93 resultaten, verfijn met...

ingrediënt: bakpoederbotercitroencitroensapeifijne kristalsuikergemalen kaneelhoningkaneelstokjeknoflookkristalsuikermelknootmuskaatoliepeperplantaardige oliepoedersuikersinaasappeluivanillesuikerwalnotenwaterwortelzout
Meld u gratis aan!

Zoek door uw kookboeken.

Hieronder ziet u wat voorbeelden van recepten uit willeurige kookboeken. Maar als u zich nu (gratis) aanmeldt op de website, kunt u uw eigen online boekenplank vullen met uw kookboeken en vindt u vervolgens recepten uit uw eigen kookboeken!

Een recept uit Yotam Ottolenghi en Sami Tamimi - Ottolenghi het kookboek

Diner / snack of tussendoortje / nagerecht uit Ottolenghi het kookboek:

Appel-olijfolietaart met ahornglazuur

Ingrediënten:
ahornsiroop, bakpoeder, bloem, boter, ei, eiwit, fijne kristalsuiker, goudreinet, kaneel, lichte ruwe rietsuiker, olijfolie, poedersuiker, roomkaas, sultana's, vanillestokje, zout en zuiveringszout

Soort:
gebak, koek, taart, pudding / vegetarisch
Een recept uit Linda Lomelino - Vruchtentaarten

Snack of tussendoortje / bij de koffie uit Vruchtentaarten:

Gefrituurde Appelhapjes Met Karamel

Ingrediënten:
appels, kristalsuiker, bloem, gemalen kaneel, gezouten boter, grof zeezout, water, maïsolie, plantaardige olie, maïzena en citroensap

Soort:
zoet / gebak, koek, taart, pudding / vegetarisch / frituur
Een recept uit Joel Meyerowitz, Andy Sewell en Jeffrey Fisher - Zomer van De Zilveren Lepel

Diner / lunch / nagerecht / avondmaal uit Zomer van De Zilveren Lepel:

Vlierbloesembeignets

Ingrediënten:
bloem, boter, ei, gemalen kaneel, honing, melk, olijfolie, tafelsuiker, vlierbloesem en witte wijn

Keuken:
Italiaans
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Anne Wilson - Mexicaans koken

Diner / hoofdgerecht uit Mexicaans koken:

Kip in chocoladesaus

Ingrediënten:
amandelen, bloem, boter, bruine suiker, cacaopoeder, kaneel, kippenbouillon, olijfolie, rode wijn, rozijnen, tomatenpuree, ui en zure room

Keuken:
Mexicaans
Een recept uit Jamie Oliver - Kook met Jamie

Diner / avondmaal / hoofdgerecht uit Kook met Jamie:

Schnitzel met waterkers en pikante appelmoes

Ingrediënten:
appels, bloem, boter, broodkruim, citroen, cornichons, ei, extra vierge olijfolie, kaneel, kruidnagels, moesappel, muskaatnoot, olijfolie, sinaasappel, suiker, varkensoesters, waterkers, zeezout en zwarte peper

Soort:
vlees
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Diner / nagerecht / dessert / bij de koffie uit De Joodse keuken:

Appelcake

Ingrediënten:
appel, bloem, boter, citroensap, ei, kaneel, plantaardige olie en suiker

Keuken:
Brits / Asjkenazisch / Joods
Soort:
gebak, koek, taart, pudding / vegetarisch
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Sami Tamimi - Ottolenghi het kookboek

Diner / snack of tussendoortje / nagerecht uit Ottolenghi het kookboek:

Appel-olijfolietaart met ahornglazuur

Ingrediënten:
ahornsiroop, bakpoeder, bloem, boter, ei, eiwit, fijne kristalsuiker, goudreinet, kaneel, lichte ruwe rietsuiker, olijfolie, poedersuiker, roomkaas, sultana's, vanillestokje, zout en zuiveringszout

Soort:
gebak, koek, taart, pudding / vegetarisch
Een recept uit Marie-Jose Maasen - Ons bakboek

Recept uit Ons bakboek:

Wiener apfelstrudel

Ingrediënten:
appelen, bloem, bloemsuiker, boter, gemalen amandelen, griessuiker, kaneel, olie, paneermeel, rozijnen, slagroom, vanillesuiker, water en zout

