104 resultaten, verfijn met...

ingrediënt: bleekselderijbloembotercitroensapcitroenschilcourgetteeifruitgemberknoflooklaurierolieolijfoliepeperpeterselieplantaardige oliepreirijstuiwaterzout
zout en peper
Meld u gratis aan!

Zoek door uw kookboeken.

Hieronder ziet u wat voorbeelden van recepten uit willeurige kookboeken. Maar als u zich nu (gratis) aanmeldt op de website, kunt u uw eigen online boekenplank vullen met uw kookboeken en vindt u vervolgens recepten uit uw eigen kookboeken!

Een recept uit Ursula Strik

Recept van Miss Fromage:

Worteltaart

Ingrediënten:
arachideolie, bakpoeder, basterdsuiker, bloem, citroen, crème fraîche, eieren, gehakt, kaneel, pistachenoten, poedersuiker, roomboter, roomkaas, wortel, zonnebloemolie en zout

Een recept uit Steven Joyce en Rebecca Seal - Istanbul

Recept uit Istanbul:

Havuç mücveri

Ingrediënten:
bladpeterselie, citroen, dille, eieren, feta, bloem, komijnzaad, korianderzaad, lente-uien, plantaardige olie, bakpoeder, versgemalen zwarte peper, wortel en zout

Keuken:
Turks
Een recept uit Jane Grigson - Elseviers culinaire atlas

Diner / voorgerecht uit Elseviers culinaire atlas:

Soto Ajam - Kippensoep

Ingrediënten:
bleekselderij, cayennepeper, citroenrasp, ei, gember, ketoembar, kip, knoflook, olie, peper, prei, rijst, serehpoeder, ui, water, wortel en zout

Keuken:
Indonesisch
Soort:
soep/bouillon
Een recept uit  - Deutsche Küche

Diner / hoofdgerecht uit Deutsche Küche:

Feines Rehragout - Fijne reeragout

Ingrediënten:
appel, bleekselderij, bloem, buikspek, citroenrasp, jeneverbessen, jonge rode wijn, knoflook, olie, peper, peterselie, prei, reeschouder, rode ui, rozemarijn, sinaasappelrasp, slagroom, tijm, tomatenpuree, vossenbesconfiture, wildfond, wortel en zout

Keuken:
Duits
Soort:
wild
Een recept uit  - De geur van witte rijst

Avondmaal uit De geur van witte rijst:

Oma's gado gado

Ingrediënten:
bruine basterdsuiker, citroen, ei, emping, goela djawa, ketjap manis, knoflook, kokosmelk, koriander, kroepoek, pinda's, sambal oelek, sjalotjes, sperziebonen, spitskool, taugé, trassi, winterwortel en zonnebloemolie

Keuken:
Indisch
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Jamie Oliver - Jamie's comfort food

Diner / avondmaal / hoofdgerecht uit Jamie's comfort food:

Katsucurry

Ingrediënten:
basmatirijst, bloem, broodkruim, citroen, currypoeder, garam masala, gember, gemberwortel, karnemelk, kip, knoflook, koriander, kurkuma, mangochutney, olijfolie, panko, rijst, rode peper, santen, spaanse peper, ui, wortel en zonnebloemolie

Keuken:
Indiaas
Soort:
curry / gevogelte
Een recept uit Jean Beddington - Bouillon

Diner / voorgerecht uit Bouillon:

Vitello tonnato

Ingrediënten:
ansjovis, blanke kalfsbouillon, bleekselderij, bliktonijn, citroen, citroensap, ei, kalfsoester, kappers, laurier, olijfolie, uien, winterpeen en zonnebloemolie

Soort:
kalfsvlees / vis
Een recept uit Steven Joyce en Rebecca Seal - Istanbul

Recept uit Istanbul:

Havuçlu kek

Ingrediënten:
amandelmeel, boter, citroen, eieren, bloem, gehakt, griekse yoghurt, water, krenten, kristalsuiker, nootmuskaat, plantaardige olie, poedersuiker, bakpoeder, kaneel, zout, walnoten en wortel

Keuken:
Turks
Een recept uit Veronique Pouw

Recept van Oh My Dish:

Noedels met kip en teriyaki saus

Ingrediënten:
azijn, bruine basterdsuiker, champignon, citroen, gemberwortel, honing, kastanjechampignons, kipfilets, knoflooktenen, noedels, rijst, rode ui, sojasaus, sperziebonen, wortels en zonnebloemolie

Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Bijgerecht uit De Joodse keuken:

Hongaarse zoetzure rozijnensaus voor tong

Ingrediënten:
amandelen, bouillon van tong, citroen, gemberpoeder, honing, kaneel, kippenvet, pastinaken, plantaardige olie, rode wijnazijn, rozijnen, suiker, ui, witte wijnazijn, wortel en zout

Keuken:
Hongaars / Asjkenazisch / Joods
Soort:
saus/dressing/jus
Een recept uit Veronique Pouw

Recept van Oh My Dish:

Gado gado

Ingrediënten:
bloemkool, bosuien, citroen, eieren, gember, ketjap, knoflooktenen, komkommer, kroepoek, pindakaas, rijst, rode peper, selderij, sla, sperziebonen, taugé, tempeh, tofu, ui, vastkokende aardappels, wortel en zonnebloemolie

Een recept uit Ylva Bergqvist - Veggie in 30 minuten

Lunch / snack of tussendoortje / avondmaal uit Veggie in 30 minuten:

Halloumi-courgetteburgers met citroenkoolsla

Ingrediënten:
chilipoeder, citroen, courgette, eieren, groene pepers, halloumi, kikkererwtenmeel, mayonaise, panko, plantaardige olie, sla, suiker, tarwebloem, tomaat, witte kool, wortel, zout en zuurdesembrood

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Marijne Thomas en Liesbeth Thomas - Koch!

