667 resultaten, verfijn met...

ingrediënt: auberginebleekselderijbloembotercitroensapcourgettedroge witte wijneigroentebouillonknoflookkruidenlaurierolieolijfolieoreganoparmezaanse kaaspeterselietijmtomaattomatenpureeuiwaterwortelzwarte peper
Meld u gratis aan!

Zoek door uw kookboeken.

Hieronder ziet u wat voorbeelden van recepten uit willeurige kookboeken. Maar als u zich nu (gratis) aanmeldt op de website, kunt u uw eigen online boekenplank vullen met uw kookboeken en vindt u vervolgens recepten uit uw eigen kookboeken!

Een recept uit L. de Medici en R. Olney - Provence

Diner / lunch / voorgerecht uit Provence:

Soep van groenten en basilicum - soupe au pistou

Ingrediënten:
aardappel, bouquet garni, cocobonen, courgette, grof zout, kievitsbonen, knoflook, limabonen, macaroni, olijfolie, parmezaanse kaas, peper, pompoen, prei, spaghetti, sperziebonen, tomaat, ui, verse basilicum, wortel en zout

Keuken:
Mediterraans / Frans / Provençaals
Soort:
soep/bouillon / groenten, aardappels en peulvruchten / vegetarisch
Een recept uit J. Goldstein - De Middellandse Zee, een culinaire reis

Diner / lunch / voorgerecht / hoofdgerecht uit De Middellandse Zee, een culinaire reis:

Groentesoep met basilicum en knoflook - soupe au pistou

Ingrediënten:
bleekselderij, courgette, kippenbouillon, knoflook, koudgeperste olijfolie, macaroni, nieuwe aardappel, olijfolie, parmezaanse kaas, pasta, peper, snijbiet, sperziebonen, tomaat, tuinbonen, ui, verse basilicum, wortel en zout

Keuken:
Mediterraans / Frans / Provençaals
Soort:
soep/bouillon / gevogelte / vegetarisch
Een recept uit Simone Beck, Louisette Bertholle, Julia Child, Sidonie Coryn en Paul Child - De kunst van het koken

Diner / hoofdgerecht uit De kunst van het koken:

Côtes de veau au pistouille - In wijn gesmoorde kalfskoteletten of -biefstukjes met aubergine, tomaat, paprika, knoflook en basilicum

Ingrediënten:
aubergine, basilicum, boter, citroensap, dragon, droge witte wijn, gedroogde basilicum, gedroogde oregano, groene paprika, kalfsbiefstuk, kalfsfond, kalfskotelet, kippenbouillon, kippenfond, knoflook, olijfolie, peper, peterselie, provençaalse kruiden, runderbouillon, sjalot, tijm, tomaten, ui en zout

Keuken:
Frans
Soort:
kalfsvlees
Een recept uit Janneke Philippi - Soep bij Janneke thuis

Lunch / bijgerecht / snack of tussendoortje uit Soep bij Janneke thuis:

Ciabatta met zalmcreme

Ingrediënten:
basilicum, ciabatta, droge witte wijn, peper, roomkaas, sjalot, zalmsnippers en zout

Soort:
brood/sandwiches/crostini/bruschetta
Een recept uit Joel Meyerowitz, Andy Sewell en Jeffrey Fisher - Zomer van De Zilveren Lepel

Diner / lunch / buffet / bijgerecht / voorgerecht uit Zomer van De Zilveren Lepel:

Salade met zalmforel em komkommer

Ingrediënten:
basilicum, bieslook, knoflook, komkommer, olijfolie, sjalot, tomaten, witte peper, wittewijnazijn, zalmforelfilet en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
salade / vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Simone Ortega - 1080 recepten

Diner / voorgerecht / hoofdgerecht uit 1080 recepten:

Tagliatelle met garnalen en pistachenoten

Ingrediënten:
basilicum, courgette, garnalen, olijfolie, oregano, peper, pistachenoten, sjalot, tagliatelle en zout

Keuken:
Spaans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / pasta/noodles
Een recept uit Eckart Witzigmann - Kochen für zwei

Recept uit Kochen für zwei:

Tomatenvinaigrette

Ingrediënten:
balsamicoazijn, basilicum, grof zeezout, olijfolie, peper, sjalot, tijm, tomaten en zout

Soort:
vegan / vinaigrette
Een recept uit A. Posthumus - Margriet kookboek

Recept uit Margriet kookboek:

Tomatencarpaccio

Ingrediënten:
azijn, basilicum, champignon, courgette, pijnboompitten, olijfolie, peper, sjalot, tomaat, vloeibare honing en zout

Een recept uit Harald Wohlfahrt - 45 geniale rezepten

Bijgerecht uit 45 geniale rezepten:

Tomatencompote

Ingrediënten:
basilicum, fleur de sel, knoflook, olijfoliebrood, oude balsamicoazijn, pruimtomaten, sjalot en zwarte peper

Keuken:
Frans
Soort:
vegan
Een recept uit Yvette van Boven en Oof Verschuren - Home made

Recept uit Home made:

Verse kruiden marinade

Ingrediënten:
balsamicoazijn, knoflook, olijfolie, peperkorrels, sjalot, tuinkruiden en zout

Soort:
saus/dressing/jus / kruidenmengsel/specerijenmengsel/kruidenpasta/marinade/rub / vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Bijgerecht uit De dikke vegetariër:

Edamame met tomaten en olijven

Ingrediënten:
basilicum, borlottibonen, edamamebonen, knoflook, koriander, limabonen, olijfolie, peper, sjalot, tomaat, tomaten uit blik, tuinboon, ui, zout en zwarte olijf

Keuken:
Internationaal
Soort:
peulvruchten / vegan / vegetarisch / eenpansgerecht
Een recept uit Onno Kleyn en Charlotte Kleyn - Luilekkerland

Recept uit Luilekkerland:

Kippenleverpaté

Ingrediënten:
basilicum, charlotte kleyn, cognac, dikke room, doorregen spek, droge madeira, ganzenvet, kippenvet, kirsch, knoflook, laurier, marjolein, port, sherry, sjalot, whisky, zout, zwarte olijven en zwarte peper

Keuken:
Frans / Nederlands
Soort:
gevogelte / orgaanvlees / paté/terrine
Een recept uit  - Gemüse!

Diner / hoofdgerecht uit Gemüse! :

Linguine alla Genovese

Ingrediënten:
basilicum, knoflook, linguine, olijfolie, parmezaanse kaas, peper, pesto alla genovese, prinsessenbonen, sjalot, vastkokende aardappel en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
pasta/noodles
Een recept uit William Ledeuil - Bouillon

Diner / voorgerecht uit Bouillon:

Bouillon met gestoofd rundvlees en papaja

Ingrediënten:
atchara, bleekselderij, citroengras, gele wortel, japanse knolraap, olijfolie, oranje wortel, peper, runderbouillon, sjalot, teriyakisaus, thaise basilicum, witte balsamicoazijn en zout

Soort:
soep/bouillon / rundvlees
Een recept uit Jeni Wright - De pastabijbel

Recept uit De pastabijbel:

Tagliatelle met kruiden

Ingrediënten:
basilicum, boter, chilipoeder, droge witte wijn, extra vierge olijfolie, groentebouillon, knoflook, laurierblad, munt, peterselie, rozemarijn, salie, sjalot, tagliatelle, zout en zwarte peper

Keuken:
Italiaans
Soort:
pasta/noodles
Haal meer recepten op...