vis/schaaldieren/schelpdieren

Zoek naar vis/schaaldieren/schelpdieren in uw eigen kookboeken

Vis/Schaaldieren/Schelpdieren koken? De lekkerste recepten:

Een recept uit Thea Spierings en M. van Stokkom - Carpaccio!

Diner / lunch / voorgerecht / tussengerecht / lunchgerecht uit Carpaccio!:

Rauwe zalm en jakobsschelpen

Ingrediënten:
bouillon, dragon, eidooier, gembersiroop, jakobsschelpen, limoen, maïskiemolie, olijfolie, wittewijnazijn en zalm

Soort:
carpaccio/tartaar / vis/schaaldieren/schelpdieren / mosterd
Een recept uit J. Goldstein - De Middellandse Zee, een culinaire reis

Basisrecept uit De Middellandse Zee, een culinaire reis:

Kruidige marinade voor vis (kip, lamsvlees etc) 1 - chermoula 1

Ingrediënten:
citroensap, gemalen komijn, knoflook, olijfolie, paprikapoeder, saffraandraadjes, ui, verse koriander, verse peterselie en zout

Keuken:
Mediterraans / Marokkaans / Noord-Afrikaans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / kruidenmengsel/specerijenmengsel/kruidenpasta/marinade/rub / gevogelte / lamsvlees / vegetarisch
Een recept uit  - Story on a Plate

Diner / hoofdgerecht uit Story on a Plate:

Unagi chawanmushi

Ingrediënten:
dashi, eicustard, gegrilde paling, gemarinerde zalmkaviaar en japanse peperboombladeren

Keuken:
Japans / Internationaal
Soort:
vis
Een recept uit Clara ten Houte de Lange, Anneke Ammerlaan en Annelene van Eijndhoven - Ingrediënten

Diner / voorgerecht uit Ingrediënten:

Gravad lax

Ingrediënten:
gele basterdsuiker, grof zeezout, jeneverbes, regenboogforelfilet, saus naar keuze, verse dille, versgemalen zwarte peper, waterkers en zalmfilet

Keuken:
Zweeds
Soort:
vis
Een recept uit Simone Beck, Louisette Bertholle, Julia Child, Sidonie Coryn en Paul Child - De kunst van het koken

Diner / hoofdgerecht uit De kunst van het koken:

Filets de poisson Bercy aux champignons - Visfilets gepocheerd in witte wijn met champignons

Ingrediënten:
bloem, boter, champignons, citroensap, gruyère, peper, slagroom, tongfilet, tongscharfilet en zout

Keuken:
Frans
Soort:
vis
Een recept uit M. Villegas, Sarah Randell en C.L. Jones - De complete keuken van Frankrijk

Diner / hoofdgerecht uit De complete keuken van Frankrijk:

Rog met botersaus

Ingrediënten:
boter, kappertjes, laurierblad, peper, rogvleugel, ui, verse peterselie, witte wijn, wortel, zout en zwarte peperkorrels

Keuken:
Frans
Soort:
vis
Een recept uit  - Schonend Garen, 33 Rezepte für Salzteig, Papierhülle, Weckgläser, Dampfgarer

Diner / hoofdgerecht uit Schonend Garen, 33 Rezepte für Salzteig, Papierhülle, Weckgläser, Dampfgarer:

Wolfsbarsch im Salzmantel - Zeebaars in zoutkorst

Keuken:
Frans / Internationaal
Soort:
vis
Een recept uit Holger Stromberg - Gesund Geniessen

Diner / hoofdgerecht uit Gesund Geniessen:

Dorade und Mango, im Bananenblatt gedämpft / In bananenblad gestoomde dorade met mango

Ingrediënten:
bananenblad, chilisaus, dorade, gember, knoflook, kokosnoot, limoen, mango, rode chilipeper en sjalotten

Keuken:
Duits
Soort:
vis
Een recept uit J.M. Bellver - Wereldkeuken Italie

Diner / hoofdgerecht uit Wereldkeuken Italie:

Zeebaars uit Ligurië - branzino alla Ligure

Ingrediënten:
aardappel, citroen, knoflook, olie, provençaalse kruiden, rozemarijn, tomaat, witte wijn, zeebaarsfilet en zwarte olijven zonder pit

Keuken:
Italiaans
Soort:
vis
Een recept uit Janneke Philippi - Heerlijk simpel

Diner / voorgerecht uit Heerlijk simpel:

Gegratineerde zalmaardappeltjes met kaas-lookcrème

Ingrediënten:
belegen kaas, bosui, crème fraîche, gerookte zalmfilet, knoflook en kruimige aardappel

Soort:
vis
Een recept uit Jean Beddington - A little bite of Beddington

Snack of tussendoortje uit A little bite of Beddington:

Japanse gemarineerde makreel

Ingrediënten:
avocado, bieslook, japanse ingelegde gember, limoensap, makreelfilet, mirin, rijstazijn, sojasaus en zeezout

Keuken:
Japans
Soort:
vis
Een recept uit Maxime Bilet, Nathan Myhrvold en Chris Young - Modernist Cuisine [5]

Diner / hoofdgerecht uit Modernist Cuisine [5]:

