447 resultaten, verfijn met...

ingrediënt: basilicumbleekselderijbloemboterdragondroge witte wijneidooierkippenbouillonknoflookkruidenlaurierlaurierbladolijfoliepeperpeterselierozemarijnsjalotslagroomsuikeruiwaterwitte wijnwortelzeezoutzwarte peper
Meld u gratis aan!

Zoek door uw kookboeken.

Hieronder ziet u wat voorbeelden van recepten uit willeurige kookboeken. Maar als u zich nu (gratis) aanmeldt op de website, kunt u uw eigen online boekenplank vullen met uw kookboeken en vindt u vervolgens recepten uit uw eigen kookboeken!

Een recept uit Hugh Fearnley-Whittingstall, Simon Wheeler en Mariko Jesse - Veg!

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Veg!:

Hummus van cannellinibonen

Ingrediënten:
cannellinibonen, citroensap, extra vergine olijfolie, gerookte-paprikapoeder, knoflook, koolzaadolie, olijfolie, tahini, tijm, witte bonen, zeezout en zwarte peper

Soort:
saus/dressing/jus / vegetarisch
Een recept uit Annette van Ruitenburg, Ruth de Ruwe, Rene Zanderink en Elsje Bruijnesteijn - Liever lokaal

Bijgerecht uit Liever lokaal:

Kastanjejam

Ingrediënten:
citroensap, suiker, tamme kastanjes, tijm, vanillestokje en zout

Keuken:
Hollands
Soort:
zoet / chutney/pickle/jam/compote / broodbeleg / vegetarisch
Een recept uit Natacha Arnoult, M. Belin, S. Giacobetti en N. le Foll - Vis en schaaldieren

Recept uit Vis en schaaldieren:

Sardines uit de oven

Ingrediënten:
citroensap, citroentijm, knoflook, olijfolie, peper, salie, sardines en zout

Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis
Een recept uit Tessa Kiros en M. Chatzikonstantis - Twaalf

Diner / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Twaalf:

Carpaccio van zalm

Ingrediënten:
citroensap, dragon, fijne kristalsuiker, fijn zout, gedroogde wildevenkelbloemen, kappertjes, olijfolie, tijm en zalmfilet

Keuken:
Italiaans
Soort:
carpaccio/tartaar / vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit  - Turkse kookkunst

Diner / hoofdgerecht uit Turkse kookkunst:

Kuzu kebabi - Lamskebab

Ingrediënten:
citroensap, cognac, lamsschouder, perkamentpapier, tijm, tomatenpuree, water en zout

Keuken:
Turks
Soort:
lamsvlees
Een recept uit Hugh Fearnley-Whittingstall, Simon Wheeler en Mariko Jesse - Veg!

Diner / buffet / bijgerecht / voorgerecht uit Veg!:

Babybietjes uit de oven met walnoot-yoghurtdressing

Ingrediënten:
babybietjes, bieslook, citroensap, dille, knoflook, laurier, olijfolie, rucola, tijm, volle yoghurt, walnoten, waterkers, zeezout, zure room en zwarte peper

Soort:
salade / vegetarisch / groente
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / bijgerecht / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Prei-Vinaigrette

Ingrediënten:
citroensap, groentebouillon, olijfolie, peterselie, prei, tijm, vinaigrette, zout en zwarte peper

Keuken:
Internationaal
Soort:
vegan / vegetarisch / groente
Een recept uit Gintare Marcel - L'Art de la table

Recept uit L'Art de la table:

Blanquette de veau

Ingrediënten:
bladpeterselie, champignons, citroensap, eidooier, kalfsschouder, laurierblad, kippenbouillon, room, tijm, knoflook, ui, verse pasta, peper, wortels en zout

Keuken:
Frans
Een recept uit Ditte Isager en René Redzepi - Noma

Recept uit Noma:

Scheermesjes en peterselie, mierikswortel en mosselvocht

Ingrediënten:
agar-agar, citroensap, dille, droge witte wijn, druivenpitolie, gelatine, jonge spinazie, karnemelk, maïzena, melk, mierikswortel, mineraalwater, mosselen, peterselie, scheermesjes, sjalotjes, tijm, zout en zoutvlokken

Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Ramael Scully - Nopi

Diner / voorgerecht uit Nopi:

Gebakken mini-artisjokken en aioli met roze peperkorrels

Ingrediënten:
bloem, chinees vijfkruidenpoeder, citroensap, dijonmosterd, eidooier, knoflook, maïzena, mini-artisjokken, olijfolie, peterselie, roze peperkorrels, tijm, wittewijnazijn, zeezout, zonnebloemolie en zwarte peper

Soort:
vegetarisch / groente
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Bijgerecht uit De dikke vegetariër:

Peterselie-kruidensalade

Ingrediënten:
bieslook, citroensap, dragon, honing, lente-ui, olijfolie, peterselie, sjalot, tijm, zout en zwarte peper

Keuken:
Meditteraan
Soort:
salade / vegan / vegetarisch
Een recept uit Fon Zwart - De chef-kok is een vrouw

Bijgerecht uit De chef-kok is een vrouw:

Tijmsaus

Ingrediënten:
citroensap, crème fraîche, peper, sjalot, slagroom, tijm, visbouillon en zout

Keuken:
Frans
Soort:
saus/dressing/jus
Een recept uit Ditte Isager en René Redzepi - Noma

Diner / nagerecht uit Noma:

Dessert van bloemen

Ingrediënten:
agar-agar, allesbinder, citroensap, eetbare bloemen, eiwitpoeder, eiwitten, gelatine, glucose, ingelegde rozenbottels, skyr, slagroom, suiker, tijm, viooltjesessence, vlierbloesemsiroop, water en zout

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Hugh Fearnley-Whittingstall, Simon Wheeler en Mariko Jesse - Veg!

Diner / lunch / avondmaal / hoofdgerecht uit Veg!:

Spanakopitta van de buurtsuper

Ingrediënten:
bladspinazie, cashewnoten, citroensap, ei, feta, karwijzaad, komijnzaad, olijfolie, pijnboompitten, roomboterbladerdeeg, tijm, ui, venkelzaad, zachte geitenkaas, zeezout en zwarte peper

Soort:
ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / quiche / vegetarisch / groente
Een recept uit Hugh Fearnley-Whittingstall, Simon Wheeler en Mariko Jesse - Veg!

Diner / lunch / snack of tussendoortje / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Veg!:

Bruschetta met courgette

Ingrediënten:
brood, citroensap, courgette, extra vergine olijfolie, knoflook, koolzaadolie, milde zachte geitenkaas, olijfolie, tijm, zeezout, zuurdesembrood en zwarte peper

Soort:
brood/sandwiches/crostini/bruschetta / vegetarisch
Haal meer recepten op...