vis/schaaldieren/schelpdieren

Zoek naar vis/schaaldieren/schelpdieren in uw eigen kookboeken

Vis/Schaaldieren/Schelpdieren koken? De lekkerste recepten:

Een recept uit Thea Spierings en M. van Stokkom - Carpaccio!

Diner / lunch / voorgerecht / tussengerecht / lunchgerecht uit Carpaccio!:

Rauwe zalm en jakobsschelpen

Ingrediënten:
bouillon, dragon, eidooier, gembersiroop, jakobsschelpen, limoen, maïskiemolie, olijfolie, wittewijnazijn en zalm

Soort:
carpaccio/tartaar / vis/schaaldieren/schelpdieren / mosterd
Een recept uit J. Goldstein - De Middellandse Zee, een culinaire reis

Basisrecept uit De Middellandse Zee, een culinaire reis:

Kruidige marinade voor vis (kip, lamsvlees etc) 1 - chermoula 1

Ingrediënten:
citroensap, gemalen komijn, knoflook, olijfolie, paprikapoeder, saffraandraadjes, ui, verse koriander, verse peterselie en zout

Keuken:
Mediterraans / Marokkaans / Noord-Afrikaans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / kruidenmengsel/specerijenmengsel/kruidenpasta/marinade/rub / gevogelte / lamsvlees / vegetarisch
Een recept uit Sylvia Witteman - Koken met Sylvia Witteman

Diner / hoofdgerecht uit Koken met Sylvia Witteman:

Tonijnbiefstuk met koude tomatensaus

Ingrediënten:
citroensap, koriander, lente-ui, peper, rode peper, tomaten, tonijnbiefstuk en zout

Soort:
vis
Een recept uit  - Eleonora Consoli Sicilia - The ancient art of cooking

Diner / hoofdgerecht uit Eleonora Consoli Sicilia - The ancient art of cooking :

Braciole di pescespada alle Messinese / Zwaardviskebab in de stijl van Messina

Ingrediënten:
gedroogd broodkruim, kappertjes, olijfolie, parmezaanse kaas, peper, peterselie, piacentinu ennese, ui, zout en zwaardvis

Keuken:
Siciliaans / Italiaans
Soort:
vis
Een recept uit Niki Segnit - De Smaakbijbel

Diner / hoofdgerecht uit De Smaakbijbel:

Zalm met zure room en dille

Ingrediënten:
citroensap, crème fraîche, dille, nieuwe aardappelen, ui, zalmmoten en zure room

Keuken:
Zweeds
Soort:
vis
Een recept uit  - De Zilveren Lepel

Diner / hoofdgerecht uit De Zilveren Lepel:

Ouderwetse snoek - luccio all'antica

Ingrediënten:
boter, citroensap, droge witte wijn, gerookte pancetta, knoflook, olijfolie, peper, snoek, ui, verse bladpeterselie en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
vis
Een recept uit Schonherr - Koude keuken

Diner / snack of tussendoortje / voorgerecht uit Koude keuken:

Kostelijke haringschotel

Ingrediënten:
augurk, azijn, bismarckharing, citroen, citroenschil, gemberpoeder, kappertjes, maatjesharing, marjolein, room, tabasco, ui, wortel, yoghurt en zout

Keuken:
Duits
Soort:
vis
Een recept uit Randi Danforth - Culinaria U.S.A.

Diner / voorgerecht / hoofdgerecht uit Culinaria U.S.A.:

Dichtgeschroeide tonijn met Japanse dipsaus - seared ahi with wasabi dipping sauce

Ingrediënten:
ahitonijn, arachideolie, cajunkruiden, japanse mierikswortel, japanse sojasaus, shichimi kruiden, tonijn en wasabi

Keuken:
Japans / Amerikaans
Soort:
vis
Een recept uit Gerrit Greveling - Koken in een duinpan

Diner / hoofdgerecht uit Koken in een duinpan:

Filets de barbue poêlés au vert d'oignons - Gebakken grietfilet met een saus van lente-uitjes

Ingrediënten:
bloem, boter, grietfilet, lente-ui, lente-uitjessaus en zout

Keuken:
Frans
Soort:
vis
Een recept uit Onno Kleyn - Italië

Diner / hoofdgerecht uit Italië:

Trote al tartufo - Forel met truffel

Ingrediënten:
ansjovisfilet, extra vergine olijfolie, forel, knoflook en zwarte wintertruffel

Keuken:
Italiaans
Soort:
vis
Een recept uit Gerrit Greveling - Koken in een duinpan

Diner / hoofdgerecht uit Koken in een duinpan:

Dégustation de saumon au safran - Op drie manieren bereide zalm met saffraansaus

Ingrediënten:
bleekselderij, boter, droge witte wijn, olie, peper, prei, saffraansaus, ui, visbouillon, wortel, zalmfilet, zeekraal en zout

Keuken:
Frans
Soort:
vis
Een recept uit Gerrit Greveling - Koken in een duinpan

Diner / hoofdgerecht uit Koken in een duinpan:

Filets de solette farcis au caviar - Gevulde sliptongfilets met kaviaarsaus

Ingrediënten:
beurre blanc, eiwit, kaviaar, kervel, peper, slagroom, sliptongfilet, snoekbaarsfilet, zalmeitjes en zout

Keuken:
Frans
Soort:
vis
Een recept uit Cecile Thijssen - Gerookte lekkernijen

Diner / voorgerecht uit Gerookte lekkernijen:

Palingcocktail

Ingrediënten:
champignons uit blik, cognac, ei, gerookte paling, kappertjes, mosterd, olie, peper, sla, ui, witte wijn en zout

Soort:
vis
Een recept uit Cecile Thijssen - Gerookte lekkernijen

Diner / voorgerecht uit Gerookte lekkernijen:

Gevulde komkommer

Ingrediënten:
broccoliroosjes, citroensap, dille, gerookte vis, komkommer, olijfolie, peper en zout

Soort:
vis
Een recept uit  - Vol Smaak

Diner / hoofdgerecht uit Vol Smaak:

Kabeljauwburger met zeewiersalade en avocado

Ingrediënten:
arachideolie, avocado, citroenmayonaise, ijsbergsla, kabeljauw, norivel, panko, witte bolletjes en zeewiersalade

Soort:
vis
Een recept uit Fuchsia Dunlop - De Shanghai-keuken

Diner / hoofdgerecht uit De Shanghai-keuken:

Qing zheng xian yu - Helder gestoomde zeebaars

Ingrediënten:
bamboescheuten, chinese gepekelde ham, chinkiangazijn, gedroogde shii-takes, gefermenteerde kleefrijst, gember, kippenbouillon, kippenolie, lente-ui, lichte sojasaus, reuzel, shaoxingwijn, spaanse gepekelde ham, witte peper, zeebaars en zout

Keuken:
Chinees / Shanghai
Soort:
vis
Een recept uit  - De Zilveren Lepel

Diner / buffet / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit De Zilveren Lepel:

Paprikarolletjes - peperoni arrotolati

Ingrediënten:
citroensap, groene paprika, olijfolie, rode paprika, tomaat, tonijn op olie, verse basilicum, verse chilipepers en zwarte olijven zonder pit

Keuken:
Italiaans
Soort:
vis
Een recept uit Toussie Salomonson - Het groot fondue boek

Diner / lunch / snack of tussendoortje / voorgerecht / fondue / gourmet/steengrill/fondue uit Het groot fondue boek:

Sardienentoastjes

Ingrediënten:
bechamelsaus, boter, casinobrood, gruyerekaas en sardines uit blik

Keuken:
Frans
Soort:
vis
Een recept uit Onno Kleyn - Italië

Diner / hoofdgerecht uit Italië:

Trotta alla mugnaia - Forel à la meunière

Ingrediënten:
bloem, boter, citroen, forel en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
vis
Een recept uit Gerrit Greveling - Koken in een duinpan

Diner / hoofdgerecht uit Koken in een duinpan:

Tarbot farci, sauce concombre - Gevulde tarbot met komkommersaus

Ingrediënten:
bleekselderij, droge witte wijn, komkommersaus, noilly prat, peper, prei, slagroom, tarbotmoten, ui, visbouillon, visfumet, wortel, zalmfilet en zout

Keuken:
Frans
Soort:
vis
Een recept uit  - De Zilveren Lepel

Buffet / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit De Zilveren Lepel:

Kerstomaatjes met krab - bocconcini di pomodori e granchio

Ingrediënten:
kerstomaat, mayonaise, peper, wit krabvlees, zout en zwarte olijven

Keuken:
Italiaans
Soort:
vis
Een recept uit L. de Medici en R. Olney - Provence

Diner / buffet / hoofdgerecht uit Provence:

Zeeduivel van de chef - baudroie bourgeois

Ingrediënten:
croutons, droge witte wijn, eierdooier, knoflook, laurierblad, olijfolie, persillade, prei, ui, verse peterselie, verse tijm, versgemalen zwarte peper, wortel, zeeduivel, zeeduivellever en zout

Keuken:
Mediterraans / Frans / Provençaals
Soort:
vis
Een recept uit Marcella Hazan - De Klassieke Italiaanse Keuken

Diner / hoofdgerecht uit De Klassieke Italiaanse Keuken:

Pijlinktvis met aardappelen uit Genua

Ingrediënten:
aardappelen, extra vergine olijfolie, knoflook, majoraan, oregano, peterselie, pijlinktvis, pruimtomaten in blik, witte wijn, zout en zwarte peper

Keuken:
Italiaans
Soort:
vis
Een recept uit David Lee - Wok & Stir-Fry Cooking

Diner / hoofdgerecht uit Wok & Stir-Fry Cooking:

Lemon Fried Fish with Mushrooms and Mangetout / Gebakken vis met citroen en peultjes

Ingrediënten:
champignons, marinade voor gebakken vis met citroen, peultjes, plantaardige olie, bladpeterselie, sesamolie en zeeduivel

Keuken:
Indonesisch / Thais / Japans / Chinees
Soort:
vis
Een recept uit Sylvia Witteman - Koken met Sylvia Witteman

Snack of tussendoortje uit Koken met Sylvia Witteman:

Kibbeling met sauce tartare

Ingrediënten:
bloem, citroen, ei, melk, sauce tartare, witvisfilet en zonnebloemolie

Soort:
vis
Een recept uit Claudia Lenz, Claudia Bruckmann, Dorothee Godert en Teubner Foodfoto - Kooktechnieken

Diner / voorgerecht uit Kooktechnieken:

Graved lachs

Ingrediënten:
citroenmelisse, dille, forelfilet, kervel, peper, suiker, zalmfilet en zout

Keuken:
Zweeds
Soort:
vis