vis/schaaldieren/schelpdieren

Zoek naar vis/schaaldieren/schelpdieren in uw eigen kookboeken

Vis/Schaaldieren/Schelpdieren koken? De lekkerste recepten:

Een recept uit Thea Spierings en M. van Stokkom - Carpaccio!

Diner / lunch / voorgerecht / tussengerecht / lunchgerecht uit Carpaccio!:

Rauwe zalm en jakobsschelpen

Ingrediënten:
bouillon, dragon, eidooier, gembersiroop, jakobsschelpen, limoen, maïskiemolie, olijfolie, wittewijnazijn en zalm

Soort:
carpaccio/tartaar / vis/schaaldieren/schelpdieren / mosterd
Een recept uit J. Goldstein - De Middellandse Zee, een culinaire reis

Basisrecept uit De Middellandse Zee, een culinaire reis:

Kruidige marinade voor vis (kip, lamsvlees etc) 1 - chermoula 1

Ingrediënten:
citroensap, gemalen komijn, knoflook, olijfolie, paprikapoeder, saffraandraadjes, ui, verse koriander, verse peterselie en zout

Keuken:
Mediterraans / Marokkaans / Noord-Afrikaans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / kruidenmengsel/specerijenmengsel/kruidenpasta/marinade/rub / gevogelte / lamsvlees / vegetarisch
Een recept uit Gerrit Greveling - Koken in een duinpan

Diner / voorgerecht uit Koken in een duinpan:

Mosaïque d'anguille fumé - Terrine van gerookte paling

Ingrediënten:
appel, dille, droge witte wijn, gelatineblaadjes, mosterdsaus, palingfilet, peper, peterselie, visfumet, winterwortel en zout

Keuken:
Nederlands
Soort:
vis
Een recept uit Pascale Naessens - Puur Eten 2

Recept uit Puur Eten 2:

Sashimi van vis

Ingrediënten:
limoen, nori, sesamzaad, sojasaus en vis

Soort:
vis
Een recept uit Clara ten Houte de Lange, Anneke Ammerlaan en Annelene van Eijndhoven - Ingrediënten

Diner / hoofdgerecht uit Ingrediënten:

Zalmfilet met dragondressing

Ingrediënten:
mayonaise, roze peperkorrels, sesamolie, sherry, sinaasappelsap, sojasaus, verse dragon, peper, witte sesamzaadjes, zalmfilet en zout

Soort:
vis
Een recept uit B. Jones en C. Arber - De zomerkeuken

Diner / avondmaal / hoofdgerecht uit De zomerkeuken:

Zalmpakketjes

Ingrediënten:
courgette, gember, knoflook, lente-ui, limoen, rijst, sesamolie, teriyakimarinade, thaise vissaus, wortel, zalmfilet en zwarte peper

Soort:
vis
Een recept uit Wouter F.P.H. Rademakers - De indonesische keuken Selamat Makan

Diner / lunch / hoofdgerecht uit De indonesische keuken Selamat Makan:

Ikan boemboe santen (Gebakken vis in kokossaus)

Ingrediënten:
asemwater, gemberwortel, javaanse suiker, ketjap asin, knoflook, makreel, olie, rode lombok, sambal oelek, santen, ui en zout

Keuken:
Indonesisch
Soort:
vis
Een recept uit Samin Nosrat - Zout, vet, zuur, hitte

Bijgerecht uit Zout, vet, zuur, hitte:

Zalm met Indiase specerijen

Ingrediënten:
cayennepeper, dille, extra vierge-olijfolie, ghee, komijnzaad, koriander, korianderzaad, kruidnagels, kurkuma, peterselie, venkelgroen, venkelzaad, vijgenbladeren, zalmfilet en zout

Keuken:
Internationaal
Soort:
vis
Een recept uit Samin Nosrat - Zout, vet, zuur, hitte

Bijgerecht uit Zout, vet, zuur, hitte:

Citruszalm

Ingrediënten:
citrusschil, dille, extra vierge-olijfolie, koriander, olijfolie, peterselie, venkelgroen, vijgenbladeren, zalmfilet en zout

Keuken:
Internationaal
Soort:
vis
Een recept uit Samin Nosrat - Zout, vet, zuur, hitte

Bijgerecht uit Zout, vet, zuur, hitte:

Visfrituur met glutenvrij beslag

Ingrediënten:
aardappelzetmeel, arachideolie, bakpoeder, bier, cayennepeper, druivenpitolie, heilbot, kabeljauw, koolzaadolie, koolzuurhoudend water, maïzena, rijstebloem, tong, witvis, wodka en zout

Keuken:
Internationaal
Soort:
vis
Een recept uit Pascale Naessens - Puur Eten 2

Recept uit Puur Eten 2:

Inktvis in gekruide soep van tomaten

Ingrediënten:
inktvis, knoflook, peterselie, rozemarijn, tomaat en ui

Soort:
vis
Een recept uit Wouter F.P.H. Rademakers - De indonesische keuken Selamat Makan

Diner / lunch / lunchgerecht / hoofdgerecht uit De indonesische keuken Selamat Makan:

Sambal goreng van vis (gekruide vis)

