102 resultaten, verfijn met...

ingrediënt: botercitroendilleeigroene paprikakerstomaatknoflookkruidenmuntoliepeperpeterselierode uitomaatuivruchtensapwaterzeezoutzout
zout en peperzwarte peper
Meld u gratis aan!

Zoek door uw kookboeken.

Hieronder ziet u wat voorbeelden van recepten uit willeurige kookboeken. Maar als u zich nu (gratis) aanmeldt op de website, kunt u uw eigen online boekenplank vullen met uw kookboeken en vindt u vervolgens recepten uit uw eigen kookboeken!

Een recept uit Sarit Packer en Itamar Srulovich - Honey & co

Recept uit Honey & co:

Groene voorjaarstabouleh

Ingrediënten:
bosui, bulgur, citroensap, libanese komkommer, munt, olijfolie, peterselie en zout

Keuken:
Midden-Oosten
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Libanese broodsalade

Ingrediënten:
citroensap, gele paprika, komkommer, munt, olijfolie, peterselie, pitabrood, rode paprika, tomaat en vinaigrette

Keuken:
Libanees
Soort:
salade / vegan / vegetarisch
Een recept uit Janneke Philippi en Serge Philippi - Salade

Recept uit Salade:

Fattoush - Broodsalade uit Libanon

Ingrediënten:
bosui, citroensap, extra vierge olijfolie, knoflook, komijnzaad, libanees platbrood, minikomkommer, munt, oregano, bladpeterselie, rode wijnazijn, romeinse sla en tomaat

Keuken:
Libanees
Soort:
salade / vegan
Een recept uit  - Het kookboek van Tip Culinair

Diner / hoofdgerecht uit Het kookboek van Tip Culinair:

Aïolischotel

Ingrediënten:
aardappel, artisjok, citroensap, dijonmosterd, eierdooier, kappertjes, kerstomaat, kikkererwten, knoflook, komkommer, olijfolie, peterselie, peultjes en wortel

Een recept uit Sara Lewis - Het Hummus kookboek

Diner / lunch / bijgerecht / snack of tussendoortje / voorgerecht uit Het Hummus kookboek:

Gepofte zoete aardappel met hummus

Ingrediënten:
citroensap, gele paprika, hummus, komkommer, olijfolie, peterselie, rode ui, tomaat en zoete aardappel

Soort:
groenten, aardappels en peulvruchten
Een recept uit Pepita Aris en N. Dowey - De Spaanse keuken

Diner / voorgerecht uit De Spaanse keuken:

zeevruchtensalade

Ingrediënten:
citroensap, garnalen, gemalen zwarte peper, inktvis, kappertjes, komkommer, mosselen, olijfolie, sla, verse peterselie, wortel en zout

Keuken:
Spaans
Soort:
salade / vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Jane Grigson - Elseviers culinaire atlas

Bijgerecht uit Elseviers culinaire atlas:

Tabouleh - Bulgur-salade

Ingrediënten:
bulgur, citroensap, groene paprika, komkommer, kropsla, munt, olijfolie, peterselie, tomaat, ui en zout

Keuken:
Midden-Oosten / midden-oosten
Soort:
salade / vegetarisch
Een recept uit Eckart Witzigmann - Junges Gemüse

Recept uit Junges Gemüse:

Bohnensalat mit Pellkartoffeln und Thunfisch / Bonensalade met aardappel in de schil en tonijn

Ingrediënten:
aardappels in de schil, ansjovisfilet in olie, balsamicoazijn, basilicum, bleekselderij, bonenkruid, citroensap, dijonmosterd, dragon, ei, fruitazijn, gele paprika, gladde peterselie, kappertjes, keniabonen, knoflook, komkommer, kropsla, lente-ui, olijfolie, plantaardige olie, rode paprika, rucola, selderijblad, tomaten, tonijn in water, venkelknol, witte ui, zwarte olijven en zwarte peper

Keuken:
Duits
Soort:
salade / groente / vis
Een recept uit

Recept van Food & Friends:

Bietjestoren op z'n kop

Ingrediënten:
avocado, bietjes, bladpeterselie, erwtenscheuten, kerstomaat, komkommer, korianderblaadjes, limoenen, olijfolie, pijnboompitten, rode ui, vruchtensap, schapenkaas, slabladeren, versgemalen zwarte peper, wortels en zeezout

Een recept uit J. Goldstein - De Middellandse Zee, een culinaire reis

Diner / voorgerecht / mezze / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit De Middellandse Zee, een culinaire reis:

Viskuitsaus - taramasalata

Ingrediënten:
bleekselderij, citroensap, komkommer, lente ui, olijfolie, radijs, stokbrood, tarama, ui, verse peterselie, witbrood en zwarte olijven

Keuken:
Mediterraans / Grieks
Soort:
saus/dressing/jus / vis
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Jonathan Lovekin - Plenty

Lunch / bijgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Plenty:

Geroosterde aubergine met tahin

Ingrediënten:
aubergine, cherrytomaatjes, citroensap, granaatappelmelasse, granaatappelpitjes, knoflook, minikomkommer, olijfolie, peterselie, tahinpasta, water, zout en zwarte peper

Soort:
salade / saus/dressing/jus / vegetarisch
Een recept uit Simone Ortega - 1080 recepten

Diner / lunch / voorgerecht / lunchgerecht uit 1080 recepten:

Aspergesalade met ham en mayonaise

Ingrediënten:
citroensap, ei, gekookte ham, komkommer, olijfolie, tomaat, ui, verse peterselie, witte asperge, wittewijnazijn en zout

Keuken:
Spaans
Soort:
salade / vlees
Een recept uit  - Gemüse!

Diner / hoofdgerecht uit Gemüse! :

Klassieke taboulé

Ingrediënten:
citroensap, couscous, cress, gele paprika, honing, knoflook, komijnpoeder, komkommer, olijfolie, oranje paprika, peper, peterselie, pijnboompitten, tomaten, witte aceto balsamico en zout

Keuken:
Libanees
Soort:
salade / vegan
Een recept uit  - Gemüse!

Diner / hoofdgerecht uit Gemüse! :

Bloemkool-taboulé

Ingrediënten:
bloemkool, citroensap, cress, gele paprika, honing, knoflook, komijnpoeder, komkommer, olijfolie, oranje paprika, peper, peterselie, pijnboompitten, tomaten, witte aceto balsamico en zout

Keuken:
Libanees
Soort:
salade / vegan
Een recept uit

Recept van Food & Friends:

Zomerse quinoasalade

Ingrediënten:
bladpeterselie, citroen, feta, kikkererwten uit blik, komkommer, munt, noten, olijfolie, oregano, quinoa, rode ui, vruchtensap, versgemalen zwarte peper, watermeloen en zout

Haal meer recepten op...