Terug naar Twaalf maanden lekker eten.

Twaalf maanden lekker eten recepten

Yolanda van der Jagt, Clara ten Houte de Lange en Anneke Ammerlaan

Overzicht van alle recepten

Een recept uit Yolanda van der Jagt, Clara ten Houte de Lange en Anneke Ammerlaan - Twaalf maanden lekker eten

Diner / hoofdgerecht uit Twaalf maanden lekker eten:

Pasta met hüttenkäse

Ingrediënten:
hüttenkäse, olijfolie, ontbijtspek, penne, rode ui, verse peterselie en zure room

Keuken:
Hongaars
Soort:
vlees / ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / pasta/noodles
Een recept uit Yolanda van der Jagt, Clara ten Houte de Lange en Anneke Ammerlaan - Twaalf maanden lekker eten

Snack of tussendoortje / bij de koffie uit Twaalf maanden lekker eten:

Speculaasmannetjes

Ingrediënten:
bakpoeder, bloem, donkere basterdsuiker, garneeramandelen, roomboter en speculaaskruiden

Keuken:
Hollands
Soort:
koek en gebak
Een recept uit Yolanda van der Jagt, Clara ten Houte de Lange en Anneke Ammerlaan - Twaalf maanden lekker eten

Picknick / lunch / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti / lunchgerecht uit Twaalf maanden lekker eten:

Ciabattasandwich met zalm

Ingrediënten:
botersla, ciabatta, gerookte zalm, kappertjes, mayonaise, trostomaat en zwarte olijven zonder pit

Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / brood/sandwiches/crostini/bruschetta
Een recept uit Yolanda van der Jagt, Clara ten Houte de Lange en Anneke Ammerlaan - Twaalf maanden lekker eten

Diner / hoofdgerecht uit Twaalf maanden lekker eten:

Limburgs zuurvlees

Ingrediënten:
appelstroop, boter, donkere basterdsuiker, jeneverbes, kruidnagel, laurierblad, ontbijtkoek, riblappen, ui en wijnazijn

Keuken:
Hollands
Soort:
stoofgerecht / vlees
Een recept uit Yolanda van der Jagt, Clara ten Houte de Lange en Anneke Ammerlaan - Twaalf maanden lekker eten

Picknick / diner / buffet / hoofdgerecht uit Twaalf maanden lekker eten:

Italiaans gehaktbrood

Ingrediënten:
ei, gemalen chilipeper, italiaanse kruiden, melk, olijfolie, parmaham, prei, rundergehakt en witbrood

Keuken:
Italiaans
Soort:
vlees
Een recept uit Yolanda van der Jagt, Clara ten Houte de Lange en Anneke Ammerlaan - Twaalf maanden lekker eten

Diner / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Twaalf maanden lekker eten:

Mousse van kippenlevertjes

Ingrediënten:
boter, gemalen piment, kippenlever, madera, sjalot, slagroom en zoete sherry

Keuken:
Spaans / Frans
Soort:
schuim/mousse/gelei / gevogelte
Een recept uit Yolanda van der Jagt, Clara ten Houte de Lange en Anneke Ammerlaan - Twaalf maanden lekker eten

Basisrecept uit Twaalf maanden lekker eten:

Kippenbouillon

Ingrediënten:
bleekselderij, kipkluifjes, laurierblad, peperkorrel, ui, verse tijm en wortel

Keuken:
Hollands
Soort:
soep/bouillon / gevogelte
Een recept uit Yolanda van der Jagt, Clara ten Houte de Lange en Anneke Ammerlaan - Twaalf maanden lekker eten

Bijgerecht uit Twaalf maanden lekker eten:

Groene groentesalade

Ingrediënten:
bosui, citroen, extra vierge-olijfolie, groene asperge, haricots verts, mascarpone, sugar snaps en verse dille

Keuken:
Mediterraans
Soort:
salade / vegetarisch / groente
Een recept uit Yolanda van der Jagt, Clara ten Houte de Lange en Anneke Ammerlaan - Twaalf maanden lekker eten

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Twaalf maanden lekker eten:

Linzensoep met manchego

Ingrediënten:
bladpeterselie, groentebouillon, linzen, manchego, olijfolie, oregano, pikant paprikapoeder, sjalot en winterpeen

Keuken:
Spaans
Soort:
soep/bouillon / groenten, aardappels en peulvruchten / vegetarisch
Een recept uit Yolanda van der Jagt, Clara ten Houte de Lange en Anneke Ammerlaan - Twaalf maanden lekker eten

Diner / hoofdgerecht uit Twaalf maanden lekker eten:

Kalfslapjes à la ossobucco

Ingrediënten:
bleekselderij, bloem, boter, citroen, kalfslappen, knoflook, olijfolie, ui, verse peterselie, verse tijm, vleesfond, witte wijn en wortel

Keuken:
Italiaans
Soort:
stoofgerecht / vlees
Een recept uit Yolanda van der Jagt, Clara ten Houte de Lange en Anneke Ammerlaan - Twaalf maanden lekker eten

Diner / lunch / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti / lunchgerecht uit Twaalf maanden lekker eten:

Crostini met gegrilde tomaat en mozzarella

Ingrediënten:
ansjovisfilet, buffelmozzarella, crostini, olijfolie, tomaat en verse basilicum

Keuken:
Italiaans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / brood/sandwiches/crostini/bruschetta
Een recept uit Yolanda van der Jagt, Clara ten Houte de Lange en Anneke Ammerlaan - Twaalf maanden lekker eten

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Twaalf maanden lekker eten:

Kipspiesjes

Ingrediënten:
gedroogde oregano, honing, kipfilet, limoensap, olijfolie, peen, verse koriander en zoete chilisaus

Soort:
barbecue/grill / gevogelte
Een recept uit Yolanda van der Jagt, Clara ten Houte de Lange en Anneke Ammerlaan - Twaalf maanden lekker eten

Diner / voorgerecht uit Twaalf maanden lekker eten:

Tartaartje van tomaat en feta

Ingrediënten:
feta, gemalen gedroogde chilipeper, kappertjes, olijfolie extra vierge, rode ui, tasty tom tomaat, verse basilicum en zwarte olijven zonder pit

Keuken:
Mediterraans
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Yolanda van der Jagt, Clara ten Houte de Lange en Anneke Ammerlaan - Twaalf maanden lekker eten

Diner / hoofdgerecht uit Twaalf maanden lekker eten:

Gevuld brood met gehakt

Ingrediënten:
bacon, dijonmosterd, ijsbergsla, mayonaise, pikant paprikapoeder, rundergehakt, trostomaat, ui, vloerbrood en zonnebloemolie

Soort:
vlees / brood en broodgerecht
Een recept uit Yolanda van der Jagt, Clara ten Houte de Lange en Anneke Ammerlaan - Twaalf maanden lekker eten

Bijgerecht uit Twaalf maanden lekker eten:

Tomatencouscous

Ingrediënten:
couscous, gemalen chilipeper, knoflook, olijfolie, specerijen, trostomaat en ui

