94 resultaten, verfijn met...

ingrediënt: bleekselderijbloembotercitroenraspcitroensapeifruitknoflookkruidenmuntnootmuskaatolijfoliepeterselierode uisjalotsuikertijmuiwaterwitte wijnwortelzeezoutzoutzwarte peper
Meld u gratis aan!

Zoek door uw kookboeken.

Hieronder ziet u wat voorbeelden van recepten uit willeurige kookboeken. Maar als u zich nu (gratis) aanmeldt op de website, kunt u uw eigen online boekenplank vullen met uw kookboeken en vindt u vervolgens recepten uit uw eigen kookboeken!

Een recept uit R. Salaman en Martin Brigdale - De Griekse keuken thuis

Recept uit De Griekse keuken thuis:

Aardappelslag met feta

Ingrediënten:
ansjovis, bladpeterselie, citroen, dijonmosterd, dille, feta, griekse yoghurt, kappertjes, lente-uitjes, munt, nieuwe aardappeltjes, olijfolie extra vierge, zout, zwarte olijven en zwarte peper

Keuken:
Grieks
Een recept uit P. Tryde en Sam & Sam Clark - Moro

Picknick / diner / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Moro:

Stokviskroketjes - croquetas de bacalao

Ingrediënten:
aardappel, bloem, citroen, laurierblad, melk, stokvis, ui, verse bladpeterselie, water, zeezout, zonnebloemolie en zwarte peper

Keuken:
Mediterraans / Spaans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / frituur
Een recept uit Jamie Oliver - Kook met Jamie

Diner / avondmaal / hoofdgerecht uit Kook met Jamie:

In de pan gebakken tongscharfilets met salsa verder

Ingrediënten:
ansjovisfilets in olie, augurk, basilicum, bladpeterselie, bloem, boter, citroen, dijon-mosterd, extra vierge olijfolie, kappertjes, knoflook, munt, nieuwe aardappelen, paarse broccoli, rode-wijnazijn, tongfilets, zeezout en zwarte peper

Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Jamie Oliver - Kook met Jamie

Diner / lunch / buffet / avondmaal uit Kook met Jamie:

De lekkerste 'clam chowder'

Ingrediënten:
bladpeterselie, bleekselderij, bloemige aardappelen, citroen, doorregen rookspek, kippenbouillon, knoflook, laurier, maiskolven, olijfolie, rode spaanse peper, slagroom, tijm, ui, venusschelpen, zeezout en zwarte peper

Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / soep/bouillon / gevogelte
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Sami Tamimi - Jeruzalem

Diner / lunch / voorgerecht uit Jeruzalem:

Soep van zeebanket & venkel

Ingrediënten:
arak, bladpeterselie, dragon, ingemaakte citroen, knoflook, mild paprikapoeder, mosselen, olijfolie, ouzo, pernod, rode chilipeper, saffraan, tapijtschelpen, tijgergarnalen, tomaat, vastkokende aardappel, venkel, visbouillon, zeebaarsfilet, zout en zwarte peper

Keuken:
Midden-Oosten / Israëlisch
Soort:
soep/bouillon
Een recept uit Dan Lepard en Tony Kitous - Comptoir Libanais

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Comptoir Libanais:

Gevulde wijnbladeren

Ingrediënten:
aardappels, bladpeterselie, citroen, gedroogde munt, granaatappelmelasse, munt, olijfolie, risottorijst, tomaat, tomaten, ui, wijnbladeren, zout en zwarte peper

Keuken:
Libanees
Soort:
salade / vegetarisch
Een recept uit Annette van Ruitenburg, Ruth de Ruwe, Rene Zanderink en Elsje Bruijnesteijn - Liever lokaal

Diner / avondmaal / hoofdgerecht uit Liever lokaal:

Gebakken runderlever met gebakken uien

Ingrediënten:
bladpeterselie, bloem, boter, citroenolie, citroenrasp, kruimige aardappel, lever, melk, olijfolie, peper, rode wijn, rodewijnazijn, suiker, tijm, ui en zout

Keuken:
Hollands
Soort:
orgaanvlees
Een recept uit Tessa Kiros en M. Chatzikonstantis - De smaak van mijn herinnering

Recept uit De smaak van mijn herinnering:

Soep van verse zalm

Ingrediënten:
aardappel, allspice-bessen, bleekselderij, boter, citroenschil, dille, laurierblad, peperkorrels, peterselie, schenkroom, witte ui, wortel en zalmfilet

Keuken:
Fins
Soort:
soep/bouillon
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Diner / hoofdgerecht uit De Joodse keuken:

Paddestoelensoep

Ingrediënten:
aardappel, citroen, kippenbouillon, peper, peterselie, plantaardige olie, shii-takes, water, zout en zure room

Keuken:
Asjkenazisch / Joods
Soort:
soep/bouillon
Een recept uit Tessa Kiros - Alle smaken van de regenboog

Diner / lunch / hoofdgerecht uit Alle smaken van de regenboog:

Viskoekjes

Ingrediënten:
aardappel, baarsfilet, bleekselderij, citroen, ei, gedroogd broodkruim, kabeljauwfilet, lente ui, olijfolie, peperkorrels, peterselie, witvisfilet, wortel, zalmfilet en zoet paprikapoeder

Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Bert Witte - Spaans kookboek

Picknick / buffet / bijgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Spaans kookboek:

Knoflookaardappels - patatas allioli

Ingrediënten:
aardappel, citroen, ei, knoflook, olijfolie, peper, peterselie en zout

Keuken:
Spaans
Soort:
salade / aardappelgerecht / vegetarisch
Een recept uit Mirjam Bakker-van Dam - Belgie

Diner / lunch / voorgerecht / lunchgerecht uit Belgie:

Vlaamse visserssalade met haring

Ingrediënten:
bonenkruid, boterbonen, citroen, franse mosterd, mayonaise, peper, rode biet, sjalot, vastkokende aardappel, verse peterselie, zoetzure augurk, zout en zoute haring

Keuken:
Belgisch
Soort:
salade / vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Julz Beresford - Het tapas boekje

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Het tapas boekje:

Kabeljauwballetjes albóndigas de bacalao

Ingrediënten:
aardappel, knoflookmayonaise, citroen, ei, gezouten kabeljauw, knoflook, laurierblad, olie, speltbloem, verse peterselie en witte peper

Keuken:
Spaans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / frituur
Een recept uit  - Turkse kookkunst

Diner / voorgerecht / hoofdgerecht uit Turkse kookkunst:

Balik çorbasi - Vissoep

Ingrediënten:
aardappel, citroen, knolselderij, peen, peper, peterselie, rijst, ui, water, witvis en zout

Keuken:
Turks
Soort:
vis
Haal meer recepten op...