68 resultaten, verfijn met...

ingrediënt: azijnbotercayennepepercitroensapgemberkaneelknoflookkorianderzaadkruidenolieolijfoliepaprikapeperrode paprikaspecerijentomaatuivetwaterwortelzonnebloemoliezoutzwarte peper
Meld u gratis aan!

Zoek door uw kookboeken.

Hieronder ziet u wat voorbeelden van recepten uit willeurige kookboeken. Maar als u zich nu (gratis) aanmeldt op de website, kunt u uw eigen online boekenplank vullen met uw kookboeken en vindt u vervolgens recepten uit uw eigen kookboeken!

Een recept uit Yotam Ottolenghi en Jonathan Lovekin - Plenty

Diner / lunch / voorgerecht uit Plenty:

Tomatensoep met griesmeel en koriander

Ingrediënten:
bleekselderij, citroensap, fijne kristalsuiker, gemalen komijnzaad, gemalen korianderzaad, griekse yoghurt, koriander, mild paprikapoeder, olijfolie, semolina, tijm, tomaat, tomatenpuree, ui, water, zout en zwarte peper

Soort:
soep/bouillon / vegetarisch
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Jonathan Lovekin - Plenty

Lunch / bijgerecht uit Plenty:

Okra met tomaten, citroen en koriander

Ingrediënten:
citroensap, fijne kristalsuiker, ingemaakte citroen, koriander, korianderzaad, mild paprikapoeder, munt, okra, olijfolie, peterselieblad, rode chilipeper, rode paprika, tomaat, ui, water, zout en zwarte olijven

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Yotam Ottolenghi - Simpel

Recept uit Simpel:

Tofoe en haricots verts met chraimehsaus

Ingrediënten:
fijne kristalsuiker, gemalen kaneel, gemalen komijnzaad, haricots verts, karwijzaad, knoflook, koriander, limoenen, pikante paprikapoeder, stevige tofoe, tomatenpuree en zonnebloemolie

Soort:
Gegaarde groenten
Een recept uit Jamie Oliver - Jamie's comfort food

Diner / avondmaal / hoofdgerecht uit Jamie's comfort food:

Ghanese pindastoof

Ingrediënten:
aubergine, cayennepeper, kip, kippenbouillon, koriander, laurier, laurierblad, madame jeanette peper, okra, olijfolie, paprikapoeder, peper, pindakaas, rietsuiker, rode ui, rodewijnazijn, suiker, tomaat, tomatenpuree en ui

Keuken:
Zuid afrikaans
Soort:
stoofgerecht / gevogelte
Een recept uit Lisa Q. Fetterman - Sous-vide thuis

Diner / hoofdgerecht uit Sous-vide thuis:

Kip Tikka Masala

Ingrediënten:
boter, cayennepeper, currypoeder, gemalen komijn, gemalen koriander, gember, honing, kipfilet, knoflook, koolzaadolie, korianderblaadjes, kurkuma, paprikapoeder, sjalot, suiker, tomatenpuree en yoghurt

Keuken:
Indiaas
Soort:
sous-vide / gevogelte
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Sami Tamimi - Jeruzalem

Diner / voorgerecht uit Jeruzalem:

Zalmsteaks in chraimeh saus

Ingrediënten:
bloem, cayennepeper, citroen, fijne kristalsuiker, gemalen komijn, groene chilipeper, kaneel, karwijzaad, knoflook, koriander, mild paprikapoeder, tomatenpuree, zalmsteak, zonnebloemolie, zout en zwarte peper

Keuken:
Midden-Oosten / Israëlisch
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Ursula Strik

Recept van Miss Fromage:

Tikka masala currypasta * home made

Ingrediënten:
arachideolie, cayennepeper, garam masala, gedroogde kokos, gember, gerookt paprikapoeder, tomatenpuree, komijnzaad, koriander, korianderzaad, kurkuma, olie, suiker, knoflook, zout en zwarte peper

Een recept uit  - Gemüse!

