vis/schaaldieren/schelpdieren

Zoek naar vis/schaaldieren/schelpdieren in uw eigen kookboeken

Vis/Schaaldieren/Schelpdieren koken? De lekkerste recepten:

Een recept uit Thea Spierings en M. van Stokkom - Carpaccio!

Diner / lunch / voorgerecht / tussengerecht / lunchgerecht uit Carpaccio!:

Rauwe zalm en jakobsschelpen

Ingrediënten:
bouillon, dragon, eidooier, gembersiroop, jakobsschelpen, limoen, maïskiemolie, olijfolie, wittewijnazijn en zalm

Soort:
carpaccio/tartaar / vis/schaaldieren/schelpdieren / mosterd
Een recept uit J. Goldstein - De Middellandse Zee, een culinaire reis

Basisrecept uit De Middellandse Zee, een culinaire reis:

Kruidige marinade voor vis (kip, lamsvlees etc) 1 - chermoula 1

Ingrediënten:
citroensap, gemalen komijn, knoflook, olijfolie, paprikapoeder, saffraandraadjes, ui, verse koriander, verse peterselie en zout

Keuken:
Mediterraans / Marokkaans / Noord-Afrikaans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / kruidenmengsel/specerijenmengsel/kruidenpasta/marinade/rub / gevogelte / lamsvlees / vegetarisch
Een recept uit Teubner - Groot handboek sauzen

Diner / hoofdgerecht uit Groot handboek sauzen:

Snoekbaars met aardappelcurry en rode wijnsaus

Ingrediënten:
citroensap, kerriepoeder, olijfolie, peper, peren, rodewijnsaus, sinaasappelsap, snoekbaars, suiker, vastkokende aardappel en zout

Keuken:
Duits
Soort:
vis
Een recept uit B. Van Loo - Als kok in Frankrijk

Diner / hoofdgerecht uit Als kok in Frankrijk:

Zalm uit de Loire op de wijze van Balsac

Ingrediënten:
balsamicoazijn, bieslook, bloemkool, boter, koffie, melk, notenolie, olijfolie, peper, walnoten, zalmfilet en zout

Soort:
vis
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Snack of tussendoortje uit De Joodse keuken:

Ingelegde gebakken vis

Ingrediënten:
ciderazijn, foelie, gemberpoeder, knoflook, korianderzaad, laurier, peperkorrels, suiker en visfilet

Keuken:
Joods
Soort:
vis
Een recept uit B. Van Loo - Als kok in Frankrijk

Diner / voorgerecht / hoofdgerecht uit Als kok in Frankrijk:

Beignets van kabeljauwtongetjes

Ingrediënten:
bakpoeder, bloem, eiwit, frituurolie, kabeljauwtong, melk, olijfolie, peper, peterselie, venkel en zout

Keuken:
Frans
Soort:
vis
Een recept uit B. Van Loo - Als kok in Frankrijk

Diner / hoofdgerecht uit Als kok in Frankrijk:

Kabeljauw à la Hollandaise (1873)

Ingrediënten:
aardappel, boter, kabeljauw, kappertjessaus, melk, oestersaus, water en zout

Keuken:
Nederlands
Soort:
vis
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Diner / hoofdgerecht uit De Joodse keuken:

Saluna 2 - Iraakse zoetzure vis 2

Ingrediënten:
dadelsiroop, gedroogde limoen, groene chilipeper, kabeljauwfilet, peper, plantaardige olie, tomatenpuree, ui, vleestomaten, wijnazijn en zout

Keuken:
Sefardisch / Joods / Iraaks
Soort:
vis
Een recept uit  - Nederland op z'n lekkerst

Diner / hoofdgerecht uit Nederland op z'n lekkerst:

Taco's met knapperige witvis en rucola

Ingrediënten:
avocado, courgette, ei, kabeljauwfilet, koriander, limoen, maistortilla, milde olijfolie, panko, rode ui, rucola en tarwebloem

Keuken:
Nederlands
Soort:
vis
Een recept uit Carol Beckerman en Vitataal - 500 slowcooker recepten

Diner / hoofdgerecht uit 500 slowcooker recepten:

Zeeduivel met champignons, garnalen en cashewnoten

Ingrediënten:
cashewnoten, champignons, garnalen, kippenbouillon, knoflook, paprikapoeder, ui, visbouillon, zeeduivelstaart en zure room

Keuken:
Mediterraans
Soort:
vis
Een recept uit Randi Danforth - Culinaria U.S.A.

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Culinaria U.S.A.:

Gekruide visblokjes - poke

Ingrediënten:
ahitonijn, cayennepeper, chilipeper, chinese sesamolie, sojasaus, tonijn, ui, vis en zeewier

Keuken:
Amerikaans
Soort:
vis
Een recept uit Sylvia Witteman - Koken met Sylvia Witteman

Diner / hoofdgerecht uit Koken met Sylvia Witteman:

Forel met citroenboter

Ingrediënten:
boter, citroen, citroenrasp, citroensap, forel en ui

Soort:
vis
Een recept uit Simone Beck, Louisette Bertholle, Julia Child, Sidonie Coryn en Paul Child - De kunst van het koken

Diner / hoofdgerecht uit De kunst van het koken:

Sole bonne femme - Tongfilets met champignons

Ingrediënten:
bloem, boter, champignons, citroensap, eidooier, gecanneleerde champignonhoedjes, gekookte gambas, kookvocht van vis, kruiden, melk, peper, slagroom, tongfilet gepocheerd in witte wijn, truffel en zout

