107 resultaten, verfijn met...

ingrediënt: arachideoliebieslookbloembotereidooiergroenteknoflookkomkommerkruimige aardappellimoensapmelkolieolijfoliepeperpeterseliesjalotsuikertomaatuiwaterwortelzonnebloemoliezoutzwarte peper
Meld u gratis aan!

Zoek door uw kookboeken.

Hieronder ziet u wat voorbeelden van recepten uit willeurige kookboeken. Maar als u zich nu (gratis) aanmeldt op de website, kunt u uw eigen online boekenplank vullen met uw kookboeken en vindt u vervolgens recepten uit uw eigen kookboeken!

Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Diner / voorgerecht / hoofdgerecht uit De Joodse keuken:

Borscht - Koude bietensoep

Ingrediënten:
aardappel, bieten, citroensap, eidooier, peper, suiker, zout en zure room

Keuken:
Asjkenazisch / Joods
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Simone Ortega - 1080 recepten

Bijgerecht uit 1080 recepten:

Kool met mayonaise

Ingrediënten:
citroensap, ei, kool, tomaat, vastkokende aardappel, wittewijnazijn, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Spaans
Soort:
vegetarisch / groente
Een recept uit Simone Ortega - 1080 recepten

Diner / buffet / voorgerecht uit 1080 recepten:

Aardappelrol met tonijn en mayonaise

Ingrediënten:
aardappel, boter, citroensap, ei, melk, slablad, tomaat, tonijn uit blik, zonnebloemolie, zout en zwarte olijven

Keuken:
Spaans
Soort:
vlees / vis/schaaldieren/schelpdieren / aardappelgerecht
Een recept uit Bart van Olphen - Vis uit Blik

Diner / snack of tussendoortje / voorgerecht uit Vis uit Blik:

Sardinehussel

Ingrediënten:
aardappel, brood, citroensap, ei, knoflook, olijfolie, peper, peterselie, sardines en zout

Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Hans Belterman - Indonesie

Picknick / diner / bijgerecht / voorgerecht uit Indonesie:

Eenvoudige salade uit Bandung 1 - selada biasa Bandoeng 1

Ingrediënten:
aardappel, bruine basterdsuiker, citroensap, ei, goela djawa, ketjap benteng manis, kropsla, peper, pindakaas, sjalot, tomaat, trassi, verse bladselderij, verse peterselie, zoete indonesische sojasaus en zout

Keuken:
Indonesisch
Soort:
salade / vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / voorgerecht uit De dikke vegetariër:

Borscht van geroosterde biet

Ingrediënten:
biet, citroensap, dille, druivenpitolie, ei, maïsolie, nieuwe aardappel, witte ui, yoghurt, zout, zure room en zwarte peper

Keuken:
Russisch
Soort:
soep/bouillon / vegetarisch
Een recept uit Pepita Aris en N. Dowey - De Spaanse keuken

Diner / voorgerecht uit De Spaanse keuken:

gezouten kabeljauw met alioli

Ingrediënten:
aardappel, bloem, citroensap, ei, gepasteuriseerde eidooier, knoflook, lente-ui, melk, olijfolie, olijfolie extra vergine, sla, stokvis, verse peterselie, versgemalen zwarte peper, witbroodkruim en zout

Keuken:
Spaans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / groenten, aardappels en peulvruchten
Een recept uit Hans Belterman - Indonesie

Diner / bijgerecht / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Indonesie:

Gefrituurde balletjes garnalengehakt - perkedel oedang biasa

Ingrediënten:
aardappel, arachideolie, bloem, broodkruim, bruine basterdsuiker, citroensap, ei, eiwit, goela djawa, hollandse garnaal, knoflook, paneermeel, peper, verse bieslook, verse bladselderij, verse garnalen en zout

Keuken:
Indonesisch
Soort:
schaal- en schelpdieren / frituur
Een recept uit Sarit Packer en Itamar Srulovich - Honey & co

Snack of tussendoortje uit Honey & co:

Courgette-kruidenbeignets

Ingrediënten:
aardappel, citroensap, ei, groene courgette, knoflook, munt, olijfolie, peterselie, plantaardige frituurolie, ui, yoghurt, zelfrijzend bakmeel, zout en zwarte peper

Keuken:
Midden-Oosten
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Seppe Nobels - Een kookboek.

Diner / lunch / hoofdgerecht uit Een kookboek.:

Hachis parmentier zomer

Ingrediënten:
bloemige aardappel, boter, citroensap, eidooier, fleur de sel, gegrilde puntpaprika's, half-om-halfgehakt, knoflook, kruidenbloesems, nootmuskaat, oude kaas, panko, peper, salade bij hachis parmentier, sjalot, tijm, zoete aardappel en zout

Keuken:
Belgisch
Soort:
salade / varkensvlees / rundvlees / aardappelgerecht / groente
Een recept uit Annette van Ruitenburg, Ruth de Ruwe, Rene Zanderink en Elsje Bruijnesteijn - Liever lokaal

Bijgerecht / snack of tussendoortje / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Liever lokaal:

Aardappelcake met tuinbonendip

Ingrediënten:
aardappel, bakpoeder, bloem, citroensap, courgette, crème fraîche, ei, groentebouillon, kwark, melk, natriumbicarbonaat, olie, peper, tabasco, tuinbonen, worcestersaus, zelfrijzend bakmeel en zout

Keuken:
Hollands
Soort:
groenten, aardappels en peulvruchten / vegetarisch
Een recept uit Seppe Nobels - Een kookboek.

