192 resultaten, verfijn met...

ingrediënt: aubergineazijnbasilicumbloembotercitroensapeifruitgembergroenteknoflookkomkommermelkolieolijfoliepeperrode paprikatomaatuivleeswaterwortelzonnebloemoliezout
Meld u gratis aan!

Zoek door uw kookboeken.

Hieronder ziet u wat voorbeelden van recepten uit willeurige kookboeken. Maar als u zich nu (gratis) aanmeldt op de website, kunt u uw eigen online boekenplank vullen met uw kookboeken en vindt u vervolgens recepten uit uw eigen kookboeken!

Een recept uit Annette Wolter - Grote boek met heerlijkste kookrecepten 1 notitie

Diner / voorgerecht uit Grote boek met heerlijkste kookrecepten:

gemarineerde groente

Ingrediënten:
artisjok, courgette, groene paprika, knoflook, laurierblad, olie, rode paprika, rozemarijn, sjalot, suiker, tomaat, wijnazijn en zout

Keuken:
Europees / Mediterraans
Soort:
groenten, aardappels en peulvruchten / vegetarisch
Een recept uit Ylva Bergqvist - Veggie in 30 minuten

Lunch / snack of tussendoortje / avondmaal uit Veggie in 30 minuten:

Halloumi-courgetteburgers met citroenkoolsla

Ingrediënten:
chilipoeder, citroen, courgette, eieren, groene pepers, halloumi, kikkererwtenmeel, mayonaise, panko, plantaardige olie, sla, suiker, tarwebloem, tomaat, witte kool, wortel, zout en zuurdesembrood

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Josita Hartanto - Vegan, Schnell Schnell

Snack of tussendoortje uit Vegan, Schnell Schnell:

Nachosalat mit Kurbis / Nachosalade met pompoen

Ingrediënten:
avocado, courgette, jalapenos uit pot, jalapenovocht uit een potje, kidneybonen uit blik, komijn, komkommer, limoen, nachochips, olie, olijfolie, peterselie, pompoen, rietsuiker, suiker, tomaat, tomatenpassata en zout

Soort:
salade / vegan / groente
Een recept uit Joel Meyerowitz, Andy Sewell en Jeffrey Fisher - Zomer van De Zilveren Lepel

Ontbijt / brunch / lunch / bijgerecht uit Zomer van De Zilveren Lepel:

Stokbrood met ratatouille

Ingrediënten:
aubergine, courgette, ei, knoflook, laurier, olijfolie, peper, rode paprika, stokbrood, suiker, tijm, tomaat, ui en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
brood/sandwiches/crostini/bruschetta / vegetarisch
Een recept uit J. Goldstein - De Middellandse Zee, een culinaire reis

Diner / lunch / voorgerecht / hoofdgerecht uit De Middellandse Zee, een culinaire reis:

Met rijst gevulde tomaten - domates yemistes me rizi plus variaties

Ingrediënten:
aubergine, broodkruim, courgette, duiven, gemalen piment, knoflook, krenten, olijfolie, peper, pijnboompitten, rozijn, suiker, tomaat, verse dille, verse munt, verse peterselie, water, witte langkorrelrijst en zout

Keuken:
Mediterraans / Grieks / Turks
Soort:
ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / vegetarisch / groente
Een recept uit Marion Trutter - Culinaria España

Diner / hoofdgerecht uit Culinaria España:

Stokvis met groenten - Bacalao con samfaina

Ingrediënten:
aubergine, bloem, courgette, groene paprika, knoflook, olijfolie, peper, rode paprika, stokvisfilet, suiker, tomaat, ui en zout

Keuken:
Spaans / Catalaans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / groente
Een recept uit Gilles Pudlowski - Frankrijk koken en reizen

Bijgerecht uit Frankrijk koken en reizen:

Ratatouille

Ingrediënten:
arachideolie, aubergine, courgette, knoflook, laurierblad, olijfolie, peper, rode paprika, suiker, tomaat, ui, verse basilicum, verse tijm en zout

Keuken:
Frans / Provençaals
Soort:
vegetarisch / groente
Een recept uit Gintare Marcel - L'Art de la table

Recept uit L'Art de la table:

Tian

Ingrediënten:
aubergines, balsamicoazijn, basilicum, bruine suiker, courgette, kerstomaat, olijfolie, oregano, sjalotten, knoflook, tijm, tomaten, peper en zout

Keuken:
Frans
Een recept uit Lidya Winkels - Lidya Winkels kookboek

Recept uit Lidya Winkels kookboek:

Courgettes

Ingrediënten:
azijn, bleekselderij, courgette, knoflook, komkommer, olijfolie, paprika, peper, sjalot, suiker, tomaat, tuinkruiden en zout

