Meer dan 1000 resultaten, verfijn met...

ingrediënt: bloembotercitroencitroensapeigemalen komijngembergemberpoederkaneelstokjekippenbouillonknoflookkorianderkruidnagelkurkumalauriernootmuskaatolieolijfoliepeperpeterselierode uisuikertomaattomatenpureewaterwortelzoutzwarte peper
Meld u gratis aan!

Zoek door uw kookboeken.

Hieronder ziet u wat voorbeelden van recepten uit willeurige kookboeken. Maar als u zich nu (gratis) aanmeldt op de website, kunt u uw eigen online boekenplank vullen met uw kookboeken en vindt u vervolgens recepten uit uw eigen kookboeken!

Een recept uit Sarah Woodward en G. Filgate - De Marokkaanse keuken

Diner / hoofdgerecht uit De Marokkaanse keuken:

lamsvleestajine met abrikozen

Ingrediënten:
foelie, gedroogde abrikozen, gemberpoeder, kaneel, lamsschouder, nootmuskaat, boter, ui, verse koriander, verse peterselie, versgemalen zwarte peper en zeezout

Keuken:
Marokkaans
Soort:
stoofgerecht / vlees / tajine
Een recept uit Christian Weij - Verrot lekker

Recept uit Verrot lekker:

Rabarberchutney

Ingrediënten:
kaneel, knoflook, rabarber, rode paprika, rozijnen, suiker, ui en wei

Soort:
chutney/pickle/jam/compote / vegetarisch
Een recept uit Yolanda van der Jagt, Clara ten Houte de Lange en Anneke Ammerlaan - Twaalf maanden lekker eten

Diner / hoofdgerecht uit Twaalf maanden lekker eten:

Gevulde aubergines

Ingrediënten:
aubergine, gemalen gedroogde chilipeper, kaneel, knoflook, krenten, mager rundergehakt, olijfolie, oregano, pomodoritomaat, ui en verse peterselie

Keuken:
Turks
Soort:
vlees / ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / groente
Een recept uit  - Keet Smakelijk

Recept uit Keet Smakelijk:

Kikker erwtensoep

Ingrediënten:
citroen, gemalen komijn, gemberpoeder, tomaat in blik, groentebouillon, kaneel, kikkererwten, kurkuma, olijfolie, prei, tomatenpuree en ui

Een recept uit Sarit Packer en Itamar Srulovich - Honey & co

Recept uit Honey & co:

Gehaktballetjes met pittige zoetzure tomatensaus

Ingrediënten:
broodkruim, chilivlokken, citroensap, citroenschil, gerookt paprikapoeder, harissa, kaneel, kaneelstokje, knoflook, lamsgehakt, laurierblad, olijfolie, peer, rietsuiker, rundergehakt, tomatenpuree, ui, water, witte peper en zout

Keuken:
Midden-Oosten
Soort:
vlees
Een recept uit M. Tol en N. Zerouali - Arabia

Diner / hoofdgerecht uit Arabia:

Katia´s couscous

Ingrediënten:
amandelen, citroen, couscous, heek, kaneel, kaneelstokje, knoflook, laurierblad, olijfolie, peper, tomatenpuree, ui, verse peterselie en zout

Keuken:
Mediterraans / Italiaans
Soort:
stoofgerecht / vis/schaaldieren/schelpdieren / couscous/bulgur/quinoa
Een recept uit Sarah Woodward en G. Filgate - De Marokkaanse keuken

Diner / hoofdgerecht uit De Marokkaanse keuken:

tujubi´s sardinetajine

Ingrediënten:
gemberpoeder, kaneel, olijfolie, sardinefilets, ui, venkelknol, verse koriander, verse munt en zeezout

Keuken:
Marokkaans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / tajine
Een recept uit Heston Blumenthal - Heston Blumenthal thuis

Bijgerecht uit Heston Blumenthal thuis:

Chutney van dadels, vijgen en appels

Ingrediënten:
appel, appelsap, arachideolie, citroenschil, dadel, droge witte wijn, druivenpitolie, gedroogde vijgen, gemberpoeder, gemberwortel, kaneel, kruidnagel, piment, sherryazijn, sinaasappelschil en ui

Soort:
chutney/pickle/jam/compote
Een recept uit Christian Weij - Verrot lekker

Recept uit Verrot lekker:

Paprikasaus

Ingrediënten:
bleekselderij, kaneel, knoflook, kruidnagel, paprikapoeder, rode paprika, sambal, steranijs, tomatenpuree, ui en zeezout

Soort:
saus/dressing/jus / vegetarisch
Een recept uit Stéphane Reynaud, Marie-Pierre Morel en José Reis de Matos - A propos bistro

Picknick / diner / lunch / snack of tussendoortje / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit A propos bistro:

Kippenleverparfait

Ingrediënten:
boter, gerookte kipfilet, jeneverbes, kaneel, kippenlever, knoflook, piment d'espelette, port, ui en walnotenolie

Keuken:
Frans
Soort:
gevogelte / paté/terrine
Een recept uit Jord Althuizen - Smokey goodness

