467 resultaten, verfijn met...

ingrediënt: botercitroencitroensapeigemberkaneelkikkererwtenknoflookkokosmelkkomijnzaadkorianderpoederkurkumalimoenmuntolieolijfoliepeperrode uisuikertomaatuiwortelzoutzwarte peper
Meld u gratis aan!

Zoek door uw kookboeken.

Hieronder ziet u wat voorbeelden van recepten uit willeurige kookboeken. Maar als u zich nu (gratis) aanmeldt op de website, kunt u uw eigen online boekenplank vullen met uw kookboeken en vindt u vervolgens recepten uit uw eigen kookboeken!

Een recept uit Ineke Berentschot en Ton Bloetjes - Nachtbrood

Basisrecept uit Nachtbrood:

Inlegzuur voor olijven

Ingrediënten:
appelazijn, gedroogde spaanse peper, knoflook, korianderzaad, laurierblad, rozemarijn, tijm, venkelzaad, water en zeezout

Keuken:
Nederlands
Soort:
brood en broodgerecht / inmaak
Een recept uit Maxime Bilet, Nathan Myhrvold en Chris Young - Modernist Cuisine [5]

Recept uit Modernist Cuisine [5]:

Pickled Ramps

Ingrediënten:
geel mosterdzaad, korianderzaad, laurier, suiker, water, wilde look, witte wijnazijn, zout en zwarte peperkorrels

Soort:
kruiden
Een recept uit Maxime Bilet, Nathan Myhrvold en Chris Young - Modernist Cuisine [3]

Recept uit Modernist Cuisine [3]:

Brine for Beef Cheek Pastrami

Ingrediënten:
chilivlokken, insta cure® 1, kaneelstokje, korianderzaad, kruidnagel, laurier, mosterdpoeder, roze peperkorrels, peperkorrels, zwart, bruine suiker, venkelzaad, water en zout

Soort:
pekel en marinades
Een recept uit Najat Kaanache - NAJAT

Recept uit NAJAT:

Ingemaakte komkommer

Ingrediënten:
dillezaad, knoflook, komkommer, korianderzaad, suiker, water, witte wijnazijn en zeezout

Keuken:
Marokkaans
Soort:
vegan / condiment / conserven
Een recept uit René Redzepi - Noma: a work in progress

Diner / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti / hoofdgerecht uit Noma: a work in progress:

Snippers kabeljauwlever met knapperige melk

Ingrediënten:
citroentijm, druivenpitolie, hooi, houtkrullen, jeneverbes, kabeljauwlever, kelp, korianderzaad, laurierblad, melk, vloeibare stikstof, water en zout

Keuken:
Deens / Noord-west-Europees
Soort:
hartige hapjes / vis / zuivel
Een recept uit Najat Kaanache - NAJAT

Recept uit NAJAT:

Ingemaakte wortel

Ingrediënten:
appelciderazijn, bospeen, dillezaad, knoflook, korianderzaad, laurier, steranijs, suiker, venkelzaad, water en zeezout

Keuken:
Marokkaans
Soort:
vegan / condiment / conserven
Een recept uit Najat Kaanache - NAJAT

Recept uit NAJAT:

Gedroogd lamsvlees

Ingrediënten:
gemberpoeder, komijnzaad, korianderzaad, lamsfilet, lamsvet, olijfolie, peperkorrels, water en zout

Keuken:
Marokkaans
Soort:
lamsvlees / conserven
Een recept uit S. Wheeler, T. Glanville en Sam & Sam Clark - Casa Moro

Basisrecept uit Casa Moro:

Marokkaans gedroogd vlees - khlii

Ingrediënten:
fijn zeezout, knoflook, komijnzaad, korianderzaad, pikant paprikapoeder, rundvlees, ui en water

Keuken:
Mediterraans / Marokkaans
Soort:
vlees / inmaak
Een recept uit S. Wheeler, T. Glanville en Sam & Sam Clark - Casa Moro

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti / basisrecept uit Casa Moro:

Zelfgeconserveerde olijven

Ingrediënten:
fijn zeezout, gedroogde rode chilipeper, knoflook, korianderzaad, olijfolie, rodewijnazijn, sinaasappelschil, venkelzaad, verse rozemarijn, verse tijm, water, zwarte olijven en zwarte peperkorrels

Keuken:
Mediterraans
Soort:
inmaak / vegetarisch
Een recept uit Sarah Woodward en G. Filgate - De Marokkaanse keuken

Basisrecept uit De Marokkaanse keuken:

harissa

Ingrediënten:
gedroogde chilipeper, gemalen komijn, gemalen koriander, knoflook, water en zeezout

