213 resultaten, verfijn met...

ingrediënt: basilicumbloemboterbouilloncourgetteeigroenteknoflookolieolijfolieparmezaanse kaaspeperpeterselietijmtomaatuiwaterwitte wijnwortelzout
zout en peperzwarte peper
Meld u gratis aan!

Zoek door uw kookboeken.

Hieronder ziet u wat voorbeelden van recepten uit willeurige kookboeken. Maar als u zich nu (gratis) aanmeldt op de website, kunt u uw eigen online boekenplank vullen met uw kookboeken en vindt u vervolgens recepten uit uw eigen kookboeken!

Een recept uit Samin Nosrat - Zout, vet, zuur, hitte

Diner / hoofdgerecht uit Zout, vet, zuur, hitte:

Vlees: Pasta al ragù

Ingrediënten:
bleekselderij, citroenschil, droge rode wijn, extra vierge-olijfolie, kaaskorst van parmezaanse kaas, kaneelstokje, kippenbouillon, laurierblad, nootmuskaat, parmezaanse kaas, penne, rigatoni, runderbouillon, rundergehakt, sinaasappelschil, tagliatelle, tomatenpuree, ui, varkensgehakt, volle melk, wortel, zout en zwarte peper

Keuken:
Italiaans
Soort:
vlees / pasta/noodles / boter en olie
Een recept uit Yvette van Boven en Oof Verschuren - Home made

Diner / lunch / voorgerecht / hoofdgerecht uit Home made:

Papardelle met gekruide ragù van lam en kappers

Ingrediënten:
bleekselderij, boter, extra vierge olijfolie, kappertjes, kippenbouillon, komijn, korianderzaadjes, lamsbout, papardelle, parmezaanse kaas, peper, rode ui, rode wijn, rozemarijn, tijm, tomaat, tomatenpuree, venkelzaad, wortel en zout

Soort:
vlees / pasta/noodles
Een recept uit Joke Boon - Bonen!

Diner / hoofdgerecht uit Bonen!:

Linzen stoofpotje

Ingrediënten:
bleekselderij, bouillontablet, koekkruiden, laurierblad, linzen, peper, rode ui, speculaaskruiden, tomatenpuree, winterwortel, witte ui, zachte geitenkaas, zoete rode wijn en zout

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Anthony Bourdain - Les Halles kookboek

Diner / hoofdgerecht uit Les Halles kookboek:

Lapin aux olives - Konijn met olijven

Ingrediënten:
bleekselderij, bloem, boter, kippenbouillon, knoflook, konijnenpoten, laurier, olijfolie, peper, picholine-olijven, bladpeterselie, rode wijnazijn, rozemarijn, tijm, tomatenpuree, ui, witte wijn, wortel, zout en zwarte peperkorrels

Keuken:
Frans
Soort:
wild
Een recept uit Carol Beckerman en Vitataal - 500 slowcooker recepten

Diner / hoofdgerecht uit 500 slowcooker recepten:

Jambalaya met ei en pancetta

Ingrediënten:
basilicum, bleekselderij, cajunkruiden, ei, garnalen, gerookte worst, groene paprika, kipfilet, kippenbouillon, knoflook, langkorrelrijst, olie, oregano, pancetta, tijm, tomaat uit blik, tomatenpuree en ui

Keuken:
Cajun / Amerikaans
Soort:
rijst
Een recept uit Samin Nosrat - Zout, vet, zuur, hitte

Diner / hoofdgerecht uit Zout, vet, zuur, hitte:

Vlees: Pasta al kippenragù

Ingrediënten:
bleekselderij, citroenschil, droge rode wijn, eekhoorntjesbrood, eend, extra vierge-olijfolie, jeneverbes, kaaskorst van parmezaanse kaas, kalkoen, kippenbouillon, kippenbout, laurierblad, parmezaanse kaas, penne, rigatoni, rozemarijn, runderbouillon, tagliatelle, tomatenpuree, ui, witte wijn, wortel, zout en zwarte peper

Keuken:
Italiaans
Soort:
vlees / pasta/noodles / boter en olie
Een recept uit Ylva Bergqvist - 52 Soepen