Keuken:
Marokkaans
Soort:
couscous/bulgur/quinoa / vegetarisch
Een recept uit Yolanda van der Jagt, Clara ten Houte de Lange en Anneke Ammerlaan - Twaalf maanden lekker eten

Diner / lunch / lunchgerecht / hoofdgerecht uit Twaalf maanden lekker eten:

Penne met pompoen

Ingrediënten:
knoflook, olijfolie met chilipeper, parmezaanse kaas, penne, pompoen, ui, verse rozemarijn en walnoten

Keuken:
Italiaans
Soort:
pasta/noodles / vegetarisch
Een recept uit Yolanda van der Jagt, Clara ten Houte de Lange en Anneke Ammerlaan - Twaalf maanden lekker eten

Diner / hoofdgerecht uit Twaalf maanden lekker eten:

Chili van witte en groene bonen

Ingrediënten:
belegen kaas, chilipoeder, groene kidneybonen, groene paprika, kastanjechampignons, olijfolie, reuzenbonen, sperziebonen, ui en zure room

Soort:
groenten, aardappels en peulvruchten / vegetarisch
Een recept uit Yolanda van der Jagt, Clara ten Houte de Lange en Anneke Ammerlaan - Twaalf maanden lekker eten

Basisrecept uit Twaalf maanden lekker eten:

Runderbouillon

Ingrediënten:
bladselderij, laurierblad, peterselie, prei, soepvlees, verse tijm, wortel en zwarte peperkorrels

Keuken:
Hollands
Soort:
vlees / soep/bouillon
Een recept uit Yolanda van der Jagt, Clara ten Houte de Lange en Anneke Ammerlaan - Twaalf maanden lekker eten

Bijgerecht uit Twaalf maanden lekker eten:

Geroosterde wintergroenten

Ingrediënten:
grof zeezout, olijfolie met citroenaroma, rode ui, verse tijm en winterwortel

Keuken:
Mediterraans / Hollands
Soort:
ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / vegetarisch / groente
Een recept uit Yolanda van der Jagt, Clara ten Houte de Lange en Anneke Ammerlaan - Twaalf maanden lekker eten

Diner / hoofdgerecht uit Twaalf maanden lekker eten:

Kabeljauw met asperges en rucolsalsa

Ingrediënten:
droge witte wijn, extra vierge-olijfolie, groene asperge, kabeljauwhaas, rucola en zwarte olijven

Keuken:
Mediterraans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis
Een recept uit Yolanda van der Jagt, Clara ten Houte de Lange en Anneke Ammerlaan - Twaalf maanden lekker eten

Diner / hoofdgerecht uit Twaalf maanden lekker eten:

Gestoomde vis met limoen

Ingrediënten:
gembersiroop, japanse sojasaus, kabeljauwfilet, limoen, sesamzaad, slabladen en versgemalen zwarte peper

Keuken:
Aziatisch / Japans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / stomen
Een recept uit Yolanda van der Jagt, Clara ten Houte de Lange en Anneke Ammerlaan - Twaalf maanden lekker eten

Ontbijt / diner / voorgerecht uit Twaalf maanden lekker eten:

Eggs benedict

Ingrediënten:
azijn, boter, dragonazijn, ei, eidooier, laurierblad, peperkorrel, witbrood en witte wijn

Keuken:
Amerikaans
Soort:
ei/omelet/frittata / vegetarisch
Een recept uit Yolanda van der Jagt, Clara ten Houte de Lange en Anneke Ammerlaan - Twaalf maanden lekker eten

Diner / hoofdgerecht uit Twaalf maanden lekker eten:

Hongaarse goulash

Ingrediënten:
boter, gemalen gedroogde chilipeper, karwijzaad, knoflook, magere runderlappen, paprika, paprikapoeder, tomatenpuree en ui

Keuken:
Hongaars
Soort:
stoofgerecht / vlees
Een recept uit Yolanda van der Jagt, Clara ten Houte de Lange en Anneke Ammerlaan - Twaalf maanden lekker eten

Diner / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Twaalf maanden lekker eten:

Witlof met garnalensalade

Ingrediënten:
citroensap, gemalen gedroogde chilipeper, granny smith, hollandse garnalen, japanse sojasaus, mayonaise, verse bieslook en witlof

Keuken:
Hollands
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Yolanda van der Jagt, Clara ten Houte de Lange en Anneke Ammerlaan - Twaalf maanden lekker eten

Diner / voorgerecht uit Twaalf maanden lekker eten:

Bouillon met grote garnalen

Ingrediënten:
gemberwortel, prei, reuzengarnaal, rode paprika, rode peper, serehstengel, sojasaus, verse koriander en winterwortel

Keuken:
Aziatisch
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / soep/bouillon
Een recept uit Yolanda van der Jagt, Clara ten Houte de Lange en Anneke Ammerlaan - Twaalf maanden lekker eten

Diner / voorgerecht uit Twaalf maanden lekker eten:

Courgettesoep met yoghurtroom

Ingrediënten:
citroen, courgette, gemalen gedroogde chilipeper, gemalen komijn, griekse yoghurt, groentebouillon, knoflook, olijfolie, sjalot en slagroom

Keuken:
Grieks
Soort:
soep/bouillon / vegetarisch
Een recept uit Yolanda van der Jagt, Clara ten Houte de Lange en Anneke Ammerlaan - Twaalf maanden lekker eten

Diner / nagerecht / bij de koffie uit Twaalf maanden lekker eten:

Sachertorte

Ingrediënten:
abrikozenjam, boter, ei, fijne tafelsuiker, hazelnoten, poedersuiker, pure chocolade en witbrood

Keuken:
Oostenrijks
Soort:
koek en gebak
Een recept uit Yolanda van der Jagt, Clara ten Houte de Lange en Anneke Ammerlaan - Twaalf maanden lekker eten

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Twaalf maanden lekker eten:

Macadamia-kruidendip

Ingrediënten:
extra vierge-olijfolie, gemalen komijn, korianderzaad, macadamianoten, majoraan en sesamzaad

Keuken:
Mediterraans
Soort:
saus/dressing/jus / vegetarisch
Een recept uit Yolanda van der Jagt, Clara ten Houte de Lange en Anneke Ammerlaan - Twaalf maanden lekker eten

Diner / nagerecht uit Twaalf maanden lekker eten:

Zoete druivensalsa

Ingrediënten:
citroen, citroensorbetijs, gedroogde gemalen chilipeper, gembersiroop, vanillesuiker, walnoten en witte druiven

Keuken:
Mediterraans
Soort:
fruit / ijs/sorbet/granita/panna cotta
Een recept uit Yolanda van der Jagt, Clara ten Houte de Lange en Anneke Ammerlaan - Twaalf maanden lekker eten

Diner / nagerecht / drinken uit Twaalf maanden lekker eten:

Boerenmeisjes

Ingrediënten:
brandewijn, gedroogde abrikoos, kristalsuiker, sinaasappel en vanillestokje

