81 resultaten, verfijn met...

ingrediënt: bleekselderijbloembotercitroeneiknoflookkomkommerkruidenlauriermosterdmuntolieolijfoliepeterseliesuikertijmtomaatuiwaterwitte peperwitte wijnwortelzoutzwarte peper
Meld u gratis aan!

Zoek door uw kookboeken.

Hieronder ziet u wat voorbeelden van recepten uit willeurige kookboeken. Maar als u zich nu (gratis) aanmeldt op de website, kunt u uw eigen online boekenplank vullen met uw kookboeken en vindt u vervolgens recepten uit uw eigen kookboeken!

Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Basisrecept uit De dikke vegetariër:

Gepureerde tuinbonen: 10 toevoegingen

Ingrediënten:
aardappel, bladgroenten, bleekselderij, bloemkool, broccoli, citroensap, citroenschil, feta, knoflook, olijfolie, peper, sjalot, tomaat, tuinbonen, ui, kruiden, winterwortel en zout

Keuken:
Mediterraans
Soort:
peulvruchten / vegan / vegetarisch
Een recept uit Josita Hartanto - Vegan Genial

Lunch / snack of tussendoortje uit Vegan Genial:

I ♥ Tuna Sandwich / Ik ♥ Tonijnsandwich

Ingrediënten:
citroensap, dille, komkommer, mosterd, noribladeren, olijfolie, peper, sandwichbrood, slabladeren, sojasaus, tahin, ui, witte bonen uit blik, wortel en zout

Soort:
vegan / brood/sandwiches/crostini/bruschetta
Een recept uit Annette Wolter - Grote boek met heerlijkste kookrecepten

Diner / hoofdgerecht uit Grote boek met heerlijkste kookrecepten:

koolvis met gemengde groenten

Ingrediënten:
aardappelmeel, asperge, citroenijs, citroensap, doperwtjes, koolvis, laurierblad, peperkorrel, room, tomaat, ui, verse dille, verse peterselie, wijnazijn, worteltjes en zout

Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / groenten, aardappels en peulvruchten
Een recept uit Claudia Bruckmann, Teubner en Dorothee Godert - Groot handboek koken

Bijgerecht uit Groot handboek koken:

Dillesaus

Ingrediënten:
bloem, boter, citroensap, dille, laurier, melk, peper, room, ui, worcestershiresaus en zout

Keuken:
Frans
Soort:
saus/dressing/jus / vegetarisch
Een recept uit P. Tryde en Sam & Sam Clark - Moro

Picknick / diner / buffet / voorgerecht uit Moro:

Tuinbonenpuree en favabonenpuree

Ingrediënten:
citroensap, favabonen, knoflook, komijnzaad, olijfolie, tuinbonen, ui, verse dille, verse koriander, verse munt, zeezout, zonnebloemolie, zout en zwarte peper

Keuken:
Mediterraans / Egyptisch
Soort:
vegetarisch
Een recept uit  - Lamsvlees nieuwe stijl

Diner / lunch / hoofdgerecht uit Lamsvlees nieuwe stijl:

Lamsgehakt met gedroogde abrikozen

Ingrediënten:
bruine fond, citroensap, dille, dillesaus, eiwit, gedroogde abrikozen, kippenbouillon, knoflook, kurkuma, mager lamsgehakt, nootmuskaat, rode linzen, rozijnen, saffloerolie, ui, zonnebloempitten, zout en zwarte peper

Keuken:
Midden-Oosten
Soort:
lamsvlees
Een recept uit Annette Wolter - Grote boek met heerlijkste kookrecepten

Diner / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Grote boek met heerlijkste kookrecepten:

Gevulde komkommer

Ingrediënten:
citroensap, eidooier, garnalen, gevulde olijven, knoflook, komkommer, roquefort, slagroom, tabasco, tartaar, ui, verse dille, verse peterselie, witte peper, wodka, zout en zwarte peper

Keuken:
Europees
Soort:
vlees / vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Schonherr - Koude keuken

Recept uit Koude keuken:

Mosselen in witte wijn

Ingrediënten:
champignons uit blik, citroensap, citroenschil, dille, mosselen uit blik, peterselie, selderiezout, suiker, tomaten, ui, witte peper en witte wijn

Keuken:
Duits
Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit Simone Ortega - 1080 recepten

Diner / voorgerecht uit 1080 recepten:

Salade van kreeft en meloen

Ingrediënten:
bouquet garni, citroensap, droge witte wijn, gemalen roze peperkorrel, kanteloepmeloen, kreeft, olijfolie, prei, sla, sperziebonen, ui, verse bieslook, verse dille, wortel, zout en zwarte peperkorrels

