212 resultaten, verfijn met...

ingrediënt: bladpeterseliebotercayennepepercitroensapgemalen komijngembergriekse yoghurtkaneelknoflookkomijnkomijnpoederkorianderzaadmuntolieolijfoliepaprikapoederpeperpeterselierode uiuivenkelzaadwaterzoutzwarte peper
Meld u gratis aan!

Zoek door uw kookboeken.

Hieronder ziet u wat voorbeelden van recepten uit willeurige kookboeken. Maar als u zich nu (gratis) aanmeldt op de website, kunt u uw eigen online boekenplank vullen met uw kookboeken en vindt u vervolgens recepten uit uw eigen kookboeken!

Een recept uit Sean Wainer - Love your lunch

Bijgerecht uit Love your lunch:

Korianderhummus

Ingrediënten:
extra vergine olijfolie, gedroogde kikkererwten, gemalen komijnzaad, citroenrasp, knoflooktenen, tahin, verse koriander, zeezout en zwarte peper

Soort:
saus/dressing/jus / vegetarisch
Een recept uit Jamie Oliver - Thuis bij Jamie

Diner / lunch / bijgerecht / voorgerecht / avondmaal uit Thuis bij Jamie:

Indiase wortelsalade

Ingrediënten:
citroen, extra vierge olijfolie, garam masala, gember, komijnzaad, koriander, lamsgehakt, munt, sesamzaad, sjalot, wortel en zeezout

Keuken:
Indiaas
Soort:
salade / vlees
Een recept uit Jamie Oliver - Kook met Jamie

Diner / avondmaal / hoofdgerecht uit Kook met Jamie:

Zwart geroosterde varkensfilet

Ingrediënten:
balsamicoazijn, citroen, knoflook, komijnzaad, koriander, kruidnagels, paprikapoeder, sinaasappel, tijm, tomatenketchup, varkensfilet, venkelzaad, zeezout en zwarte peper

Soort:
vlees
Een recept uit C. Clark en Sam & Sam Clark - Moro Londen

Bijgerecht uit Moro Londen:

Gebakken pittige bloemkool

Ingrediënten:
bloemkool, citroen, komijnzaad, korianderzaad, olijfolie, peperkorrel, venkelzaad, zeezout en zonnebloemolie

Keuken:
Mediterraans
Soort:
vegetarisch / groente
Een recept uit Najat Kaanache - NAJAT

Recept uit NAJAT:

Ras el hanout

Ingrediënten:
cayennepeper, gedroogde citroenschil, gemalen komijn, gemalen koriander, gemalen kruidnagel, gemalen kurkuma, gemalen piment, gemalen selderijzaad, gemberpoeder, kaneel, kardemompoeder, nigellazaad, zout en zwarte peper

Keuken:
Marokkaans
Soort:
kruidenmengsel/specerijenmengsel/kruidenpasta/marinade/rub / vegan
Een recept uit Sarah Woodward en G. Filgate - De Marokkaanse keuken

Diner / hoofdgerecht uit De Marokkaanse keuken:

gestoomd lamsvlees

Ingrediënten:
cayennepeper, citroen, grof zeezout, knoflookteen, komijnzaad, lamsschouder, olijfolie, paprikapoeder, saffraandraadjes, verse koriander en versgemalen zwarte peper

Keuken:
Marokkaans
Soort:
vlees / gevogelte / stomen
Een recept uit Hande Bozdogan en Lale Apa - Istanbul Contemporary Cuisine

Recept uit Istanbul Contemporary Cuisine:

Kruidige pasta

Ingrediënten:
citroenrasp, extra vergine olijfolie, knoflook, komijnzaad, korianderzaad, tijm, witte peperkorrels en zeezout

Keuken:
Turks
Soort:
kruidenmengsel/specerijenmengsel/kruidenpasta/marinade/rub
Een recept uit B. Jones en C. Arber - De zomerkeuken

Lunch / avondmaal uit De zomerkeuken:

Kruidige sardines met venkelsalade

Ingrediënten:
citroen, grof zout, kaneel, komijn, komijnzaad, koriander, korianderzaad, lente-ui, olijfolie, paprikapoeder, roze grapefruit, sardines, ui, venkel, zeezout, zwarte olijven en zwarte peper

Soort:
vis
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Sami Tamimi - Ottolenghi het kookboek

Diner / lunch / buffet / bijgerecht / voorgerecht uit Ottolenghi het kookboek:

Salade van radijs en tuinbonen

Ingrediënten:
bladpeterselie, citroen, gemalen komijnzaad, ingemaakte citroenschil, koriander, olijfolie, pitabroodjes, radijsjes, rode ui, tahinsaus, tuinbonen, zout en zwarte peper

Soort:
salade / vegetarisch
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Sami Tamimi - Ottolenghi het kookboek

Diner / lunch / buffet / bijgerecht / voorgerecht uit Ottolenghi het kookboek:

Salade van radijs en tuinbonen

Ingrediënten:
bladpeterselie, citroen, gemalen komijnzaad, ingemaakte citroenschil, koriander, olijfolie, pitabroodjes, radijsjes, rode ui, tahinsaus, tuinbonen, zout en zwarte peper

Soort:
salade / vegetarisch
Een recept uit Christian Weij - Verrot lekker

Recept uit Verrot lekker:

Kerriepasta

Ingrediënten:
citroen, gedroogde chilipeper, gember, knoflook, komijnzaad, korianderzaad, kurkumapoeder, nootmuskaat, rode ui, yoghurt, zeezout, zonnebloemolie en zwarte peperkorrels

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Jamie Oliver - Kook met Jamie

Diner / lunch / avondmaal uit Kook met Jamie:

Zuid-Indiase curry met krab

Ingrediënten:
boter, bruin krabvlees, citroen, gember, groene kardemompeulen, knoflook, kokosmelk, komijnzaad, koriander, kurkuma, olijfolie, rode spaanse peper, venkelzaad, wit krabvlees, witte ui, zeezout, zwarte peper en zwart mosterdzaad

Keuken:
Indiaas
Soort:
curry / vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit David Loftus en Meera Sodha - Puur India

Diner / snack of tussendoortje / voorgerecht uit Puur India:

Uienbhaji's uit de oven

Ingrediënten:
chilipoeder, citroen, gember, groene peper, kikkererwtenmeel, komijnzaad, koriander, korianderzaad, kurkumapoeder, ui en zout

Keuken:
Indiaas
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Sami Tamimi - Ottolenghi het kookboek

Diner / lunch / voorgerecht uit Ottolenghi het kookboek:

Harira (lamsvlees, kikkererwten en spinazie)

Ingrediënten:
citroen, fijne kristalsuiker, gedroogde kikkererwten, gemalen komijnzaad, gemberpoeder, jonge spinazie, kippenbouillon, koriander, lamsnek, olijfolie, saffraan, tomatenblokjes uit blik, tomatenpuree, ui, zout, zuiveringszout en zwarte peper

Soort:
vlees / soep/bouillon
Een recept uit David Loftus en Meera Sodha - Puur India

Diner / snack of tussendoortje / voorgerecht uit Puur India:

Chaat van geblakerde mais

Ingrediënten:
boter, chilipoeder, citroen, komijnzaad, koriander, mais, rode ui, sev en zout

Keuken:
Indiaas
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Ylva Bergqvist - Veggie in 30 minuten

Lunch / avondmaal uit Veggie in 30 minuten:

Wraps met tomatensalsa en halloumi-falafelkoekjes

Ingrediënten:
koriander, chilipoeder, citroen, gemalen komijnzaad, gemalen korianderzaad, griekse yoghurt, groene pepers, groene sla, halloumi, kikkererwtenmeel, knoflooksaus, lente-uitjes, mayonaise, pitabroodjes, plantaardige olie, platbroden, tarwebloem, tomatensalsa, zout en zwarte peper

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Yvette van Boven en Oof Verschuren - Home made

Diner / lunch / hoofdgerecht uit Home made:

Mulletjes met chermoula

Ingrediënten:
citroen, komijnzaad, koriander, mul, munt, olijfolie, paprika, peper, peterselie, saffraan, tomaat en zout

Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Diner / hoofdgerecht uit De Joodse keuken:

Simman meshwy - Gegrilde kwartels

Ingrediënten:
citroen, extra vergine olijfolie, gemalen kardemom, kaneel, komijnzaad, korianderzaad, kwartels, peper, ui en zout

Keuken:
Libanees / Egyptisch / Sefardisch / Joods
Soort:
gevogelte
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Diner / hoofdgerecht uit De Joodse keuken:

Gegrilde duif

Ingrediënten:
citroen, duif, extra vergine olijfolie, gemalen kardemom, kaneel, komijnzaad, korianderzaad, peper, ui en zout

Keuken:
Libanees / Egyptisch / Sefardisch / Joods
Soort:
gevogelte
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Diner / hoofdgerecht uit De Joodse keuken:

Gegrild piepkuiken

Ingrediënten:
citroen, extra vergine olijfolie, gemalen kardemom, kaneel, komijnzaad, korianderzaad, peper, piepkuiken, ui en zout

Keuken:
Libanees / Egyptisch / Sefardisch / Joods
Soort:
gevogelte
Een recept uit Yotam Ottolenghi - Plenty more

Bijgerecht uit Plenty more:

Pikante meiknolletjes

Ingrediënten:
appelazijn, citroensap, fijne kristalsuiker, gedroogde anchopeper, ingemaakte citroenen, kardemom, karwijzaad, knoflook, komijnzaad, koriander, meiknolletjes, olijfolie, rode chilivlokken, zonnebloemolie en zout

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Sarit Packer en Itamar Srulovich - Honey & co

Diner / hoofdgerecht uit Honey & co:

Octopus in meshwiya-saus met selderijsalade

Ingrediënten:
bleekselderij, citroen, karwijzaad, knoflook, komijnzaad, koriander, korianderzaad, octopus, olijfolie, prei, pruimtomaat, rode paprika, venkelzaad, witte wijn, zout en zwarte peperkorrels

Keuken:
Midden-Oosten
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit David Loftus en Meera Sodha - Puur India

Diner / snack of tussendoortje / voorgerecht uit Puur India:

Chaat van nieuwe aardappels en kikkererwten

Ingrediënten:
boter, citroen, dadel, gemberpoeder, griekse yoghurt, groene peper, kikkererwten, komijnzaad, koriander, nieuwe aardappels, sev, sjalot, tamarinde en zout

Keuken:
Indiaas
Soort:
vegetarisch
Haal meer recepten op...