Diner / avondmaal / hoofdgerecht uit Koch!:

Zwijneragout met gedroogde pruimen

Ingrediënten:
bloem, bouquet garni, citroen, gedroogde pruimen, jeneverbessen, olie, peper, rode wijn, sjalotjes, knoflook, tomatenpuree, wildfond, wildzwijnfilet, wortels en zout

Keuken:
Duits
Soort:
stoofgerecht / wild
Een recept uit David Dale en Somer Sivrioglu - Anatolië

Diner / hoofdgerecht uit Anatolië:

Bamyali barbunya - Gebakken rode poon met okra

Ingrediënten:
bloem, citroen, citroensap, groene tomaat, knoflook, okra, olijfolie, plantaardige olie, rode paprika, rode poon, sjalotjes, suiker, verjus, witte peper en wortels

Keuken:
Turks
Soort:
vis
Een recept uit Arnold Van Huis, Henk Van Gurp, Marcel Dicke en Henk van Gurp - Het insectenkookboek

Diner / snack of tussendoortje / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Het insectenkookboek:

Miniloempia's

Ingrediënten:
arachideolie, bloem, chilisaus, citroen, gember, knoflook, kokosmelk, loempiavellen, rijstnoedels, rode peper, sprinkhanen, taugé, ui, vissaus, winterwortel, witte kool en zonnebloemolie

Soort:
insecten
Een recept uit Isabel

Recept van De Hippe Vegetarier:

Hoeveel troep zit er nu echt in margarine?

Ingrediënten:
appels, boterham, brood, citroen, citroensap, citroenzuur, dierlijk vet, gist, ijsblokjes, kleurstof, kokosolie, koolzaadolie, water, lecithine, lijnzaadolie, margarine, mosterdpoeder, olie, pitten, plantaardige olie, sojabonen, stabilisator, varkensvet, verse bieslook, vet, citroensap, water, wortel, wortelsap, zaden, zonnebloemolie, zonnebloempitten en zout

Een recept uit M. Villegas, Sarah Randell en C.L. Jones - De complete keuken van Frankrijk

Diner / hoofdgerecht uit De complete keuken van Frankrijk:

Hertenstoofpot

Ingrediënten:
bleekselderij, bloem, citroenschil, geklaarde boter, hertenvlees, jeneverbes, knoflook, kruidnagel, laurierblad, peper, plantaardige olie, rode-bessenjam, rode wijn, rozemarijn, sjalot, ui, wildfond, wortel, zout en zwarte peperkorrels

Keuken:
Frans
Soort:
stoofgerecht / ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / wild / marinade
Een recept uit Nadia Zerouali - Melk & dadels

Recept uit Melk & dadels:

Vis-b'stilla

Ingrediënten:
boter, citroen, crème fraîche, filodeeg, gele paprika, olijf, rode paprika, groene paprika, kaas, knoflook, melk, mihoen, peper, peterselie, sambal, ui, witvisfilet, wortel, zeevruchten, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Marokkaans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Nigella Lawson - Hoe te eten

Diner / hoofdgerecht uit Hoe te eten:

Gans voor kerstavond

Ingrediënten:
aardappel, arrowroot, bleekselderij, boter, calvados, citroenschil, gans, ganzenmaag, ganzenvet, kippenbouillon, knoflook, madera, olie, rode-bessengelei, rookspek, salie, ui en wortel

Soort:
ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / wild en gevogelte
Een recept uit Ditte Isager en René Redzepi - Noma

Recept uit Noma:

Ossenstaart en donker bier, appel en aardpeer

Ingrediënten:
aardperen, appel-balsamicoazijn, appelsap, boter, citroen, donker bier, gellangom, kippenbouillon, mutzu-appel, olie, ossenstaart, ossenstaartbouillon, prei, rode wijn, sjalotjes, tijm, ui, verbenablaadjes, wortel en zout

Soort:
vlees
Een recept uit Alfons Schuhbeck - Alfons Schubeck - Meine Reise in die Welt der Gewürze

Diner / hoofdgerecht uit Alfons Schubeck - Meine Reise in die Welt der Gewürze:

Kalbsragout mit syrischem Spinatknödel / Kalfsragout met Syrische spinazienoedels

Ingrediënten:
citroenschil, gember, jeneverbessen, kalfsschouder, kippenbouillon, knoflook, knolselderij, korianderkorrels, kruidnagel, laurier, maïzena, mild chilipoeder, olie, prei, ras el hanout, room, spinazienoedels, ui, witte wijn, wortel, zout en zwarte peperkorrels

Keuken:
Syrisch / Duits / Noord-Afrikaans / Orientaals
Soort:
kalfsvlees / noedels
Een recept uit Isabel

Recept van De Hippe Vegetarier:

Plant & eter: Sizzling citruscake

Ingrediënten:
beslag, boter, citroenen, citroenrasp, eieren, fruit, groenten, meel, navelsinaasappels, noten, rietsuiker, sinaasappels, sinaasappelsap, suiker, taart, tarwemeel, bakpoeder, vlierbessensiroop en zonnebloemolie

Haal meer recepten op...