vis/schaaldieren/schelpdieren

Zoek naar vis/schaaldieren/schelpdieren in uw eigen kookboeken

Vis/Schaaldieren/Schelpdieren koken? De lekkerste recepten:

Een recept uit Thea Spierings en M. van Stokkom - Carpaccio!

Diner / lunch / voorgerecht / tussengerecht / lunchgerecht uit Carpaccio!:

Rauwe zalm en jakobsschelpen

Ingrediënten:
bouillon, dragon, eidooier, gembersiroop, jakobsschelpen, limoen, maïskiemolie, olijfolie, wittewijnazijn en zalm

Soort:
carpaccio/tartaar / vis/schaaldieren/schelpdieren / mosterd
Een recept uit J. Goldstein - De Middellandse Zee, een culinaire reis

Basisrecept uit De Middellandse Zee, een culinaire reis:

Kruidige marinade voor vis (kip, lamsvlees etc) 1 - chermoula 1

Ingrediënten:
citroensap, gemalen komijn, knoflook, olijfolie, paprikapoeder, saffraandraadjes, ui, verse koriander, verse peterselie en zout

Keuken:
Mediterraans / Marokkaans / Noord-Afrikaans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / kruidenmengsel/specerijenmengsel/kruidenpasta/marinade/rub / gevogelte / lamsvlees / vegetarisch
Een recept uit  - De Zilveren Lepel

Diner / hoofdgerecht uit De Zilveren Lepel:

Baars met salie - pesce persico alla salvia

Ingrediënten:
baarsfilet, bloem, boter, peper, verse salieblaadjes en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
vis
Een recept uit Jane Grigson - Elseviers culinaire atlas

Diner / hoofdgerecht uit Elseviers culinaire atlas:

Samak harrah - Gemarineerde poon

Ingrediënten:
citroen, granaatappelpitten, groene paprika, marinade voor poon, olijfolie, peper, peterselie, poon, ui, walnoten en zout

Keuken:
Midden-Oosten / midden-oosten
Soort:
vis
Een recept uit Bas de Groot, Yves De Smedt, Renger Dijkema en Frank Redant - Vis, schelp- en schaaldieren

Diner / hoofdgerecht uit Vis, schelp- en schaaldieren:

Jonge tarbot met vier groenten

Ingrediënten:
boter, crème fraîche, eidooier, jonge tarbot, peterselie, prei, sjalot, spinazie, witte peper, wortelen en zout

Keuken:
Belgisch
Soort:
vis
Een recept uit Bas de Groot, Yves De Smedt, Renger Dijkema en Frank Redant - Vis, schelp- en schaaldieren

Diner / hoofdgerecht uit Vis, schelp- en schaaldieren:

Regenboogforel Kalevala met wilde veenbessen

Ingrediënten:
boter, regenboogforelfilet, suiker, wilde veenbessen, witte peper, zalmforelfilet en zout

Keuken:
Fins
Soort:
vis
Een recept uit Janneke Philippi - Heerlijk simpel

Diner / hoofdgerecht uit Heerlijk simpel:

Zalmforel met tomaat, boter en peterselie

Ingrediënten:
bladpeterselie, peterselie, roomboter, tomaat, witte wijn, zalmforel en zeezout

Soort:
vis
Een recept uit Janneke Philippi - Heerlijk simpel

Diner / hoofdgerecht uit Heerlijk simpel:

Selderijdauphinois met ansjovis

Ingrediënten:
ansjovisfilets op olie, bleekselderij, emmentaler, knoflook, knolselderij, kruimige aardappel, slagroom en volle melk

Soort:
vis
Een recept uit Dieter Müller - Dieter Müllers kochschule, 100 Ideeen am Herd

Recept uit Dieter Müllers kochschule, 100 Ideeen am Herd:

Fischfarce / Visfarce

Ingrediënten:
citroensap, forelfilet, room, sherry, snoekbaarsfilet, snoekfilet, tabasco, witte peper en zout

Keuken:
Duits
Soort:
vis
Een recept uit Dieter Müller - Dieter Müllers kochschule, 100 Ideeen am Herd

Diner / hoofdgerecht uit Dieter Müllers kochschule, 100 Ideeen am Herd:

Lachsfilet im Nudelteig mit Blattsalat-Sauce / Zalmfilet in pastadeeg met saus van bladsalade

Ingrediënten:
bladsalade-saus, citroensap, eidooier, pastadeeg, visfarce, zalmfilet en zout

Keuken:
Duits
Soort:
vis
Een recept uit Janice Murfitt - Dressings en marinades

Diner / hoofdgerecht uit Dressings en marinades:

Tongfilet met kruidenboter

Ingrediënten:
bloem, boter, dragon, marinade voor tong, slagroom, tongfilet en venkelgroen

Soort:
vis
Een recept uit Janice Murfitt - Dressings en marinades

Diner / lunch / hoofdgerecht uit Dressings en marinades:

Gegrilde forel

Ingrediënten:
bieslookbloesem, citroen, forel, groene kruiden en marinade voor sardines forel of sprot

Soort:
vis
Een recept uit Valentina Harris, Martin Brigdale en I. Hofstetter - De complete keuken van Spanje