Keuken:
Hollands
Soort:
inmaak / drank (alcoholisch)
Een recept uit Yolanda van der Jagt, Clara ten Houte de Lange en Anneke Ammerlaan - Twaalf maanden lekker eten

Diner / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Twaalf maanden lekker eten:

Rillettes van gerookte makreel

Ingrediënten:
boter, cocktailaugurken, droge witte wijn, gerookte makreel, nootmuskaat, verse tijm, witbrood en zwarte olijven

Keuken:
Frans / Belgisch
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Yolanda van der Jagt, Clara ten Houte de Lange en Anneke Ammerlaan - Twaalf maanden lekker eten

Diner / nagerecht uit Twaalf maanden lekker eten:

Baklava

Ingrediënten:
blanke amandelen, citroen, filodeeg, kaneel, roomboter, sinaasappel, suiker, vloeibare honing en walnoten

Keuken:
Turks
Soort:
koek en gebak
Een recept uit Yolanda van der Jagt, Clara ten Houte de Lange en Anneke Ammerlaan - Twaalf maanden lekker eten

Picknick / lunch / lunchgerecht uit Twaalf maanden lekker eten:

Teriyaki wraps

Ingrediënten:
bloemtortilla, bosui, komkommer, roerbakolie, runderreepjes, sesamzaad, shii-take en teriyakisaus

Soort:
tortilla / vlees
Een recept uit Yolanda van der Jagt, Clara ten Houte de Lange en Anneke Ammerlaan - Twaalf maanden lekker eten

Ontbijt / brunch / bij de koffie uit Twaalf maanden lekker eten:

Briochetulband

Ingrediënten:
blanke amandelen, bloem, boter, eieren, instantgist, melk, poedersuiker en rozijnen

Soort:
brood en broodgerecht / koek en gebak
Een recept uit Yolanda van der Jagt, Clara ten Houte de Lange en Anneke Ammerlaan - Twaalf maanden lekker eten

Bij de koffie uit Twaalf maanden lekker eten:

Oliebollen

Ingrediënten:
bloem, ei, frituurolie, gedroogde gist, goudrenet, karnemelk, magere yoghurt, poedersuiker, rozijnen, sinaasappel, suiker en zout

Keuken:
Hollands
Soort:
koek en gebak / frituur
Een recept uit Yolanda van der Jagt, Clara ten Houte de Lange en Anneke Ammerlaan - Twaalf maanden lekker eten

Diner / voorgerecht uit Twaalf maanden lekker eten:

Gegrilde roodbaars niçoise

Ingrediënten:
ansjovisfilet, babykappertjes, bladpeterselie, citroensap, extra vierge-olijfolie, roodbaarsfilet, rucola, tasty tom tomaat en zwarte olijven

Keuken:
Mediterraans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / barbecue/grill
Een recept uit Yolanda van der Jagt, Clara ten Houte de Lange en Anneke Ammerlaan - Twaalf maanden lekker eten

Ontbijt / brunch / bij de koffie uit Twaalf maanden lekker eten:

Paasbrood

Ingrediënten:
bakpoeder, bigarreaux, cakemeel, citroenrasp, ei, karnemelk, rozijnen en suiker

Keuken:
Hollands
Soort:
brood en broodgerecht / koek en gebak
Een recept uit Yolanda van der Jagt, Clara ten Houte de Lange en Anneke Ammerlaan - Twaalf maanden lekker eten

Brunch / diner / lunch / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti / lunchgerecht uit Twaalf maanden lekker eten:

Zuurkooltaartjes

Ingrediënten:
appel, hartig deeg, ei, ham, slagroom, ui, zonnebloemolie en zuurkool

Keuken:
Hollands
Soort:
vlees / quiche
Een recept uit Yolanda van der Jagt, Clara ten Houte de Lange en Anneke Ammerlaan - Twaalf maanden lekker eten

Diner / hoofdgerecht uit Twaalf maanden lekker eten:

Vispotje uit de oven

Ingrediënten:
amandelen, bladpeterselie, cocktailgarnalen, droge sherry, knoflook, mosselen, olijfolie, pomodoritomaat, witte visfilet en witte wijn

Keuken:
Spaans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Yolanda van der Jagt, Clara ten Houte de Lange en Anneke Ammerlaan - Twaalf maanden lekker eten

Diner / nagerecht uit Twaalf maanden lekker eten:

Aardbeiencharlotte

Ingrediënten:
aardbei, amaretto, bladgelatine, lange vingers, slagroom, suiker en zonnebloemolie

Soort:
schuim/mousse/gelei / gebak, koek, taart, pudding
Een recept uit Yolanda van der Jagt, Clara ten Houte de Lange en Anneke Ammerlaan - Twaalf maanden lekker eten

Ontbijt / brunch / drinken / bij de koffie uit Twaalf maanden lekker eten:

Kerstthee

Ingrediënten:
gemberwortel, honing, kaneelstokje, kruidnagel en thee engelse melange

Soort:
niet-alcoholische drank
Een recept uit Yolanda van der Jagt, Clara ten Houte de Lange en Anneke Ammerlaan - Twaalf maanden lekker eten

Bijgerecht uit Twaalf maanden lekker eten:

Salsa van tomaat

Ingrediënten:
extra vierge-olijfolie, gemalen gedroogde chilipeper, knoflook, limoen, sjalot, trostomaat en verse koriander

Keuken:
Mexicaans
Soort:
saus/dressing/jus / vegetarisch
Een recept uit Yolanda van der Jagt, Clara ten Houte de Lange en Anneke Ammerlaan - Twaalf maanden lekker eten

Bijgerecht uit Twaalf maanden lekker eten:

Appelchutey

Ingrediënten:
appel, appelazijn, fijne tafelsuiker, gemberwortel, kaneelstokje, rozijnen, ui en verse tijm

Soort:
chutney/pickle/jam/compote / vegetarisch
Een recept uit Yolanda van der Jagt, Clara ten Houte de Lange en Anneke Ammerlaan - Twaalf maanden lekker eten

Diner / hoofdgerecht uit Twaalf maanden lekker eten:

Zuurkool uit de oven

Ingrediënten:
appelsap, gerookt spek, kaneelstokje, kruidnagel, rauwe zuurkool, rookworst, sjalot, ui en zonnebloemolie

Keuken:
Hollands
Soort:
vlees / ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis
Een recept uit Yolanda van der Jagt, Clara ten Houte de Lange en Anneke Ammerlaan - Twaalf maanden lekker eten

Diner / nagerecht uit Twaalf maanden lekker eten:

Crema catalana

Ingrediënten:
eidooier, kaneelstokje, maïzena, melk, rietsuiker, sinaasappelschil en suiker

Keuken:
Spaans
Soort:
barbecue/grill / eieren, kaas en zuivel
Een recept uit Yolanda van der Jagt, Clara ten Houte de Lange en Anneke Ammerlaan - Twaalf maanden lekker eten

