vis/schaaldieren/schelpdieren

Zoek naar vis/schaaldieren/schelpdieren in uw eigen kookboeken

Vis/Schaaldieren/Schelpdieren koken? De lekkerste recepten:

Een recept uit Thea Spierings en M. van Stokkom - Carpaccio!

Diner / lunch / voorgerecht / tussengerecht / lunchgerecht uit Carpaccio!:

Rauwe zalm en jakobsschelpen

Ingrediënten:
bouillon, dragon, eidooier, gembersiroop, jakobsschelpen, limoen, maïskiemolie, olijfolie, wittewijnazijn en zalm

Soort:
carpaccio/tartaar / vis/schaaldieren/schelpdieren / mosterd
Een recept uit J. Goldstein - De Middellandse Zee, een culinaire reis

Basisrecept uit De Middellandse Zee, een culinaire reis:

Kruidige marinade voor vis (kip, lamsvlees etc) 1 - chermoula 1

Ingrediënten:
citroensap, gemalen komijn, knoflook, olijfolie, paprikapoeder, saffraandraadjes, ui, verse koriander, verse peterselie en zout

Keuken:
Mediterraans / Marokkaans / Noord-Afrikaans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / kruidenmengsel/specerijenmengsel/kruidenpasta/marinade/rub / gevogelte / lamsvlees / vegetarisch
Een recept uit André Amaro - Dit is geen kookboek

Diner / hoofdgerecht uit Dit is geen kookboek:

Gevulde zeebaars

Ingrediënten:
citroenen, citroensap, knoflook, kruidenolie, tijm, zeebaars en zeezout

Soort:
vis
Een recept uit  - Deutsche Küche

Diner / hoofdgerecht uit Deutsche Küche:

Hechtklöβchen in Rieslingsauce - Snoekballetjes in Rieslingsaus

Ingrediënten:
droge vermout, rieslingsaus, room, slagroom, snoekfilet, witte peper en zout

Keuken:
Duits
Soort:
vis
Een recept uit  - Deutsche Küche

Diner / hoofdgerecht uit Deutsche Küche:

Weiβer Heilbutt (oder Steinbutt) mit Kräuterkruste auf Steinpilzbett - Witte heilbot (of tarbot) met kruidenkorst op een bedje van eekhoorntjesbrood

Ingrediënten:
bieslook, boter, citroensap, dragon, eekhoorntjesbrood, heilbotmoten, kervel, olijfolie, paneermeel, peterselie, tarbotmoten en zout

Keuken:
Duits
Soort:
vis
Een recept uit Alain Caron - Mijn Franse keuken

Diner / hoofdgerecht uit Mijn Franse keuken:

Dorade in zoutkorst

Ingrediënten:
citroen, dorade, eiwit en sel gris de guérande

Keuken:
Frans
Soort:
vis
Een recept uit Eugénie Brazier - La Mère Brazier

Diner / hoofdgerecht uit La Mère Brazier:

Tarbot, gegrild met Hollandaisesaus

Ingrediënten:
gezouten boter, citroen, hollandaisesaus, olijfolie, peterselie, provençaalse kruiden en tarbot

Keuken:
Frans
Soort:
vis
Een recept uit Eugénie Brazier - La Mère Brazier

Diner / hoofdgerecht uit La Mère Brazier:

Stokvis met truffel

Ingrediënten:
boter, champignons, double cream, hollandaisesaus, stokvis en truffel

Keuken:
Frans
Soort:
vis
Een recept uit  - Deutsche Küche

Diner / hoofdgerecht uit Deutsche Küche:

Eglifilets in de Steinpilzkruste - Rivierbaarsfilet met een korst van eekhoorntjesbrood

Ingrediënten:
bloem, boter, bruine champignons, citroensap, eekhoorntjesbrood, eiwit, gedroogd eekhoorntjesbrood, knoflook, knolselderij, paneermeel, peper, peterselie, pistachepesto, prei, rivierbaarsfilet, tijm, toast, wortel en zout

Keuken:
Duits
Soort:
vis
Een recept uit Eugénie Brazier - La Mère Brazier

Diner / hoofdgerecht uit La Mère Brazier:

Tong onder een deken

Ingrediënten:
bloem, boter, paddestoelen, sjalot, snoekquenelles, tong en zeeduivel

Keuken:
Frans
Soort:
vis
Een recept uit Hande Bozdogan en Lale Apa - Istanbul Contemporary Cuisine

Recept uit Istanbul Contemporary Cuisine:

Octopus Carpaccio with Daikon and Celery - Octopus carpaccio met daikon en bleekselderij

Ingrediënten:
bleekselderij, daikon, octopus, octopusbouillon, sojasaus, kruiden, zeezout en zwarte peper

Keuken:
Turks
Soort:
vis
Een recept uit André Amaro - Dit is geen kookboek

Diner / hoofdgerecht uit Dit is geen kookboek:

Vis in zeekorst

Ingrediënten:
aardappeltjes, baars, witte wijn en zeezout

Soort:
vis
Een recept uit André Amaro - Dit is geen kookboek

Diner / hoofdgerecht uit Dit is geen kookboek:

Vergeetachtige makreel

Ingrediënten:
gekonfijte sinaasappel, makreelfilet, oregano, pastinaak, schorseneer en tomaten

Soort:
vis
Een recept uit André Amaro - Dit is geen kookboek

Lunch uit Dit is geen kookboek:

Garnalenburger

Ingrediënten:
ansjovis, bleekselderij, dille, garnalen, hamburgerbroodje, tabasco en zeewier

Soort:
vis
Een recept uit  - Deutsche Küche

Diner / voorgerecht uit Deutsche Küche:

Forelle "Hausmacherart" - Forel op eigen wijze

Ingrediënten:
azijn, forelfilet, honing, jeneverbessen, korianderzaden, laurier, peperkorrels, suiker, tijm, ui, venkel, water, witte wijn en zout

Keuken:
Duits
Soort:
vis
Een recept uit Pascale Naessens - Puur genieten 2

Recept uit Puur genieten 2:

Zalm met een tijmkorstje, tomaatjes en groene asperges in de oven

Ingrediënten:
asperges, komijnzaad, pijnboompitten, tijm, tomaat en zalm

Soort:
vis
Een recept uit  - Deutsche Küche

Diner / hoofdgerecht uit Deutsche Küche:

Blattspinat mit Winterkabeljau und Eier-Senf-Sauce - Bladspinazie met skrei en ei-mosterdsaus

Ingrediënten:
bladspinazie, bouquet garni voor vis, ei-mosterdsaus, fleur de sel, skreifilet met huid, visfond en witte wijn

Keuken:
Duits
Soort:
vis
Een recept uit  - Deutsche Küche

Diner / hoofdgerecht uit Deutsche Küche:

Schwarzwurzeln mit gebratenem Saibling mit Rotwein-Butter-Sauce - Schorseneren met gebraden zalmforel met rodewijn-botersaus

Ingrediënten:
citroensap, distelolie, rode wijn-botersaus, schorseneren, witte peper, zalmforelfilets en zout

Keuken:
Duits
Soort:
vis
Een recept uit Pascale Naessens - Puur eten

Recept uit Puur eten:

Schorseneren met zeebaars

Ingrediënten:
knoflook, schorseneren, sjalot, witte wijn en zeebaars

Soort:
vis
Een recept uit  - Deutsche Küche

Diner / hoofdgerecht uit Deutsche Küche:

Gebackener Schnäpel mit karamelisierter Zwiebeltarte und Thymian - Gebakken houting met gekarameliseerde uientaart en tijm

Ingrediënten:
champignon, houtingfilet, kabeljauwfilet, olijfolie, sjalot, tijm, uientaart, visfond, boter en witbroodkruim

Keuken:
Duits
Soort:
vis
Een recept uit Hande Bozdogan en Lale Apa - Istanbul Contemporary Cuisine

Mezze / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Istanbul Contemporary Cuisine:

Tarama (Cure Roe) - Ingelegde viskuit

Ingrediënten:
citroensap, olijfolie, oud witbrood en tarama

Keuken:
Turks
Soort:
vis
Een recept uit  - Deutsche Küche

Recept uit Deutsche Küche:

Waller aus dem Wurzelsud - Meerval bereid in een bouillon van wortelgroenten

Ingrediënten:
bleekselderij, boter, dille, laurier, meervalfilet, mierikswortelsaus, mosterdzaad, peterselie, prei, snoekbaars, witte peperkorrels, witte ui, witte wijn, witte wijnazijn, wortel, wortelgroente en zout

Keuken:
Duits
Soort:
vis
Een recept uit Alain Caron - Mijn Franse keuken

Diner / hoofdgerecht uit Mijn Franse keuken:

Sardines onder de grill

Ingrediënten:
citroen, olijfolie, paneermeel, piment d'espelette, sardinefilets en zout

Keuken:
Frans
Soort:
vis
Een recept uit André Amaro - Dit is geen kookboek

Diner / voorgerecht uit Dit is geen kookboek:

Sardines escabeche

Ingrediënten:
frambozenazijn, laurier, munt, olijfolie en sardines

Soort:
vis
Een recept uit  - Deutsche Küche

Diner / hoofdgerecht uit Deutsche Küche:

Kotelett vom Schellfisch auf gebratenem weiβen und grünen Spargel,t Senfsabayon nappiert - Schelviskotelet op gebakken witte en groene asperge met een mosterdsabayon overgoten

Ingrediënten:
bleekselderij, boter, fleur de sel, groene asperge, knolselderij, kruidnagel, laurier, mosterdsabayon, prei, schelviskotelet, suiker, ui, witte asperge, worteltjes en zout

Keuken:
Duits
Soort:
vis
Een recept uit  - Deutsche Küche

Diner / hoofdgerecht uit Deutsche Küche:

Gebackenes Karpfenfilet - Gebakken karperfilet

Ingrediënten:
aardappel, bloem, citroensap, ei, geglaceerde rettich, geklaarde boter, hopspruiten, karperfilet, mosterdzaadremoulade, paneermeel, peper en zout

Keuken:
Duits
Soort:
vis