Diner / hoofdgerecht uit Gemüse! :

Jambalaya

Ingrediënten:
bleekselderij, bonenkruid, courgette, gerookte tofu, gladde peterselie, groentebouillon, kerriepoeder, korianderpoeder, langkorrelrijst, maiskolven, olie, paprikapoeder edelsusz, rode paprika, suiker, tomatenpuree, ui en venkelzaad

Keuken:
Caraïbisch
Soort:
vegan
Een recept uit KAV Practische School - Koken voor elke dag

Recept uit Koken voor elke dag:

Varkensreepjes met groenten

Ingrediënten:
cayennepeper, erwten, knoflook, koriander, olie, paprika, peper, rode wijn, rode wijnazijn, suiker, tomatenpuree, ui, varkensvlees en zout

Soort:
vlees / varkensvlees
Een recept uit J. Lawson - Cocina Nueva

Diner / snack of tussendoortje / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Cocina Nueva:

Zoete empanada's met varkensvlees

Ingrediënten:
bloem, boter, bruine basterdsuiker, cayennepeper, ciderazijn, ei, fino sherry, gemalen komijn, haaskarbonade, kaneel, kippenbouillon, knoflook, pijnboompitten, pimientos del piquillo, rode ui, tomatenpasta, tomatenpuree, verse koriander, witte wijn, zoet paprikapoeder en zout

Keuken:
Spaans
Soort:
vlees / quiche
Een recept uit Hande Bozdogan en Lale Apa - Istanbul Contemporary Cuisine

Recept uit Istanbul Contemporary Cuisine:

Groentevulling

Ingrediënten:
dille, gele ui, gemalen koriander, gladde peterselie, hete paprikapoeder, kaneel, munt, olijfolie, pijnappelpitten, rijst, runderbouillon, suiker, tomatenpasta, zout en zwarte peper

Keuken:
Turks
Soort:
groentevulling
Een recept uit Hande Bozdogan en Lale Apa - Istanbul Contemporary Cuisine

Recept uit Istanbul Contemporary Cuisine:

Groentevulling vegan

Ingrediënten:
dille, gele ui, gemalen koriander, gladde peterselie, hete paprikapoeder, kaneel, munt, olijfolie, pijnappelpitten, rijst, suiker, tomatenpasta, water, zout en zwarte peper

Keuken:
Turks
Soort:
groentevulling
Een recept uit Nadia Zerouali - Melk & dadels

Recept uit Melk & dadels:

Loubia met Hindoestaanse sambal

Ingrediënten:
gedroogde witte bonen, ketchup, knoflook, komijnpoeder, koriander, madame jeanette peper, marokkaanse azijn, olijfolie, paprikapoeder, peper, suiker, tomaat en zout

Keuken:
Marokkaans
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Anne Wilson - Verrassende groentegerechten

Bijgerecht uit Verrassende groentegerechten:

Bloemkoolballetjes in tomatensaus

Ingrediënten:
bloemkool, boter, bruine suiker, cayennepeper, ei, gedroogd basilicum, gedroogde koriander, gemalen fenegriek, gemberpoeder, ghee, kikkererwtenmeel, komijn, kurkuma, laurierblad, paprikapoeder en tomaat

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Yvette van Boven en Oof Verschuren - Home made

Basisrecept uit Home made:

Ketchup

Ingrediënten:
azijn, gember, knoflook, korianderzaad, kruidnagel, nootmuskaat, paprikapoeder, peper, rode paprika, suiker, tomaat, ui en zout

Soort:
saus/dressing/jus
Een recept uit Natacha Arnoult, M. Belin, S. Giacobetti en N. le Foll - Vis en schaaldieren

Recept uit Vis en schaaldieren:

Tortilla met vis en pittige salsa's

Ingrediënten:
bloemtortilla, bruine basterdsuiker, chilipoeder, rode paprika uit pot, goudbrasemfilet, knoflook, komijnpoeder, koriander, langkorrelige rijst, limoen, olijfolie, oregano, paprikapoeder, peterselie, spaanse peper, tomaat, ui en zout

Soort:
tortilla / vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Sergio Vasquez - De verse Spaanse keuken

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit De verse Spaanse keuken:

Hartige gehaktballetjes albóndigas

Ingrediënten:
doperwten, gemalen komijn, gemalen koriander, kaneel, knoflook, lichte basterdsuiker, nootmuskaat, olijfolie, tomaatblokjes, ui, varkensgehakt, versgemalen zwarte peper, witbroodkruim, zoet paprikapoeder en zout

Keuken:
Spaans
Soort:
vlees
Haal meer recepten op...