boekenplank vullen met uw kookboeken en vindt u vervolgens recepten uit uw eigen kookboeken!

Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Recept uit De Joodse keuken:

Putizza di noci - Gistrol uit Triëst

Ingrediënten:
bittere chocolade, bloem, boter, citroenrasp, citroensap, droge gist, ei, eidooier, gist, melk, rum, suiker, walnoten, wijn en zout

Keuken:
Sefardisch / Joods / Italiaans
Soort:
koek en gebak / vegetarisch
Een recept uit Annette van Ruitenburg, Ruth de Ruwe, Rene Zanderink en Elsje Bruijnesteijn - Liever lokaal

Diner / bijgerecht / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Liever lokaal:

Dulsepesto en zeewierbrood

Ingrediënten:
bloem, bosui, citroen, droge gist, dulse, ei, mayonaise, nori, olie, olijfolie, suiker, wakame, zeesla, zeewier en zout

Keuken:
Hollands
Soort:
brood en broodgerecht / vegetarisch
Een recept uit Simone van den Berg en Vanessa van Koppen - Zalig zoet

Recept uit Zalig zoet:

thomasstriezeln

Ingrediënten:
bloem, citroen, ei, boter, gist, poedersuiker, kaneelsuiker en zure room

Keuken:
Duits
Soort:
brood/sandwiches/crostini/bruschetta / vegetarisch
Een recept uit Jean Michel Raynaud - Het Franse bakboek

Recept uit Het Franse bakboek:

Beignets à la cannelle

Ingrediënten:
citroenen, eieren, bloem, boter, gedroogde gist, kaneelpoeder, koolzaadolie, kristalsuiker, tafelzout, vanille-extract, vanillestokje en volle melk

Keuken:
Frans
Soort:
gebak/koek/taart/pudding
Een recept uit Jonah Freud, Ronald Hoeben en Cees Holtkamp - De banketbakker

Recept uit De banketbakker:

Oliebollen

Ingrediënten:
jonagold appel, bloem, citroenzest, ei, gist, krenten, melk, poedersuiker, boter, rozijnen en zonnebloemolie

Soort:
brood en broodgerecht
Een recept uit André Dominé - Culinaria Frankrijk

Bij de koffie uit Culinaria Frankrijk:

Madeleines

Ingrediënten:
bloem, boter, citroenschil, ei, gist, suiker en vanillestokje

Keuken:
Frans
Soort:
gebak, koek, taart, pudding
Een recept uit delicious. magazine - Hét bakboek!

Diner / nagerecht uit Hét bakboek!:

Savarin met kumquats en room

Ingrediënten:
abrikozenjam, bloem, boter, citroen, ei, fijne kristalsuiker, gedroogde gist, kumquat, limoncello, sinaasappel, slagroom en volle melk

Een recept uit Annette van Ruitenburg, Ruth de Ruwe, Rene Zanderink en Elsje Bruijnesteijn - Liever lokaal

Ontbijt / brunch / lunch / buffet / bijgerecht uit Liever lokaal:

Pinksterbollen

Ingrediënten:
bloem, boter, citroenrasp, ei, gekonfijte rabarber, gist, melk, rozijnen en zout

Keuken:
Hollands
Soort:
brood en broodgerecht / vegetarisch
Een recept uit Jonah Freud - Rijksmuseum kookboek

Traktatie uit Rijksmuseum kookboek:

Oliebollen

Ingrediënten:
bloem, citroenrasp, ei, gist, melk, poedersuiker, roomboter, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Nederlands
Soort:
zoet / frituur / feestdagen
Een recept uit Simone van den Berg en Vanessa van Koppen - Zalig zoet

Recept uit Zalig zoet:

babka

Ingrediënten:
citroen, eidooier, bloem, gist, glazuur, poedersuiker, melk, rozijnen, vanille-essence, vanillestokje, boter en zout

Keuken:
Pools
Soort:
brood/sandwiches/crostini/bruschetta / vegetarisch
Een recept uit delicious. magazine - Hét bakboek!

Recept uit Hét bakboek!:

Broodjes met amandel en frambozen

Ingrediënten:
amandelschaafsel, amandelspijs, bloem, boter, citroensap, citroenschil, custardpoeder, ei, frambozen, gedroogde gist, gemalen kaneel, melk, poedersuiker en rietsuiker

Soort:
brood/sandwiches/crostini/bruschetta
Een recept uit B. Van Loo - Als kok in Frankrijk

Bij de koffie uit Als kok in Frankrijk:

Madeleines

Ingrediënten:
bloem, boter, citroenschil, ei, gist, suiker en vanillestokje

Soort:
koek en gebak / vegetarisch
Een recept uit Eric Van den Hende en Frank Croes - Bakboek

Recept uit Bakboek:

Berlijnse bollen

Ingrediënten:
banketbakkersroom, bloem, bloemsuiker, boter, citroenrasp, ei, gist, water, witte kristalsuiker en zout

Soort:
gebak/koek/taart/pudding / zoet / koek en gebak / frituur
Een recept uit  - De Zilveren Lepel

Ontbijt / brunch / diner / buffet / nagerecht / bij de koffie uit De Zilveren Lepel:

Kugelhopf - kugelhupf

Ingrediënten:
bloem, boter, citroenrasp, ei, fijne kristalsuiker, gist, melk, muskaatrozijnen en room

Keuken:
Italiaans
Soort:
ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / koek en gebak / vegetarisch
Een recept uit Regula Ysewijn - Brits bakboek

Ontbijt / brunch / bij de koffie uit Brits bakboek:

Citroenbroodjes uit Whitby - Whitby lemon buns

Ingrediënten:
bakpoeder, bloem, boter, citroenrasp, citroensap, ei, gist, krenten, melk, poedersuiker, rozijnen, witte suiker en zeezout

Keuken:
Brits
Soort:
brood en broodgerecht / gebak, koek, taart, pudding / vegetarisch
Haal meer recepten op...