371 resultaten, verfijn met...

ingrediënt: bladpeterseliecitroencitroensapgemberknoflookkomkommerkruidenmuntolieolijfoliepaprikapoederpeperrode paprikarode uispecerijentomatenpureeuiwaterwortelzeezoutzonnebloemoliezoutzwarte peper
Meld u gratis aan!

Zoek door uw kookboeken.

Hieronder ziet u wat voorbeelden van recepten uit willeurige kookboeken. Maar als u zich nu (gratis) aanmeldt op de website, kunt u uw eigen online boekenplank vullen met uw kookboeken en vindt u vervolgens recepten uit uw eigen kookboeken!

Een recept uit Yotam Ottolenghi en Jonathan Lovekin - Plenty

Diner / lunch / bijgerecht / voorgerecht / hoofdgerecht uit Plenty:

Salade van quinoa en gegrild zuurdesembrood

Ingrediënten:
citroensap, knoflook, koriander, minikomkommer, munt, olijfolie, peterselie, quinoa, rode ui, rode wijnazijn, tomaat, zout, zuurdesembrood en zwarte peper

Soort:
salade / vegetarisch
Een recept uit Sarah Woodward en G. Filgate - De Marokkaanse keuken

Diner / hoofdgerecht uit De Marokkaanse keuken:

ramadansoep harira

Ingrediënten:
bloem, citroen, dadel, gedroogde kikkererwten, gemalen komijn, gemberpoeder, kaneel, karkas van kip, koriander, kurkuma, lamsbotten, linzen, olijfolie, peterselie, tomaat, ui, water, zeezout en zwarte peper

Keuken:
Marokkaans
Soort:
soep/bouillon
Een recept uit Nadia Zerouali - Melk & dadels

Recept uit Melk & dadels:

Tagine met sardinegehaktballetjes

Ingrediënten:
azijn, citroensap, gemberpoeder, rode paprika, knoflook, komijnpoeder, koriander, olijfolie, paprikapoeder, peper, peterselie, rode ui, sardientjes, tomaat en zout

Keuken:
Marokkaans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Nadia Zerouali - Melk & dadels

Recept uit Melk & dadels:

Couscous met spitskool en courgette

Ingrediënten:
couscous, gemberpoeder, kalfsstoofvlees, knolselderij, koriander, kurkumapoeder, lamsvlees, lichtgroene courgette, meiknol, olijfolie, paprikapoeder, peper, peterselie, roomboter, spitskool, tomaat, ui, wortel en zout

Keuken:
Marokkaans
Soort:
vlees / couscous/bulgur/quinoa
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / lunch / basisrecept / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Witte rijst met zwarte bonen

Ingrediënten:
gele paprika, knoflook, koriander, langkorrelige rijst, olijfolie, peterselie, rijst, rode paprika, tomaten, tomaten uit blik, ui, zout, zwarte bonen en zwarte peper

Keuken:
Aziatisch
Soort:
vegan / rijst / vegetarisch
Een recept uit Alfons Schuhbeck - Alfons Schubeck - Meine Reise in die Welt der Gewürze

Diner / voorgerecht / hoofdgerecht uit Alfons Schubeck - Meine Reise in die Welt der Gewürze:

Harira

Ingrediënten:
berglinzen, bruine boter, gedroogde kikkererwten, kippenbouillon, koriander, lamsbout, langkorrelrijst, natron, olie, orientaalsche groente- en soepkruiden, peper, peterselie, tomaten, tomatenpuree, water en zout

Keuken:
Duits / Marokkaans / Noord-Afrikaans / Orientaals
Soort:
soep/bouillon / couscous/bulgur/quinoa
Een recept uit Mascha Lammes - Wereldbroodjes

Lunch / avondmaal uit Wereldbroodjes:

Sabich

Ingrediënten:
aubergines, koriander, chiliflakes, citroen, eieren, groene pepers, karwijzaad, knoflook, komijnpoeder, komijnzaad, komkommer, korianderzaad, mango, olijfolie, peterselie, pitabroodjes, tahin en tomaten