Diner / lunch / buffet / voorgerecht / avondmaal uit 52 Soepen:

Minestronesoep Met Boerenkoolchips Of Gefrituurde Salie

Ingrediënten:
boerenkoolbladeren, cannellinibonen, droge witte wijn, tomaat, gerookt spek, laurierblaadje, kippenbouillon, olijfolie, oregano, parmezaanse kaas, pasta, salie, bleekselderij, strozzapreti, knoflook, tomatenpuree, wortel en zwarte peper

Soort:
soep/bouillon / gevogelte
Een recept uit Marianne Breukers

Recept van Lovemyfood.nl:

Tomatenrijst met rookworst

Ingrediënten:
tomatenpuree, bouillonblokje, cayennepeper, gerookte spekreepjes, gelderse rookworst, groene paprika, knoflook, laurierblaadje, oregano, rode paprika, bleekselderij, ui en witte rijst

Een recept uit Anthony Bourdain - Les Halles kookboek

Diner / hoofdgerecht uit Les Halles kookboek:

Daube Provençale - Provencaalse lamstoof

Ingrediënten:
aardappel, bleekselderij, bloem, boter, bouquet garni, kalfsbouillon, kippenbouillon, knoflook, lamnek met bot, lamsbouillon, lamsschouder, mager spek, olijfolie, peper, bladpeterselie, sinaasappelschil, tomatenpuree, ui, witte wijn, wortel en zout

Keuken:
Frans
Soort:
vlees
Een recept uit Tom Kellerhuis - De herenkookclub

Recept uit De herenkookclub:

Tomatensoep met roon en wodka

Ingrediënten:
basilicum, kippenbouillon, knoflook, laurierblad, olijfolie, pruimtomaat, selderij, slagroom, suiker, tijm, tomaat uit blik, tomatenpuree, ui en wodka

Soort:
soep/bouillon
Een recept uit Jane Grigson - Elseviers culinaire atlas

Bijgerecht uit Elseviers culinaire atlas:

Salsa (Ragu) Bolognese - Bolognesesaus

Ingrediënten:
bladselderij, bleekselderij, boter, bouillon, champignons, gedroogde paddestoelen, koffieroom, ontbijtspek, oregano, peper, rauwe ham, rode wijn, rundergehakt, tomatenpuree, ui, varkensgehakt, wortel en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
saus/dressing/jus
Een recept uit Aude De Galard - Rijst & risotto

Diner / hoofdgerecht uit Rijst & risotto:

Jambalaya uit New Orleans

Ingrediënten:
bladpeterselie, bleekselderij, cayennepeper, chorizo, cognac, gekookte ham, gepelde grote garnalen, groene paprika, kipfilet, kippenbouillonblokje, knoflook, kruidnagel, langkorrelrijst, olijfolie, oregano, peper, tijm, tomatenpuree, tomaten uit blik, ui en zout

Keuken:
Amerikaans
Soort:
stoofgerecht
Een recept uit M. Hofwijk, K. Vaneker en Pieter Ouddeken - Mavis kookt

Diner / hoofdgerecht uit Mavis kookt:

Bruine bonen met rijst

Ingrediënten:
azijn, bruine bonen, kip, kippenbouillonblokje, kruidnagels, laurierbladeren, madame jeanette peper, pimentkorrels, selderij, suiker, surinaamse rijst, tomaten, tomatenpuree, ui, zonnebloemolie en zoutvlees

Keuken:
Surinaams
Soort:
vlees / gevogelte
Een recept uit C.L. Jones - De complete keuken van Italie

Diner / lunch / hoofdgerecht uit De complete keuken van Italie:

Minestrone alla genovese

Ingrediënten:
aardappel, bleekselderij, boter, courgette, ditalini, doperwten, gedroogde borlottibonen, groentebouillon, kippenbouillon, knoflook, kool, pancetta, parmezaanse kaas, pesto, reuzel, snijbonen, tomatenpuree, tomaten uit blik, ui, verse basilicum, verse peterselie, verse salieblaadjes en wortel