Keuken:
Spaans
Soort:
salade / vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Anne Wilson - Grieks koken

Recept uit Grieks koken:

Griekse bonensalade

Ingrediënten:
ansjovis, bosuitjes, citroensap, dille, gedroogde witte bonen, olijfolie, paprika, peper, peterselie, tomaten, uien en zout

Keuken:
Grieks
Soort:
salade
Een recept uit Sacha de Boer en Jacob-Jan Boerma - Down to earth

Diner / lunch / voorgerecht / tussengerecht uit Down to earth:

Kip-kerriesalade

Ingrediënten:
appel, bleekselderij, citroengras, citroenrasp, citroensap, crème fraîche, fijn zeezout, gembervocht, gerookte kipfilet, granny smith, kerriepoeder, kipfilet, kippenbouillon, kropsla, mayonaise, mirin, olijfolie, roze peper, sjalot, sushiazijn, kruiden en witte wijn

Soort:
salade / gevogelte
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Diner / hoofdgerecht uit De Joodse keuken:

Tomaten met rijstvulling en extra specerijen

Ingrediënten:
bladpeterselie, citroensap, dille, gemalen kruidnagel, kaneel, munt, olijfolie, peper, pijnboompitten, piment, risottorijst, rozijnen, suiker, ui, vleestomaten, water en zout

Keuken:
Syrisch / Sefardisch / Joods
Soort:
vegan
Een recept uit C. Clark en Sam & Sam Clark - Moro Londen

Diner / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Moro Londen:

Dolmas

Ingrediënten:
baharat, boter, calasparrarijst, citroensap, kerstomaat, krenten, lamsgehakt, olijfolie, peper, pijnpitten, piment, suiker, ui, verse dille, verse munt, water, wijnbladeren en zout

Keuken:
Mediterraans
Soort:
vlees
Een recept uit Inge Kappert - Culinaria Europese specialiteiten - deel II

Diner / lunch / lunchgerecht / hoofdgerecht uit Culinaria Europese specialiteiten - deel II:

Vissoep - kakaviá

Ingrediënten:
aardappel, citroensap, knoflook, laurierblad, middellandse-zeevis, olijfolie, tomaat, ui, verse bladselderij, verse dille, verse peterselie, wortel, zout en zwarte peper

Keuken:
Europees / Grieks
Soort:
soep/bouillon / vis
Een recept uit Seppe Nobels - Een kookboek.

Diner / lunch / hoofdgerecht uit Een kookboek.:

Gestoofd witlof met kikkererwten en zoete ui

Ingrediënten:
boter, citroensap, dille, gekonfijte tomaat, groente, groentebouillon, kikkererwten, knoflook, koriander, olijfolie, peper, sjalotten, tijm, witlof, zoete ui in zoutkorst en zout

Keuken:
Belgisch
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Annette Wolter - Grote boek met heerlijkste kookrecepten

Diner / hoofdgerecht uit Grote boek met heerlijkste kookrecepten:

schelvis met champignons

Ingrediënten:
boter, champignon, citroen, citroensap, demi creme fraiche, doorregen spek, schelvisfilet, sojasaus, tomaat, ui, verse dille, verse peterselie, witte peper, witte wijn en zout

Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis
Een recept uit J. Goldstein - De Middellandse Zee, een culinaire reis

Diner / voorgerecht / hoofdgerecht uit De Middellandse Zee, een culinaire reis:

Gevulde inktvis - calamari ripieni

Ingrediënten:
ansjovisfilet, broodkruim, calamari, citroensap, gedroogde oregano, inktvis, knoflook, olijfolie, pecorino, peper, prosciutto, tomaat, ui, venkelzaad, verse dille, verse munt, verse peterselie en zout

Keuken:
Mediterraans / Siciliaans / Italiaans
Soort:
ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / barbecue/grill / vis
Een recept uit Harald Wohlfahrt - 45 geniale rezepten

Diner / voorgerecht uit 45 geniale rezepten:

Gefüllte Thunfischröllchen mit Taschenkrebsfleisch und Ananas-Mango-Chutney / Gevulde tonijnrolletjes met vlees van noordzeekrab en ananas-mangochutney

Ingrediënten:
ananas-mango-chutney, avocadorelish, bleekselderij, cayennepeper, citroengras, citroenrasp, citroensap, dille, fleur de sel, karwij, kervel, knoflook, limoenrasp, limoensap, noordzeekrab, olijfolie, passievrucht, pekelzout, tijm, tonijnfilet, ui, venkel, wortel, zeezout, zwarte peper en zwarte peperkorrels

Keuken:
Frans / Duits
Soort:
vis
Haal meer recepten op...