Diner / lunch / hoofdgerecht uit Een kookboek.:

Soep van noordzeevis met venkel en rouille

Ingrediënten:
aardappel, basisrecept noordzeebouillabaisse, belgische mosterd, cayennepeper, citroenrasp, citroensap, dille, eidooier, knoflook, krokant roggebrood, olijfolie, pastis, saffraan, venkel, visbouillon en zout

Keuken:
Belgisch
Soort:
soep/bouillon / vis
Een recept uit Arnold Van Huis, Henk Van Gurp, Marcel Dicke en Henk van Gurp - Het insectenkookboek

Diner / lunch / snack of tussendoortje / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti / hoofdgerecht uit Het insectenkookboek:

Hartige insectenschijven

Ingrediënten:
aardappel, bloem, boter, bruine basterdsuiker, chilisaus, citroensap, ei, gember, sla, knoflook, lente ui, limoensap, maïskorrels, meelwormen, oestersaus, paneermeel, rijstazijn, sesamolie, sjalot, vissaus, winterwortel, witte peper, zonnebloemolie en zout

Soort:
insecten
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / voorgerecht uit De dikke vegetariër:

Borscht met geroosterde paddestoelen

Ingrediënten:
biet, champignons, citroensap, dille, druivenpitolie, ei, maïsolie, nieuwe aardappel, portobello, shiitake, witte ui, yoghurt, zout, zure room en zwarte peper

Keuken:
Russisch
Soort:
soep/bouillon / vegetarisch
Een recept uit Seppe Nobels - Een kookboek.

Diner / lunch / hoofdgerecht uit Een kookboek.:

Tarbot brabançonne

Ingrediënten:
aardappelen, arachideolie, belgische mosterd, boter, citroensap, eidooier, fleur de sel, knoflook, knoflookolie, peper, tarbot op de graat, tijm, witbier, witlof en zout

Keuken:
Belgisch
Soort:
vis
Een recept uit Hans Belterman - Indonesie

Diner / bijgerecht / hoofdgerecht uit Indonesie:

Gevulde pepers - pergadel lombok

Ingrediënten:
aardappel, arachideolie, citroensap, djinten, ei, groene spaanse peper, ketoembar, knoflook, kokosmelk, komijnpoeder, koriander, limoensap, peper, rode spaanse peper, sambal oelek, ui, wijtingfilet, zeevisfilet en zout

Keuken:
Indonesisch
Soort:
ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / vis
Een recept uit Simone Ortega - 1080 recepten

Bijgerecht uit 1080 recepten:

Bearnaisesaus - salsa bearnesa

Ingrediënten:
aardappelmeel, boter, citroensap, eierdooier, lente ui, peper, verse peterselie, wittewijnazijn en zout

Keuken:
Europees / Spaans
Soort:
warme sauzen / vegetarisch
Een recept uit Johannes van Dam - Het krokettenboek

Diner / snack of tussendoortje / voorgerecht uit Het krokettenboek:

Gerookte palingkroketten - Oma Bobs

Ingrediënten:
aardappel, bloem, citroensap, dille, eiwit, gelatinepoeder, gerookte palingfilet, kappertjes, maïzena, palingbouillon, paneermeel, peterselie, roomboter, sjalot, zout en zwarte peper

Keuken:
Nederlands
Een recept uit Rianne Buis - AH eetboekenreeks 1 - Vis

Diner / hoofdgerecht uit AH eetboekenreeks 1 - Vis:

Gefrituurde koolvis met skordalia

Ingrediënten:
bloem, citroensap, ei, eiwit, frituurolie, knoflook, koolvisfilet, kruimige aardappel, olijfolie, paneermeel, peper, verse peterselie en zout

Keuken:
Mediterraans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / frituur
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Jonathan Lovekin - Plenty

Diner / lunch / bijgerecht / snack of tussendoortje / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Plenty:

Auberginekroketten

Ingrediënten:
aubergine, bloemige aardappel, citroensap, dragon, feta, knoflook, olijfolie, parmezaanse kaas, raapzaadolie, scharrelei, scharreleidooier, wittebroodkruim, zonnebloemolie, zout en zwarte peper

Soort:
vegetarisch
Een recept uit  - Bamix gebruiksaanwijzing en recepten

Diner / voorgerecht uit Bamix gebruiksaanwijzing en recepten:

Crême de veau

Ingrediënten:
aardappelmeel, citroensap, eidooier, kalfsbeenderen, koffiemelk, margarine, room, water, witte wijn en zout

Keuken:
Internationaal
Soort:
soep/bouillon / kalfsvlees
Haal meer recepten op...