Keuken:
Marokkaans
Soort:
kruidenmengsel/specerijenmengsel/kruidenpasta/marinade/rub / vegetarisch
Een recept uit Nick Moyle en Richard Hood - Brouw het zelf

Recept uit Brouw het zelf:

Absint

Ingrediënten:
citroenmelisse, kamille, kardemompeulen, korianderzaadjes, water, munt, olie, sla, steranijs, suiker, korianderzaad, venkelzaadjes, water, wodka, zaden en zout

Soort:
drank (alcoholisch) / vegetarisch
Een recept uit Kathy Kimbell, Martin Nordin en Li Söderberg - Groene burgers

Recept uit Groene burgers:

Tomatenketchup

Ingrediënten:
ciderazijn, gember, honing, kaneel, korianderzaad, kruidnagel, paprikapoeder, piment, pruimtomaat, sherryazijn, uienpoeder, water, zout en zwarte peper

Soort:
saus/dressing/jus / vegetarisch
Een recept uit René Redzepi - Noma: a work in progress

Diner / hoofdgerecht uit Noma: a work in progress:

Gepekelde lamsborst en komkommersaus

Ingrediënten:
berkenwijn, bot, bruine boter, druivenpitolie, engelwortelzaad, hooi, jeneverbes, kippenglacé, komkommer, korianderzaad, lamsborst, selderijknol, tijm, tijmolie, water en zout

Keuken:
Deens / Noord-west-Europees
Soort:
vlees / lamsvlees
Een recept uit Joëlle Lemmers, Sheraz Kazmi en Nawaz Kazmi - Papa Kazmi

Recept uit Papa Kazmi:

Veggie Shami Kebab

Ingrediënten:
boekweitmeel, bruine bonen, chilipoeder, gemberwortel, kaneelstokje, kikkererwten, knoflook, komijnzaad, koriander, korianderpoeder, rijstolie, rode peper, water, zout, zwarte kardemompeul en zwarte peperkorrels

Keuken:
Indiaas
Een recept uit Joëlle Lemmers, Sheraz Kazmi en Nawaz Kazmi - Papa Kazmi

Recept uit Papa Kazmi:

KOFTA

Ingrediënten:
beschuit, chapati, chilipoeder, gemberwortel, groene peper, knoflook, koriander, korianderpoeder, kurkuma, mager rundergehakt, ui, water, yoghurt, zout en zwarte peper

Keuken:
Indiaas
Een recept uit Maxime Bilet, Nathan Myhrvold en Chris Young - Modernist Cuisine [3]

Recept uit Modernist Cuisine [3]:

sour vinegar pickles,

Ingrediënten:
azijn, citroenzest, gember, korianderzaad, pectinemethylesterase, steranijs, suiker, water, witte peperkorrels en zout

Soort:
pekel en marinades
Een recept uit Samuel Levie en Maarten Kuiper - De worst story

Recept uit De worst story:

Rookworst

Ingrediënten:
gemalen foelie, gemalen koriander, gemalen mosterdzaad, gemalen piment, witte peper, gemalen zwarte peper, kinnebak, kleurzout, varkensschenkel, water en zeezout

Een recept uit Robert Kranenborg, Pieter J. Bogaers, Arjan Benning en Marco Paone - DWDD kookt met Kranenborg

Recept uit DWDD kookt met Kranenborg:

Pekel

Ingrediënten:
allspice, bruine basterdsuiker, citroenschil, ijsblokjes, jeneverbessen, korianderzaad, kruidnagel, laurier, rozemarijn, tijm, water, zout en zwarte peperkorrels

Een recept uit Yotam Ottolenghi en Jonathan Lovekin - Plenty

Diner / lunch / bijgerecht / hoofdgerecht uit Plenty:

Kardemomrijst met gepocheerde eieren en yoghurt

Ingrediënten:
arachideolie, basmatirijst, ei, geelwortelpoeder, griekse yoghurt, groene chilipeper, kardemompeulen, kerrieblaadjes, knoflook, koriander, korianderzaad, limoensap, peterselie, ui, water, witte wijnazijn, zeezoutvlokken en zwarte peper

Soort:
rijst / vegetarisch
Een recept uit Jacques Meerman - Mediterraneo

Diner / hoofdgerecht uit Mediterraneo:

Naranjiyya (vlees met sinaasappel)

Ingrediënten:
bittere sinaasappel, gedroogde munt, gember, kaneelstokjes, komijn, korianderzaad, mastiek, munt, peper, saffloerzaad, vet vlees, water, wortel en zout

Keuken:
Mediterraans / Arabisch
Haal meer recepten op...