Keuken:
Israëlisch
Soort:
brood/sandwiches/crostini/bruschetta / vegetarisch
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Jonathan Lovekin - Plenty

Brunch / diner / lunch / hoofdgerecht uit Plenty:

Shakshuka

Ingrediënten:
cayennepeper, ei, komijnzaad, koriander, laurier, milde olijfolie, paprika, peper, peterselie, ruwe rietsuiker, saffraan, tijm, tomaat, ui, water en zout

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Hans Belterman - Indonesie

Buffet / snack of tussendoortje / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti / snack en tussendoortje uit Indonesie:

Gevulde rijstrolletjes - lemper ketjil

Ingrediënten:
arachideolie, citroensap, dikke kokosmelk, djahé, djinten, gemalen komijn, gemalen koriander, gemberwortelpoeder, ketan, ketoembar, kleefrijst, knoflook, koenjit, krulpeterselie, kurkuma, mager kippengehakt, maïzena, olie, tomaat, verse koriander, voorgeweekte stokvis, voorjaarsui en zout

Keuken:
Indonesisch
Soort:
rijst / gevogelte / stomen
Een recept uit Sacha de Boer en Jacob-Jan Boerma - Down to earth

Basisrecept uit Down to earth:

Groentebouillon

Ingrediënten:
bleekselderij, citroenschil, dille, knoflook, koriander, kruidnagel, laurier, olijfolie, peperkorrels, peterselie, prei, rozemarijn, steranijs, tijm, tomaat, ui, venkel en wortel

Soort:
soep/bouillon / vegetarisch
Een recept uit Najat Kaanache - NAJAT

Diner / lunch / hoofdgerecht uit NAJAT:

Aubergines met chermoula

Ingrediënten:
aubergine, bladpeterselie, chermoula, citroensap, knoflook, koriander, olijfolie, pikant gerookt paprikapoeder, tomaat, ui, venkelgroen, zoet gerookt paprikapoeder en zout

Keuken:
Marokkaans
Soort:
salade / vegan
Een recept uit David Japy, Jane Teasdale en Delphine de Montalier - Rauw

Recept uit Rauw:

Ceviche van schorpioenvis

Ingrediënten:
chilipeper, gele ui, kerstomaat, koriander, limoen, olijfolie, peterselie, schorpioenvisfilet en witte basterdsuiker

Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Nadia Zerouali - Melk & dadels

Recept uit Melk & dadels:

Kruidige tomatensoep

Ingrediënten:
bloem, gedroogde vijgen, gemberpoeder, tomaat, koriander, olijfolie, paprikapoeder, peper, peterselie, ras el hanout, ui en zout

Keuken:
Marokkaans
Soort:
soep/bouillon / vegetarisch
Een recept uit Nigella Lawson - Hoe te eten

Diner / hoofdgerecht uit Hoe te eten:

Lamsvlees met kikkererwten

Ingrediënten:
bloem, dubbelkoolzure soda, kikkererwten, knoflook, koriander, laurier, olijfolie, peterselie, rode chilipeper, rode ui, rozemarijn, tomaten, ui en zout

Soort:
vlees
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / lunch / bijgerecht / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Gestoofde linzen op z'n Marrokkaans

Ingrediënten:
bruine linzen, groentebouillon, kaneel, knoflook, komijnpoeder, koriander, kurkuma, olijfolie, peper, peterselie, saffraan, tomaten, ui en zout

Keuken:
Marrokaans
Soort:
vegan / vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Tomatencobbler met topping van verse kruiden

Ingrediënten:
bakpoeder, basilicum, bloem, boter, ei, karnemelk, koriander, maïsmeel, maïzena, munt, natriumbicarbonaat, olie, oregano, peterselie, rozemarijn, tijm, tomaat, zout en zwarte peper

Keuken:
Amerikaans
Soort:
vegetarisch / groente
Haal meer recepten op...