Recept uit Smokey goodness:

Piggy mix bbq-kruiden

Ingrediënten:
bruine basterdsuiker, chilipoeder, gedroogde basilicum, gedroogde tijm, gerookte-paprikapoeder, kaneel, knoflookgranulaat, kristalsuiker, mosterdpoeder, paprikapoeder, uiengranulaat, venkelpoeder, zout en zwarte peper

Soort:
kruidenmengsel/specerijenmengsel/kruidenpasta/marinade/rub / barbecue/grill
Een recept uit G. Malouf en L. Malouf - Turquoise

Diner / hoofdgerecht uit Turquoise:

Pilavtaart

Ingrediënten:
amandelen, bladerdeeg, bleekselderij, boter, citroen, eidooier, kaneel, kaneelstokje, kip, kippenbouillon, langkorrelrijst, laurier, olijfolie, pistachenoten, sjalot, tijm, ui, witte peperkorrels en zuurbessen

Keuken:
Turks
Soort:
quiche
Een recept uit Dan Lepard en Tony Kitous - Comptoir Libanais

Ontbijt / lunch / bijgerecht / snack of tussendoortje / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Comptoir Libanais:

Kleine platte broodjes met lamsgehakt

Ingrediënten:
bladpeterselie, bloem, chilivlokken, deeg, granaatappelmelasse, kaneel, ui, lamsgehakt, piment, tomaten, zout en zwarte peper

Keuken:
Libanees
Soort:
vlees / brood/sandwiches/crostini/bruschetta
Een recept uit Anne Zeevalk en New Horizonz - Jong a/d kook

Recept uit Jong a/d kook:

Kipcurry met rijst

Ingrediënten:
kokosmelk, bloem, bouillontablet, cashewnoten, gemberpoeder, ui, kaneel, kerriepoeder, kipfilet, kippenbouillon, maïzena, margarine, knoflook en 
zout en peper

Een recept uit  - Keet Smakelijk

Recept uit Keet Smakelijk:

Tomatador

Ingrediënten:
gehakt, gemalen kaneel, gemalen komijn, olijfolie, pijnboompitten, rijst, rode ui, tomaten en tomatenpuree

Een recept uit Yolanda van der Jagt, Clara ten Houte de Lange en Anneke Ammerlaan - Twaalf maanden lekker eten

Diner / hoofdgerecht uit Twaalf maanden lekker eten:

Zuurkool uit de oven

Ingrediënten:
appelsap, gerookt spek, kaneelstokje, kruidnagel, rauwe zuurkool, rookworst, sjalot, ui en zonnebloemolie

Keuken:
Hollands
Soort:
vlees / ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis
Een recept uit Yolanda van der Jagt, Clara ten Houte de Lange en Anneke Ammerlaan - Twaalf maanden lekker eten

Diner / hoofdgerecht uit Twaalf maanden lekker eten:

Pilav met aubergine en druiven

Ingrediënten:
aubergine, citroen, druiven, gemalen piment, kaneel, kipfilet, kippenbouillon, olijfolie, pijnboompitten, pistachenootjes, saffraandraadjes, surinaamse rijst en ui

Keuken:
Mediterraans
Soort:
rijst / gevogelte
Een recept uit Yolanda van der Jagt, Clara ten Houte de Lange en Anneke Ammerlaan - Twaalf maanden lekker eten

Bijgerecht uit Twaalf maanden lekker eten:

Appelchutey

Ingrediënten:
appel, appelazijn, fijne tafelsuiker, gemberwortel, kaneelstokje, rozijnen, ui en verse tijm

Soort:
chutney/pickle/jam/compote / vegetarisch
Een recept uit Maxime Bilet, Nathan Myhrvold en Chris Young - Modernist Cuisine [5]

Recept uit Modernist Cuisine [5]:

Tagine with Pickled Figs

Ingrediënten:
bruine kippenfond, citroensap, gemalen kaneel, gembersap, honing, ingemaakte citroenschil, ingemaakte vijgen, olie, saffraan en zoete ui

Soort:
groente
Een recept uit S. Wheeler, T. Glanville en Sam & Sam Clark - Casa Moro

Diner / lunch / snack of tussendoortje / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti / hoofdgerecht uit Casa Moro:

Platbrood met lamsvlees, pijnboompitten en granaatappel

Ingrediënten:
brood, droge gist, fijn zeezout, granaatappel, granaatappelstroop, kaneel, lamsgehakt, olijfolie, ongebleekt meel, pijnboompitten, ui, water en zwarte peper

Keuken:
Mediterraans
Soort:
vlees / quiche
Een recept uit Sarah Woodward en G. Filgate - De Marokkaanse keuken

Diner / hoofdgerecht uit De Marokkaanse keuken:

pasta met sardines

Ingrediënten:
bucatini, kaneel, krenten, nootmuskaat, olijfolie, oud witbrood, pijnboompitten, sardines, spaghetti, ui, venkel, versgemalen zwarte peper en zeezout

Keuken:
Marokkaans / Italiaans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / pasta/noodles
Haal meer recepten op...