188 resultaten, verfijn met...

ingrediënt: bleekselderijbotercitroensapeidooiergehaktknoflooklauriermelkolieolijfoliepaneermeelparmezaanse kaaspeperpeterselieroomsjalotslagroomspinazietijmwaterwitte peperwortelzoutzwarte peper
Meld u gratis aan!

Zoek door uw kookboeken.

Hieronder ziet u wat voorbeelden van recepten uit willeurige kookboeken. Maar als u zich nu (gratis) aanmeldt op de website, kunt u uw eigen online boekenplank vullen met uw kookboeken en vindt u vervolgens recepten uit uw eigen kookboeken!

Een recept uit Simone Ortega - 1080 recepten

Diner / voorgerecht / hoofdgerecht uit 1080 recepten:

Gegratineerde hardgekookte eieren

Ingrediënten:
bloem, boter, broodkruim, ei, melk, nootmuskaat, paddestoel, ui, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Spaans
Soort:
ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / eieren, kaas en zuivel / vegetarisch
Een recept uit L. de Medici en R. Olney - Provence

Diner / bijgerecht / voorgerecht / hoofdgerecht uit Provence:

Gegratineerde spinazie met ei - roussin d'épinards

Ingrediënten:
bloem, broodkruim, ei, knoflook, melk, nootmuskaat, olijfolie, peper, persillade, spinazie, ui, verse peterselie en zout

Keuken:
Frans / Provençaals
Soort:
ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / vegetarisch / groente
Een recept uit Heston Blumenthal - Heston Blumenthal thuis

Diner / lunch / hoofdgerecht uit Heston Blumenthal thuis:

Quiche Lorraine

Ingrediënten:
bacon, bloem, boter, ei, emmentaler, gruyère, nootmuskaat, slagroom en ui

Soort:
quiche / beslag/deeg
Een recept uit Joel Meyerowitz, Andy Sewell en Jeffrey Fisher - Zomer van De Zilveren Lepel

Brunch / lunch / bijgerecht uit Zomer van De Zilveren Lepel:

Doperwtenflan

Ingrediënten:
bloem, boter, doperwten, ei, gekookte ham, melk, nootmuskaat, ui en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
vlees / ei/omelet/frittata
Een recept uit  - Het kookboek van Tip Culinair

Diner / hoofdgerecht uit Het kookboek van Tip Culinair:

Lente-blanquette

Ingrediënten:
bloem, boter, champignons, eierdooier, groene asperge, lente ui, mager kalfsvlees, margarine, nootmuskaat, salieblaadjes, slagroom, sugar snaps, vleesbouillon, witte wijn en wortel

Een recept uit Jamie Oliver en David Loftus - Jamie in 30 minuten

Diner / lunch / hoofdgerecht uit Jamie in 30 minuten:

Kippastei

Ingrediënten:
bladerdeeg, bloem, boter, champignons, crème fraîche, ei, engelse mosterd, kipfilet, kippenbouillon, lente-ui, nootmuskaat en tijm

Soort:
ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / gevogelte
Een recept uit Gérard Goetz - Elzas

Recept uit Elzas:

Flammkuchen

Ingrediënten:
bakkersgist, bloem, crème fraîche, ei, gerookt boerenspek, kwark, nootmuskaat, olie, peper, water en witte ui

Keuken:
Frans
Soort:
hartige taarten, pasteien en pizza’s
Een recept uit A. Posthumus - Margriet kookboek

Recept uit Margriet kookboek:

Saucijzenbroodjes

Ingrediënten:
bloem, boter, ei, mager gehakt, margarine, nootmuskaat, paneermeel, peper, ui en zout

Soort:
brood/sandwiches/crostini/bruschetta
Een recept uit Maxime Bilet, Nathan Myhrvold en Chris Young - Modernist Cuisine [3]

Diner / hoofdgerecht uit Modernist Cuisine [3]:

The Colonel's Fried Chicken

Ingrediënten:
allspice, bloem, cayennepeper, ei, karwijzaad, kip-drumsticks, laurier, nootmuskaat, paprikapoeder, salie, tijm, uienpoeder, ve-tsin, volkorenmeel, volle melk, zout en peperkorrel

Soort:
gevogelte
Een recept uit KAV Practische School - Koken voor elke dag

Recept uit Koken voor elke dag:

Broccolivelouté

Ingrediënten:
bloem, broccoli, eierdooier, kippenbouillon, nootmuskaat, peper, room, uien, vetstof en zout

Soort:
soep/bouillon
Een recept uit Jean-Christophe Rizet - De truffel

Recept uit De truffel:

Ravioli met knolselderijvulling

Ingrediënten:
00-bloem, boter, ei, eiwit, kastanjemeel, knolselderij, nootmuskaat, prei, witte truffel, witte ui en zout

Keuken:
Frans / Italiaans
Soort:
pasta/noodles
Een recept uit L. de Medici en R. Olney - Provence

Diner / lunch / voorgerecht uit Provence:

Roerei in uiensaus - oeufs à la tripe

Ingrediënten:
bloem, boter, ei, melk, nootmuskaat, saffraanpoeder, verse peterselie, versgemalen zwarte peper, witte ui en zout

Keuken:
Frans / Provençaals
Soort:
ei/omelet/frittata / vegetarisch
Een recept uit Hugh Fearnley-Whittingstall, Simon Wheeler en Mariko Jesse - Veg!

Diner / lunch / avondmaal / hoofdgerecht uit Veg!:

Spoufflé van spinazie, penne en kaas

Ingrediënten:
bloem, boter, ei, eiwit, koolzaadolie, laurier, nootmuskaat, olijfolie, oude cheddar, penne, spinazie, ui, volle melk en zwarte peperkorrels

Soort:
ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / vegetarisch / groente
Een recept uit Onno Kleyn - De grote Kleyn

Diner / hoofdgerecht uit De grote Kleyn:

Blanquette de veau

Ingrediënten:
bloem, champignons, citroensap, crème fraîche, eidooier, kalfsbotten, kalfsstoofvlees, kruidnagel, nootmuskaat, roomboter, uitjes, ui en wortel

Keuken:
Frans
Soort:
stoofgerecht / vlees
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / voorgerecht uit De dikke vegetariër:

Spinaziesoufflé

Ingrediënten:
bloem, boter, cayennepeper, ei, melk, mosterdpoeder, nootmuskaat, parmezaanse kaas, spinazie, ui en zwarte peper

Keuken:
Frans
Soort:
soufflé / vegetarisch
Haal meer recepten op...