Diner / hoofdgerecht uit Twaalf maanden lekker eten:

Kipkebabs met tapenade

Ingrediënten:
balsamicoazijn, citroen, gemalen gedroogde chilipeper, gemalen komijn, kaneel, kappertjes, kipfilet, knoflook, olijfolie, oregano, tomatentapenade en verse rozemarijn

Keuken:
Mediterraans
Soort:
barbecue/grill / gevogelte
Een recept uit Yolanda van der Jagt, Clara ten Houte de Lange en Anneke Ammerlaan - Twaalf maanden lekker eten

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Twaalf maanden lekker eten:

Zoute kwarkstengels

Ingrediënten:
bloem, boter, ei, komijnzaad, korianderzaad, kwark en sesamzaad

Soort:
hartige hapjes / gebak, koek, taart, pudding / vegetarisch
Een recept uit Yolanda van der Jagt, Clara ten Houte de Lange en Anneke Ammerlaan - Twaalf maanden lekker eten

Diner / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Twaalf maanden lekker eten:

Japanse rijsthapjes

Ingrediënten:
bosui, gerookte zalm, groene pesto, japanse rijstazijn, komkommer, suiker, sushirijst, tabasco en verse koriander

Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / rijst
Een recept uit Yolanda van der Jagt, Clara ten Houte de Lange en Anneke Ammerlaan - Twaalf maanden lekker eten

Ontbijt / brunch / lunch / lunchgerecht uit Twaalf maanden lekker eten:

Roerei met zalm

Ingrediënten:
bieslook, boter, ei en gerookte zalm

Keuken:
Hollands
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / ei/omelet/frittata
Een recept uit Yolanda van der Jagt, Clara ten Houte de Lange en Anneke Ammerlaan - Twaalf maanden lekker eten

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Twaalf maanden lekker eten:

Ansjovisrolletjes

Ingrediënten:
ansjovisfilet, belegen kaas, boter, mosterd en witbrood

Keuken:
Mediterraans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / brood en broodgerecht
Een recept uit Yolanda van der Jagt, Clara ten Houte de Lange en Anneke Ammerlaan - Twaalf maanden lekker eten

Diner / voorgerecht uit Twaalf maanden lekker eten:

Soep van ijsbergsla

Ingrediënten:
aardappel, bosui, boter, crème fraîche, groentebouillon, ijsbergsla, knoflook en sjalot

Keuken:
Hollands
Soort:
soep/bouillon / vegetarisch
Een recept uit Yolanda van der Jagt, Clara ten Houte de Lange en Anneke Ammerlaan - Twaalf maanden lekker eten

Diner / voorgerecht uit Twaalf maanden lekker eten:

Tomaten-paprikasoep

Ingrediënten:
gemalen chilipeper, groentebouillon, knoflook, olijfolie, paprikapoeder, rode paprika, sjalot, tomaat, verse basilicum, verse geitenkaas en verse tijm

Keuken:
Mediterraans
Soort:
soep/bouillon / vegetarisch
Een recept uit Yolanda van der Jagt, Clara ten Houte de Lange en Anneke Ammerlaan - Twaalf maanden lekker eten

Diner / nagerecht / bij de koffie uit Twaalf maanden lekker eten:

Open aardbeientaart

Ingrediënten:
aardbeien, bloem, citroenrasp, eidooier, melk, poedersuiker, suiker, vanillesuiker en zoet taartdeeg

Keuken:
Hollands
Soort:
fruit / koek en gebak
Een recept uit Yolanda van der Jagt, Clara ten Houte de Lange en Anneke Ammerlaan - Twaalf maanden lekker eten

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Twaalf maanden lekker eten:

Avocado-eitjes

Ingrediënten:
avocado, citroensap, ei, ketoembar, mayonaise en parmezaanse kaas

Soort:
ei/omelet/frittata / vegetarisch
Een recept uit Yolanda van der Jagt, Clara ten Houte de Lange en Anneke Ammerlaan - Twaalf maanden lekker eten

Diner / nagerecht uit Twaalf maanden lekker eten:

Keizerlijke pannenkoeken

Ingrediënten:
bloem, boter, citroenrasp, ei, gedroogde vijgen, poedersuiker, suiker, vanillesuiker, volle melk en zoete witte wijn

Keuken:
Oostenrijks
Soort:
pannenkoeken en flensjes
Een recept uit Yolanda van der Jagt, Clara ten Houte de Lange en Anneke Ammerlaan - Twaalf maanden lekker eten

Diner / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti / hoofdgerecht uit Twaalf maanden lekker eten:

Gemarineerde kipkluifjes

Ingrediënten:
bosui, gedroogde gemalen chilipeper, gemberwortel, kipkluifjes, knoflook, limoen, vloeibare honing en zonnebloemolie

Keuken:
Aziatisch
Soort:
ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / gevogelte / pekel en marinades
Een recept uit Yolanda van der Jagt, Clara ten Houte de Lange en Anneke Ammerlaan - Twaalf maanden lekker eten

Diner / hoofdgerecht uit Twaalf maanden lekker eten:

Slawraps met Thais rundvlees

Ingrediënten:
chilipeper, ijsbergsla, knoflook, lichte basterdsuiker, limoen, mango, olie, runderreepjes, thaise vissaus, verse basilicum, verse koriander en verse munt

Keuken:
Thais
Soort:
vlees
Een recept uit Yolanda van der Jagt, Clara ten Houte de Lange en Anneke Ammerlaan - Twaalf maanden lekker eten

Diner / hoofdgerecht uit Twaalf maanden lekker eten:

Flan van wintergroenten

Ingrediënten:
boter, brie, ei, knolselderij, koolraap, melk, prei, rode ui, verse tijm, walnoten en winterwortel

Keuken:
Europees
Soort:
ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / eieren, kaas en zuivel / vegetarisch / groente
Een recept uit Yolanda van der Jagt, Clara ten Houte de Lange en Anneke Ammerlaan - Twaalf maanden lekker eten

Diner / hoofdgerecht uit Twaalf maanden lekker eten:

Pittige groenteburgers

Ingrediënten:
bleekselderij, ei, kastanjechampignons, olijfolie, oregano, rode kidneybonen, rode ui, tabasco, tomatenpuree, verse tijm en volkorenbrood

Soort:
groenten, aardappels en peulvruchten / vegetarisch
Een recept uit Yolanda van der Jagt, Clara ten Houte de Lange en Anneke Ammerlaan - Twaalf maanden lekker eten

Basisrecept uit Twaalf maanden lekker eten:

Donkere runderbouillon

Ingrediënten:
bleekselderij, boter, laurierblad, mager ontbijtspek, schenkel met been, ui, verse tijm, winterwortel en zwarte peperkorrels

Keuken:
Hollands
Soort:
vlees / soep/bouillon
Een recept uit Yolanda van der Jagt, Clara ten Houte de Lange en Anneke Ammerlaan - Twaalf maanden lekker eten

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Twaalf maanden lekker eten:

Avocado-yoghurtdip

Ingrediënten:
avocado, chilipoeder, griekse yoghurt, knoflook, limoensap en verse basilicum

Keuken:
Mediterraans
Soort:
saus/dressing/jus / vegetarisch
Een recept uit Yolanda van der Jagt, Clara ten Houte de Lange en Anneke Ammerlaan - Twaalf maanden lekker eten

Brunch / diner / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti / hoofdgerecht uit Twaalf maanden lekker eten:

Visballetjes met paprika

Ingrediënten:
extra vierge-olijfolie, knoflook, pangasiusfilet, rode paprika, slagroom en verse bladpeterselie

Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Yolanda van der Jagt, Clara ten Houte de Lange en Anneke Ammerlaan - Twaalf maanden lekker eten

Drinken uit Twaalf maanden lekker eten:

Jägertee

Ingrediënten:
bruine rum, kandijsuiker, kaneelstokje, kruidnagel, rode wijn, sinaasappelschil en thee

Keuken:
Europees
Soort:
drank (alcoholisch)
Een recept uit Yolanda van der Jagt, Clara ten Houte de Lange en Anneke Ammerlaan - Twaalf maanden lekker eten

Snack of tussendoortje / bij de koffie uit Twaalf maanden lekker eten:

Kruidnootjes

Ingrediënten:
boter, donkere basterdsuiker, melk, speculaaskruiden en zelfrijzend bakmeel

Keuken:
Hollands
Soort:
koek en gebak / snoep
Een recept uit Yolanda van der Jagt, Clara ten Houte de Lange en Anneke Ammerlaan - Twaalf maanden lekker eten

Bijgerecht uit Twaalf maanden lekker eten:

Ratatouille uit de oven

Ingrediënten:
aubergine, balsamicoazijn, courgette, extra vierge-olijfolie, gele paprika, groene paprika, italiaanse kruiden, knoflook, rode paprika, romatomaat en ui

Keuken:
Mediterraans / Frans
Soort:
ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / vegetarisch / groente
Een recept uit Yolanda van der Jagt, Clara ten Houte de Lange en Anneke Ammerlaan - Twaalf maanden lekker eten

Bijgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Twaalf maanden lekker eten:

Zwarte olijventapenade

Ingrediënten:
ansjovisfilet, bladpeterselie, extra vierge-olijfolie, gemalen gedroogde chilipeper, kappertjes, knoflookpuree en zwarte olijven zonder pit

Keuken:
Mediterraans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / saus/dressing/jus
Een recept uit Yolanda van der Jagt, Clara ten Houte de Lange en Anneke Ammerlaan - Twaalf maanden lekker eten

Ontbijt / brunch / lunch / snack of tussendoortje / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Twaalf maanden lekker eten:

Worstenbroodjes

Ingrediënten:
bloem, boter, braadworst, gedroogde gist, melk, runderbraadworstjes en ui

Keuken:
Hollands
Soort:
vlees / koek en gebak
Een recept uit Yolanda van der Jagt, Clara ten Houte de Lange en Anneke Ammerlaan - Twaalf maanden lekker eten

Bijgerecht uit Twaalf maanden lekker eten:

Verse tomatensaus

Ingrediënten:
kappertjes, knoflook, olijfolie, rode peper, rode ui, romatomaat en verse basilicum

Keuken:
Mediterraans
Soort:
saus/dressing/jus / vegetarisch
Een recept uit Yolanda van der Jagt, Clara ten Houte de Lange en Anneke Ammerlaan - Twaalf maanden lekker eten

Brunch / diner / lunch / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti / lunchgerecht uit Twaalf maanden lekker eten:

Spitskooltaartjes met spekjes

Ingrediënten:
hartig deeg, ei, gerookt spek, nootmuskaat, slagroom, spitskool, ui en zonnebloemolie

Keuken:
Hollands
Soort:
vlees / quiche
Een recept uit Yolanda van der Jagt, Clara ten Houte de Lange en Anneke Ammerlaan - Twaalf maanden lekker eten

Diner / hoofdgerecht uit Twaalf maanden lekker eten:

Kippenbouten met paprika

Ingrediënten:
chilipoeder, gemalen chilipeper, gemalen piment, geroosterde paprika uit pot, kippenbout, knoflook, olijfolie en paprikapoeder

Keuken:
Mediterraans
Soort:
gevogelte
Een recept uit Yolanda van der Jagt, Clara ten Houte de Lange en Anneke Ammerlaan - Twaalf maanden lekker eten

Diner / voorgerecht uit Twaalf maanden lekker eten:

Soep van bruine bonen

Ingrediënten:
bouillon, bruine bonen, gemalen chilipeper, knoflook, olijfolie, ontbijtspek, sjalot, verse koriander en verse peterselie

Keuken:
Hollands
Soort:
vlees / soep/bouillon
Een recept uit Yolanda van der Jagt, Clara ten Houte de Lange en Anneke Ammerlaan - Twaalf maanden lekker eten

Diner / voorgerecht uit Twaalf maanden lekker eten:

Soep van rode bietjes

Ingrediënten:
bieslook, boter, citroensap, grove mosterd, kaneelstokje, kruidnagel, peperkorrels, rode biet, sjalot, suiker, vleesbouillon en zure room

Keuken:
Russisch
Soort:
vlees / soep/bouillon / vegetarisch
Een recept uit Yolanda van der Jagt, Clara ten Houte de Lange en Anneke Ammerlaan - Twaalf maanden lekker eten

Bij de koffie uit Twaalf maanden lekker eten:

Friese dumpkes

Ingrediënten:
bloem, boter, bruine basterdsuiker, ei, gemalen kaneel, gemberpoeder, gestampte muisjes en hazelnoten

Keuken:
Hollands
Soort:
koek en gebak
Een recept uit Yolanda van der Jagt, Clara ten Houte de Lange en Anneke Ammerlaan - Twaalf maanden lekker eten

Diner / hoofdgerecht uit Twaalf maanden lekker eten:

Moussaka met citroenyoghurt

Ingrediënten:
aubergine, citroensap, ei, gehakt, griekse yoghurt, knoflook, olijfolie, ui, vastkokende aardappel en verse munt

Keuken:
Grieks
Soort:
vlees / ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / groenten, aardappels en peulvruchten
Een recept uit Yolanda van der Jagt, Clara ten Houte de Lange en Anneke Ammerlaan - Twaalf maanden lekker eten

Diner / hoofdgerecht uit Twaalf maanden lekker eten:

Tajine met zalm en couscous

Ingrediënten:
boter, citroen, couscous, doperwten, ketoembar, knoflook, olijfolie-met-knoflook-chilipeper, rode ui, sugarsnaps, tuinbonen, verse koriander, verse peterselie en zalm

Keuken:
Mediterraans / Marokkaans
Soort:
couscous/bulgur/quinoa
Een recept uit Yolanda van der Jagt, Clara ten Houte de Lange en Anneke Ammerlaan - Twaalf maanden lekker eten

