448 resultaten, verfijn met...

ingrediënt: aardappelbloembouilloncitroensapeifruitgroenteknoflookmelkolieolijfoliepeperpeterseliesuikertijmuivleeswaterwitte wijnwortelzoutzuivelzwarte peper
Meld u gratis aan!

Zoek door uw kookboeken.

Hieronder ziet u wat voorbeelden van recepten uit willeurige kookboeken. Maar als u zich nu (gratis) aanmeldt op de website, kunt u uw eigen online boekenplank vullen met uw kookboeken en vindt u vervolgens recepten uit uw eigen kookboeken!

Een recept uit Isabel

Recept van De Hippe Vegetarier:

Barbecue: caesarsalade met gegrilde kool

Ingrediënten:
ei, boerenkool, boter, hamburgers, citroen, dijonmosterd, parmezaanse kaas, groenten, kappertjes, kiemgroenten, knoflook, kool, koolzaadolie, olie, olijfolie, radijs, vruchtensap, spitskool, witte bolletjes, worstjes en 
zout en peper

Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / bijgerecht / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Groene kool gevuld met linzen en rijst

Ingrediënten:
basmatirijst, bieslook, boter, bruine rijst, fontana, gedroogde linzen, goudse kaas, groentebouillon, gruyère, knoflook, mozzarella, olijfolie, peterselie, savooiekool, ui, witte kool, witte rijst, zout en zwarte peper

Keuken:
Internationaal
Soort:
vegetarisch / groente
Een recept uit Clara ten Houte de Lange, Anneke Ammerlaan en Annelene van Eijndhoven - Ingrediënten

Bijgerecht uit Ingrediënten:

Zuurkool

Ingrediënten:
boter en wijnzuurkool

Keuken:
Duits
Soort:
vegetarisch / groente
Een recept uit  - Deutsche Küche

Bijgerecht uit Deutsche Küche:

Zuurkool

Ingrediënten:
bloemige aardappel, boter, droge riesling, gerookt buikspek, groentefond, jeneverbessen, laurier, peper, suiker, ui, zout en zuurkool

Keuken:
Duits
Soort:
groente
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / bijgerecht / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Groene kool gevuld met linzen en rijst in rode wijnsaus

Ingrediënten:
basmatirijst, bieslook, boter, bruine rijst, fontana, gedroogde linzen, goudse kaas, groentebouillon, gruyère, mozzarella, olijfolie, peterselie, rode wijn, savooiekool, tijm, tomatenpuree, ui, witte kool, witte rijst, zout en zwarte peper

Keuken:
Internationaal
Soort:
vegetarisch / groente
Een recept uit Martin Kintrup - Lekker vegetarisch

Lunch / bijgerecht uit Lekker vegetarisch:

Zuurkool Preischotel

Ingrediënten:
appelsap, boter, fruit, jeneverbes, klokhuis, prei, slagroom, suiker, 
zout en peper en zuurkool

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Ronald Timmermans en Remko Kraaijeveld - Wild

Diner / voorgerecht / hoofdgerecht uit Wild:

Fazant met zuurkool

Ingrediënten:
aardappel, boter, fazant, ganzenvet, gerookte casselerrib, goudreinet, jeneverbes, kruidnagel, laurier, reuzel, rode peperkorrels, rode ui, rookworst, speklappen, wildbouillon, witte wijn, zuurkool, zuurkoolspek en zwarte peperkorrels

Soort:
wild / gevogelte
Een recept uit Annette van Ruitenburg, Ruth de Ruwe, Rene Zanderink en Elsje Bruijnesteijn - Liever lokaal

Diner / avondmaal / hoofdgerecht uit Liever lokaal:

Zuurkool met mispels

Ingrediënten:
aardappel, appelsap, boter, jeneverbes, laurier, mispelgelei, mispels, peperkorrels, venkelworst, witte wijn, worst, zout en zuurkool

Keuken:
Hollands
Soort:
vlees
Een recept uit Onno Kleyn - De grote Kleyn

Diner / hoofdgerecht uit De grote Kleyn:

Elzasser zuurkool

Ingrediënten:
eendenvet, ganzenvet, jeneverbessen, laurier, roomboter, ui, witte wijn en zuurkool

Keuken:
Frans
Een recept uit Annemieke Geerts-Chille - Het Hollands maandkookboek

Diner / lunch / hoofdgerecht uit Het Hollands maandkookboek:

Zuurkool-komijntaart

Ingrediënten:
bladerdeeg, boter, eieren, gerookt spek, komijnzaadjes, kruimige aardappels, melk, olijfolie, oude kaas, salie, uien, vlees en zuurkool

Keuken:
Hollands
Soort:
ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / quiche
Een recept uit Marianne Breukers

Recept van Lovemyfood.nl:

Pesto boter

Ingrediënten:
citroen, citroensap, peterselie, koriander, gehakt, groente, knoflook, ongezouten roomboter, pesto en zout

Een recept uit Simone Kroon, Sándor Schiferli en House of Orgin - Raapsteeltje

Diner / avondmaal / hoofdgerecht uit Raapsteeltje:

Noor-Hollandse zuurkool

Ingrediënten:
andijker muizen, boter, jeneverbes, laurier, melk, nootmuskaat, ontbijtspek, rookworst, ui, witte wijn, zuurkool en zuurkoolspek

Keuken:
Hollands
Soort:
vlees
Een recept uit Jacques Meerman, Hennie Franssen-Seebregts, Ronald Hoeben en Restaurant Greetje - Neêrlands roem

Diner / hoofdgerecht uit Neêrlands roem:

Geflambeerde kwartels met zuurkool

Ingrediënten:
boter, chilivlokken, droge witte wijn, eendenvet, ganzenvet, jenever, jeneverbes, kwartel, laurier, rozemarijn, sjalot, zout, zure appel, zuurkool, zwarte peper en zwarte peperkorrels

Keuken:
Hollands
Soort:
gevogelte
Haal meer recepten op...