604 resultaten, verfijn met...

ingrediënt: bleekselderijbloemcitroensapdroge witte wijnkippenbouillonknoflookkruidnagellauriernootmuskaatolieolijfoliepeperpeterseliepreirode wijnrozemarijnrunderbouillonslagroomtomatenpureeuiwaterwitte wijnwortelzout
Meld u gratis aan!

Zoek door uw kookboeken.

Hieronder ziet u wat voorbeelden van recepten uit willeurige kookboeken. Maar als u zich nu (gratis) aanmeldt op de website, kunt u uw eigen online boekenplank vullen met uw kookboeken en vindt u vervolgens recepten uit uw eigen kookboeken!

Een recept uit Harald Wohlfahrt - 45 geniale rezepten

Recept uit 45 geniale rezepten:

Sjalot-truffelkorst

Ingrediënten:
boter, fleur de sel, knoflook, laurier, olijfolie, perigordtruffels, sjalotten, tijm, witbroodkruim en zwarte peper

Keuken:
Frans / Turks
Een recept uit Yotam Ottolenghi - Plenty more

Diner / bijgerecht / avondmaal / hoofdgerecht uit Plenty more:

Wortelgroentenstamp met gesmoorde sjalot

Ingrediënten:
ahornsiroop, boter, fijne kristalsuiker, gemalen komijn, groentebouillon, kabochapompoen, laurier, olijfolie, puy-linzen, rode wijn, selderijknol, sjalotten, tijm, wortelen, zoete aardappel, zout, zwarte peper en zwarte peperkorrels

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Yvette van Boven en Oof Verschuren - Home made zomer

Diner / bijgerecht / hoofdgerecht uit Home made zomer:

Boterige maïsrisotto

Ingrediënten:
bleekselderij, boter, dragon, droge witte vermout, korianderzaad, laurier, maïskolven, parmezaanse kaas, peterselie, bladpeterselie, prei, risottorijst, sjalot en tijm

Soort:
risotto / maïsgerecht
Een recept uit René Redzepi - Noma: a work in progress

Diner / hoofdgerecht uit Noma: a work in progress:

Vislever in boter gepocheerd

Ingrediënten:
boter, citroentijm, druivenpitolie, dulse, eiwit, engelwortelzaad, hooi, kippenbouillon, korianderzaad, laurierblad, miniraapjes, peterselieolie, rendiermos, ui, water, witte wijn, zeeduivellever, zeekraalpoeder en zout

Keuken:
Deens / Noord-west-Europees
Soort:
vis
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / voorgerecht / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Witte bonensoep met boter

Ingrediënten:
bleekselderij, boter, groentebouillon, laurier, peterselie, tijm, ui, witte bonen, wortel, zout en zwarte peper

Keuken:
Internationaal
Soort:
soep/bouillon / vegan / vegetarisch
Een recept uit Seppe Nobels - Een kookboek.

Diner / lunch / voorgerecht uit Een kookboek.:

Uiensoep met mosterdzaad, rauwe ui en tijm

Ingrediënten:
boter, harde abdijkaas, knoflook, kruidnagel, laurier, mosterd, mosterdzaad, peper, prei, runderbouillon, tijm, ui, zout en zuurdesembrood

Keuken:
Belgisch
Soort:
soep/bouillon
Een recept uit Tom Kellerhuis - De herenkookclub

Recept uit De herenkookclub:

Botersaus

Ingrediënten:
droge witte wijn, knoflook, laurierblad, noilly prat, sjalot, tijm, vijgenboter, wittewijnazijn en zwarte peperkorrels

Soort:
saus/dressing/jus
Een recept uit  - Het kookboek van Tip Culinair

Diner / hoofdgerecht uit Het kookboek van Tip Culinair:

Coq au vin

Ingrediënten:
bloem, boter, champignons, cognac, droge rode wijn, knoflook, laurierblad, maïskip, margarine, ontbijtspek, peterselie, rozemarijn, sjalot en tijm

Een recept uit Gilles Pudlowski - Frankrijk koken en reizen

Diner / lunch / voorgerecht / tussengerecht uit Frankrijk koken en reizen:

Mosselen in Wijn- en roomsaus - mouclade

Ingrediënten:
boter, cayennepeper, crème fraîche, droge witte wijn, eierdooier, kerriepoeder, laurierblad, mosselen, muscadet, sjalot, slagroom, verse peterselie en verse tijm

Keuken:
Frans
Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit Teubner - Groot handboek sauzen

Recept uit Groot handboek sauzen:

Reesaus

Ingrediënten:
balsamicoazijn, boter, jeneverbessen, laurierblad, peper, rode wijn, sjalot, tijm, wildfond, witte peperkorrels en zout

Keuken:
Duits
Soort:
saus
Een recept uit Mirjam Bakker-van Dam - Belgie

Diner / hoofdgerecht uit Belgie:

Waterzooi van roodbaars

Ingrediënten:
bleekselderij, boter, koksroom, laurierblad, peper, prei, roodbaarsfilet, sjalot, verse tijm, visfond, wortel en zout

Keuken:
Belgisch
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Haal meer recepten op...