107 resultaten, verfijn met...

ingrediënt: auberginebasilicumbotercitroencourgetteextra vierge olijfolieknoflookkruidenlaurierbladolijfolieoreganopeperpeterselierode uirozemarijnsjalotsuikeruiwaterwortelzout
zout en peperzwarte peper
Meld u gratis aan!

Zoek door uw kookboeken.

Hieronder ziet u wat voorbeelden van recepten uit willeurige kookboeken. Maar als u zich nu (gratis) aanmeldt op de website, kunt u uw eigen online boekenplank vullen met uw kookboeken en vindt u vervolgens recepten uit uw eigen kookboeken!

Een recept uit Najat Kaanache - NAJAT

Bijgerecht uit NAJAT:

Verse kapperappeltjes

Ingrediënten:
citroensap, extra vierge olijfolie, ingelegde ui, kapperappeltjes, knoflook, steranijs, tijm, tomaat, ui en zeezout

Keuken:
Marokkaans
Soort:
vegan / kruiden
Een recept uit Tessa Kiros - Alle smaken van de regenboog

Recept uit Alle smaken van de regenboog:

Hamburgers

Ingrediënten:
augurk, citroensap, ei, gorgonzola, goudse kaas, kropsla, mayonaise, olijfolie, peterselie, rode ui, rundergehakt, sesambroodjes, tijm, tomaat, tomatenketchup, worcestersaus en zoet paprikapoeder

Soort:
vlees / barbecue/grill
Een recept uit Pepita Aris en N. Dowey - De Spaanse keuken

Diner / bijgerecht / voorgerecht uit De Spaanse keuken:

escalivada

Ingrediënten:
citroensap, courgette, gemalen zwarte peper, knoflook, komijnzaad, olijfolie, pompoen, rode paprika, spaanse ui, tomaat, venkel, verse tijm en zout

Keuken:
Spaans
Soort:
ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / barbecue/grill / groenten, aardappels en peulvruchten / vegetarisch
Een recept uit J. Goldstein - De Middellandse Zee, een culinaire reis

Diner / voorgerecht / hoofdgerecht uit De Middellandse Zee, een culinaire reis:

Vis in druivebladen - psari se ambelofilla

Ingrediënten:
baarsfilet, citroensap, ingemaakte druivenbladeren, kappertjes, krenten, olijfolie, olijven, oregano, peper, pijnboompitten, rougets, sardine, tomaat, tongfilet, verse tijm, zout en zwaardvisfilet

Keuken:
Mediterraans / Grieks
Soort:
ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / barbecue/grill / vis
Een recept uit Josita Hartanto - Vegan, Schnell Schnell

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Vegan, Schnell Schnell:

Weißer Bohnen-Hummus / Witte bonen humus

Ingrediënten:
citroensap, courgette, donker brood, groene chilipeper, grote witte bonen uit blik, komkommer, meiknolletjes, olijfolie, peper, rode kerstomaten, rode paprika, suiker, tahin, tijm, water en zout

Soort:
vegan
Een recept uit  - De Zilveren Lepel

Diner / avondmaal / hoofdgerecht uit De Zilveren Lepel:

Kip met olijven - pollo alle olive

Ingrediënten:
braadkip, citroensap, knoflook, olijfolie, peper, tomaat, verse basilicum, majoraan, verse salieblaadjes, verse tijm, witte wijn, zout en zwarte olijven zonder pit

Keuken:
Italiaans
Soort:
stoofgerecht / gevogelte
Een recept uit Annette van Ruitenburg, Ruth de Ruwe, Rene Zanderink en Elsje Bruijnesteijn - Liever lokaal

Diner / avondmaal / hoofdgerecht uit Liever lokaal:

Mul in vijgenblad

Ingrediënten:
citroensap, ingelegde tomaten, knoflook, majoraan, mullen, olijfolie, oregano, peper, salie, tijm, tomaten, vijgenbladeren en zout

Keuken:
Hollands
Soort:
vis
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Ratatouille-salade

Ingrediënten:
aubergine, citroensap, courgette, knoflook, olijfolie, peterselie, tijm, tomaat, ui, zout en zwarte peper

Keuken:
Meditteraan
Soort:
salade / vegan / vegetarisch
Een recept uit Seppe Nobels - Een kookboek.

