vis/schaaldieren/schelpdieren

Zoek naar vis/schaaldieren/schelpdieren in uw eigen kookboeken

Vis/Schaaldieren/Schelpdieren koken? De lekkerste recepten:

Een recept uit Thea Spierings en M. van Stokkom - Carpaccio!

Diner / lunch / voorgerecht / tussengerecht / lunchgerecht uit Carpaccio!:

Rauwe zalm en jakobsschelpen

Ingrediënten:
bouillon, dragon, eidooier, gembersiroop, jakobsschelpen, limoen, maïskiemolie, olijfolie, wittewijnazijn en zalm

Soort:
carpaccio/tartaar / vis/schaaldieren/schelpdieren / mosterd
Een recept uit J. Goldstein - De Middellandse Zee, een culinaire reis

Basisrecept uit De Middellandse Zee, een culinaire reis:

Kruidige marinade voor vis (kip, lamsvlees etc) 1 - chermoula 1

Ingrediënten:
citroensap, gemalen komijn, knoflook, olijfolie, paprikapoeder, saffraandraadjes, ui, verse koriander, verse peterselie en zout

Keuken:
Mediterraans / Marokkaans / Noord-Afrikaans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / kruidenmengsel/specerijenmengsel/kruidenpasta/marinade/rub / gevogelte / lamsvlees / vegetarisch
Een recept uit  - Sommerküche, 40 Rezepte voller Aroma

Diner / hoofdgerecht uit Sommerküche, 40 Rezepte voller Aroma:

Gebratener Weinbergpfirsich auf Pfannenzander - Gebakken wijnbergperzik op snoekbaars uit de pan

Keuken:
Duits
Soort:
vis
Een recept uit  - De Zilveren Lepel

Diner / hoofdgerecht uit De Zilveren Lepel:

Elft met salie - agoni alla salvia

Ingrediënten:
bloem, boter, elft, melk, olijfolie, verse salieblaadjes en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
vis
Een recept uit  - Sommerküche, 40 Rezepte voller Aroma

Diner / hoofdgerecht uit Sommerküche, 40 Rezepte voller Aroma:

Marinierter Kabeljau in Spitzkohl - Gemarineerde kabeljauw in spitskool

Keuken:
Duits
Soort:
vis
Een recept uit Annette van Ruitenburg, Ruth de Ruwe, Rene Zanderink en Elsje Bruijnesteijn - Liever lokaal

Diner / avondmaal / hoofdgerecht uit Liever lokaal:

Beekforel met ingemaakte aardappel en bietjes

Ingrediënten:
aardappels, bieslook, brood, citroensap, crème fraîche, forellen, honing, olie, peper, rode biet, rodewijnazijn en zout

Keuken:
Hollands
Soort:
vis
Een recept uit Jane FAERBER - Het complete keto-dieet kookboek

Diner uit Het complete keto-dieet kookboek:

Kabeljauw en garnalen in citroen-roomsaus met gebruinde boter

Ingrediënten:
boter, broccoli, citroen, garnalen, groene asperges, kabeljauwfilet, keto, knoflook, peper, slagroom en zeezout

Soort:
vis
Een recept uit Jane FAERBER - Het complete keto-dieet kookboek

Diner uit Het complete keto-dieet kookboek:

Sesamtonijn met limoenmayonaise

Ingrediënten:
keto, kokosolie, limoen, mayonaise, peper, sesamzaad, tonijnsteaks, veldsla en zout

Soort:
vis
Een recept uit Gilles Pudlowski - Frankrijk koken en reizen

Diner / voorgerecht / hoofdgerecht uit Frankrijk koken en reizen:

Puree van zoutevis - brandade de morue

Ingrediënten:
croutons, melk, olijfolie en zoutevis

Keuken:
Mediterraans / Frans
Soort:
vis
Een recept uit  - De Zilveren Lepel

Diner / hoofdgerecht uit De Zilveren Lepel:

Snoekblanquette - luccio in blanquette

Ingrediënten:
bloem, boter, champignon, eierdooier, peper, slagroom, snoek en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
vis
Een recept uit Annette van Ruitenburg, Ruth de Ruwe, Rene Zanderink en Elsje Bruijnesteijn - Liever lokaal

Diner / avondmaal / hoofdgerecht uit Liever lokaal:

Heek met daslookboter en een lentesalde

Ingrediënten:
boter, daslook, gezouten boter, grof zeezout, heekfilet, olie, rucola, sinaasappelrasp, sla, veldsla, zout en zwarte peper

Keuken:
Hollands
Soort:
vis
Een recept uit  - De Zilveren Lepel

Diner / hoofdgerecht uit De Zilveren Lepel:

Gebakken elft - agoni fritti

Ingrediënten:
bloem, citroen, elft, melk, olijfolie en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
vis
Een recept uit Annette van Ruitenburg, Ruth de Ruwe, Rene Zanderink en Elsje Bruijnesteijn - Liever lokaal

Diner / lunch / avondmaal / hoofdgerecht uit Liever lokaal:

Steenbolkfilets in witte wijn met prei en wortel

Ingrediënten:
boter, olie, prei, rode ui, steenbolkfilet, witte wijn, wortel, zout en zwarte peper

