343 resultaten, verfijn met...

ingrediënt: basilicumbladpeterseliebleekselderijbotercitroendroge witte wijneiknoflooklaurierlaurierbladmelkolieolijfoliepeperrode wijnrunderbouillonsjalottijmtomaatuiwaterwitte wijnwortelzoutzwarte peper
Meld u gratis aan!

Zoek door uw kookboeken.

Hieronder ziet u wat voorbeelden van recepten uit willeurige kookboeken. Maar als u zich nu (gratis) aanmeldt op de website, kunt u uw eigen online boekenplank vullen met uw kookboeken en vindt u vervolgens recepten uit uw eigen kookboeken!

Een recept uit Eckart Witzigmann - Kochen für zwei

Recept uit Kochen für zwei:

Marinade voor hazenrug

Ingrediënten:
afsnijsel van haas, bleekselderij, bloem, citroensap, cognac, jeneverbessen, knoflook, kruidnagel, laurier, olijfolie, peper, peterselie, plantaardige olie, port, pruimedanten, rode wijn, sjalot, tijm, tomatenpuree, wortel, zout en zwarte peperkorrels

Soort:
marinade
Een recept uit Antonio Carluccio en P. Carluccio - Eten in Italie

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Eten in Italie:

Gevulde olijven

Ingrediënten:
bloem, boter, broodkruim, citroensap, citroenschil, droge witte wijn, groene olijven, mortadella, nootmuskaat, olijfolie, parmezaanse kaas, peper, peterselie, rundergehakt, salami, tomatenpuree, varkensgehakt, zout en zwarte truffel

Keuken:
Italiaans
Een recept uit Pepita Aris en N. Dowey - De Spaanse keuken

Diner / hoofdgerecht uit De Spaanse keuken:

riñones al jerez

Ingrediënten:
bloem, gemalen zwarte peper, knoflook, lamsnier, olijfolie, ontbijtspek, sherry, tomatenpuree, ui, verse peterselie en zout

Keuken:
Spaans
Soort:
vlees
Een recept uit Carol Beckerman en Vitataal - 500 slowcooker recepten

Diner / hoofdgerecht uit 500 slowcooker recepten:

Lams-en-tomatencobbler

Ingrediënten:
bakpoeder, bloem, boter, gedroogde kruiden, italiaanse kruiden, kippenbouillon, knolraap, lamsvlees, melk, peterselie, prei, tomatenpuree, ui, wortel en zout

Keuken:
Brits
Soort:
vlees
Een recept uit Carol Beckerman en Vitataal - 500 slowcooker recepten

Diner / hoofdgerecht uit 500 slowcooker recepten:

Kip met shiraz en gember

Ingrediënten:
bacon, bleekselderij, bloem, champignons, cognac, gember, kippenbouillon, kippenbouillonblokje, kippenbout, knoflook, maïzena, peterselie, rozemarijn, shiraz, sjalot, tijm, tomatenpuree, ui en wortel

Keuken:
Internationaal
Soort:
gevogelte
Een recept uit KAV Practische School - Koken voor elke dag

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti / drinken / aperitief uit Koken voor elke dag:

Warme vullingen voor deegvormpjes

Ingrediënten:
bloem, brie, citroen, garnalen, gruyère, ham, kerriepoeder, kippeneiwit, melk, parmezaanse kaas, peper, peterselie, room, tomatenpuree, vetstof en zout

Soort:
hapjes
Een recept uit  - Blue band kookboek pasta en rijst

Diner / hoofdgerecht uit Blue band kookboek pasta en rijst:

Lasagne alla Bolognese

Ingrediënten:
bacon, bleekselderij, bloem, bouillon, champignons, droge witte wijn, knoflook, lasagnevellen, mager gehakt, margarine, melk, parmezaanse kaas, peper, peterselie, room, tomatenpuree, wortel en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
pasta/noodles / ovenschotel
Een recept uit  - Gemüse!

