128 resultaten, verfijn met...

ingrediënt: bladpeterseliebloembotercayennepepercitroenknoflookkomijnkomijnzaadkorianderkruidenolieolijfoliepaneermeelpeperrundergehaktspecerijensuikeruivetwaterzeezoutzonnebloemoliezoutzwarte peper
Meld u gratis aan!

Zoek door uw kookboeken.

Hieronder ziet u wat voorbeelden van recepten uit willeurige kookboeken. Maar als u zich nu (gratis) aanmeldt op de website, kunt u uw eigen online boekenplank vullen met uw kookboeken en vindt u vervolgens recepten uit uw eigen kookboeken!

Een recept uit Nadia Zerouali - Melk & dadels

Recept uit Melk & dadels:

Gehaktbrood met ei

Ingrediënten:
chilipoeder, ei, kalfsgehakt, komijnpoeder, kurkumapoeder, paprikapoeder, peper, peterselie, ui en zout

Keuken:
Marokkaans
Soort:
vlees
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Ontbijt / lunch uit De dikke vegetariër:

Ei "Cocotte"

Ingrediënten:
boter, broodkruim, ei, kruiden, olijfolie, specerijenmengsel, zout en zwarte peper

Keuken:
Internationaal
Soort:
ei/omelet/frittata / vegetarisch
Een recept uit René Redzepi - Noma: a work in progress

Diner / hoofdgerecht uit Noma: a work in progress:

Zachtgekookt ei en gefermenteerde knoflook

Ingrediënten:
boerenkool, druivenpitolie, ei, erwtenpuree, gefermenteerde knoflook, hooi, knoflook, komijnpoeder, lavas, mede, oost-indische kers blad, peterselie, peterselieolie, raapzaadolie, sjalot, water, wittewijnazijn en zout

Keuken:
Deens / Noord-west-Europees
Soort:
eieren, kaas en zuivel / groente
Een recept uit  - 101 ballen

Snack of tussendoortje uit 101 ballen:

Tajine met kefta, eieren en komijn

Ingrediënten:
bladpeterselie, boter, cayennepeper, ei, gedroogde chilipeper, gedroogde munt, komijnzaad, lamsgehakt, ras el hanout, ui, zeezout en zwarte peper

Keuken:
Marokkaans
Soort:
lamsvlees
Een recept uit S. Wheeler, T. Glanville en Sam & Sam Clark - Casa Moro

Diner / lunch / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti / lunchgerecht uit Casa Moro:

Marokkaanse eieren met tomaten en komijn

Ingrediënten:
bladpeterselie, bosui, cayennepeper, chilivlokken, ei, fijne kristalsuiker, knoflook, komijnzaad, olijfolie, tomaat, zeezout en zwarte peper

Keuken:
Marokkaans
Soort:
eieren, kaas en zuivel / groenten, aardappels en peulvruchten / vegetarisch
Een recept uit Najat Kaanache - NAJAT

Diner / lunch / hoofdgerecht uit NAJAT:

Gedroogd lamsvlees met ei

Ingrediënten:
bladpeterselie, citroen, eieren, gedroogd lamsvlees, knoflook, komijn, koriander, lamsvet, olijfolie, peper, rode paprika, saffraandraadjes, tomaat, ui, water en zout

Keuken:
Marokkaans
Soort:
lamsvlees
Een recept uit Ylva Bergqvist - 52 Soepen

Diner / lunch / buffet / voorgerecht / avondmaal uit 52 Soepen:

Gekaramelliseerde Wittekoolsoep Met Ei En Gefrituurde Kappertjes

Ingrediënten:
bladpeterselie, eieren, japanse sojasaus, kappertjes, komijnzaad, laurierblaadjes, groentebouillon, bakolie, frituurolie, panko, pimentbessen, rundvleesbouillon, tarwebloem, witte kool, zout en zwarte peperkorrels

Soort:
vlees / soep/bouillon / vegetarisch
Een recept uit Hans Belterman - Indonesie

Diner / bijgerecht / hoofdgerecht uit Indonesie:

Eieren in gekruide saus - telor besengèk

Ingrediënten:
bruine basterdsuiker, daoen salam, djinten, dunne kokosmelk, ei, goela djawa, kemirienoten, ketoembar, knoflook, koenjit, komijn, koriander, kurkuma, laos, maïsolie, sambal trassi, tomaat, ui, verse koriander, verse peterselie en zonnebloemolie

Keuken:
Indonesisch
Soort:
ei/omelet/frittata / vegetarisch
Een recept uit  - Gemüse!

