281 resultaten, verfijn met...

ingrediënt: azijnbloemboterbroccolibruine suikercitroensapeifruitgembergroenteknoflookkomkommerkoololieolijfoliepepersjalotsojasaussperziebonentaugéuivleeswaterwortelzonnebloemoliezout
Meld u gratis aan!

Zoek door uw kookboeken.

Hieronder ziet u wat voorbeelden van recepten uit willeurige kookboeken. Maar als u zich nu (gratis) aanmeldt op de website, kunt u uw eigen online boekenplank vullen met uw kookboeken en vindt u vervolgens recepten uit uw eigen kookboeken!

Een recept uit  - Het kookboek van Tip Culinair

Bijgerecht uit Het kookboek van Tip Culinair:

Groentecurry in kokosmelk

Ingrediënten:
arachideolie, bloemkool, broccoli, gedroogde rode peper, kerriepoeder, kippenbouillon, knoflook, kokosmelk, koriander, kurkuma, lichte sojasaus, olie, sjalot, sperziebonen, suiker en zoete aardappel

Een recept uit Hans Belterman - Indonesie

Picknick / buffet / bijgerecht uit Indonesie:

Bloemkoolsalade - lalab boenga kol

Ingrediënten:
bloemkool, citroensap, ketjap benteng manis, limoensap, sambal trassi, witte basterdsuiker, zoete indonesische sojasaus en zout

Keuken:
Indonesisch
Soort:
salade / vegetarisch
Een recept uit David Japy, Jane Teasdale en Delphine de Montalier - Rauw

Recept uit Rauw:

Gemarineerde horsmakreel

Ingrediënten:
aalbes, bloemkool, citroen, citroenrasp, citroensap, druivenpitolie, espelettepeper, fijn zout, gekonfijte citroen, horsmakreelfilet, kafferlimoenrasp, komkommer, koriander, olijfolie, suiker en witte wijnazijn

Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit David Japy, Jane Teasdale en Delphine de Montalier - Rauw

Recept uit Rauw:

Groentecarpaccio

Ingrediënten:
basilicum, bloemkool, broccoli, citroensap, gele biet, gele courgette, hazelnoot, hazelnootolie, knolraap, koolzaadolie, lichtbruine basterdsuiker, olijfolie, oranje wortel, paarse wortel, rammenas en topinamboer

Soort:
salade / carpaccio/tartaar / vegetarisch
Een recept uit Janine Bruinooge - Jam, gelei, confituur

Bijgerecht uit Jam, gelei, confituur:

Lentepickles

Ingrediënten:
bladselderij, bleekselderij, bloemkool, peterselie, witte peper, gemberpoeder, ketoembar, keukenzout, knolselderij, komkommer, koolraap, koolrabi, kristalsuiker, kurkuma, mosterdzaad, natuurazijn, tarwebloem en voorjaarsgroenten

Soort:
chutney/pickle/jam/compote / vegetarisch
Een recept uit S. Wheeler, T. Glanville en Sam & Sam Clark - Casa Moro

Diner / bijgerecht / voorgerecht uit Casa Moro:

Wintertabouleh

Ingrediënten:
bloemkool, bulgur, extra vergine olijfolie, fijne kristalsuiker, granaatappel, granaatappelstroop, kaneel, knoflook, venkelknol, verse bladpeterselie, verse munt, walnoten en witlof

Keuken:
Mediterraans
Soort:
salade / vegetarisch
Een recept uit Adriaan Jaeggi en Floris Tilanus - Chez Adriaan

Diner / hoofdgerecht uit Chez Adriaan:

Gadogado met tahoe

Ingrediënten:
bloemkool, broccoli, ei, emping, gebakken uitjes, groene peper, ketjap manis, kokosmelk, komkommer, kroepoek, limoensap, pindakaas, santen, selderij, sperziebonen, suiker, tahoe en taugé

Soort:
salade / vegetarisch
Een recept uit Judy Bastyra, B. Johnson en N. Dowey - De Thaise keuken

Recept uit De Thaise keuken:

Gemengde groentesoep

Ingrediënten:
bleekselderij, bloemkool, chinese kool, daikon, groentebouillon, knoflook, koriander, magic paste, palmsuiker, groene kool, sojasaus, tahoe en witte peper

Keuken:
Thais
Soort:
soep/bouillon
Een recept uit Russell Norman - Spuntino

Diner / snack of tussendoortje / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Spuntino:

Tafelzuur

Ingrediënten:
bieten, bleekselderij, bloemkool, ciderazijn, courgette, fijne tafelsuiker, gember, granny smith, grof zeezout, jeneverbessen, kardemompeul, komijnzaad, korianderzaad, laurier, mierikswortel, rabarber, selderijzaad, steranijszaden, venkel, wittewijnazijn en wortel

Keuken:
Amerikaans / Italiaans
Soort:
vegetarisch
Een recept uit  - 3 - Topkoks voor thuiskoks

Diner / lunch / hoofdgerecht uit 3 - Topkoks voor thuiskoks:

In rode biet gemarineerde zalm

Ingrediënten:
bloemkool, boter, bruine basterdsuiker, citroen, foelie, kardemompeul, korianderzaad, mimolettekaas, nootmuskaat, rode biet, suiker, wijnazijn, witte peperkorrels, witte wijn, zalm en zeezout

Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Clara ten Houte de Lange, Anneke Ammerlaan en Annelene van Eijndhoven - Ingrediënten

Bijgerecht uit Ingrediënten:

Italiaans ingelegde groenten

Ingrediënten:
bloemkool, broccoli, gele paprika, olijfolie, oregano, peperkorrel, rode ui, sperziebonen, suiker, wittewijnazijn, worteltjes en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
inmaak / vegetarisch / groente
Een recept uit Karin Luiten - Zonder pakjes & zakjes - 2

Recept uit Zonder pakjes & zakjes - 2:

Groentecurry

Ingrediënten:
bloemkool, cashewnoten, haricots verts, kokosmelk, komijnzaad, koriander, lente ui, limoen, rode curry, rode paprika en suiker

Een recept uit Albert Kooy - De Nieuwe Nederlandse Keuken

Basisrecept uit De Nieuwe Nederlandse Keuken:

Mosterdfuit

Ingrediënten:
azijn, bloemkool, kaneel, komkommer, kruidnagel, laurier, mosterd, sambal oelek, suiker, water, wortel en zilverui

Keuken:
Hollands
Soort:
inmaak / vegetarisch
Een recept uit KAV Practische School - Koken voor elke dag

Recept uit Koken voor elke dag:

Groenten in een zuur

Ingrediënten:
bloemkool, champignons, dillebloesem, mierikswortel, mosterdzaadjes, paprika's, peperkorrels, sperziebonen, suiker, water, witte-wijnazijn, wortelen, zilveruitjes en zout

Soort:
groente / azijn / conserven
Een recept uit Anne Wilson - Verrassende groentegerechten

Recept uit Verrassende groentegerechten:

Mosterduien

Ingrediënten:
bloemkool, bruine suiker, gemberpoeder, inmaakkruiden, komkommer, korianderzaad, mosterd, rozijnen, tomaat, ui, witte wijnazijn, zout en zwarte peper

Een recept uit Randi Danforth - Culinaria U.S.A.

Bijgerecht uit Culinaria U.S.A.:

Gemengd zoetzuur - chow chow

Ingrediënten:
bleekselderij, bloemkool, ciderazijn, gele paprika, groene paprika, groene tomaat, kidneybonen, limabonen, maïskorrels, pronkbonen, rode paprika, sperziebonen, suiker, ui, wortel en zout

Keuken:
Amerikaans
Soort:
inmaak / vegetarisch / groente
Een recept uit P. Poladitmontri en J. Lew - Thailand, een culinaire reis

Diner / lunch / bijgerecht / lunchgerecht / hoofdgerecht uit Thailand, een culinaire reis:

Tofu met groenten - pad pak tow-hoo

Ingrediënten:
bloemkool, broccoli, champignon, knoflook, kratiem, nam pla, oestersaus, olie, peultjes, rode paprika, suiker, taugé, thaise vissaus, tofu, ui, witte peper en wortel

Keuken:
Thais
Soort:
vegetarisch / groente
Een recept uit Albert Kooy - De Nieuwe Nederlandse Keuken

Basisrecept uit De Nieuwe Nederlandse Keuken:

Piccalilly

Ingrediënten:
azijn, bloem, bloemkool, gemberpoeder, gembersiroop, kurkuma, mayonaise, mosterdpoeder, paprika, suiker, wortel en zilverui

Keuken:
Hollands
Soort:
saus/dressing/jus
Haal meer recepten op...