155 resultaten, verfijn met...

ingrediënt: bloembotercitroensapgroenteknoflookmelkolieolijfoliepaneermeelpeterseliespecerijensuikertijmuivetwaterwortelzeezoutzonnebloemoliezoutzwarte peper
Meld u gratis aan!

Zoek door uw kookboeken.

Hieronder ziet u wat voorbeelden van recepten uit willeurige kookboeken. Maar als u zich nu (gratis) aanmeldt op de website, kunt u uw eigen online boekenplank vullen met uw kookboeken en vindt u vervolgens recepten uit uw eigen kookboeken!

Een recept uit Joel Meyerowitz, Andy Sewell en Jeffrey Fisher - Zomer van De Zilveren Lepel

Diner / lunch / buffet / bijgerecht / voorgerecht uit Zomer van De Zilveren Lepel:

Salade met rode biet

Ingrediënten:
aardappel, augurk, ei, gruyère, kappertjes, olijfolie, peper, bladpeterselie, rode biet, sperziebonen, tomaat, wittewijnazijn en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
salade / vegetarisch
Een recept uit Joel Meyerowitz, Andy Sewell en Jeffrey Fisher - Zomer van De Zilveren Lepel

Diner / lunch / voorgerecht uit Zomer van De Zilveren Lepel:

Aardappelpizza

Ingrediënten:
aardappel, ansjovisfilets uit blik, bloem, boter, ei, gedroogde oregano, mozzarella, olijfolie, peper, tomaten en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / pizza
Een recept uit Hans Belterman - Indonesie

Picknick / diner / bijgerecht / voorgerecht uit Indonesie:

Eenvoudige salade uit Bandung 1 - selada biasa Bandoeng 1

Ingrediënten:
aardappel, bruine basterdsuiker, citroensap, ei, goela djawa, ketjap benteng manis, kropsla, peper, pindakaas, sjalot, tomaat, trassi, verse bladselderij, verse peterselie, zoete indonesische sojasaus en zout

Keuken:
Indonesisch
Soort:
salade / vegetarisch
Een recept uit Inge Kappert - Culinaria Europese specialiteiten - deel II

Diner / lunch / voorgerecht / lunchgerecht uit Culinaria Europese specialiteiten - deel II:

Salade niçoise

Ingrediënten:
aardappel, ansjovis, ei, groene paprika, komkommer, rode-wijnazijn, stokboon, tomaat, tonijn in olie, ui, verse basilicum, zout, zwarte olijven en zwarte peper

Keuken:
Europees / Mediterraans
Soort:
vis
Een recept uit  - #watetenwevandaag

Lunch / bijgerecht uit #watetenwevandaag:

Paul’s potatoe salad

Ingrediënten:
ei, ketchup, mosterd, oude kaas, peper, rode paprika, spek, tabasco, tomaat, vastkokende aardappel, waterkers, worcestershiresaus, yoghurt, zilveruitjes en zout

Soort:
salade / vegetarisch
Een recept uit Claudia Piras en Ruprecht Stempell - Culinaria Italia

Diner / voorgerecht uit Culinaria Italia:

Broodsoep - pancotto

Ingrediënten:
aardappel, bleekselderij, ei, extra vergine olijfolie, groente, knoflook, laurierblad, oud brood, peper, tomaat, verse peterselie en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
soep/bouillon / brood en broodgerecht / vegetarisch
Een recept uit Fon Zwart - De chef-kok is een vrouw

Diner / voorgerecht uit De chef-kok is een vrouw:

Salade Niçoise

Ingrediënten:
aardappel, ansjovis, ei, gerookte makreelfilet, haricots verts, olie, peper, sardines, sla, tomaat, ui, wijnazijn, zout en zwarte olijven

Keuken:
Frans
Soort:
salade
Een recept uit M. Villegas, Sarah Randell en C.L. Jones - De complete keuken van Frankrijk

Diner / hoofdgerecht uit De complete keuken van Frankrijk:

Gevulde groene kool

Ingrediënten:
aardappel, bleekselderij, boter, broodkruim, citroensap, doorregen spek, ei, halfdroge witte wijn, kippenbouillon, knoflook, peper, pijnboompitten, savooiekool, sjalot, tomaat, ui, varkensworst, verse gemengde kruiden, wortel en zout

Keuken:
Frans
Soort:
varkensvlees / groente
Een recept uit Andy Sewell, Gastón Acurio, Pochi Caceres en Studio Chehade - Peru - Hét kookboek

Diner / lunch / hoofdgerecht uit Peru - Hét kookboek:

Pikante zeevruchtenschotel

Ingrediënten:
aardappel, bouillon, brood, chilipeperpasta, coquille, ei, garnaal, inktvis, knoflook, komijn, melk, noten, octopus, oregano, peper, pisco, tomaat, ui, zeeslak en zout

Keuken:
Peruaans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Dan Lepard en Tony Kitous - Comptoir Libanais

Lunch / snack of tussendoortje / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Comptoir Libanais:

Beignets Gevuld Met Gekruid Lamsgehakt

Ingrediënten:
aardappels, ei, bloem, pijnboompitten, koekjes, lamsgehakt, meel, olijfolie, paprikapoeder, knoflook, tomaten, ui, zonnebloemolie, zout en zwarte peper

Keuken:
Libanees
Soort:
vlees
Een recept uit Jane Grigson - Elseviers culinaire atlas

Diner / hoofdgerecht uit Elseviers culinaire atlas:

Moussaka

Ingrediënten:
aardappel, aubergine, boter, ei, kaas, knoflook, lamsgehakt, nootmuskaat, olijfolie, oregano, peper, peterselie, tomaat, ui en zout

Keuken:
Grieks
Soort:
ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis
Een recept uit Najat Kaanache - NAJAT

Diner / hoofdgerecht uit NAJAT:

Lamsbout met kwarteleieren

Ingrediënten:
aardappel, gemalen komijn, gemberpoeder, honing, knoflook, kwarteleieren, lamsbout, munt, olijfolie, paprikapoeder, peper, prei, rietsuiker, rozijnen, salie, sinaasappel, tijm, tomaat, tomatenpuree, ui, water, wortel en zout

Keuken:
Marokkaans
Soort:
lamsvlees
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Diner / hoofdgerecht uit De Joodse keuken:

Gevulde aardappelcakejes uit India

Ingrediënten:
ei, frituurolie, garam masala, gemberpoeder, kalfsgehakt, kip, kruimige aardappels, kurkuma, matsemeel, paneermeel, peper, tomaat, ui, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Indiaas / Sefardisch / Joods
Een recept uit Lidya Winkels - Lidya Winkels kookboek

Diner / voorgerecht uit Lidya Winkels kookboek:

Hors d'oeuvre

Ingrediënten:
basilicum, bieslook, citroensap, ei, aardappel, gele paprika, groene paprika, komkommer, olijfolie, peper, peterselie, rode paprika, tomaat, wijnazijn, zout en zwarte olijven

Keuken:
Frans
Soort:
vegetarisch
Haal meer recepten op...