74 resultaten, verfijn met...

ingrediënt: aardappelmeelazijnbakpoederbloemcitroensapeieidooiereiwitgistkaneelkaneelstokjeknoflookmaïzenanootmuskaatolieolijfoliepeperslagroomuiwaterzout
Meld u gratis aan!

Zoek door uw kookboeken.

Hieronder ziet u wat voorbeelden van recepten uit willeurige kookboeken. Maar als u zich nu (gratis) aanmeldt op de website, kunt u uw eigen online boekenplank vullen met uw kookboeken en vindt u vervolgens recepten uit uw eigen kookboeken!

Een recept uit Anne Zeevalk en New Horizonz - Jong a/d kook

Recept uit Jong a/d kook:

Jachtschotel met rodekool

Ingrediënten:
balsamicoazijn, boter, gemalen kruidnagel, handappels, kaneel, kruimige aardappels, maïzena, melk, paneermeel, paprikapoeder, rode kool, rodekool, rode wijn, rundergehakt, suiker, uien, water, 
zout en peper en zure appels

Een recept uit C. Clark en Sam & Sam Clark - Moro Londen

Diner / voorgerecht uit Moro Londen:

Soep van geroosterde pompoen met kaneel

Ingrediënten:
aardappel, boter, bouillon, chilipepervlokken, griekse yoghurt, kaneel, knoflook, melk, olijfolie, pijnpitten, pompoen, suiker, ui, verse koriander, zout en zwarte peper

Keuken:
Mediterraans
Soort:
soep/bouillon / vegetarisch
Een recept uit Simone Ortega - 1080 recepten

Diner / nagerecht / bij de koffie uit 1080 recepten:

Boomstam met walnoten

Ingrediënten:
aardappelmeel, bakpoeder, bloem, boter, chocolade, eieren, kristalsuiker, maïzena, melk, sterke koffie, vanille-extract, walnoten, walnotenlikeur en zout

Keuken:
Spaans
Soort:
koek en gebak
Een recept uit Simone Ortega - 1080 recepten

Diner / nagerecht uit 1080 recepten:

Zoete soufflé

Ingrediënten:
aardappelmeel, bloem, boter, eieren, kristalsuiker, melk, vanille-extract, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Spaans
Soort:
ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis
Een recept uit Simone Ortega - 1080 recepten

Diner / hoofdgerecht uit 1080 recepten:

Varkensfilet met appels en kastanjes

Ingrediënten:
aardappelmeel, boter, handappel, kastanjes uit blik, melk, reuzel, sherry, suiker, varkensfilet, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Spaans
Soort:
vlees / ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis
Een recept uit Simone Ortega - 1080 recepten

Diner / nagerecht uit 1080 recepten:

Dronken kersen

Ingrediënten:
aardappelmeel, bloem, boter, ei, kirsch, kristalsuiker, melk, perzikenjam, poedersuiker, gist, zout en zwarte kersen

Keuken:
Spaans
Soort:
fruit / koek en gebak
Een recept uit Randi Danforth - Culinaria U.S.A.

Bij de koffie uit Culinaria U.S.A.:

Tarokoekjes - taro biscuits

Ingrediënten:
aardappel, bakpoeder, bakvet, bloem, boter, ei, melk, suiker, taro en zout

Keuken:
Amerikaans
Soort:
gebak, koek, taart, pudding / vegetarisch
Een recept uit Adriaan Jaeggi en Floris Tilanus - Chez Adriaan

Bijgerecht uit Chez Adriaan:

Appel-aardappelpuree

Ingrediënten:
bloemige aardappelen, boter, citroensap, kaneel, knoflook, melk, moesappels, olijfolie, suiker, wittewijnazijn en 
zout en peper

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Anne Wilson - Cajun koken

Recept uit Cajun koken:

Custardtaart

Ingrediënten:
aardappelzetmeel, bakpoeder, basterdsuiker, bloem, boter, citroenschil, ei, eidooier, kaneelstokje, melk, reuzel en vanille-essence

Keuken:
Cajun
Soort:
gebak, koek, taart, pudding
Een recept uit Anne Wilson - Cajun koken

Recept uit Cajun koken:

Maisbrood

Ingrediënten:
aardappelzetmeel, bakpoeder, basterdsuiker, boter, ei, maïsmeel, melk en zelfrijzend bakmeel

Keuken:
Cajun
Soort:
brood en broodgerecht
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / voorgerecht uit De dikke vegetariër:

Gebonden maischowder

Ingrediënten:
aardappel, bloem, boter, croutons van maïsbrood, druivenpitolie, halfvolle room, lente-ui, maïskorrels, maïsolie, melk, suiker, zout en zwarte peper

Keuken:
Amerikaans
Soort:
soep/bouillon / vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Lunch uit De dikke vegetariër:

Aardappelwafels

Ingrediënten:
bakpoeder, bloem, boter, druivenpitolie, eidooier, eiwit, esdoornsiroop, esdoornsiroop-roomkaassaus, aardappel, maïsolie, melk, mornaysaus, paddenstoelenketchup, roomkaas, suiker en zout

Keuken:
Internationaal
Soort:
koek en gebak / vegetarisch
Een recept uit Annette van Ruitenburg, Ruth de Ruwe, Rene Zanderink en Elsje Bruijnesteijn - Liever lokaal

Diner / avondmaal / hoofdgerecht uit Liever lokaal:

Gebakken runderlever met gebakken uien

Ingrediënten:
bladpeterselie, bloem, boter, citroenolie, citroenrasp, kruimige aardappel, lever, melk, olijfolie, peper, rode wijn, rodewijnazijn, suiker, tijm, ui en zout

Keuken:
Hollands
Soort:
orgaanvlees
Een recept uit Annette van Ruitenburg, Ruth de Ruwe, Rene Zanderink en Elsje Bruijnesteijn - Liever lokaal

Diner / snack of tussendoortje / nagerecht uit Liever lokaal:

Aardappelkoek met Limburgse kaas en stroop

Ingrediënten:
bloem, bloemige aardappel, boter, gedroogde gist, limburgse kaas, limburgse stroop, melk, olie, suiker en zout

Keuken:
Hollands
Soort:
aardappelgerecht / vegetarisch
Een recept uit Marie-Jose Maasen - Ons bakboek

Recept uit Ons bakboek:

Chocolade-aardappeltaart

Ingrediënten:
aardappelpuree, bakpoeder, bloem, bloemsuiker, chocolade, boter, cacaopoeder, chocoladehagelslag, chocoladeschilfers, eieren, griessuiker, melk, vanille-essence en verse platte kaas

Een recept uit Willem Asaert - Mas is meer

Diner / nagerecht uit Mas is meer:

Baumkuchen

Ingrediënten:
aardappelzetmeel, boter, eidooier, eiwit, melk, suiker en zout

Keuken:
Duits
Soort:
koek en gebak
Een recept uit Simone Beck, Louisette Bertholle, Julia Child, Sidonie Coryn en Paul Child - De kunst van het koken

Diner / voorgerecht uit De kunst van het koken:

Soupe belle potagère - Doperwtensoep

Ingrediënten:
aardappel, bloem, boter, doperwten, doperwtpeulen, lente-ui, melk, prei, sjalot, slabladeren, slagroom, suiker, ui, water, witte peper, zout en zure room

Keuken:
Frans
Soort:
soep/bouillon / vegetarisch
Een recept uit F. Buyukavsar en P. Hageman-Boekee - Turks kookboek

Diner / nagerecht uit Turks kookboek:

Aşure - Zoete soep met verschillende vruchten

Ingrediënten:
aardappelmeel, boter, droge bonen, gedroogde abrikozen, gedroogde vijgen, kikkererwten, melk, pijnboompitten, pistaches, rijst, rozenwater, rozijnen, suiker, tarwe en walnoten

Keuken:
Turks
Soort:
fruit / vegetarisch
Een recept uit Jonah Freud - Rijksmuseum kookboek

Bij de koffie uit Rijksmuseum kookboek:

Limburgse kersenvlaai

Ingrediënten:
aardappelzetmeel, basterdsuiker, bloem, droge gist, kersen uit blik, maïzena, melk, roomboter, suiker, water en zout

Keuken:
Nederlands
Soort:
zoet / gebak, koek, taart, pudding
Haal meer recepten op...