81 resultaten, verfijn met...

ingrediënt: aardappelbloemboterbouilloneigehaktkaasknoflookkruidenmelkolieolijfoliepaneermeelpeperpeterselieroomspecerijenspinaziesuikertomatenpureeuiwaterzuivelzwarte peper
Meld u gratis aan!

Zoek door uw kookboeken.

Hieronder ziet u wat voorbeelden van recepten uit willeurige kookboeken. Maar als u zich nu (gratis) aanmeldt op de website, kunt u uw eigen online boekenplank vullen met uw kookboeken en vindt u vervolgens recepten uit uw eigen kookboeken!

Een recept uit  - Oma's receptenboek

Diner / hoofdgerecht uit Oma's receptenboek:

Nestjes van de nettenboeters

Ingrediënten:
bier, bloem, boter, brood, ei, frituurvet, haringfilet, kaas, melk, nootmuskaat, peper, tongfilet, verse peterselie en zout

Keuken:
Hollands
Soort:
vis
Een recept uit  - Oma's receptenboek

Diner / lunch / lunchgerecht / hoofdgerecht uit Oma's receptenboek:

Spruitjes met uitjes uit de oven

Ingrediënten:
boerenboter, ei, kaas, melk, nootmuskaat, olie, spruitjes, ui, volkorenbrood, zonnebloemolie, zout en zwarte peper

Keuken:
Hollands
Soort:
ei/omelet/frittata / vegetarisch / groente
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Ontbijt uit De dikke vegetariër:

10 Heerlijke dingen om door havermoutpap en andere graanpap te roeren

Ingrediënten:
aardbei, abrikozen, ahornsiroop, anijs, appel, bananen, bosbes, boter, confituur, framboos, gedroogd fruit, gierstvlokken, havermout, honing, jam, kaas, kamutvlokken, kaneel, kardemom, kers, kokosrasp, kruidnagel, marmelade, melk, muesli, nootmuskaat, noten, perziken, piment, quinoavlokken, roggevlokken, room, suiker, tarwevlokken, vruchtencompote, zaden, zilvervliesrijstvlokken en zout

Keuken:
Afrikaans / Europees
Soort:
pasta, rijst, granen, deegwaren, couscous, bulgur / vegetarisch
Een recept uit Annette van Ruitenburg, Ruth de Ruwe, Rene Zanderink en Elsje Bruijnesteijn - Liever lokaal

Diner / lunch / buffet / voorgerecht uit Liever lokaal:

Kaassoep met lavas

Ingrediënten:
aardappel, boter, groentebouillon, kaas, lavas, nootmuskaat, peper, ui, witbrood en zout

Keuken:
Hollands
Soort:
soep/bouillon / vegetarisch
Een recept uit Maroeska Metz - Hoe dan?!

Diner / bijgerecht / hoofdgerecht uit Hoe dan?!:

Schorsenerengratin

Ingrediënten:
bloem, kaas, groentebouillon, melk, nootmuskaat, peper, schorseneren en zout

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Marie-Jose Maasen - Ons bakboek

Recept uit Ons bakboek:

Broccolitaart

Ingrediënten:
bloem, bloemkool, boter, broccoli, eieren, kaas, gist, melk, nootmuskaat, olie, peper, room, tomaten, ui en zout

Een recept uit Marie-Jose Maasen - Ons bakboek

Recept uit Ons bakboek:

Hartige soezenkrans

Ingrediënten:
bieslook, boter, kaas, gistdeeg, kervel, nootmuskaat, peper, soezendeeg en zout

Keuken:
Maleisisch
Een recept uit Marie-Jose Maasen - Ons bakboek

Recept uit Ons bakboek:

Luchtig kaasgebak

Ingrediënten:
bladerdeeg, ei, kaas, kruiden, nootmuskaat, paprikapoeder, peper, pittige kaas en zout

Een recept uit Marie-Jose Maasen - Ons bakboek

Recept uit Ons bakboek:

Gevuld vlechtbrood

Ingrediënten:
bloem, boter, champignons, citroenrasp, eieren, gehakt, kaas, gist, griessuiker, groene kruiden, melk, nootmuskaat, peper, tomaat, ui en zout

Een recept uit  - Toscane

Diner / hoofdgerecht uit Toscane:

Pizza met spinazie

Ingrediënten:
boter, citroensap, doorregen spek, gedroogde gist, gekookte ham, grofgemalen tarwe, kaas, knoflook, marjolein, melk, nootmuskaat, olijfolie, peper, plantaardige olie, spinazie, suiker, tarwebloem, vleestomaat en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
pizza
Een recept uit Jane Grigson - Elseviers culinaire atlas

Diner / hoofdgerecht uit Elseviers culinaire atlas:

Moussaka

Ingrediënten:
aardappel, aubergine, boter, ei, kaas, knoflook, lamsgehakt, nootmuskaat, olijfolie, oregano, peper, peterselie, tomaat, ui en zout

Keuken:
Grieks
Soort:
ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis
Een recept uit Claudia Bruckmann, Teubner en Dorothee Godert - Groot handboek koken

Diner / voorgerecht uit Groot handboek koken:

Kaassoufflé

Ingrediënten:
bloem, boter, eidooier, eiwit, kaas, melk, nootmuskaat, peper, slagroom en zout

Keuken:
Internationaal
Soort:
ei/omelet/frittata / vegetarisch
Een recept uit Alain Caron - Mijn Franse keuken

Recept uit Mijn Franse keuken:

Mornaysaus

Ingrediënten:
blanke roux, eidooier, kaas, melk, nootmuskaat, peper en zout

Keuken:
Frans
Soort:
saus/dressing/jus
Een recept uit KAV Practische School - Koken voor elke dag

Recept uit Koken voor elke dag:

Lasagne met groenten en quorn

Ingrediënten:
aubergine, basilicum, bloem, courgette, groentebouillon, kappertjes, kerstomaat, knoflook, lasagne, laurier, melk, mozzarella, nootmuskaat, olie, olijfolie, oregano, paprika's, parmezaanse kaas, peper, quorn, ui, vetstof, zout en zwarte olijven

Soort:
pasta, rijst, granen en deegwaren / vegetarisch
Een recept uit Gérard Goetz - Elzas

Diner / hoofdgerecht uit Elzas:

Aardappeltaart uit de vallei van de Bruche

Ingrediënten:
aardappelen, ei, kaas, knoflook, nootmuskaat, peper, peterselie, slagroom, zonnebloemolie en zout

Soort:
hartige taart / aardappelgerecht / vegetarisch
Een recept uit Jacques Meerman - Mediterraneo

Recept uit Mediterraneo:

Brood dat de Franken en Armenen iflaghun noemen

Ingrediënten:
anijs, ei, geklaarde boter, gember, gemengde specerijen, hennepzaad, kaas, karwijzaad, komijn, maanzaad, peper, pistachenoten, saffraan, sesamzaad, wijnruit, witte bloem en zout

Keuken:
Mediterraans / Syrisch
Een recept uit Lidya Winkels - Lidya Winkels kookboek

Diner / hoofdgerecht uit Lidya Winkels kookboek:

Filippijnse vis

Ingrediënten:
broodkruim, cashewnoten, citroensap, kaas, knoflook, laurierpoeder, madeira, melk, nootmuskaat, peper, sherry, ui, vis en zout

Keuken:
Filipijns
Soort:
vis
Haal meer recepten op...