Een recept uit M. Declercq, Karl Bruninx, K. Bruninx en Wu Chang-Ying - Wokken met Ming

Diner / voorgerecht / hoofdgerecht uit Wokken met Ming:

Szechuankip

Ingrediënten:
bloem, chilipeper, donkere sojasaus, gember, groene paprika, kaneel, kippenbout, knoflook, lichte sojasaus, olie, peper, rijstazijn, rijstwijn, rode paprika, steranijs, suiker, ui en water

Keuken:
Chinees
Soort:
gevogelte
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Bijgerecht uit De Joodse keuken:

Zoetzure rozijnensaus voor tong

Ingrediënten:
bloem, bouillon van tong, citroen, gemberpoeder, honing, kaneel, kippenvet, plantaardige olie, rode wijnazijn, rozijnen, suiker, ui, witte wijnazijn en zout

Keuken:
Asjkenazisch / Joods
Soort:
saus/dressing/jus
Een recept uit Maroeska Metz - Hoe dan?!

Diner / buffet / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Hoe dan?!:

Vleespasteitjes

Ingrediënten:
amandelen, bloem, boter, boterhammen, ei, kaneel, koriander, olijfolie, pijnboompitten, plantaardige olie, rundergehakt, suiker en zout

Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Snack of tussendoortje / bij de koffie uit De Joodse keuken:

Lekach - Honingcake

Ingrediënten:
amandelen, bakpoeder, bloem, cognac, ei, gele rozijnen, kaneel, kruidnagelpoeder, plantaardige olie, rum, sinaasappelrasp, sterke koffie, suiker, vloeibare honing, walnoten en zout

Keuken:
Oost-Europees / Asjkenazisch / Joods
Soort:
gebak, koek, taart, pudding / vegetarisch
Een recept uit Jacques Meerman - Mediterraneo

Recept uit Mediterraneo:

Kaasgebak uit Toledo

Ingrediënten:
anijs, bloem, boter, honing, kaneel, koriander, munt, olie, suiker, verse kaas, water en zout

Keuken:
Mediterraans / Spaans
Soort:
vegetarisch
Een recept uit C. Clark en Sam & Sam Clark - Moro Londen

Diner / snack of tussendoortje / nagerecht uit Moro Londen:

Pompoenensaimadas

Ingrediënten:
boter, citroensap, ei, eidooier, extra vergine olijfolie, fijn zeezout, gedroogde gist, kabochapompoen, kaneel, patentbloem, poedersuiker, reuzel, suiker en water

Keuken:
Spaans
Soort:
zoete hapjes / gebak, koek, taart, pudding
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Sami Tamimi - Jeruzalem

Diner / lunch / bijgerecht / hoofdgerecht uit Jeruzalem:

Mejadra

Ingrediënten:
basmatirijst, bloem, geelwortelpoeder, gemalen piment, kaneel, komijnzaad, korianderzaad, linzen, olijfolie, suiker, ui, zonnebloemolie, zout en zwarte peper

Keuken:
Midden-Oosten / Israëlisch
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Eric Van den Hende en Frank Croes - Bakboek

Recept uit Bakboek:

Pannenkoeken met warme appeltjes

Ingrediënten:
amandelschilfers, appeljenever, appels, bloem, bloemsuiker, boter, calvados, cuarenta y tres, donkere kandijsuiker, eieren, kaneel, kristalsuiker, melk, olie, rozijnen, vanillesuiker, walnoten en zout

Soort:
gebak/koek/taart/pudding / zoet / pannenkoeken en flensjes
Een recept uit Jacques Meerman - Mediterraneo

Snack of tussendoortje uit Mediterraneo:

Kaasbeignets (mujabbana)

Ingrediënten:
bloem, durum tarwemeel, gist, honing, kaas, kaneel, melk, olie, rozensiroop, suiker en water

Keuken:
Mediterraans / Spaans
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Luca Lorusso en Vivienne Polak - Proef Puglia

Recept uit Proef Puglia:

zoete ricottazakjes

Ingrediënten:
cacao, chocoladevulling, deeg, eieren, bloem, boter, poedersuiker, kaneel, olijfolie, poedersuiker, pure chocolade, rozijnen, sinaasappel, verse ricotta, water en zout

Keuken:
Italiaans
Haal meer recepten op...