444 resultaten, verfijn met...

ingrediënt: bleekselderijbloemcitroensapdroge witte wijneikippenbouillonknoflookkruidnagellaurierbladmelkolieolijfoliepeperpreirode wijnrunderbouillonslagroomtijmtomaattomatenpureeuiwaterwitte wijnwortelzout
Meld u gratis aan!

Zoek door uw kookboeken.

Hieronder ziet u wat voorbeelden van recepten uit willeurige kookboeken. Maar als u zich nu (gratis) aanmeldt op de website, kunt u uw eigen online boekenplank vullen met uw kookboeken en vindt u vervolgens recepten uit uw eigen kookboeken!

Een recept uit André Dominé - Culinaria Frankrijk

Diner / hoofdgerecht uit Culinaria Frankrijk:

Bercy-wijtingen - merlans Bercy

Ingrediënten:
boter, champignon, droge witte wijn, laurierblad, peterselie, sjalot, peper en wijting

Keuken:
Frans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis
Een recept uit Eugénie Brazier - La Mère Brazier

Diner / hoofdgerecht uit La Mère Brazier:

Snoek "Bordelaise"

Ingrediënten:
beurre manié, rode bordeauxwijn, croutons, knoflook, laurier, peterselie, snoek, tijm, ui en wortel

Keuken:
Frans
Soort:
vis
Een recept uit John Muller en Berthe Meijer - Het literaire eetboek

Diner / voorgerecht uit Het literaire eetboek:

Elzasser slakken madame Maigret

Ingrediënten:
anijszaad, beurre manié, boter, edelzwicker, laurier, peper, peperkorrels, peterselie, sjalot, slakken uit blik, stokbrood, tijm, ui, wortel en zout

Keuken:
Frans
Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit Claudia Bruckmann, Teubner en Dorothee Godert - Groot handboek koken

Bijgerecht uit Groot handboek koken:

Hollandaise-langoustinesaus

Ingrediënten:
boter, cayennepeper, citroensap, dragon, eidooier, langoustinekoraal, langoustinelever, laurier, peterselie, sjalot, slagroom, water, witte peperkorrels, witte wijn, witte wijnazijn en zout

Keuken:
Internationaal
Soort:
saus/dressing/jus
Een recept uit  - De zilveren lepel pasta

Diner / lunch / voorgerecht / avondmaal uit De zilveren lepel pasta:

Pasta met broodkruim en venusschelpen

Ingrediënten:
bladpeterselie, bleekselderij, bloem, boter, broodkruim, ei, knoflook, laurier, olijfolie, sjalot, venusschelp en witte wijn

Keuken:
Italiaans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / pasta/noodles
Een recept uit Ronald Timmermans en Remko Kraaijeveld - Wild

Diner / voorgerecht / hoofdgerecht uit Wild:

Ragout van fazant

Ingrediënten:
boter, cognac, demi-glace, fazant, ganzenlever, laurier, paddestoelen, peper, peterselie, rode wijn, sjalot, tijm, truffel, truffelolie, ui, wortel en zout

Soort:
stoofgerecht / wild / gevogelte
Een recept uit Adriaan Jaeggi en Floris Tilanus - Chez Adriaan

Bijgerecht uit Chez Adriaan:

Makreel met mosterdsaus

Ingrediënten:
boter, citroen, droge witte wijn, grove mosterd, laurier, makreel, peperkorrels, peterselie, ui en venkel

Soort:
vis
Een recept uit Angelique Schmeinck en Angélique Schmeinck - Smaakvrienden

Basisrecept uit Smaakvrienden:

Beurre blanc

Ingrediënten:
boter, citroen, dragonstelen, groentefumet, laurier, peterseliestelen, sjalotten, slagroom, venkel, visfumet, witte peperkorrels, witte wijn, zout en zwarte peper

Soort:
saus/dressing/jus
Een recept uit  - De keuken van de pure smaak

Diner / hoofdgerecht uit De keuken van de pure smaak:

Waterzooi met tamme eend

Ingrediënten:
bleekselderij, boter, citroensap, cognac, crème fraîche, eidooier, grotchampignons, kippenbouillon, laurier, lavas, olijfolie, peper, peterselie, prei, sjalot, tamme eend, winterwortel en zeezout

Keuken:
Frans
Soort:
gevogelte
Een recept uit Dieter Müller - Dieter Müllers kochschule, 100 Ideeen am Herd

Basisrecept uit Dieter Müllers kochschule, 100 Ideeen am Herd:

Visfond

Ingrediënten:
bleekselderij, boter, dragon, forel, gladde peterselie, kruidnagel, laurier, prei, sjalotten, snoekbaars, tarbot, tijm, tongschar, ui, visgraten, witte peperkorrels, witte wijn en zeetong

Keuken:
Duits
Soort:
bouillon
Een recept uit  - Wat je vér haalt is lekker

Diner / voorgerecht / hoofdgerecht uit Wat je vér haalt is lekker:

Pompoensoep

Ingrediënten:
boter, crème fraîche, kippenbouillon, laurier, milde kerriepoeder, peper, peterselie, ui, winterpompoen en zoete ketjap

Keuken:
Midden-europees
Soort:
soep/bouillon
Een recept uit Eugénie Brazier - La Mère Brazier

Diner / hoofdgerecht uit La Mère Brazier:

Forel "Mollau"

Ingrediënten:
boter, brood, elzas, forel, knoflook, kruidnagel, laurier, peterselie en ui

Keuken:
Frans
Soort:
vis
Een recept uit  - #watetenwevandaag

Diner / hoofdgerecht uit #watetenwevandaag:

Ierse stoofschotel

Ingrediënten:
bloem, boter, guinness, knolselderij, laurier, magere spekblokjes, peper, peterselie, riblappen, ui, wortel en zout

Soort:
stoofgerecht / vlees
Een recept uit Teubner - Groot handboek sauzen

Diner / voorgerecht uit Groot handboek sauzen:

Artisjokken met sauce Lyonnaise

Ingrediënten:
artisjokken, boter, citroensap, dragon, gezeefde tomaten, kalfsjus, knoflook, laurier, peper, peperkorrels, peterselie, prei, rode wijnazijn, sjalot, tijm, witte wijn en zout

Keuken:
Frans
Soort:
groente
Een recept uit  - Deutsche Küche

Recept uit Deutsche Küche:

Graupensuppe mit Geflügel - Gortsoep van gevogelte

Ingrediënten:
bieslook, boter, eidooier, emmentaler, gevogeltevlees, gort, groentefond, gruyère, hysop, kerrie, kervel, knolselderij, kruidenazijn, kruidnagel, laurier, nootmuskaat, peper, peterselie, prei, room, sjalot, wortel en zout

Keuken:
Duits
Soort:
soep/bouillon / eenpansgerecht
Haal meer recepten op...