Tapas / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit De complete keuken van Spanje:

Banderilla

Ingrediënten:
citroen, citroensap, groene olijven met ansjovis, kapperappel, olijfolie en verse tonijn

Keuken:
Spaans
Soort:
vis
Een recept uit Janice Murfitt - Dressings en marinades

Diner / voorgerecht uit Dressings en marinades:

Forel in gelei

Ingrediënten:
citroen, citroensap, forel, gelatine, gelatinepoeder, komkommer, marinade voor forel, mayonaise en tomatenpuree

Soort:
vis
Een recept uit Janice Murfitt - Dressings en marinades

Diner / hoofdgerecht uit Dressings en marinades:

Vis met tartarensaus

Ingrediënten:
gebakken vis, gegrilde vis en tartarensaus

Soort:
vis
Een recept uit Janice Murfitt - Dressings en marinades

Diner / lunch / hoofdgerecht uit Dressings en marinades:

Gegrilde sardines

Ingrediënten:
bieslookbloesem, citroen, groene kruiden, marinade voor sardines en sardines

Soort:
vis
Een recept uit Janice Murfitt - Dressings en marinades

Diner / hoofdgerecht uit Dressings en marinades:

Kabeljauwmoten op z'n Frans

Ingrediënten:
bloem, boter, dragon, kabeljauwmoten en marinade voor kabeljauw

Keuken:
Frans
Soort:
vis
Een recept uit  - De keuken van de pure smaak

Diner / hoofdgerecht uit De keuken van de pure smaak:

Sardine Antiboise

Ingrediënten:
basilicum, olijfolie, peper, rode ui, sardine, tomaat, witte wijn en zeezout

Keuken:
Mediterraans / Frans
Soort:
vis
Een recept uit Jane Grigson - Elseviers culinaire atlas

Diner / hoofdgerecht uit Elseviers culinaire atlas:

Badischer Hecht - Snoek uit Baden

Ingrediënten:
bloem, boter, broodkruim, citroensap, kaas, peterselie, snoek, witte wijn, zout en zure room

Keuken:
Duits
Soort:
vis
Een recept uit Jane Grigson - Elseviers culinaire atlas

Diner / hoofdgerecht uit Elseviers culinaire atlas:

Salmon in pastry with herb sauce - Zalm in korstdeeg met kruidensaus

Ingrediënten:
amandel, bloem, boter, ei, gember, kruidensaus, rozijnen en zalm

Keuken:
Brits
Soort:
vis
Een recept uit Janice Murfitt - Dressings en marinades

Diner / hoofdgerecht uit Dressings en marinades:

Gegrilde vis met dressing met pepertjes

Ingrediënten:
dressing met pepertjes, dressing met pepertjes en groene kruiden, dressing met pepertjes en groenten in het zuur en vis

Soort:
vis
Een recept uit Simone Beck, Louisette Bertholle, Julia Child, Sidonie Coryn en Paul Child - De kunst van het koken

Diner / lunch / buffet / voorgerecht uit De kunst van het koken:

Mousseline de saumon - Zalmmousse

Ingrediënten:
boter, bouquet garni, cognac, droge witte wijn, gelatine, gelatinepoeder, lente-ui, madeira, nootmuskaat, peper, selderij, sjalot, slagroom, truffel, ui, visfond op basis van witte wijn, wortel, zalm, zalm uit blik en zout

Keuken:
Frans
Soort:
vis
Een recept uit D. Bosiers, M. Paesbrugghe en B. van Leuven - Het culinaire standaardwerk van Marc Paesbrugghe

Diner / buffet / voorgerecht / hoofdgerecht uit Het culinaire standaardwerk van Marc Paesbrugghe:

In court-bouillon gepocheerde zalm

Ingrediënten:
azijn, laurier, mayonaise, peperkorrels, selderij, tartaarsaus, tijm, ui, vincentsaus, water, witte wijn, wortel, zalm en zout

Soort:
vis
Een recept uit D. Bosiers, M. Paesbrugghe en B. van Leuven - Het culinaire standaardwerk van Marc Paesbrugghe

Diner / buffet / hoofdgerecht uit Het culinaire standaardwerk van Marc Paesbrugghe:

In court-bouillon gepocheerde zalmmoten

Ingrediënten:
azijn, dijonnaisesaus, laurier, peperkorrels, selderij, tijm, ui, water, witte wijn, wortel, zalm en zout

Keuken:
Belgisch
Soort:
vis
Een recept uit Mister Kitchen en Jasper Faber - El Bulli

Diner / hoofdgerecht uit El Bulli:

Aardappel & zee

Ingrediënten:
aardappel, auteuredwin vinke, kabeljauwfilet, slagroom, visbouillon, witte peper, witte wijn, zeewater, zeewatergelei zeegroenten en klei en zout

Soort:
vis
Een recept uit Pascale Naessens - Puur Pascale

Recept uit Puur Pascale:

Gebakken schorseneren met kabeljauw en een oosters sausje

Ingrediënten:
hazelnootolie, kabeljauw, schorseneren, sesamzaad en sojasaus

Soort:
vis