vis/schaaldieren/schelpdieren

Zoek naar vis/schaaldieren/schelpdieren in uw eigen kookboeken

Vis/Schaaldieren/Schelpdieren koken? De lekkerste recepten:

Een recept uit Thea Spierings en M. van Stokkom - Carpaccio!

Diner / lunch / voorgerecht / tussengerecht / lunchgerecht uit Carpaccio!:

Rauwe zalm en jakobsschelpen

Ingrediënten:
bouillon, dragon, eidooier, gembersiroop, jakobsschelpen, limoen, maïskiemolie, olijfolie, wittewijnazijn en zalm

Soort:
carpaccio/tartaar / vis/schaaldieren/schelpdieren / mosterd
Een recept uit J. Goldstein - De Middellandse Zee, een culinaire reis

Basisrecept uit De Middellandse Zee, een culinaire reis:

Kruidige marinade voor vis (kip, lamsvlees etc) 1 - chermoula 1

Ingrediënten:
citroensap, gemalen komijn, knoflook, olijfolie, paprikapoeder, saffraandraadjes, ui, verse koriander, verse peterselie en zout

Keuken:
Mediterraans / Marokkaans / Noord-Afrikaans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / kruidenmengsel/specerijenmengsel/kruidenpasta/marinade/rub / gevogelte / lamsvlees / vegetarisch
Een recept uit Jane Grigson - Elseviers culinaire atlas

Diner / hoofdgerecht uit Elseviers culinaire atlas:

Pescado en escabeche - Ingelegde gebakken vis

Ingrediënten:
azijn, broodkruim, ei, knoflook, kruidnagel, laurier, peper, rode chilipeper, ui, visfilet, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Paraquayaans
Soort:
vis
Een recept uit Jean Beddington - A little bite of Beddington

Snack of tussendoortje uit A little bite of Beddington:

Sushi oshizushi (geperste sushi)

Ingrediënten:
gerookte makreel, gerookte palingfilet, gerookte zalm, japanse ingelegde gember, paars shisopoeder, sushirijst en wasabipasta

Keuken:
Japans
Soort:
vis
Een recept uit Jean Beddington - A little bite of Beddington

Snack of tussendoortje uit A little bite of Beddington:

Sushi maki (Gevulde sushirijst in nori)

Ingrediënten:
avocado, gezouten haring, ingelegde japanse gember, komkommer, krabvlees, norivellen, sushirijst, tonijn en wasabi

Keuken:
Japans
Soort:
vis
Een recept uit Jean Beddington - A little bite of Beddington

Snack of tussendoortje uit A little bite of Beddington:

Sushibonbons

Ingrediënten:
avocado, gemarineerde makreel, gerookte zalm, rode biet, sishoscheuten, sushirijst en tonijn

Keuken:
Japans
Soort:
vis
Een recept uit Janice Murfitt - Dressings en marinades

Diner / lunch / hoofdgerecht uit Dressings en marinades:

Gegrilde sprot

Ingrediënten:
bieslookbloesem, citroen, groene kruiden, marinade voor sardines forel of sprot en sprot

Soort:
vis
Een recept uit Lidya Winkels - Lidya Winkels kookboek

Diner / hoofdgerecht uit Lidya Winkels kookboek:

Gebakken makreel

Ingrediënten:
bloem, boter, citroen, makreel, olie, sambal oelek en zout

Soort:
vis
Een recept uit Jane Grigson - Elseviers culinaire atlas

Diner / hoofdgerecht uit Elseviers culinaire atlas:

Filets de soles au Champagne - Tongfilet met Champagne

Ingrediënten:
boter, champagne, champignons, citroensap, cognac, eidooier, peper, peterselie, slagroom, tongfilet en zout

Keuken:
Frans
Soort:
vis
Een recept uit Ken Hom - Smaak van china

Recept uit Smaak van china:

Hongshao wanyu - Roodgekookte graskarper met mandarijnschil

Ingrediënten:
arachideolie, donkere sojasaus, droge sherry, gedroogde mandarijnschil, gele bonensaus, gember, heilbot, kabeljauw, karper, kippenbouillon, knoflook, lente-ui, maïsmeel, rijstwijn, schelvis, suiker, tong, water, zeeduivel en zout

Keuken:
Chinees
Soort:
vis
Een recept uit Jane Grigson - Elseviers culinaire atlas

Diner / hoofdgerecht uit Elseviers culinaire atlas:

Kan shao chi yu - Gestoofde karper

Ingrediënten:
bouillon, frituurvet, gember, karper, lente-ui, maïzena, sherry, sojasaus, spekvet, vruchtensuiker, wijnazijn en zout

Keuken:
Chinees
Soort:
vis
Een recept uit Teubner - Groot handboek sauzen

Diner / hoofdgerecht uit Groot handboek sauzen:

Gerookte zalmforel met kappertjessaus

Ingrediënten:
aardappel-bieslookpuree, boter, gerookte zalmforel en kappertjessaus

Keuken:
Duits
Soort:
vis
Een recept uit Jane Grigson - Elseviers culinaire atlas

Diner / hoofdgerecht uit Elseviers culinaire atlas:

Carpe à la Juive - Karper op joodse wijze

Ingrediënten:
amandelschaafsel, azijn, bloem, bouquet garni, karper, olijfolie, peper, rozijnen, sjalot, suiker, ui, visbouillon en zout

Keuken:
Frans
Soort:
vis
Een recept uit Teubner - Groot handboek sauzen

Diner / hoofdgerecht uit Groot handboek sauzen:

Meervalfilet op een bedje van groente met tijmbechamel

Ingrediënten:
boter, knolselderij, meervalfilet, mierikswortel, nootmuskaat, peper, preigroen, tijmbechamel, wortel en zout

Keuken:
Internationaal
Soort:
vis
Een recept uit Wolfram Siebeck - Wolfram Siebecks Kochchschule für anfänger

Diner / hoofdgerecht uit Wolfram Siebecks Kochchschule für anfänger:

Lachs in Schalottensahne - Zalm in sjalottenroom

Ingrediënten:
boter, citroensap, crème fraîche, duts, riesling, room, sjalot, zalm en zout

Keuken:
Frans
Soort:
vis
Een recept uit Simone Beck, Louisette Bertholle, Julia Child, Sidonie Coryn en Paul Child - De kunst van het koken

Diner / hoofdgerecht uit De kunst van het koken:

Thon ou espadon à la Provençale - Tonijn of zwaardvis (en andere vissoorten) met wijn, tomaten en kruiden

Ingrediënten:
bloem, boter, citroensap, droge witte wijn, franse kwark, glace de viande, heilbot, kabeljauw, knoflook, koolvis, olijfolie, oregano, peper, peterselie, tijm, tomatenpuree, tonijn, ui, vleestomaten, zout en zwaardvis

Soort:
vis
Een recept uit Wolfram Siebeck - Wolfram Siebecks Kochchschule für anfänger

Diner / voorgerecht / hoofdgerecht uit Wolfram Siebecks Kochchschule für anfänger:

Forel in Folie - Forel in aluminiumfolie

Ingrediënten:
boter, cayennepeper, citroensap, forel, limoen, stoofvocht en witte wijn

Keuken:
Duits
Soort:
vis
Een recept uit Teubner - Groot handboek sauzen

Diner / lunch / italiaanse antipasti / vis-antipasti / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti / hoofdgerecht uit Groot handboek sauzen:

Aardappel-viskoek met tomatenmayonaise

Ingrediënten:
aardappel, bloem, ei, gladde peterselie, kappertjes, lenteuien, makreel, mierikswortel, olie, paneermeel, peper, tomatenmayonaise en zout

Keuken:
Duits
Soort:
vis
Een recept uit Teubner - Groot handboek sauzen

Diner / hoofdgerecht uit Groot handboek sauzen:

Snoekbaarsfilet met gekruide huid en sauce Bercy

Ingrediënten:
bloem, boter, droge gewurztraminer, geklaarde boter, grof zeezout, korianderkorels, limoenrasp, pareluitjes, peper, rookspek, sauce bercy, snoekbaars, suiker, witte peperkorrels en zout

Keuken:
Frans
Soort:
vis
Een recept uit Albert Kooy - De Nieuwe Nederlandse Keuken

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit De Nieuwe Nederlandse Keuken:

Rolmops van makreel met zoetzure komkommer

Ingrediënten:
aardappelzetmeel, azijn, komkommer, makreel, mierikswortel, sojasaus, stokvisbouillon, suiker, vis, witte wijnazijn en zeeuwse stroop

Keuken:
Hollands
Soort:
vis
Een recept uit P. Poladitmontri en J. Lew - Thailand, een culinaire reis

Diner / hoofdgerecht uit Thailand, een culinaire reis:

Pittige meerval - pad ped pla dook

Ingrediënten:
bai horapa, citroengras, laos, knoflook, krachai, kratiem, ma-khue puang, meerval, nam pla, olie, suiker, ta krai, thaise aubergine, thaise vissaus en verse basilicum

Keuken:
Thais
Soort:
vis
Een recept uit Cecile Thijssen - Gerookte lekkernijen

Diner / voorgerecht uit Gerookte lekkernijen:

Gerookte vis hors-d'oevre

Ingrediënten:
citroen, dille, ei, gerookte forel, gerookte zalm, gerookte zalmforel, imitatiekaviaar, peper, peterselie, sla en zout

Soort:
vis
Een recept uit Cecile Thijssen - Gerookte lekkernijen

Diner / voorgerecht uit Gerookte lekkernijen:

Carpaccio van gerookte vis

Ingrediënten:
bieslook, citroen, gerookte forel, gerookte zalm, gerookte zalmforel, kappertjes, olie, peper, peterselie, witte wijn en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
vis
Een recept uit D. Bosiers, M. Paesbrugghe en B. van Leuven - Het culinaire standaardwerk van Marc Paesbrugghe

Diner / hoofdgerecht uit Het culinaire standaardwerk van Marc Paesbrugghe:

Kabeljauw met tomatencoulis en rozemarijninfusie

Ingrediënten:
aardappelrozemarijn, bloem, boter, courgette, kabeljauwmoten, knoflook, knolselderij, olijfolie, peper, sjalot, tomaten, wortel en zout

Keuken:
Belgisch
Soort:
vis
Een recept uit D. Bosiers, M. Paesbrugghe en B. van Leuven - Het culinaire standaardwerk van Marc Paesbrugghe

Diner / hoofdgerecht uit Het culinaire standaardwerk van Marc Paesbrugghe:

Ragout van tong en uien

Ingrediënten:
blond bier, boter, gerookt spek, knoflook, marjolein, peper, suiker, tongfilet, uitjes en zout

Keuken:
Belgisch
Soort:
vis
Een recept uit Cecile Thijssen - Gerookte lekkernijen

Diner / voorgerecht uit Gerookte lekkernijen:

Vismousse

Ingrediënten:
cayennepeper, citroensap, ei, gerookte forel, gerookte heilbot, gerookte makreel, mon chou, peterselie, sla, slagroom, witte peper en zout

Soort:
vis