103 resultaten, verfijn met...

ingrediënt: bladpeterseliebloemboterbruine basterdsuikercitroeneiknoflookkomkommerkruidenlimoensapolieolijfoliepeperplantaardige oliesambal oeleksuikertijmtomaatuiwaterwortelzonnebloemoliezout
zout en peper
Meld u gratis aan!

Zoek door uw kookboeken.

Hieronder ziet u wat voorbeelden van recepten uit willeurige kookboeken. Maar als u zich nu (gratis) aanmeldt op de website, kunt u uw eigen online boekenplank vullen met uw kookboeken en vindt u vervolgens recepten uit uw eigen kookboeken!

Een recept uit Sarit Packer en Itamar Srulovich - Honey & co

Diner / hoofdgerecht uit Honey & co:

Lamb siniya

Ingrediënten:
baharat, bloemkool, citroensap, ei, gemalen venkelzaad, lamsgehakt, naturel yoghurt, peterselie, pijnboompitten, plantaardige olie, tahinpasta, tomatenpuree, ui, water en zout

Keuken:
Midden-Oosten
Soort:
vlees
Een recept uit Hans Belterman - Indonesie

Diner / buffet / bijgerecht / hoofdgerecht uit Indonesie:

Gado-gado variatie 2

Ingrediënten:
aardappel, andijvie, arachideolie, asempasta, batavia, blanke azijn, bloemkool, broccoli, bruine basterdsuiker, citroensap, dikke kokosmelk, ei, emping belindjoe, goela djawa, groene kool, haricots verts, ijsbergsla, ketjap benteng manis, knoflookpoeder, knolselderij, komkommer, kool, kroepoek oedang, krulandijvie, limoensap, olie, pindakaas, pronkbonen, sambal oelek, sla, slablad, snijboon, sperziebonen, spinazie, spitskool, stoofsla, taugé, ui, verse koriander, verse peterselie, witte kool, zoete indonesische sojasaus en zout

Keuken:
Indonesisch
Soort:
salade / groente
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Snack of tussendoortje uit De Joodse keuken:

Kofta bil karaz - Gehaktballetjes met morellensaus

Ingrediënten:
bladpeterselie, boterhammen, citroensap, gedroogde zure kersen, kaneel, kersencompote, kersen op siroop, mager lamsvlees, morellen, peper, pijnboompitten, piment, plantaardige olie, suiker, tamarindepasta, ui en zout

Keuken:
Syrisch / Sefardisch / Joods
Een recept uit Yvette van Boven en Oof Verschuren - Lekkere recepten van het land

Lunch / bijgerecht uit Lekkere recepten van het land:

Bietenfalafel

Ingrediënten:
bloem, citroensap, extra vierge-olijfolie, griekse yoghurt, kikkererwten, knoflook, komijnpoeder, koriander, korianderpoeder, peterselie, pitabroodje, plantaardige olie, rode biet, sjalot, slablaadjes, tahin, tomaat, ui, versgemalen zwarte peper en wortel

Een recept uit Eckart Witzigmann - Kochen für zwei

Recept uit Kochen für zwei:

Marinade voor hazenrug

Ingrediënten:
afsnijsel van haas, bleekselderij, bloem, citroensap, cognac, jeneverbessen, knoflook, kruidnagel, laurier, olijfolie, peper, peterselie, plantaardige olie, port, pruimedanten, rode wijn, sjalot, tijm, tomatenpuree, wortel, zout en zwarte peperkorrels

Soort:
marinade
Een recept uit Valentina Harris, Martin Brigdale en I. Hofstetter - De complete keuken van Spanje

Diner / hoofdgerecht uit De complete keuken van Spanje:

Pollo relleno

Ingrediënten:
bacon, citroensap, ei, half-om-halfgehakt, ham, kip, knoflook, nootmuskaat, plantaardige olie, ui, verse bladpeterselie en oregano

Keuken:
Spaans
Soort:
vlees / ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / gevogelte
Een recept uit Randi Danforth - Culinaria U.S.A.

Diner / voorgerecht uit Culinaria U.S.A.:

Pittige krabkoekjes - Joe's stone crab cakes

Ingrediënten:
citroensap, dijonmosterd, ei, knoflookteen, krabvlees, lente-ui, limoen, paneermeel, plantaardige olie, rode paprika, roomboter, tabasco, ui, verse peterselie, witbroodkruim en worcestersaus

Keuken:
Amerikaans
Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit  - Peter Jordan & Steven Wheeler - The Ultimate Mushroom Book

Diner / hoofdgerecht uit Peter Jordan & Steven Wheeler - The Ultimate Mushroom Book:

Chicken Fricassée Forestier - Kipfricassee van de boswachter

Ingrediënten:
bacon, bloem, boter, cantharellen, citroensap, droge sherry, eekhoorntjesbrood, gele stekelzwam, grote sponszwam, kastanjeboleet, kippenborst, kippenbouillon, oranje-groene melkzwam, peterselie, plantaardige olie, trompets de mort, ui, weidechampignons, witte wijn, zout, zwarte peper en zwavelzwam

Keuken:
Brits
Soort:
gevogelte / paddenstoelen
Een recept uit Samin Nosrat - Zout, vet, zuur, hitte

Basisrecept uit Zout, vet, zuur, hitte:

Tartaarsaus

Ingrediënten:
augurk, bieslook, citroensap, dragon, ei, eidooier, kappertjes, kervel, olie, peterselie, sjalot en wittewijnazijn

Keuken:
Frans
Soort:
saus/dressing/jus
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Diner / voorgerecht uit De Joodse keuken:

La pastilla - Eenpersoonskippenpasteitjes

Ingrediënten:
bladpeterselie, blanke amandelen, citroensap, ei, eidooier, filodeeg, gemberpoeder, kaneel, kip, koriander, peper, plantaardige olie, poedersuiker, ui, warkavellen en zout

Keuken:
Marokkaans / Sefardisch / Joods
Soort:
hartige taarten, pasteien en pizza’s / gevogelte
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Recept uit De Joodse keuken:

Derbali - Kruidige Noord-Afrikaanse stoofpot van pens

Ingrediënten:
bladpeterselie, cayennepeper, chilipoeder, citroensap, gemalen kaneel, gemalen karwijzaad, gemalen koriander, gezouten citroen, harissa, knoflook, nieuwe aardappel, olijfolie, paprikapoeder, pens, plantaardige olie, ui en zout

Keuken:
Noord-Afrikaans / Sefardisch / Joods
Soort:
stoofgerecht / orgaanvlees
Een recept uit  - Turkse kookkunst

Diner / voorgerecht uit Turkse kookkunst:

Beyin salatasi

Ingrediënten:
azijn, citroensap, lamshersenen, olie, peterselie, ui, water en zout

Keuken:
Turks
Soort:
salade / orgaanvlees
Een recept uit Schonherr - Koude keuken

Diner / voorgerecht uit Koude keuken:

Camembertcocktail

Ingrediënten:
camembert, chilisaus, citroensap, kruidenazijn, mixed pickles, olie, peterselie, suiker, ui en zout

Keuken:
Duits
Soort:
vegan
Een recept uit Schonherr - Koude keuken

Recept uit Koude keuken:

Veldsalade

Ingrediënten:
cayennepeper, citroensap, ei, olie, paprikapoeder, peterselie, ui, yoghurt en zout

Keuken:
Duits
Soort:
salade / vegetarisch
Haal meer recepten op...