Recept uit Een kookboek.:

Napolitanasaus

Ingrediënten:
citroensap, honing, knoflook, olijfolie, peper, tijm, tomaten, tomatenpuree en ui

Keuken:
Italiaans
Soort:
saus / vegetarisch
Een recept uit Pascal Jalhay - Baru Belanda

Recept uit Baru Belanda:

Tomatensaus

Ingrediënten:
basilicum, boter, citroensap, dragon, kervel, kookvocht van bonen, laurierblad, olijfolie, sjalot, tijm en tomatenblokjes

Keuken:
Indonesisch
Soort:
saus
Een recept uit Ursula Strik

Recept van Miss Fromage:

Stoer Speltbroodje

Ingrediënten:
afbakbrood, azijn, cayennepeper, citroensap, rucola, honing, kipfilet, komkommer, mayonaise, mosterd, ontbijtspek, tijm, tomaat en 
zout en peper

Een recept uit Christine Ingram - Rijst en risotto

Diner / hoofdgerecht uit Rijst en risotto:

Kip piri-piri

Ingrediënten:
citroensap, gele paprika, kaneelpijpje, kippenborst, kippenbouillon, laurierblad, olijfolie, pastinaak, piri piri saus, rode paprika's, tomaat, tomatenpuree, ui, verse tijm, versgemalen zwarte peper, witte langkorrelrijst, wortel en zout

Keuken:
Spaans
Soort:
rijst / gevogelte
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Jonathan Lovekin - Plenty

Diner / lunch / voorgerecht uit Plenty:

Tomatensoep met griesmeel en koriander

Ingrediënten:
bleekselderij, citroensap, fijne kristalsuiker, gemalen komijnzaad, gemalen korianderzaad, griekse yoghurt, koriander, mild paprikapoeder, olijfolie, semolina, tijm, tomaat, tomatenpuree, ui, water, zout en zwarte peper

Soort:
soep/bouillon / vegetarisch
Een recept uit Simone Ortega - 1080 recepten

Diner / hoofdgerecht uit 1080 recepten:

Lamspootjes met tomatensaus

Ingrediënten:
alcohol, bloem, citroensap, knoflook, kruidnagel, lamspoot ontbeend, laurierblad, suiker, tomaat, ui, verse peterselie, verse tijm, water, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Spaans
Soort:
stoofgerecht / vlees
Een recept uit J. Goldstein - De Middellandse Zee, een culinaire reis

Diner / hoofdgerecht uit De Middellandse Zee, een culinaire reis:

Pittige visschotel uit Korfoe - Psari bourtheto

Ingrediënten:
cayennepeper, citroensap, droge wijn, knoflook, laurierblad, olijfolie, paprikapoeder, rodewijnazijn, tomaat, ui, verse peterselie, verse rozemarijn, verse tijm, versgemalen zwarte peper, witvisfilet en zout

Keuken:
Mediterraans / Grieks
Soort:
stoofgerecht / ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / vis
Een recept uit  - Lamsvlees nieuwe stijl

Diner / voorgerecht / hoofdgerecht uit Lamsvlees nieuwe stijl:

Terrine van lamsvlees met aubergine

Ingrediënten:
aubergine, citroensap, extra vergine olijfolie, knoflook, mager lamsvlees, oregano, rode paprika, rode wijnazijn, tijm, tomaten, tomaten uit blik, ui, zout en zwarte peper

Soort:
lamsvlees / paté/terrine
Een recept uit  - 101 ballen

Recept uit 101 ballen:

"Rauwe" falafel

Ingrediënten:
basilicum, bindsla, bladpeterselie, citroensap, courgette, gedroogde oregano, knoflook, lente-ui, marjoraan, olijfolie, pompoenpitten, rozemarijn, tahinsaus, tijm, tomaat, venkel, walnoten, wortel, zongedroogde tomaten en zonnebloempitten

Soort:
vegan
Een recept uit Thug Kitchen - Thug kitchen feestvoer

Diner / hoofdgerecht uit Thug kitchen feestvoer:

Gezinspasta met geroosterde groenten

Ingrediënten:
aubergine, balsamicoazijn, chilivlokken, citroensap, courgette, kerstomaat, knoflook, olijfolie, pasta, rode ui, rucola, snoeptomaatjes, spinazie, tijmblaadjes, wortel, zout en zwarte peper

Keuken:
Internationaal / Italiaans
Soort:
vegan / pasta/noodles / veganistisch / vegetarisch
Een recept uit Christine Ingram - Rijst en risotto

Diner / hoofdgerecht uit Rijst en risotto:

Caribische kipsaté

Ingrediënten:
arachideolie, boter, citroen, citroensap, groene spaanse peper, kerriepoeder, kippenborst, kippenbouillon, knoflook, pindakaas, tomaat, ui, verse peterselie, verse tijm, versgemalen zwarte peper, witte langkorrelrijst, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Caraïbisch
Soort:
rijst / gevogelte / pekel en marinades
Een recept uit Thug Kitchen - Thug kitchen feestvoer

Ontbijt / brunch uit Thug kitchen feestvoer:

Luie frittata

Ingrediënten:
bakspray, basilicum, boerenkool, broccoli, champignon, citroensap, edelgistvlokken, kastanje champignons, kikkererwt, melkvervanger, olijf, olijfolie, rode paprika, spinazie, tijm, tofu, tomaat, ui, zout en zwarte peper

Keuken:
Internationaal
Soort:
peulvruchten / vegan / veganistisch / vegetarisch / paddenstoelen
Haal meer recepten op...