Keuken:
Hollands
Soort:
vis
Een recept uit F. Buyukavsar en P. Hageman-Boekee - Turks kookboek

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Turks kookboek:

Tarama - Viskuitmousse

Ingrediënten:
citroensap, olijfolie, oud brood, ui en viskuit

Keuken:
Turks
Soort:
vis
Een recept uit Annette van Ruitenburg, Ruth de Ruwe, Rene Zanderink en Elsje Bruijnesteijn - Liever lokaal

Diner / avondmaal / hoofdgerecht uit Liever lokaal:

Gegrilde mul en koolrabisalade met lavendel

Ingrediënten:
honing, koolrabi, lavendel, mulfilets, olie, olijfolie, rucola, wittewijnazijn en zout

Keuken:
Hollands
Soort:
vis
Een recept uit R.C. Atkins - Dr. Atkins' nieuwe dieet revolutie

Diner / hoofdgerecht uit Dr. Atkins' nieuwe dieet revolutie:

Zeebaars met venkel en tomaten

Ingrediënten:
droge witte wijn, gedroogde tijm, knoflook, olijfolie, peper, pernod, pruimtomaten, rode paprika, rode snapperfilet, ui, venkelknol, water, zeebaarsfilet en zout

Keuken:
Internationaal
Soort:
vis
Een recept uit Gilles Pudlowski - Frankrijk koken en reizen

Diner / hoofdgerecht uit Frankrijk koken en reizen:

Bourride van zeeduivel op de wijze van Sète - bourride de lotte à la sëtoise

Ingrediënten:
eierdooier, olijfolie, kabeljauw, knoflook, olijfolie, peper, prei, scherpe mosterd, selderijblad, snijbiet, wortel, zeeduivel en zout

Keuken:
Mediterraans / Frans
Soort:
vis
Een recept uit Annette van Ruitenburg, Ruth de Ruwe, Rene Zanderink en Elsje Bruijnesteijn - Liever lokaal

Diner / hoofdgerecht uit Liever lokaal:

Zilte aardappelsalade met sprot

Ingrediënten:
azijn, gerookte sprot, kappertjes, mayonaise, mosterd, olie, peper, radijs, rode ui, zilte aardappel en zout

Keuken:
Hollands
Soort:
vis
Een recept uit André Amaro - Dit is geen kookboek

Lunch uit Dit is geen kookboek:

Garnalenburger

Ingrediënten:
ansjovis, bleekselderij, dille, garnalen, hamburgerbroodje, tabasco en zeewier

Soort:
vis
Een recept uit André Amaro - Dit is geen kookboek

Diner / hoofdgerecht uit Dit is geen kookboek:

Vis in zeekorst

Ingrediënten:
aardappeltjes, baars, witte wijn en zeezout

Soort:
vis
Een recept uit Gilles Pudlowski - Frankrijk koken en reizen

Diner / hoofdgerecht uit Frankrijk koken en reizen:

Gebakken zeebrasem op Provençaalse wijze - daurade à la provençale

Ingrediënten:
citroen, knoflook, olijfolie, peper, pollak, snijpeterselie, tomaat, zeebrasem en zout

Keuken:
Frans / Provençaals
Soort:
vis
Een recept uit Annette van Ruitenburg, Ruth de Ruwe, Rene Zanderink en Elsje Bruijnesteijn - Liever lokaal

Diner / hoofdgerecht uit Liever lokaal:

Gebakken en gemarineerde voorntjes

Ingrediënten:
azijn, bloem, boter, laurier, peperkorrels, pimentkorrels, voorn, witbrood en zout

Keuken:
Hollands
Soort:
vis
Een recept uit Valli Little - Delicious. Het kookboek!

Diner / lunch / lunchgerecht / hoofdgerecht uit Delicious. Het kookboek!:

Kort gebakken tonijn met sobanoedels

Ingrediënten:
avocado, bosui, edamamebonen, erwtenscheuten, fijne kristalsuiker, ingelegde gember, komkommer, limoensap, mirin, ponzusaus, sesamzaad, sobanoedels, tonijn, vissaus, wasabipasta en zonnebloemolie

Soort:
vis
Een recept uit Jamie Oliver - Super food voor familie en vrienden

Avondmaal uit Super food voor familie en vrienden:

Krokante forel, havermout & tijm, mierikswortelyoghurt & groenten

Ingrediënten:
bimi, citroen, diepvrieserwten, forelfilet, havermout, krieltjes, mierikswortel, olijfolie, tijm, wortel en yoghurt

Soort:
vis
Een recept uit Henk Savelberg - De originele recepten van Henk Savelberg

Diner / hoofdgerecht uit De originele recepten van Henk Savelberg:

Turbot à la vapeur au foie d'oie - Gestoomde tarbot met ganzenlever

Ingrediënten:
boter, ganzenlever, peper, tarbotfilet, truffel, vissaus en zout

Keuken:
Frans / Internationaal
Soort:
vis
Een recept uit P. Poladitmontri en J. Lew - Thailand, een culinaire reis

Diner / hoofdgerecht uit Thailand, een culinaire reis:

Gebakken zongedroogde vis - pla kem taud

Ingrediënten:
groene thaise chilipeper, limoensap, olie, pla kem, prik khee noo, sjalot en zongedroogde makreel

Keuken:
Thais
Soort:
vis