Diner / hoofdgerecht uit Twaalf maanden lekker eten:

Pilav met aubergine en druiven

Ingrediënten:
aubergine, citroen, druiven, gemalen piment, kaneel, kipfilet, kippenbouillon, olijfolie, pijnboompitten, pistachenootjes, saffraandraadjes, surinaamse rijst en ui

Keuken:
Mediterraans
Soort:
rijst / gevogelte
Een recept uit Yolanda van der Jagt, Clara ten Houte de Lange en Anneke Ammerlaan - Twaalf maanden lekker eten

Picknick / diner / buffet / hoofdgerecht uit Twaalf maanden lekker eten:

Koude kip met remouladedressing

Ingrediënten:
bladpeterselie, citroensap, cocktailaugurken, extra vierge-olijfolie, kappertjes, kipfilet, olie, verse bieslook, verse dille, verse dragon, worcestershiresaus en zilveruitjes

Soort:
gevogelte
Een recept uit Yolanda van der Jagt, Clara ten Houte de Lange en Anneke Ammerlaan - Twaalf maanden lekker eten

Diner / nagerecht uit Twaalf maanden lekker eten:

Proeverij van citrusfruit

Ingrediënten:
citroen, geleisuiker speciaal, limoensap, navelsinaasappel, rood grapefruitsap, slagroom en suiker

Keuken:
Mediterraans / Hollands
Soort:
schuim/mousse/gelei / fruit
Een recept uit Yolanda van der Jagt, Clara ten Houte de Lange en Anneke Ammerlaan - Twaalf maanden lekker eten

Picknick / brunch / lunch / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Twaalf maanden lekker eten:

Olijvenmuffins met paprika

Ingrediënten:
bakpoeder, bloem, ei, gemalen chilipeper, groene olijven, groene olijventapenade, melk en rode paprika

Keuken:
Mediterraans
Soort:
quiche
Een recept uit Yolanda van der Jagt, Clara ten Houte de Lange en Anneke Ammerlaan - Twaalf maanden lekker eten

Diner / voorgerecht uit Twaalf maanden lekker eten:

Salade van gebakken brood met tonijn

Ingrediënten:
extra vierge-olijfolie, kappertjes, knoflook, pain de campagne, sjalot, tonijn, trostomaat, witte wijnazijn en zwarte olijven

Keuken:
Italiaans
Soort:
salade / vis/schaaldieren/schelpdieren / brood en broodgerecht
Een recept uit Yolanda van der Jagt, Clara ten Houte de Lange en Anneke Ammerlaan - Twaalf maanden lekker eten

Diner / bijgerecht / voorgerecht uit Twaalf maanden lekker eten:

Groene zomersalade

Ingrediënten:
bosui, dragonazijn, extra vierge-olijfolie, granny smith, groene olijven zonder pit, little gem, postelein, rucola en verse basilicum

Soort:
salade / vegetarisch
Een recept uit Yolanda van der Jagt, Clara ten Houte de Lange en Anneke Ammerlaan - Twaalf maanden lekker eten

Diner / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Twaalf maanden lekker eten:

Gegrilde oesters

Ingrediënten:
grof zeezout, oesters, ontbijtspek, roomboter en verse bieslook

Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / barbecue/grill
Een recept uit Yolanda van der Jagt, Clara ten Houte de Lange en Anneke Ammerlaan - Twaalf maanden lekker eten

Diner / hoofdgerecht uit Twaalf maanden lekker eten:

Elzasserpizza

Ingrediënten:
boter, crème fraîche, gerookt spek, instantgist, patentbloem, rucola, ui en versgemalen zwarte peper

Keuken:
Frans
Soort:
vlees / quiche
Een recept uit Yolanda van der Jagt, Clara ten Houte de Lange en Anneke Ammerlaan - Twaalf maanden lekker eten

Diner / hoofdgerecht uit Twaalf maanden lekker eten:

Captains´ dinner

Ingrediënten:
gemalen chilipeper, kapucijners, mosterd, ontbijtspek, piccalilly, prei, saucijs, ui, zilveruitjes zuur en zoetzure augurk

Keuken:
Hollands
Soort:
vlees / groenten, aardappels en peulvruchten
Een recept uit Yolanda van der Jagt, Clara ten Houte de Lange en Anneke Ammerlaan - Twaalf maanden lekker eten

Diner / hoofdgerecht uit Twaalf maanden lekker eten:

Tortilla met paprika, olijven en kappertjes

Ingrediënten:
bladpeterselie, ei, groene paprika, kappertjes, knoflookzout, olijfolie, pikant paprikapoeder, rode paprika, ui, voorgekookte aardappelschijfjes en zwarte olijven zonder pit

Keuken:
Spaans
Soort:
tortilla / ei/omelet/frittata / vegetarisch
Een recept uit Yolanda van der Jagt, Clara ten Houte de Lange en Anneke Ammerlaan - Twaalf maanden lekker eten

Diner / hoofdgerecht uit Twaalf maanden lekker eten:

Pittige spruitjesgratin

Ingrediënten:
bloem, boter, gedroogde chilipeper, grana padano, knoflook, rode ui, slagroom, spruitjes en verse rozemarijn

Soort:
ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / vegetarisch
Een recept uit Yolanda van der Jagt, Clara ten Houte de Lange en Anneke Ammerlaan - Twaalf maanden lekker eten

Diner / voorgerecht uit Twaalf maanden lekker eten:

Gekoelde avocadosoep

Ingrediënten:
avocado, gemalen komijn, kippenbouillon, limoensap, olijfolie, sjalot, tabasco, verse koriander en zure room

Keuken:
Mexicaans
Soort:
soep/bouillon / gevogelte
Een recept uit Yolanda van der Jagt, Clara ten Houte de Lange en Anneke Ammerlaan - Twaalf maanden lekker eten

Diner / hoofdgerecht uit Twaalf maanden lekker eten:

Vispakketje met venkel

Ingrediënten:
boter, citroen, droge witte wijn, roodbaarsfilet, roze peperkorrels, sjalot en venkel

Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis
Een recept uit Yolanda van der Jagt, Clara ten Houte de Lange en Anneke Ammerlaan - Twaalf maanden lekker eten

Diner / bijgerecht / voorgerecht uit Twaalf maanden lekker eten:

Salade van geroosterde paprika

Ingrediënten:
ansjovisfilet, extra vierge olijfolie, gele paprika, kappertjes, knoflook, rode paprika en oregano

Keuken:
Grieks
Soort:
salade / vis/schaaldieren/schelpdieren / barbecue/grill / groente
Een recept uit Yolanda van der Jagt, Clara ten Houte de Lange en Anneke Ammerlaan - Twaalf maanden lekker eten

Diner / hoofdgerecht uit Twaalf maanden lekker eten:

Huisgemaakte hamburgers

Ingrediënten:
hamburgerbroodjes, mager rundergehakt, olijfolie-met-knoflook-chilipeper en trostomaat

