Meer dan 1000 resultaten, verfijn met...

ingrediënt: bladpeterseliebleekselderijbloembotercitroendroge witte wijneigroentebouillonknoflookkorianderoliepeperpeterselierode paprikasuikertijmtomaatuiwaterwitte wijnwortelzeezoutzoutzwarte peper
Meld u gratis aan!

Zoek door uw kookboeken.

Hieronder ziet u wat voorbeelden van recepten uit willeurige kookboeken. Maar als u zich nu (gratis) aanmeldt op de website, kunt u uw eigen online boekenplank vullen met uw kookboeken en vindt u vervolgens recepten uit uw eigen kookboeken!

Een recept uit Yotam Ottolenghi en Ramael Scully - Nopi

Diner / lunch / bijgerecht / voorgerecht uit Nopi:

Salade van rode quinoa en waterkers

Ingrediënten:
citroensap, dijonmosterd, fijne kristalsuiker, grof zeezout, olijfolie, rode quinoa, rodewijnazijn, sjalot, sumak, waterkers en zwarte peper

Soort:
salade / vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Basisrecept uit De dikke vegetariër:

Gembervinaigrette

Ingrediënten:
citroensap, extra vierge-olijfolie, gemberwortel, peper, sherryazijn, sjalot, wijnazijn en zout

Keuken:
Frans
Soort:
saus/dressing/jus / vegan / vinaigrette / vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Basisrecept uit De dikke vegetariër:

Citroenvinaigrette

Ingrediënten:
citroensap, extra vierge-olijfolie, gemberwortel, peper, sjalot, wijnazijn en zout

Keuken:
Frans
Soort:
saus/dressing/jus / vegan / vinaigrette / vegetarisch
Een recept uit Jamie Oliver - Kook met Jamie

Diner / lunch / buffet / bijgerecht / voorgerecht uit Kook met Jamie:

Griekse salade

Ingrediënten:
avocado, bindsla, citroensap, citroensapdressing, extra vierge olijfolie, fetakaas, gedroogde oregano, kruidenazijn, pruimtomaten, sjalot, zeezout en zwarte peper

Soort:
salade / vegetarisch
Een recept uit Rianne Buis - AH eetboekenreeks 1 - Vis

Diner / voorgerecht uit AH eetboekenreeks 1 - Vis:

Zalmtimbaaltje

Ingrediënten:
balsamicoazijn, citroensap, olijfolie, sjalot, waterkers, zalm en zeezout

Keuken:
Europees / Hollands
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Franse bonensla

Ingrediënten:
citroensap, dragon, flageoletbonen, olijfolie, puy-linzen, sherry-azijn, sjalot, zout en zwarte peper

Keuken:
Frans
Soort:
salade / vegan / vegetarisch
Een recept uit  - de snelle keuken

Recept uit de snelle keuken:

Tomatensalade met gerookte kip

Ingrediënten:
citroensap, gerookte kipfilet, knoflook, olijfolie extra vergine, sjalot, trostomaten, oregano, zeezout, zwarte olijven met pit en zwarte peperkorrels

Soort:
salade
Een recept uit  - Gemüse!

Recept uit Gemüse! :

Wortel-amandelsoep

Ingrediënten:
ahornsiroop, amandelmoes, appelsap, citroensap, dijon-mosterd, dille, gedroogde cranberries, kaneelpoeder, kruidenzout, olijfolie, ui, wortel en zure appel

Keuken:
Duits
Soort:
soep/bouillon / vegan
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Basisrecept uit De dikke vegetariër:

Sojavinaigrette

Ingrediënten:
citroensap, donkere sesamolie, extra vierge-olijfolie, limoensap, peper, sjalot, sojasaus, wijnazijn en zout

Keuken:
Frans
Soort:
saus/dressing/jus / vegan / vinaigrette / vegetarisch
Een recept uit Joel Meyerowitz, Andy Sewell en Jeffrey Fisher - Zomer van De Zilveren Lepel

Recept uit Zomer van De Zilveren Lepel:

Snelle citroenmarinade

Ingrediënten:
citroensap, laurier, olijfolie, peper, bladpeterselie, sjalot, tijm en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
kruidenmengsel/specerijenmengsel/kruidenpasta/marinade/rub / vegetarisch
Een recept uit Marije Sietsma, Karin Sitalsing, Helga de Graaf en Annagreet Hoogeland - Maak van de noot een deugd 1 notitie

Diner / lunch / bijgerecht / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Maak van de noot een deugd:

Pepernotenpaté

Ingrediënten:
abrikozenlikeur, bruinbroodkruim, citroensap, ei, moesappel, olijfolie, ontbijtspek, pepernoten, peterselie, sinaasappelsap, tijm, ui en varkenslever

Soort:
vlees / paté/terrine
Een recept uit G. Malouf en L. Malouf - Turquoise

Recept uit Turquoise:

Groene olijven, walnoten en granaatappelsalade

Ingrediënten:
bladselderij, citroensap, granaatappelpitten, granaatappelsiroop, groene olijven zonder pit, olijfolie, pistachenoten, rode chilipeper, sjalot, walnoten en walnotenolie

Keuken:
Turks
Soort:
salade
Een recept uit Nigella Lawson - Nigella bijt

Bijgerecht uit Nigella bijt:

Egyptische tomatensalade

Ingrediënten:
citroensap, extra vierge-olijfolie, kervel, knoflook, maldonzout, olijfolie, sjalot, trostomaat en zout & peper

Keuken:
Egyptisch
Soort:
salade / vegetarisch
Een recept uit Janneke Philippi en Serge Philippi - Salade

Recept uit Salade:

Scheermessen met kervelsalade

Ingrediënten:
citroensap, extra vierge olijfolie, gemalen korianderzaad, gemalen venkelzaad, kervel, olijfolie, scheermessen en sjalot

Soort:
salade / schaal- en schelpdieren
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Franse bonensla met noten

Ingrediënten:
amandelen, citroensap, dragon, flageoletbonen, olijfolie, puy-linzen, sherry-azijn, sjalot, zout en zwarte peper

Keuken:
Frans
Soort:
salade / vegan / vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Franse bonensla met kaas

Ingrediënten:
blauwschimmelkaas, citroensap, dragon, flageoletbonen, olijfolie, puy-linzen, sherry-azijn, sjalot, zout en zwarte peper

Keuken:
Frans
Soort:
salade / vegetarisch
Haal meer recepten op...