Recept uit Gemüse! :

Kruidenlasagne met verse tomatensaus

Ingrediënten:
bernagie, bladspinazie, bloem, boter, brandnetel, groentebouillon, lasagnebladeren, lente-ui, melk, mozzarella, nootmuskaat, paardenbloemblad, parmezaanse kaas, peterselie, rucola, tomatenpuree, tomatensaus, zout en zwarte peper

Keuken:
Italiaans
Soort:
pasta/noodles / vegetarisch
Een recept uit Tom Kellerhuis - De herenkookclub

Recept uit De herenkookclub:

Boeuf Bourguignon

Ingrediënten:
bleekselderij, bloem, boter, bouquet garni, champignons, cognac, knoflook, olijfolie, ontbijtspek, peperkorrels, peterselie, rode wijn, runderbouillon, runderstoofvlees, suiker, tomatenpuree, ui, winterpeen en zilveruitjes

Soort:
stoofgerecht
Een recept uit Jamie Oliver - Jamie's comfort food

Diner / lunch / avondmaal / hoofdgerecht uit Jamie's comfort food:

Kushari al forno

Ingrediënten:
basmatirijst, bloem, ei, feta, gemalen komijn, tomaat, groentebouillonblokje, kikkererwten, knoflook, komijnzaad, munt, olijfolie, pasta, peterselie, puylinzen, rode spaanse peper, rode ui, rode wijnazijn, venkelzaad, zongedroogde tomatenpuree en zonnebloemolie

Soort:
ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / pasta/noodles / vegetarisch
Een recept uit  - De Zilveren Lepel

Diner / buffet / hoofdgerecht uit De Zilveren Lepel:

Ossobuco uit milaan - ossibuchi alla milanese

Ingrediënten:
bleekselderij, bloem, boter, citroenschil, droge witte wijn, kalfsschenkel, peper, tomatenpuree, ui, verse bladpeterselie, vleesbouillon, wortel en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
stoofgerecht / vlees / kalfsvlees
Een recept uit Carol Beckerman en Vitataal - 500 slowcooker recepten

Diner / hoofdgerecht uit 500 slowcooker recepten:

Kip met wijn en roomsaus

Ingrediënten:
bacon, bleekselderij, bloem, champignons, cognac, kippenbouillon, kippenbouillonblokje, kippenbout, knoflook, maïzena, peterselie, room, rozemarijn, sjalot, tijm, tomatenpuree, ui, witte wijn en wortel

Keuken:
Frans
Soort:
gevogelte
Een recept uit Albert Kooy - De Nieuwe Nederlandse Keuken

Diner / hoofdgerecht uit De Nieuwe Nederlandse Keuken:

Brabantse hazenpeper

Ingrediënten:
aalbessengelei, bloem, hazenvoorloper poten, jeneverbes, kandijsuiker, knoflook, knolselderij, laurier, olijfolie, ontbijtkoek, peterselie, prei, pure chocolade, rode wijn, spekjes, tijm, tomatenpuree, ui, winterwortel en zilveruitjes

Keuken:
Hollands
Soort:
stoofgerecht / vlees / wild
Een recept uit KAV Practische School - Koken voor elke dag

Recept uit Koken voor elke dag:

Roerei in een pasteitje met tomatensaus

Ingrediënten:
bladerdeegpasteitjes, bloem, citroen, eieren, gekookte ham, knoflook, melk, paprikapoeder, peper, peterselie, rode paprika, room, sherry, sjalotje, tomatenpuree, vetstof, vleesbouillon, worcestersaus en zout

Soort:
eieren, kaas en zuivel
Een recept uit Carol Beckerman en Vitataal - 500 slowcooker recepten

Diner / hoofdgerecht uit 500 slowcooker recepten:

Wild zwijn en varkensvlees met madeira en bacon

Ingrediënten:
bacon, bleekselderij, bloem, champignons, everzwijn, knoflook, kruidnagel, laurier, madeira, maïzena, olijfolie, peper, peterselie, rode wijnazijn, rozemarijn, runderbouillon, runderbouillonblokje, salie, tijm, tomaat, tomatenpuree, ui, varkensschouder en zout