Keuken:
Amerikaans
Soort:
vlees / barbecue/grill / brood/sandwiches/crostini/bruschetta
Een recept uit Yolanda van der Jagt, Clara ten Houte de Lange en Anneke Ammerlaan - Twaalf maanden lekker eten

Brunch / diner / lunch / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti / lunchgerecht uit Twaalf maanden lekker eten:

Uientaartjes met gorgonzola

Ingrediënten:
hartig deeg, ei, gorgonzola, slagroom, ui, verse bladpeterselie en zonnebloemolie

Keuken:
Europees
Soort:
quiche / vegetarisch
Een recept uit Yolanda van der Jagt, Clara ten Houte de Lange en Anneke Ammerlaan - Twaalf maanden lekker eten

Bij de koffie uit Twaalf maanden lekker eten:

Gevulde speculaas

Ingrediënten:
amandelspijs, donkere basterdsuiker, eidooier, garneeramandelen, melk, roomboter, speculaaskruiden en zelfrijzend bakmeel

Keuken:
Hollands
Soort:
koek en gebak
Een recept uit Yolanda van der Jagt, Clara ten Houte de Lange en Anneke Ammerlaan - Twaalf maanden lekker eten

Diner / voorgerecht uit Twaalf maanden lekker eten:

Groentesoep met pistou

Ingrediënten:
groentebouillon, knoflook, olijfolie, pomodoritomaat, sperziebonen, vastkokende aardappel, verse basilicum, verse tijm en witte bonen

Keuken:
Mediterraans / Frans
Soort:
soep/bouillon / vegetarisch / groente
Een recept uit Yolanda van der Jagt, Clara ten Houte de Lange en Anneke Ammerlaan - Twaalf maanden lekker eten

Bij de koffie uit Twaalf maanden lekker eten:

Kruidkoek met rozijnen

Ingrediënten:
bakpoeder, donkere basterdsuiker, ei, gemalen kaneel, koekkruiden, melk, rozijnen, schenkstroop, sinaasappel en volkorenmeel

Keuken:
Hollands
Soort:
koek en gebak
Een recept uit Yolanda van der Jagt, Clara ten Houte de Lange en Anneke Ammerlaan - Twaalf maanden lekker eten

Picknick / diner / hoofdgerecht uit Twaalf maanden lekker eten:

Clubsandwich met tomaat en sardines

Ingrediënten:
italiaanse kruiden, yogonaise, olijfolie, pain de boulogne, rucola, sardinefilets, versgemalen zwarte peper en vleestomaat

Keuken:
Mediterraans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / barbecue/grill / brood/sandwiches/crostini/bruschetta
Een recept uit Yolanda van der Jagt, Clara ten Houte de Lange en Anneke Ammerlaan - Twaalf maanden lekker eten

Diner / hoofdgerecht uit Twaalf maanden lekker eten:

Risotto bianco met bloemkool

Ingrediënten:
bleekselderij, bloemkool, boter, droge witte wijn, gedroogde chilipeper, grana padano, groentebouillontablet, knoflook, olijfolie, risottorijst en ui

Keuken:
Italiaans
Soort:
risotto / vegetarisch
Een recept uit Yolanda van der Jagt, Clara ten Houte de Lange en Anneke Ammerlaan - Twaalf maanden lekker eten

Diner / voorgerecht uit Twaalf maanden lekker eten:

Wortelflan met amandelsaus

Ingrediënten:
amandelschaafsel, bospeen, boter, ei, nootmuskaat, sjalot, slagroom en verse bieslook

Keuken:
Europees
Soort:
ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / eieren, kaas en zuivel / vegetarisch
Een recept uit Yolanda van der Jagt, Clara ten Houte de Lange en Anneke Ammerlaan - Twaalf maanden lekker eten

Amuse / diner / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Twaalf maanden lekker eten:

Gazpacho van druiven

Ingrediënten:
ciabatta, knoflookpuree, komkommer, olijfolie extra vergine, sjalot, walnoten, witte balsamicoazijn en witte druiven

Keuken:
Spaans
Soort:
soep/bouillon / vegetarisch
Een recept uit Yolanda van der Jagt, Clara ten Houte de Lange en Anneke Ammerlaan - Twaalf maanden lekker eten

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Twaalf maanden lekker eten:

Kaassoesjes

Ingrediënten:
ei, eidooier, gruyère, nootmuskaat, patentbloem, roomboter en volle melk

Keuken:
Hollands
Soort:
quiche / koek en gebak / vegetarisch
Een recept uit Yolanda van der Jagt, Clara ten Houte de Lange en Anneke Ammerlaan - Twaalf maanden lekker eten

Diner / hoofdgerecht uit Twaalf maanden lekker eten:

Gevulde aubergines

Ingrediënten:
aubergine, gemalen gedroogde chilipeper, kaneel, knoflook, krenten, mager rundergehakt, olijfolie, oregano, pomodoritomaat, ui en verse peterselie

Keuken:
Turks
Soort:
vlees / ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / groente
Een recept uit Yolanda van der Jagt, Clara ten Houte de Lange en Anneke Ammerlaan - Twaalf maanden lekker eten

Diner / lunch / lunchgerecht / hoofdgerecht uit Twaalf maanden lekker eten:

Paprika met roerei - piperade

Ingrediënten:
boter, tomatentapenade, eieren, knoflook, laurierblad, olie, paprika, pikant paprikapoeder, suiker, tomaten, ui en verse tijm

Keuken:
Spaans
Soort:
ei/omelet/frittata / vegetarisch
Een recept uit Yolanda van der Jagt, Clara ten Houte de Lange en Anneke Ammerlaan - Twaalf maanden lekker eten

Bijgerecht uit Twaalf maanden lekker eten:

Ingepakte zomergroenten

Ingrediënten:
aubergine, courgette, gele paprika, gemalen gedroogde chilipeper, italiaanse kruiden, roomboter, trostomaat en ui

Keuken:
Mediterraans
Soort:
barbecue/grill / vegetarisch / groente
Een recept uit Yolanda van der Jagt, Clara ten Houte de Lange en Anneke Ammerlaan - Twaalf maanden lekker eten

Bijgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Twaalf maanden lekker eten:

Gele paprikatapenade

Ingrediënten:
gele paprika, gemalen gedroogde chilipeper, gemalen komijn, knoflook, olijfolie, suiker, witte balsamicoazijn en witte wijn

Keuken:
Mediterraans
Soort:
saus/dressing/jus / vegetarisch
Een recept uit Yolanda van der Jagt, Clara ten Houte de Lange en Anneke Ammerlaan - Twaalf maanden lekker eten

Diner / hoofdgerecht uit Twaalf maanden lekker eten:

Waterzooi van vis met peultjes

Ingrediënten:
bleekselderij, bosui, boter, droge witte wijn, meervalfilet, peultjes, tilapiafilet, verse peterselie, verse tijm, visfond en zalmfilet