Keuken:
Italiaans
Soort:
soep/bouillon / vegetarisch
Een recept uit Annette Wolter - Grote boek met heerlijkste kookrecepten

Diner / hoofdgerecht uit Grote boek met heerlijkste kookrecepten:

Gestoofd runderhart

Ingrediënten:
aardappelmeel, bleekselderij, bouillon, cayennepeper, knolselderij, laurierblad, olie, paprikapoeder edelsusz, prei, runderhart, slagroom, tomaat, tomatenpuree, ui, vet spek, wortel, zout en zwarte peper

Keuken:
Europees
Soort:
stoofgerecht / vlees / groenten, aardappels en peulvruchten
Een recept uit Marianne Breukers

Recept van Lovemyfood.nl:

Tomatenrijst met rookworst - Lovemyfood.nl

Ingrediënten:
bouillonblokje, cayennepeper, gerookte spekreepjes, gehakt, gelderse rookworst, groene paprika, laurierblaadje, oregano, rode paprika, bleekselderij, knoflook, tomatenpuree, ui en witte rijst

Een recept uit Marianne Breukers

Recept van Lovemyfood.nl:

Tomatenrijst met rookworst

Ingrediënten:
bouillonblokje, cayennepeper, gerookte spekreepjes, gehakt, gelderse rookworst, groene paprika, laurierblaadje, oregano, rode paprika, bleekselderij, knoflook, tomatenpuree, ui en witte rijst

Een recept uit Yotam Ottolenghi en Sami Tamimi - Jeruzalem

Diner / lunch / voorgerecht uit Jeruzalem:

Pittige soep van freekeh met gehaktballetjes

Ingrediënten:
baharat, bladpeterselie, bleekselderij, bloem, citroen, fijne kristalsuiker, freekeh, gemalen korianderzaad, gemalen piment, kaneel, kaneelstokje, kippenbouillon, knoflook, koriander, lamsgehakt, olijfolie, runderbouillon, rundergehakt, tomaat, tomatenpuree, ui, wortel, zout en zwarte peper

Keuken:
Midden-Oosten / Israëlisch
Soort:
vlees / soep/bouillon / gevogelte
Een recept uit Simone Beck, Louisette Bertholle, Julia Child, Sidonie Coryn en Paul Child - De kunst van het koken

Diner / lunch / buffet / voorgerecht uit De kunst van het koken:

Mousseline de jambon - Hammousse

Ingrediënten:
blanke bouillon, boter, bouquet garni, champignons, cognac, droge witte wijn, gekookte ham, gelatine, gelatinepoeder, heldere kippensoep uit blik, kippenbouillon, lente-ui, madeira, nootmuskaat, peper, selderij, sjalot, slagroom, tomatenpuree, truffel, ui, wortel en zout

Keuken:
Frans
Soort:
varkensvlees
Een recept uit Adriaan Jaeggi en Floris Tilanus - Chez Adriaan

Diner / hoofdgerecht uit Chez Adriaan:

Linzen met eend

Ingrediënten:
bladpeterselie, bleekselderij, boter, bouillon, eendenbout, olijfolie, puylinzen, rode wijn, rodewijnazijn, tomatenpuree, ui, winterpeen en 
zout en peper

Soort:
gevogelte
Een recept uit  - Sieb's proefschrift

Recept uit Sieb's proefschrift:

Kalfsjus

Ingrediënten:
bleekselderij, champignons, kalfsafsnijdsel, kalfsbouillon, kippenbouillon, knoflook, rode wijn, rozemarijn, sjalot, tijm, tomaten, water, wortel en zoete ui

Soort:
kalfsvlees / saus
Een recept uit Adriaan Jaeggi en Floris Tilanus - Chez Adriaan

Diner / lunch / voorgerecht / lichte maaltijd / lunchgerecht uit Chez Adriaan:

Noodminestrone

Ingrediënten:
bleekselderij, bouillonblokje, oude kaas, rood pepertje, tomaat, ui en wortel

Soort:
soep/bouillon / vegetarisch
Haal meer recepten op...