147 resultaten, verfijn met...

ingrediënt: amandelmeelbakpoederbloembotercitroencitroensapdeegeieiwitfruitgistkaneelkristalsuikermaïzenamelkroomslagroomsuikertaarttaartbodemvruchtenwaterzout
Meld u gratis aan!

Zoek door uw kookboeken.

Hieronder ziet u wat voorbeelden van recepten uit willeurige kookboeken. Maar als u zich nu (gratis) aanmeldt op de website, kunt u uw eigen online boekenplank vullen met uw kookboeken en vindt u vervolgens recepten uit uw eigen kookboeken!

Een recept uit  - Handboek voor de combinatie magnetron-oven

Bij de koffie uit Handboek voor de combinatie magnetron-oven:

Tulband

Ingrediënten:
amandelmeel, amandelsnippers, bloem, boter, citroensap, citroenschil, ei, gekonfijte sinaasappelschil, melk, suiker, sukade, sultanarozijnen en gist

Keuken:
Internationaal
Soort:
gebak, koek, taart, pudding / vegetarisch
Een recept uit Najat Kaanache - NAJAT

Diner / nagerecht / bij de koffie uit NAJAT:

Cheesecake met ingelegde citroen

Ingrediënten:
bloem, boter, citroenen, citroensap, digestives, ei, eidooier, ingelegde citroen, lichtbruine basterdsuiker, olie, roomkaas, sinaasappels, suiker, sukade, vanille-extract, volkorenbiscuit, zeezout, zout en zure room

Keuken:
Marokkaans
Soort:
gebak, koek, taart, pudding / vegetarisch
Een recept uit Levine van Doorne - Brood

Ontbijt / brunch / lunch / bijgerecht uit Brood:

Kerststol

Ingrediënten:
amandelen, amandelspijs, blauwe rozijnen, boter, citroenrasp, droge gist, gehakt, gele rozijnen, koekkruiden, krenten, ei, oranjesnippers, suiker, sukade, tarwebloem, volle melk en zout

Soort:
brood/sandwiches/crostini/bruschetta / vegetarisch
Een recept uit Judy Bastyra, B. Johnson en N. Dowey - De Thaise keuken

Diner / nagerecht uit De Thaise keuken:

Kokospudding

Ingrediënten:
ei, fruit, gele basterdsuiker, jasmijn-essence, poedersuiker, rozenessence, vanille-essence en verse munt

Keuken:
Thais
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Diner / nagerecht / dessert uit De Joodse keuken:

Lokshen kugel mit eppel - Noedelpudding met appel

Ingrediënten:
amandelen, citroenrasp, citroensap, citroenschil, ei, eiernoedels, jam, krenten, rozijnen, rum, sinaasappelrasp, suiker, sukade, walnoten, zout en zure appels

Keuken:
Pools / Duits / Russisch / Asjkenazisch / Joods
Soort:
pasta, rijst, granen en deegwaren / pudding / vegetarisch
Een recept uit Francesca van Berk

Recept van Francesca Kookt!:

De allerlekkerste oliebollen

Ingrediënten:
boter, citroen, droge gist, eieren, kaneel, koolzuurhoudend bronwater, krenten, melk, patentbloem, rozijnen, suiker, sukade, zonnebloemolie, zout en zure appel

Een recept uit Tallina van den Hoed - Eten met z'n allen

Diner / nagerecht uit Eten met z'n allen:

Baked alaska

Ingrediënten:
basterdsuiker, eieren, fruit, boter, poedersuiker, vanille-essence, vanille-ijs en zelfrijzend bakmeel

Soort:
zoet / vegetarisch
Een recept uit Jonah Freud, Ronald Hoeben en Cees Holtkamp - De banketbakker

Recept uit De banketbakker:

Vruchtenflans

Ingrediënten:
abrikozenmoes, banketbakkersroom, bladerdeeg, ei, poedersuiker, roomboter en fruit

Soort:
brood en broodgerecht
Een recept uit Maroeska Metz - Hoe dan?!