Diner / hoofdgerecht uit Gemüse! :

Kruiden-courgette omelet

Ingrediënten:
courgette, dille, ei, huttenkase, kerstomaat, komijnpoeder, lenteuien, melk, munt, olijfolie, peper, peterselie, pul biber, rucola en zout

Keuken:
Internationaal
Soort:
ei/omelet/frittata / vegetarisch
Een recept uit Steven Joyce en Rebecca Seal - Istanbul

Recept uit Istanbul:

Sumaklı köfte

Ingrediënten:
bladpeterselie, broodkruimels, ei, komijnpoeder, paprikapoeder, plantaardige olie, rundergehakt, sumak, zout, tomatenpuree, turkse rodepaprikapasta, turkse yoghurt, ui en versgemalen zwarte peper

Keuken:
Turks
Een recept uit Ylva Bergqvist - 52 Soepen

Diner / lunch / voorgerecht / avondmaal uit 52 Soepen:

Marokkaanse Kikkererwtensoep Met Bulgur En Lamsgehaktballen

Ingrediënten:
bladpeterselie, citroen, ei, feta, grove bulgur, harissa, kikkererwten, komijnpoeder, lamsgehakt, kippenbouillon, melk, olijfolie, paneermeel, pistachenoten, bleekselderij, knoflook, zout, turkse yoghurt, verse koriander, wortel en zwarte peper

Soort:
vlees / soep/bouillon
Een recept uit  - 101 ballen

Diner / hoofdgerecht uit 101 ballen:

Gehaktballetjes in rode paprikasaus

Ingrediënten:
bladpeterselie, ei, extra vergine olijfolie, gedroogde oregano, gerookt paprikapoeder, knoflook, komijnpoeder, rode paprikasaus, rundergehakt, ui, vers broodkruim, volle melk en zeezout

Keuken:
Spaans
Soort:
rundvlees
Een recept uit  - #watetenwevandaag

Diner / lunch / snack of tussendoortje / hoofdgerecht uit #watetenwevandaag:

Falafel met knofooksaus

Ingrediënten:
bieslook, bloem, cayennepeper, citroensap, cognac, crème fraîche, ei, kikkererwten, knoflook, komijnpoeder, lente-ui, mayonaise, peterselie, selderij, suiker, tahinpasta, zout en zwarte peper

Soort:
vegetarisch
Een recept uit David Dale en Somer Sivrioglu - Anatolië

Recept uit Anatolië:

Kuyruk manti - Kleverige ossenstaartdeegkussentjes met yoghurtbouillon

Ingrediënten:
appelciderazijn, bleekselderij, droge sherry, eiwit, fenegriekpoeder, gedroogde munt, gyozavellen, kaneelpoeder, kippenbouillon, knoflook, komijnpoeder, koriander, maïzena, olijfolie, ossenstaartvlees, paprikapuree, peterselie, pimentpoeder, ui, venkelloof, venkelzaad, wortels en yoghurtsaus

Keuken:
Turks
Soort:
pasta/noodles
Een recept uit Mark Jensen - De Urban Cook

Recept uit De Urban Cook:

Lekker Kruidige Gehaktballen

Ingrediënten:
ei, gemberpoeder, gerookt paprikapoeder, knoflook, komijnpoeder, koriander, olijfolie, extra vierge olijfolie, parmezaanse kaas, peterselie, pimentpoeder, rundergehakt, tomatensaus, ui en zout

Een recept uit Mascha Lammes - Wereldbroodjes

Lunch / avondmaal uit Wereldbroodjes:

Sabich

Ingrediënten:
aubergines, koriander, chiliflakes, citroen, eieren, groene pepers, karwijzaad, knoflook, komijnpoeder, komijnzaad, komkommer, korianderzaad, mango, olijfolie, peterselie, pitabroodjes, tahin en tomaten

Keuken:
Israëlisch
Soort:
brood/sandwiches/crostini/bruschetta / vegetarisch
Een recept uit  - 101 ballen

Diner / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit 101 ballen:

Visballetjes met kurkuma & zonnebloempitten

Ingrediënten:
bladpeterselie, bloem, boter, citroen, ei, groene chilipeper, knoflook, komijnpoeder, koriander, kurkumapoeder, limoen, olijfolie, oud brood, rode chilipeper, rode ui, rucola, witvisfilet, zeezout, zonnebloempitten en zwarte peper

Keuken:
Midden-Oosten
Soort:
vis
Een recept uit Georgina Fuggle - 1 groente in de hoofdrol

Brunch / lunch uit 1 groente in de hoofdrol:

Rode Paprika Shakshuka

Ingrediënten:
bladpeterselie, geelwortelpoeder, gehakt, komijnpoeder, olijfolie, rode chilipeper, saffraan, scharreleieren, knoflook, tomatenblokjes, ui en yoghurt

Keuken:
Israëlisch
Soort:
vegetarisch / groente
Een recept uit Pascalle Bonnier en Mathijs Kok - Nootje

Diner / avondmaal uit Nootje:

Kastanjenotenpannenkoek met falafel

Ingrediënten:
aubergine, baksoda, eieren, hummus, kastanjemeel, kikkererwten, knoflook, kokosolie, komijnpoeder, koriander, kurkuma, olijfolie, peterselie, pistacheolie, rode paprika, sojamelk, speltbloem, ui, veldsla, zeezout en zout

Soort:
noten en zaden / vegetarisch
Haal meer recepten op...