Soort:
vis
Een recept uit  - De Zilveren Lepel

Diner / hoofdgerecht uit De Zilveren Lepel:

Gebakken heek - nasello in tegame

Ingrediënten:
augurk, bleekselderij, dijonmosterd, droge witte wijn, heekmoot, kappertjes, knoflook, olijfolie, olijven, peper, prei, sjalot, tomaat, tomatenpuree, verse bladpeterselie, verse tijm, wortel en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
vis
Een recept uit Giorgio Locatelli - Made in Italy

Diner / hoofdgerecht uit Made in Italy:

San Pietro con patate e olive - Zonnevis met aardappel en olijven

Ingrediënten:
citroen, grote groene olijven, nieuwe aardappelen, olijfolie, peper, peterselie, plantaardige olie, visbouillon, witte wijn, zonnebloem, zonnevisfilet en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
vis
Een recept uit Tim Delissen - Het ATAG kookboek

Diner / lunch / hoofdgerecht uit Het ATAG kookboek:

Gestoomde filet van vis (zonder huid) naar keuze met asperge en roomsaus

Ingrediënten:
bosui, crème fraîche, ei, groene asperges, heek, kabeljauw, kappertjes, olijfolie, peper, roodbaars, room, roomkaas, schelvis, sjalot, spinazie, zeebaars en zout

Soort:
vis
Een recept uit Tim Delissen - Het ATAG kookboek

Diner / hoofdgerecht uit Het ATAG kookboek:

Zalm met asperges, pappardelle, truffel en beurre noisette

Ingrediënten:
citroensap, eidooier, groene asperges, pappardelle, peper, roomboter, sojaroom, truffel, zalmfilet en zout

Keuken:
Internationaal
Soort:
vis
Een recept uit André Amaro - Dit is geen kookboek

Diner / voorgerecht uit Dit is geen kookboek:

Sardines escabeche

Ingrediënten:
frambozenazijn, laurier, munt, olijfolie en sardines

Soort:
vis
Een recept uit Annette van Ruitenburg, Ruth de Ruwe, Rene Zanderink en Elsje Bruijnesteijn - Liever lokaal

Diner / lunch / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Liever lokaal:

Bagna càôda

Ingrediënten:
aardpeer, artisjok, boter, gezouten ansjovisfilets, haverwortel, hazelnootolie, ingemaakte groenten, kardoen, knoflook, olie, olijfolie, paprika, pastinaak, selderijknol, venkel, walnotenolie en wortelpeterselie

Keuken:
Hollands
Soort:
vis
Een recept uit F. Buyukavsar en P. Hageman-Boekee - Turks kookboek

Diner / hoofdgerecht uit Turks kookboek:

Firinda köpek baliği - Gebakken haai

Ingrediënten:
bloem, citroenen, ei, hondshaai, olie, zandhaai, zout en zwarte peper

Keuken:
Turks
Soort:
vis
Een recept uit F. Buyukavsar en P. Hageman-Boekee - Turks kookboek

Diner / hoofdgerecht uit Turks kookboek:

Çheli - Paling

Ingrediënten:
olijfolie, paling, paprikapoeder, spinazie, zout en zwarte peper

Keuken:
Turks
Soort:
vis
Een recept uit S. Franco en W. Lingwood - Pasta

Diner / lunch / voorgerecht / avondmaal uit Pasta:

Puttanesca

Ingrediënten:
ansjovis in olie, gedroogde pasta, gemelli, gezouten kappertjes, knoflook, olijfolie, parmezaanse kaas, penne, rode chilipeper, rode wijn, tomaat, ui, verse peterselie, zwarte olijven en zwarte peper

Keuken:
Italiaans
Soort:
vis
Een recept uit Frans van Munster en Karin van Munster - Fratello & Sorella

Diner / snack of tussendoortje / voorgerecht uit Fratello & Sorella:

Peperoni ripieni di tonno - Met tonijn gevulde minipaprika's

Ingrediënten:
ansjovisfilet, brood, eidooier, kappertjes, knoflook, laurier, makreel uit blik, minipaprika, olijven, peperkorrels, peterselie, sardines uit blik en tonijn uit blik

Keuken:
Italiaans
Soort:
vis
Een recept uit D. Bosiers, M. Paesbrugghe en B. van Leuven - Het culinaire standaardwerk van Marc Paesbrugghe

Diner / hoofdgerecht uit Het culinaire standaardwerk van Marc Paesbrugghe:

Gepocheerde tong

Ingrediënten:
boter, citroensap, peper, sjalot, tong, visbouillon, water, witte wijn en zout

Keuken:
Belgisch
Soort:
vis
Een recept uit D. Bosiers, M. Paesbrugghe en B. van Leuven - Het culinaire standaardwerk van Marc Paesbrugghe

Diner / hoofdgerecht uit Het culinaire standaardwerk van Marc Paesbrugghe:

Tong meunière

Ingrediënten:
bloem, citroensap, geklaarde boter, peper, peterselie, tong en zout

Keuken:
Frans
Soort:
vis
Een recept uit Willem Asaert - Mas is meer

Diner / tussengerecht uit Mas is meer:

Zeebaars

Ingrediënten:
specerijenolie, zeebaarsfilet en zout

Keuken:
Belgisch
Soort:
vis