Bijgerecht uit Hoe dan?!:

Kerstbrood

Ingrediënten:
amandelen, amandelspijs, bloem, citroenrasp, ei, gekonfijte sinaasappelschil, hazelnoten, kaneel, roomboter, rozijnen, suiker, sukade, gist, walnoten, walnotenspijs en zout

Keuken:
Midden-Europees / Oost-Europees / Asjkenazisch
Soort:
brood/sandwiches/crostini/bruschetta / vegetarisch / feestdagen
Een recept uit Ilse Konig, Ilse König, Clara Monti en Inge Prader - Minimania

Bijgerecht uit Minimania:

Citruscurds

Ingrediënten:
bloedsinaasappelsap, citroensap, citrusvruchten, eidooier, eieren, boter, gember, grapefruitsap, suiker en maïzena

Soort:
zoet / chutney/pickle/jam/compote / broodbeleg / vegetarisch
Een recept uit Luca Lorusso en Vivienne Polak - Proef Puglia

Recept uit Proef Puglia:

ricotta- cheesecake

Ingrediënten:
deeg, eidooier, fruit, bloem, boter, kristalsuiker, poedersuiker, sinaasappel, sinaasappelschil, verse ricotta en zout

Keuken:
Italiaans
Een recept uit Caroline Lebar - Elke zondag heerlijk taart

Recept uit Elke zondag heerlijk taart:

Rode&Wittekersen

Ingrediënten:
amandelextract, amandelmeel, bloem, bruine suiker, deeg, eidooier, poedersuiker, kersen, maïzena, mascarpone, poedersuiker, room, slagroom, taart, taartbodem, vruchten en zanddeeg

Soort:
gebak/koek/taart/pudding
Een recept uit Randi Danforth - Culinaria U.S.A.

Diner / nagerecht / bij de koffie uit Culinaria U.S.A.:

Poolse schuimtaart - blitz torte

Ingrediënten:
aardbei, amandelsnippers, azijn, bakpoeder, bloem, ei, eidooier, fruit, kandijpoedersuiker, kristalsuiker, boter, vanille-essence, volle melk, wijnsteenpoeder en zure room

Keuken:
Pools / Amerikaans
Soort:
gebak, koek, taart, pudding
Een recept uit Jonah Freud, Ronald Hoeben en Cees Holtkamp - De banketbakker

Recept uit De banketbakker:

Clafoutis

Ingrediënten:
fruit, bloem, ei, melk, poedersuiker, slagroom, suiker en vanillestokje

Soort:
brood en broodgerecht
Een recept uit  - Blue band kookboek pasta en rijst

Diner / voorgerecht / hoofdgerecht uit Blue band kookboek pasta en rijst:

Tortellini met pompoen

Ingrediënten:
amaretti, azijn, bigarreaux, bloem, citroensap, droge witte wijn, ei, gedroogde abrikozen, gedroogde peer, geel mosterdpoeder, gember, margarine, nootmuskaat, parmezaanse kaas, peper, pompoen, slagroom, suiker, sukade, water en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
pasta/noodles / vegetarisch
Een recept uit KAV Practische School - Koken voor elke dag 1 notitie

Diner / nagerecht / dessert uit Koken voor elke dag:

Keizerinnenrijst

Ingrediënten:
bloemsuiker, dessertrijst, eierdooier, eiwit, gelatineblaadjes, kirsch, melk, slagroom, suiker en fruit

Soort:
rijst
Een recept uit KAV Practische School - Koken voor elke dag

Recept uit Koken voor elke dag:

Fruittaart

Ingrediënten:
bloem, bloemsuiker, ei, pasteibakkersroom, fruit en vetstof

Soort:
gebak/koek/taart/pudding
Een recept uit Simone van den Berg en Vanessa van Koppen - Zalig zoet

Recept uit Zalig zoet:

simnel cake

Ingrediënten:
abrikozenjam, bloem, eieren, eiwit, boter, kaneelpoeder, marsepein, melk, poedersuiker, rozijnen, kardemom, nootmuskaat, vruchten en bakpoeder

Keuken:
Brits
Soort:
gebak, koek, taart, pudding / vegetarisch
Een recept uit William Ledeuil - Bouillon

Diner / voorgerecht uit Bouillon:

Ravioli met gamba's, Thaise basilicum en tamarinde

Ingrediënten:
cederappel, chinese bieslook, citroengras, djeroek poeroet, eidooier, gamba's, gember, gyozavellen, heldere schaaldierenbouillon, olijfolie, radijs, rijstazijn, shii-takes, suiker, tamarindepasta, thaise basilicum, vietnamese koriander en water

Soort:
soep/bouillon / pasta/noodles
Een recept uit Tessa Couperus

Recept van Patesserie:

Cultuurshock in Nederland en Oranjekoek

Ingrediënten:
amandelspijs, anijszaad, bloem, ei, ei, fijne suiker, gekonfijte sinaasappelsnippers, boter, maïzena, poedersuiker, bakpoeder, kardemom, nootmuskaat, zout, slagroom, fruit, voedingskleurstof en water

Haal meer recepten op...