Skate in Black Butter: Skate Pave with Bread Crust, Brown Butter Fumet, Black Butter Emulsion, Caper Droplets, Meyer Lemon, Carbonated Golden Raisins and Toasted Bread

Ingrediënten:
bruine boterfumet, citruscurd, kappertje, gele rozijnen, rogpave met broodkorst en zwarte boter emulsie

Soort:
vis
Een recept uit Annette van Ruitenburg, Ruth de Ruwe, Rene Zanderink en Elsje Bruijnesteijn - Liever lokaal

Diner / avondmaal / hoofdgerecht uit Liever lokaal:

Harder met strandbiet en korenaarasperges

Ingrediënten:
boter, groentebouillon, harder, korenaarasperges, nori, olie, strandbiet en wakame

Keuken:
Hollands
Soort:
vis
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Diner / hoofdgerecht uit De Joodse keuken:

Warme of koude gebakken vis Franse stijl

Ingrediënten:
bloem, bot, citroen, ei, eidooier, eiwit, heek, heilbotmoot, kabeljauwmoot, matsemeel, paneermeel, plantaardige olie, schelvismoot, schol, tong en zout

Keuken:
Frans / Asjkenazisch / Joods
Soort:
vis
Een recept uit Giorgio Locatelli - Made in Sicily

Diner / hoofdgerecht uit Made in Sicily :

Squadro alla matalotta - Zeeduivel met olijven

Ingrediënten:
aardappel, basilicum, gezouten kappertjes, groene olijven, kerstomaat, olijfolie, pachino-tomaat, bladpeterselie, rode ui, saffraan, witte wijn en zeeduivel

Keuken:
Italiaans
Soort:
vis
Een recept uit  - Turkse kookkunst

Diner / hoofdgerecht uit Turkse kookkunst:

Alabalik buğulamasi - Gestoofde forellen

Ingrediënten:
bouillon, forel, laurier, peper, ui, witte wijn en zout

Keuken:
Turks
Soort:
vis
Een recept uit  - Turkse kookkunst

Diner / hoofdgerecht uit Turkse kookkunst:

Lüfer izgara - Gegrilde blauwbaars

Ingrediënten:
blauwbaars, citroen, mosterd, olijfolie, peper, peterselie, ui en zout

Keuken:
Turks
Soort:
vis
Een recept uit Annette van Ruitenburg, Ruth de Ruwe, Rene Zanderink en Elsje Bruijnesteijn - Liever lokaal

Diner / avondmaal / hoofdgerecht uit Liever lokaal:

Mul in vijgenblad

Ingrediënten:
citroensap, ingelegde tomaten, knoflook, majoraan, mullen, olijfolie, oregano, peper, salie, tijm, tomaten, vijgenbladeren en zout

Keuken:
Hollands
Soort:
vis
Een recept uit Annette van Ruitenburg, Ruth de Ruwe, Rene Zanderink en Elsje Bruijnesteijn - Liever lokaal

Basisrecept uit Liever lokaal:

Ansjovis, zelf gepekeld

Ingrediënten:
grof zeezout en verse ansjovis

Keuken:
Hollands
Soort:
vis
Een recept uit  - Turkse kookkunst

Diner / hoofdgerecht uit Turkse kookkunst:

Kefal baliği pilakisi - Harder in olie

Ingrediënten:
aardappelen, citroen, harder, knoflook, olijfolie, tomaat, ui, water en wortel

Keuken:
Turks
Soort:
vis
Een recept uit  - Turkse kookkunst

Diner / hoofdgerecht uit Turkse kookkunst:

Kağitta levrek - Zeebaars in folie

Ingrediënten:
citroen, groene pepers, olie, peper, peterselie, tomaat, ui, zeebaars en zout

Keuken:
Turks
Soort:
vis
Een recept uit  - Turkse kookkunst

Diner / hoofdgerecht uit Turkse kookkunst:

Kiliç şiş -Zwaardvis aan het spies

Ingrediënten:
citroensap, groene pepers, laurier, olie, peper, tomaat, ui, zout en zwaardvis

Keuken:
Turks
Soort:
vis
Een recept uit  - Turkse kookkunst

Diner / hoofdgerecht uit Turkse kookkunst:

Uskumru dolmas - Gevulde makreel

Ingrediënten:
citroen, knoflook, makreel, peper, peterselie, ui en zout

Keuken:
Turks
Soort:
vis
Een recept uit  - Story on a Plate

Diner / hoofdgerecht uit Story on a Plate:

Thaise lente

Ingrediënten:
ingemaakte wilde look, jonge bamboescheuten, jonge varentoppen en op kersenhout gerookte sashimi

Keuken:
Thais / Internationaal
Soort:
vis
Een recept uit Monika Linton - Brindisa

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Brindisa:

Tapas van visconserven 4, sardines met tomaten

Ingrediënten:
peterselie, sardines en tomaten

Keuken:
Spaans
Soort:
vis
Een recept uit  - Story on a Plate

Recept uit Story on a Plate:

Hirame usuzukuri - Dungesneden zomerbot

Ingrediënten:
zomerbot

Keuken:
Japans / Internationaal
Soort:
vis