Ingrediënten:
asem, kabeljauw, kemiries, knoflook, koenjit, laos, olie, sambal oelek, sereh, trassi, ui en zout

Keuken:
Indonesisch
Soort:
vis
Een recept uit Gerrit Greveling - Koken in een duinpan

Diner / hoofdgerecht uit Koken in een duinpan:

Filets de turbot au vin rouge et aux oignons blancs - Gepocheerde tarbot met rode-wijnsaus en jonge uitjes

Ingrediënten:
bleekselderij, droge witte wijn, jonge uitjes, peper, peterselie, prei, rodewijnsaus, tarbotfilet, ui, visbouillon, wortel en zout

Keuken:
Frans
Soort:
vis
Een recept uit Wouter F.P.H. Rademakers - De indonesische keuken Selamat Makan

Diner / lunch / hoofdgerecht uit De indonesische keuken Selamat Makan:

Sambal goreng makreel (gekruide makreel)

Ingrediënten:
gestoomde makreel, knoflook, laos, olie, rode lomboks, santen, trassi, ui, water en zout

Keuken:
Indonesisch
Soort:
vis
Een recept uit Julius Jaspers - Small bites - Smart food

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Small bites - Smart food:

Viskoekjes

Ingrediënten:
bosui, chilisaus, currypasta, haricots verts, komkommer, koriander, limoen, suiker, visfilet en vissaus

Soort:
vis
Een recept uit B. Jones en C. Arber - De zomerkeuken

Lunch / avondmaal uit De zomerkeuken:

Kruidige sardines met venkelsalade

Ingrediënten:
citroen, grof zout, kaneel, komijn, komijnzaad, koriander, korianderzaad, lente-ui, olijfolie, paprikapoeder, roze grapefruit, sardines, ui, venkel, zeezout, zwarte olijven en zwarte peper

Soort:
vis
Een recept uit Wouter F.P.H. Rademakers - De indonesische keuken Selamat Makan

Diner / lunch / hoofdgerecht uit De indonesische keuken Selamat Makan:

Ikan boemboe katjang (Gebakken vis met pindasaus)

Ingrediënten:
asemwater, citroensap, kabeljauwfilet, ketjap asin, ketjap manis, olie, peterselie, pindakaas, rode lombok, santen, zout en zwarte peper

Keuken:
Indonesisch
Soort:
vis
Een recept uit S. Franco en W. Lingwood - Pasta

Diner / lunch / voorgerecht uit Pasta:

Witte spaghetti

Ingrediënten:
ansjovis in olie, gedroogde pasta, knoflook, olijfolie, spaghetti, zout en zwarte peper

Keuken:
Italiaans
Soort:
vis
Een recept uit Maxime Bilet, Nathan Myhrvold en Chris Young - Modernist Cuisine [3]

Recept uit Modernist Cuisine [3]:

Skate sous vide

Soort:
vis
Een recept uit F. Buyukavsar en P. Hageman-Boekee - Turks kookboek

Diner / hoofdgerecht uit Turks kookboek:

Firanda tevrek - Gevulde baars

Ingrediënten:
baars, basilicum, boter, broodkruim, cayennepeper, citroensap, groene paprika, olijfolie, peterselie, selderijblad, suiker, tomaten, ui, water en zwarte peper

Keuken:
Turks
Soort:
vis
Een recept uit Maxime Bilet, Nathan Myhrvold en Chris Young - Modernist Cuisine [3]

Diner / hoofdgerecht uit Modernist Cuisine [3]:

Hawaiian Poke Tartare

Ingrediënten:
kemirinoot, ogo zeewier, geroosterde sesamolie, tonijnlende en ui

Soort:
vis
Een recept uit Maxime Bilet, Nathan Myhrvold en Chris Young - Modernist Cuisine [3]

Recept uit Modernist Cuisine [3]:

Sole sous vide

Soort:
vis
Een recept uit Maxime Bilet, Nathan Myhrvold en Chris Young - Modernist Cuisine [3]

Recept uit Modernist Cuisine [3]:

Snapper sous vide

Soort:
vis
Een recept uit F. Buyukavsar en P. Hageman-Boekee - Turks kookboek

Diner / hoofdgerecht uit Turks kookboek:

Kalamerli - Pijlinktvisjes

Ingrediënten:
bloem, olie, pijlinktvisjes, zout en zwarte peper

Keuken:
Turks
Soort:
vis
Een recept uit Sergio Herman - Sergio's smaakmakers 1 notitie

Diner / hoofdgerecht uit Sergio's smaakmakers:

Gemarineerde zeebaars met avocado, shiso en mizuna

Ingrediënten:
arbequina olijfolie, avocado, chilivlokken, lamsoor, limoen, mizuna, mosterdbladsla, norivel, shisoblad, spinazie, vinaigrette, zeebaars en zure room

Soort:
vis
Een recept uit Inge Kappert - Culinaria Europese specialiteiten - deel I

Diner / hoofdgerecht uit Culinaria Europese specialiteiten - deel I:

Snoekbaars op gundels wijze - fogas gundel módra

Ingrediënten:
aardappel, boter, ei, kaas, meel, paneermeel, room, snoekbaars, spinazie, zout en zwarte peper

Keuken:
Europees / Hongaars
Soort:
vis