261 resultaten, verfijn met...

ingrediënt: bleekselderijbloembotercitroensapcrème fraîchedroge witte wijneikippenbouillonknoflookkruidnagellaurierlaurierbladnootmuskaatolieolijfoliepeterseliepreiroomsjalotwaterwitte wijnwortelzoutzwarte peper
Meld u gratis aan!

Zoek door uw kookboeken.

Hieronder ziet u wat voorbeelden van recepten uit willeurige kookboeken. Maar als u zich nu (gratis) aanmeldt op de website, kunt u uw eigen online boekenplank vullen met uw kookboeken en vindt u vervolgens recepten uit uw eigen kookboeken!

Een recept uit Maroeska Metz - Hoe dan?!

Diner / lunch / voorgerecht / hoofdgerecht uit Hoe dan?!:

Pasta met paddenstoelen

Ingrediënten:
gedroogde pasta, gedroogde porcini, knoflook, olijfolie, paddenstoelen, peper, slagroom, tijm, ui en zout

Soort:
pasta/noodles / vegetarisch
Een recept uit  - De keuken van de pure smaak

Bijgerecht uit De keuken van de pure smaak:

Saffraansaus

Ingrediënten:
olijfolie, peper, saffraan, sjalot, slagroom, tijm, visbouillon, witte peperkorrels, witte wijn en zeezout

Keuken:
Italiaans
Soort:
saus/dressing/jus
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / lunch / bijgerecht / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Flageolets op z'n Frans

Ingrediënten:
boter, cannellinibonen, flageolets, kruidnagel, laurierblad, limaboon, peper, peterselie, sjalot, slagroom, tijm, ui, winterwortel, witte boon en zout

Keuken:
Frans
Soort:
vegan / vegetarisch
Een recept uit Gilles Pudlowski - Frankrijk koken en reizen

Diner / hoofdgerecht uit Frankrijk koken en reizen:

Paling in groene saus - anguilles au vert

Ingrediënten:
boter, crème fraîche, droge witte wijn, eierdooier, laurierblad, paling, peper, sjalot, slagroom, snijpeterselie, spinazie, tijm, verse dragon, verse kervel, verse munt, verse salieblaadjes, zout en zuring

Keuken:
Frans
Soort:
stoofgerecht / vis
Een recept uit Marijne Thomas en Liesbeth Thomas - Koch!

Diner / avondmaal / hoofdgerecht uit Koch!:

Blije kip in riesling

Ingrediënten:
biokip, boter, druiven, kippenbouillon, laurierblad, peper, sjalotjes, slagroom, tijm, knoflook en zout

Keuken:
Duits
Soort:
gevogelte
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / lunch / bijgerecht / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Flageolets met tomaten

Ingrediënten:
boter, cannellinibonen, flageolets, kruidnagel, laurierblad, limaboon, peper, peterselie, sjalot, slagroom, tijm, tomaten, ui, winterwortel, witte boon en zout

Keuken:
Frans
Soort:
vegan / vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / lunch / bijgerecht / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Flageolets met sla

Ingrediënten:
boter, cannellinibonen, flageolets, kruidnagel, laurierblad, limaboon, peper, peterselie, radicchio, sjalot, sla, slagroom, tijm, ui, winterwortel, witte boon en zout

Keuken:
Frans
Soort:
vegan / vegetarisch
Een recept uit Annette van Ruitenburg, Ruth de Ruwe, Rene Zanderink en Elsje Bruijnesteijn - Liever lokaal

Diner / avondmaal / hoofdgerecht uit Liever lokaal:

Gebraden Chaams hoen

Ingrediënten:
boter, citroensap, kip, knoflook, olijfolie, peper, slagroom, tijm, ui en zout

Keuken:
Hollands
Soort:
gevogelte / ovenschotel
Een recept uit Jamie Oliver en David Loftus - Jamie's Amerika

Diner / hoofdgerecht uit Jamie's Amerika:

Hert met romige bonen

Ingrediënten:
balsamicoazijn, bleekselderij, boter, extra vierge olijfolie, gerookte doorregen bacon, hertenlendenbiefstuk, kippenbouillon, knoflook, mais, olijfolie, rozemarijn, slagroom, tijm, tuinbonen, ui, wortel, zeezout en zwarte peper

Keuken:
Amerikaans
Soort:
vlees / wild
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / lunch / bijgerecht / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Flageolets met venkel

Ingrediënten:
boter, cannellinibonen, citroenrasp, flageolets, kruidnagel, laurierblad, limaboon, peper, peterselie, sjalot, slagroom, tijm, venkel, witte boon en zout

Keuken:
Frans
Soort:
vegan / vegetarisch
Een recept uit Arjen Woudenberg - The Last Waltz

Diner / hoofdgerecht uit The Last Waltz:

Witlof in bruin bier met duinkonijn

Ingrediënten:
aardappel, citroensap, kalfsjus, knoflook, konijnenbout, olijfolie, peper, slagroom, trappistenbier, ui, verse bieslook, verse tijm, witlof en zeezout

Keuken:
Hollands
Soort:
stoofgerecht / wild
Een recept uit  - De Zilveren Lepel

Diner / hoofdgerecht uit De Zilveren Lepel:

Zeebrasem met champignons - sarago con funghi

Ingrediënten:
champignon, citroensap, maïzena, peper, slagroom, ui, verse basilicum, verse kervel, verse tijm, witte wijn, witte zeebrasem, zout en zwarte peperkorrels

Keuken:
Italiaans
Soort:
ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / vis
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / bijgerecht / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Rokerige uiengratin

Ingrediënten:
boter, broodkruim, cipolline, ei, gerookte kaas, halfvolle room, melk, olijfolie, parelui, rozemarijn, slagroom, tijm, zout en zwarte peper

Keuken:
Internationaal
Soort:
vegetarisch / groente
Een recept uit  - De Zilveren Lepel

Brunch / diner / buffet / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit De Zilveren Lepel:

Kippenleverpastei - pâté ai fegatini

Ingrediënten:
boter, cognac, kippenlever, marsala, peper, slagroom, ui, verse tijm en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
gevogelte / orgaanvlees / paté/terrine
Een recept uit Anthony Bourdain - Les Halles kookboek

Diner / voorgerecht uit Les Halles kookboek:

Konijnpaté

Ingrediënten:
appelcider, calvados, ei, kippenlever, knoflook, konijn, niervet, reuzel, roze zeezout, sjalot, slagroom, tijm, varkensvet, vet spek, vierkruidenpoeder, witte peper en zout

Keuken:
Frans
Soort:
paté/terrine
Een recept uit  - Deutsche Küche

Recept uit Deutsche Küche:

Stachelbeersauce - Kruisbessensaus

Ingrediënten:
camembert, crème fraîche, dragon, dragonazijn, droge vermout, druivenpitolie, fourme d'ambert, gorgonzola, kardamom, kerriepoeder, kruisbessen, nootmuskaat, peper, sjalot, slagroom, suiker, tijm, wodka en zout

Keuken:
Duits
Soort:
saus / vegetarisch
Een recept uit Gilles Pudlowski - Frankrijk koken en reizen

Diner / voorgerecht / tussengerecht / hoofdgerecht uit Frankrijk koken en reizen:

Limousine van rivierkreeftjes - limousine d' écrevisses

Ingrediënten:
boter, bouquet garni, cayennepeper, cognac, crème fraîche, droge witte wijn, eierdooier, laurierblad, peper, rivierkreeft, sjalot, slagroom, tomatenpuree, verse dragon, verse peterselie, verse tijm en zout

Keuken:
Frans
Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Jonathan Lovekin - Plenty

Diner / lunch / bijgerecht / voorgerecht / hoofdgerecht uit Plenty:

Overvolle groentetaart

Ingrediënten:
aubergine, kerstomaat, courgette, ei, feta, korstdeeg, laurier, olijfolie, paprika, ricotta, slagroom, tijm, ui, zoete aardappel, zout en zwarte peper

Soort:
quiche / vegetarisch
Haal meer recepten op...