Keuken:
Frans / Italiaans
Soort:
salade / vegan / groente
Een recept uit Sergio Vasquez - De verse Spaanse keuken

Recept uit De verse Spaanse keuken:

Aubergineschotel - pisto manchego

Ingrediënten:
aubergine, courgette, ei, knoflook, lichte basterdsuiker, olijfolie, rode paprika, sherryazijn, tomaatblokjes, ui, oregano, versgemalen zwarte peper, zoet paprikapoeder en zout

Keuken:
Spaans
Soort:
stoofgerecht / groenten, aardappels en peulvruchten / vegetarisch
Een recept uit Celia Brooks Brown, C. Brooks Brown en Ph. Webb - Nieuw vegetarisch koken

Diner / hoofdgerecht uit Nieuw vegetarisch koken:

Curry met gegrilde aubergine en kokos

Ingrediënten:
aubergine, basmatirijst, chilipeper, courgette, dikke yoghurt, fenegriekzaad, gemalen kurkuma, gemberwortel, kardemomzaad, kikkererwten, knoflook, komijnzaad, korianderzaad, mangochutney, kokosmelk, plantaardige olie, rode paprika, rode ui, suiker, tomaat, tomaten uit blik, verse koriander, zeezout en zoete aardappel

Keuken:
Indiaas
Soort:
curry / barbecue/grill / vegetarisch
Een recept uit M. Hofwijk, K. Vaneker en Pieter Ouddeken - Mavis kookt

Diner / hoofdgerecht uit Mavis kookt:

Vegetarische pom

Ingrediënten:
aromat, pomtayer, groente, groentebouillontablet, piccalilly, roomboter, selderij, suiker, tomaten, tomatenpuree, ui, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Surinaams
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Diner / hoofdgerecht uit De Joodse keuken:

Kamfounata - Marokkaanse ratatouille

Ingrediënten:
aubergines, bladpeterselie, courgette, knoflook, koriander, munt, olijfolie, paprika, peper, suiker, tomaten, ui, zout en zwarte olijven

Keuken:
Marokkaans / Sefardisch / Joods
Soort:
stoofgerecht / vegan / groente
Een recept uit Josita Hartanto - Vegan, Schnell Schnell

Diner / hoofdgerecht uit Vegan, Schnell Schnell:

Ratatouille-gratin

Ingrediënten:
aubergine, basilicum, bloem, courgette, knoflook, nootmuskaat, olijfolie, paprikapoeder edelsusz, peper, pijnappelpitten, rode paprika, rozemarijn, rucola, suiker, tijm, tomaten, water en zout

Soort:
vegan / groente
Een recept uit Alfons Schuhbeck - Alfons Schubeck - Meine Reise in die Welt der Gewürze

Diner / hoofdgerecht uit Alfons Schubeck - Meine Reise in die Welt der Gewürze:

In Kümmel gebratene Lotte auf Tomaten-Safran-Sauce mit Auberginegemüse / In karwijzaad gebakken zeeduivel op tomaten-saffraansaus met auberginegroente

Ingrediënten:
aubergine, bruine boter, courgette, groentebouillon, karwijzaad, knoflook, mild chilizout, milde chilipoeder, olie, olijfolie, peper, saffraandraadjes, sinaasappelrasp, suiker, tomaten, tomaten uit blik, ui, vanillemerg, za'atar, zeeduivelfilet en zout

Keuken:
Tunesisch / Duits / Noord-Afrikaans / Orientaals
Soort:
vis
Een recept uit Ursula Strik

Recept van Miss Fromage:

Kofta

Ingrediënten:
courgette, ei, gehakt, gemalen beschuit, ui, kaneel, knoflook, olijfolie, oregano, paneermeel, paprikapoeder, suiker, tijm, tomatenblokjes, peper en zout

Een recept uit Sanne

Recept van Food en So Much More:

Italiaanse stoofpot

Ingrediënten:
groente, laurierblaadjes, rode wijn, rundergehakt, rundvlees, selderij, suiker, knoflook, tomatenpuree, tuinkruiden, verse peterselie, verse tijm, boter en water

Een recept uit Sarah Woodward en G. Filgate - De Marokkaanse keuken

Recept uit De Marokkaanse keuken:

zoetzure auberginesalade

Ingrediënten:
aubergines, basilicum, bleekselderij, courgette, groene olijven, kappertjes, majoraan, olijfolie, oregano, peterselie, rodewijnazijn, suiker, tomaat, ui en zeezout

Soort:
salade / vegetarisch
Een recept uit Sanne

Recept van Food en So Much More:

Italiaanse stoofpot

Ingrediënten:
groente, laurierblaadjes, rode wijn, rund, rundergehakt, rundvlees, selderij, suiker, knoflook, tomatenpuree, tuinkruiden, verse peterselie, verse tijm, boter en water

Haal meer recepten op...