Keuken:
Spaans
Soort:
vlees
Een recept uit Carol Beckerman en Vitataal - 500 slowcooker recepten

Diner / hoofdgerecht uit 500 slowcooker recepten:

Wild zwijn en varkensvlees met gemberwijn en perzik

Ingrediënten:
bleekselderij, bloem, champignons, everzwijn, gemberwijn, knoflook, kruidnagel, laurier, maïzena, olijfolie, peper, perzik uit blik, peterselie, rode wijnazijn, rozemarijn, runderbouillon, runderbouillonblokje, salie, tijm, tomaat, tomatenpuree, ui, varkensschouder en zout

Keuken:
Spaans
Soort:
vlees
Een recept uit Eckart Witzigmann - Kochen für zwei

Diner / hoofdgerecht uit Kochen für zwei:

Hummer mit Steinpilzen / Kreeft met eekhoorntjesbrood

Ingrediënten:
bleekselderij, bloem, boter, champagneazijn, citroensap, cocktailtomaten, cognac, dragon, eekhoorntjesbrood, knoflook, kreeft, olijfolie, paddenstoelen, peper, peterselie, schorseneren, sjalot, tomatenpuree, visfond, witte wijn, witte wijnazijn, wortel en zeezout

Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit Seppe Nobels - Een kookboek.

Basisrecept uit Een kookboek.:

Runderbouillon

Ingrediënten:
arachideolie, bleekselderij, bloem, jeneverbessen, knoflook, kruidnagel, laurier, peterseliestengels, preiwit, rode wijn, schenkelstukken, tijm, tomatenpuree, ui, water en wortel

Keuken:
Internationaal
Soort:
bouillon
Een recept uit André Dominé - Culinaria Frankrijk

Diner / lunch / voorgerecht / lunchgerecht / hoofdgerecht uit Culinaria Frankrijk:

Linzenvroutons en kikkerfricassée met ridderzwammen - croutes de lentilles vertes et fricassé de grenouilles aux mousserons

Ingrediënten:
bloem, boter, eiwit, gladde peterselie, kikkers, kippenbouillon, linzen, melk, pimpernel, ridderzwammen, rijstemeel, rookspek, sjalot, slagroom, tarwebloem, tomatenpuree, ui, peper, vleesjus, witte wijn, wortel en zout

Keuken:
Frans
Soort:
vlees / groenten, aardappels en peulvruchten
Een recept uit J. Lawson - Cocina Nueva

Lunch / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti / lunchgerecht uit Cocina Nueva:

Coca (met gekarameliseerde ui en beleg)

Ingrediënten:
ansjovis, bladpeterselie, bloem, cayennepeper, citroenrasp, ham, jamón, kappertjes, knoflook, komijnzaad, manzanilla, olijfolie, pimientos del piquillo, prosciutto, rode ui, sherryazijn, suiker, tijm, tomatenpasta, tomatenpuree, zoet paprikapoeder en zout

Keuken:
Spaans
Soort:
vlees / brood en broodgerecht / vis
Een recept uit Valentina Harris, Martin Brigdale en I. Hofstetter - De complete keuken van Spanje

Diner / voorgerecht / tapas / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit De complete keuken van Spanje:

Gevulde mosselen

Ingrediënten:
bloem, boter, citroensap, ei, frituurolie, knoflook, lente-ui, melk, mossel, olijfolie, paneermeel, tomatenpuree en verse bladpeterselie

Keuken:
Spaans
Soort:
ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / schaal- en schelpdieren
Een recept uit Anthony Bourdain - Les Halles kookboek

Diner / hoofdgerecht uit Les Halles kookboek:

Gesmoorde kalfsschenkel

Ingrediënten:
balsamicoazijn, bloem, boter, bouquet garni, citroenschil, kalfsschenkel, kalfspoot, knoflook, olijfolie, peper, bladpeterselie, tomatenpuree, ui, witte wijn, wortel en zout

Keuken:
Frans
Soort:
vlees
Haal meer recepten op...