251 resultaten, verfijn met...

ingrediënt: aardappelbasilicumbieslookbloembotercitroensapcourgetteeigroentebouillonhalfvolle roomknoflookmelknootmuskaatolieparmezaanse kaaspeterselieroomsjalotspinazietijmuiwitte peperzoutzwarte peper
Meld u gratis aan!

Zoek door uw kookboeken.

Hieronder ziet u wat voorbeelden van recepten uit willeurige kookboeken. Maar als u zich nu (gratis) aanmeldt op de website, kunt u uw eigen online boekenplank vullen met uw kookboeken en vindt u vervolgens recepten uit uw eigen kookboeken!

Een recept uit Amelia Wasiliev en Deirdre Rooney - Boerenkool

Ontbijt / diner / lunch / bijgerecht / hoofdgerecht uit Boerenkool:

Frittata Met Boerenkool En Aardappel

Ingrediënten:
aardappel, boerenkoolbladeren, eieren, olijfolie, peper, rode ui, slagroom en zeezout

Soort:
ei/omelet/frittata / vegetarisch
Een recept uit  - De Zilveren Lepel

Diner / hoofdgerecht uit De Zilveren Lepel:

Eend in kruidensaus - anatra in salsa aromatica

Ingrediënten:
balsamicoazijn, boter, eend, eierdooier, laurierblad, olijfolie, peper, slagroom, tomatenpuree, ui, verse basilicum, verse dragon, verse kervel, majoraan, verse rozemarijn, verse salieblaadjes, verse tijm, zout en zwarte peperkorrels

Keuken:
Italiaans
Soort:
ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / gevogelte
Een recept uit Annette van Ruitenburg, Ruth de Ruwe, Rene Zanderink en Elsje Bruijnesteijn - Liever lokaal

Diner / bijgerecht / voorgerecht uit Liever lokaal:

Broccoli-timbaaltjes

Ingrediënten:
broccoli, ei, hazelnoten, nootmuskaat, olie, peper, slagroom en zout

Keuken:
Hollands
Soort:
vegetarisch / groente
Een recept uit  - De Zilveren Lepel

Diner / lunch / buffet / voorgerecht / avondmaal / hoofdgerecht uit De Zilveren Lepel:

Konijn met tonijn - rotolo di coniglio con il tonno

Ingrediënten:
ansjovisfilet op olie, bloem, boter, citroensap, eierdooier, kerrie, olijfolie, peper, pistachenoten, rucola, sjalot, slagroom, tonijn op olie, uitgebeend konijn, vleesbouillon, witte truffelpasta, wittetruffelpasta, witte wijn, wittewijnazijn, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
wild / vis
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Basisrecept uit De dikke vegetariër:

Risotto-'frittata'

Ingrediënten:
bakpoeder, ei, melk, olijfolie, parmezaanse kaas, peper, slagroom en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
risotto / vegetarisch
Een recept uit Martin Kintrup - Lekker vegetarisch

Diner / lunch / avondmaal / hoofdgerecht uit Lekker vegetarisch:

Prei-perentaart

Ingrediënten:
bladerdeeg, boter, eieren, gemalen komijn, grove mosterd, olie, peer, peper, prei, slagroom, verse geitenkaas en zout

Soort:
quiche / vegetarisch
Een recept uit Yotam Ottolenghi - Plenty more

Diner / lunch / bijgerecht / snack of tussendoortje / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti / hoofdgerecht uit Plenty more:

Auberginekwarktaart

Ingrediënten:
aubergines, ei, feta, mini-romatomaatjes, olijfolie, oreganoblaadjes, roomkaas, slagroom, za'atar, zout en zwarte peper

Soort:
ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / quiche / vegetarisch
Een recept uit R. Schreven - Hip Holland

Diner / lunch / voorgerecht / lunchgerecht / hoofdgerecht uit Hip Holland:

Quiche van schorseneren

Ingrediënten:
bladerdeeg, boerenkaas, ei, melk, olijfolie, paneermeel, peper, schorseneer, sjalot, slagroom, spek en zout

Keuken:
Hollands
Soort:
vlees / quiche
Een recept uit Yotam Ottolenghi - Plenty more

Diner / lunch / bijgerecht / avondmaal / hoofdgerecht uit Plenty more:

Quiche met membrillo en stilton

Ingrediënten:
bloem, blue stilton, briseerdeeg, crème fraîche, ei, flespompoen, membrillo, olijfolie, slagroom, zout en zwarte peper

Soort:
ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / quiche / vegetarisch
Een recept uit Cecile Thijssen - Gerookte lekkernijen

Diner / voorgerecht uit Gerookte lekkernijen:

Gerookte kalkoensoep

Ingrediënten:
eidooier, gerookte kalkoen, kerrie, kippenbouillon, mosterdpoeder, olijfolie, peper, room en zout

Soort:
soep/bouillon
Een recept uit L. de Medici en R. Olney - Provence

Diner / bijgerecht / voorgerecht uit Provence:

Gegratineerde pompoen - tian de courge

Ingrediënten:
broodkruim, ei, nootmuskaat, olijfolie, parmezaanse kaas, peper, pompoen, prei, slagroom en zout

Keuken:
Mediterraans / Frans / Provençaals
Soort:
ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / vegetarisch / groente
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Sami Tamimi - Ottolenghi het kookboek

Picknick / diner / lunch / buffet / avondmaal / hoofdgerecht uit Ottolenghi het kookboek:

Aardperentaart met snijbiet

Ingrediënten:
aardperen, citroen, crème fraîche, ei, feta, knoflook, korstdeeg, olijfolie, peper, plantaardige olie, rozemarijn, slagroom, snijbiet en zout

Soort:
quiche / vegetarisch
Een recept uit Jean-Christophe Rizet - De truffel

Diner / hoofdgerecht uit De truffel:

Brouillade van zwarte truffel

Ingrediënten:
boerenbrood, boter, crème fleurette, ei, knoflook, olijfolie, peper, slagroom, zout en zwarte truffel

Keuken:
Frans
Soort:
eieren, kaas en zuivel
Een recept uit Marijne Thomas en Liesbeth Thomas - Koch! vegetarisch

Diner / lunch / bijgerecht / avondmaal / hoofdgerecht uit Koch! vegetarisch:

Uienetaart

Ingrediënten:
basterdsuiker, eieren, bloem, boter, karwijzaadjes, kerstomaat, melk, olijfolie, paprikapoeder, peper, slagroom, citroensap, uien, gedroogde gist, zeezout en zure room

Keuken:
Duits
Soort:
ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / quiche / vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / voorgerecht uit De dikke vegetariër:

Romige zuringsoep

Ingrediënten:
boter, groentebouillon, ei, melk, olijfolie, slagroom, zout, zuring en zwarte peper

Keuken:
Internationaal
Soort:
soep/bouillon / vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / voorgerecht uit De dikke vegetariër:

Romige waterkerssoep

Ingrediënten:
boter, groentebouillon, ei, melk, olijfolie, slagroom, waterkers, zout en zwarte peper

Keuken:
Internationaal
Soort:
soep/bouillon / vegetarisch
Haal meer recepten op...