Keuken:
Belgisch
Soort:
stoofgerecht / vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Yolanda van der Jagt, Clara ten Houte de Lange en Anneke Ammerlaan - Twaalf maanden lekker eten

Diner / lunch / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti / lunchgerecht uit Twaalf maanden lekker eten:

Boerenpaté

Ingrediënten:
boter, cognac, crème fraîche, eieren, ham, kalfslapjes, kippenlever, knoflook, koekkruiden, ontbijtspek, ui en varkenslapjes

Keuken:
Frans
Soort:
vlees / paté/terrine
Een recept uit Yolanda van der Jagt, Clara ten Houte de Lange en Anneke Ammerlaan - Twaalf maanden lekker eten

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Twaalf maanden lekker eten:

Minispinazietaartjes

Ingrediënten:
hartig deeg, diepvriesspinazie, eieren, groene olijventapenade, parmezaanse kaas en slagroom

Keuken:
Mediterraans
Soort:
quiche / vegetarisch
Een recept uit Yolanda van der Jagt, Clara ten Houte de Lange en Anneke Ammerlaan - Twaalf maanden lekker eten

Diner / voorgerecht uit Twaalf maanden lekker eten:

Mosselen met chorizo

Ingrediënten:
chorizo, droge witte wijn, gemalen chilipeper, laurierblad, mosselen, peterselie, ui en vleestomaat

Keuken:
Spaans
Soort:
vlees / vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Yolanda van der Jagt, Clara ten Houte de Lange en Anneke Ammerlaan - Twaalf maanden lekker eten

Bijgerecht uit Twaalf maanden lekker eten:

Couscoussalade met broccoli

Ingrediënten:
bladpeterselie, broccoli, couscous, gemalen komijn, kaneel, olijfolie met chilipeper, sinaasappel, trostomaat en verse munt

Keuken:
Mediterraans
Soort:
salade / couscous/bulgur/quinoa / vegetarisch
Een recept uit Yolanda van der Jagt, Clara ten Houte de Lange en Anneke Ammerlaan - Twaalf maanden lekker eten

Diner / hoofdgerecht uit Twaalf maanden lekker eten:

Risotto met paddenstoelen

Ingrediënten:
bladpeterselie, boter, gedroogde porcini, grana padano, knolselderij, olijfolie, paddenstoelenbouillon, portobello's, risottorijst, ui en witte wijn

Keuken:
Italiaans
Soort:
risotto / rijst / vegetarisch
Een recept uit Yolanda van der Jagt, Clara ten Houte de Lange en Anneke Ammerlaan - Twaalf maanden lekker eten

Diner / nagerecht uit Twaalf maanden lekker eten:

Dokkumer koffie

Ingrediënten:
beerenburg, donkere basterdsuiker, kaneelpoeder, koffie, lichtbruine basterdsuiker en slagroom

Keuken:
Hollands
Soort:
drank (alcoholisch)
Een recept uit Yolanda van der Jagt, Clara ten Houte de Lange en Anneke Ammerlaan - Twaalf maanden lekker eten

Diner / hoofdgerecht uit Twaalf maanden lekker eten:

Garnalen- en kipspiesjes

Ingrediënten:
chinees vijfkruidenpoeder, gembersiroop, hoisinsaus, kiphaasje, rauwe ongepelde garnalen, rijstazijn, sesamolie, sjalot en verse koriander

Keuken:
Aziatisch
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / barbecue/grill / gevogelte
Een recept uit Yolanda van der Jagt, Clara ten Houte de Lange en Anneke Ammerlaan - Twaalf maanden lekker eten

Diner / nagerecht uit Twaalf maanden lekker eten:

Pavlova met aardbeien

Ingrediënten:
aardbeien, citroensap, eiwitten, fijne kristalsuiker, maïzena, passievruchten, slagroom en vanillesuiker

Keuken:
Europees
Soort:
fruit / koek en gebak
Een recept uit Yolanda van der Jagt, Clara ten Houte de Lange en Anneke Ammerlaan - Twaalf maanden lekker eten

Diner / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Twaalf maanden lekker eten:

Blini´s met gerookte zalm

Ingrediënten:
bloem, boter, ei, gerookte zalm, instantgist, melk, verse dille, versgemalen zwarte peper en zure room

Keuken:
Russisch
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / pannenkoeken en flensjes
Een recept uit Yolanda van der Jagt, Clara ten Houte de Lange en Anneke Ammerlaan - Twaalf maanden lekker eten

Diner / hoofdgerecht uit Twaalf maanden lekker eten:

Winterminestrone

Ingrediënten:
bleekselderij, bouillon, groene kidneybonen, knoflook, knolselderij, olijfolie, parmezaanse kaas, pastaschelpjes, prei, tomatenblokjes uit blik, verse tijm en winterwortel

Keuken:
Italiaans
Soort:
soep/bouillon / vegetarisch
Een recept uit Yolanda van der Jagt, Clara ten Houte de Lange en Anneke Ammerlaan - Twaalf maanden lekker eten

Diner / nagerecht / bij de koffie uit Twaalf maanden lekker eten:

Amandeltaart

Ingrediënten:
amandelen, eieren, kaneelpoeder, melk, spaanse brandy, suiker en zelfrijzend bakmeel

Keuken:
Spaans
Soort:
koek en gebak
Een recept uit Yolanda van der Jagt, Clara ten Houte de Lange en Anneke Ammerlaan - Twaalf maanden lekker eten

Bijgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Twaalf maanden lekker eten:

Komkommer-yoghurtdip

Ingrediënten:
gemalen gedroogde chilipeper, griekse yoghurt, komkommer, sjalot en verse dille

Soort:
saus/dressing/jus / vegetarisch
Een recept uit Yolanda van der Jagt, Clara ten Houte de Lange en Anneke Ammerlaan - Twaalf maanden lekker eten

Picknick / diner / lunch / voorgerecht / lunchgerecht uit Twaalf maanden lekker eten:

Makreel in witte-wijnmarinade

Ingrediënten:
citroen, gerookte makreel, knoflook, korianderzaad, laurierblad, olijfolie, verse tijm en witte wijnazijn

Keuken:
Mediterraans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Yolanda van der Jagt, Clara ten Houte de Lange en Anneke Ammerlaan - Twaalf maanden lekker eten

Diner / hoofdgerecht uit Twaalf maanden lekker eten:

Kabeljauw met sinaasappelsap

Ingrediënten:
bosui, crème fraîche, droge witte wijn, kabeljauwfilet, sinaasappel en zaanse mosterd

Keuken:
Europees
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis
Een recept uit Yolanda van der Jagt, Clara ten Houte de Lange en Anneke Ammerlaan - Twaalf maanden lekker eten

Bijgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Twaalf maanden lekker eten:

Tomatentapenade

Ingrediënten:
ansjovisfilet op olie, balsamicoazijn, bladpeterselie, gemalen gedroogde chilipeper, knoflook, olijfolie en semi-gedroogde tomaten op olie

Keuken:
Mediterraans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / saus/dressing/jus