vis/schaaldieren/schelpdieren

Zoek naar vis/schaaldieren/schelpdieren in uw eigen kookboeken

Vis/Schaaldieren/Schelpdieren koken? De lekkerste recepten:

Een recept uit Thea Spierings en M. van Stokkom - Carpaccio!

Diner / lunch / voorgerecht / tussengerecht / lunchgerecht uit Carpaccio!:

Rauwe zalm en jakobsschelpen

Ingrediënten:
bouillon, dragon, eidooier, gembersiroop, jakobsschelpen, limoen, maïskiemolie, olijfolie, wittewijnazijn en zalm

Soort:
carpaccio/tartaar / vis/schaaldieren/schelpdieren / mosterd
Een recept uit J. Goldstein - De Middellandse Zee, een culinaire reis

Basisrecept uit De Middellandse Zee, een culinaire reis:

Kruidige marinade voor vis (kip, lamsvlees etc) 1 - chermoula 1

Ingrediënten:
citroensap, gemalen komijn, knoflook, olijfolie, paprikapoeder, saffraandraadjes, ui, verse koriander, verse peterselie en zout

Keuken:
Mediterraans / Marokkaans / Noord-Afrikaans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / kruidenmengsel/specerijenmengsel/kruidenpasta/marinade/rub / gevogelte / lamsvlees / vegetarisch
Een recept uit Yan-Kit - Het nieuwe Chinese kookboek

Diner / hoofdgerecht uit Het nieuwe Chinese kookboek:

Gebakken pijlinktvis met garnalenpasta

Ingrediënten:
aardappelmeel, gember, knoflook, lente-uien, lichte sojasaus, maïsolie, medium dry sherry, pijlinktvis, shaoxingwijn, sojaolie, trassi en water

Keuken:
Chinees
Soort:
vis
Een recept uit Maxime Bilet, Nathan Myhrvold en Chris Young - Modernist Cuisine [4]

Recept uit Modernist Cuisine [4]:

Kanpachi Sashimi

Ingrediënten:
geelstaartmakreel

Soort:
vis
Een recept uit Yan-Kit - Het nieuwe Chinese kookboek

Diner / hoofdgerecht uit Het nieuwe Chinese kookboek:

Gestoofde vis op de wijze van hunan-sichuan

Ingrediënten:
droge sherry, forel, gember, harder, heldere bouillon, knoflook, lente-uien, maïsolie, pikante bonenpasta, pikante chili-olie, shaoxingwijn, sichuan chilipasta, sojasaus, suiker, zeebaars en zout

Keuken:
Chinees
Soort:
vis
Een recept uit Maxime Bilet, Nathan Myhrvold en Chris Young - Modernist Cuisine [5]

Recept uit Modernist Cuisine [5]:

Heather-Smoked Sturgeon

Ingrediënten:
citroenzest, gedroogde heidebloesem, kersenhout rookmot, steurfilet, suiker, wodka en zout

Soort:
vis
Een recept uit  - Turkse kookkunst

Recept uit Turkse kookkunst:

Buğulama balik filetosu - Gestoofde visfilet

Ingrediënten:
citroen, olijfolie, peper, peterselie, tomaat, ui, visfilet, water en zout

Keuken:
Turks
Soort:
vis
Een recept uit  - Eleonora Consoli Sicilia - The ancient art of cooking

Diner / hoofdgerecht uit Eleonora Consoli Sicilia - The ancient art of cooking :

Braciole di pescespada alle Messinese / Zwaardviskebab in de stijl van Messina

Ingrediënten:
gedroogd broodkruim, kappertjes, olijfolie, parmezaanse kaas, peper, peterselie, piacentinu ennese, ui, zout en zwaardvis

Keuken:
Siciliaans / Italiaans
Soort:
vis
Een recept uit Maxime Bilet, Nathan Myhrvold en Chris Young - Modernist Cuisine [5]

Recept uit Modernist Cuisine [5]:

Heather-Smoked SturgeonRilletes

Ingrediënten:
citroensap, citroenzest, gerookt zout en witte balsamicoazijn

Soort:
vis
Een recept uit Adriaan Jaeggi en Floris Tilanus - Chez Adriaan

Bijgerecht uit Chez Adriaan:

Gebakken sardientjes met limoenmayonaise

Ingrediënten:
azijn, bladpeterselie, citroensap, ei, olijfolie, paprikapoeder, verse knoflook, verse sardientjes, zonnebloemolie en 
zout en peper

Soort:
vis
Een recept uit Annette van Ruitenburg, Ruth de Ruwe, Rene Zanderink en Elsje Bruijnesteijn - Liever lokaal

Diner / hoofdgerecht uit Liever lokaal:

Kerstvis met rode en groene saus

Ingrediënten:
aardappel, baars, biet, boter, mosterd, olijfolie, peper, rog, slagroom, tarbot, truffelaardappel, visbouillon, visfilet, winterpostelein, zoete aardappel en zout

Keuken:
Hollands
Soort:
vis
Een recept uit Maxime Bilet, Nathan Myhrvold en Chris Young - Modernist Cuisine [5]

Recept uit Modernist Cuisine [5]:

Crispy Snapper Skin with bananaleaf

Ingrediënten:
bananenblad, eiwit, maltodextrine de19 en rode snapperhuid

Soort:
vis
Een recept uit S. Franco en W. Lingwood - Pasta

Diner / lunch / voorgerecht / avondmaal uit Pasta:

Fusilli met salsa verde en gebakken kaas

Ingrediënten:
ansjovis in olie, bladpeterselie, bloem, dijonmosterd, fusilli, gedroogde pasta, gezouten kappertjes, groene chilipeper, halloumi, knoflook, koriander, olijfolie, peperkorrels, provolone en wittewijnazijn

Keuken:
Italiaans
Soort:
vis
Een recept uit Adriaan Jaeggi en Floris Tilanus - Chez Adriaan

Bijgerecht uit Chez Adriaan:

Kip- of viscurry met aardappelraita

Ingrediënten:
aardappel, cayennepeper, chinese kool, currypasta, djinten, doperwten, gember, gevogelte, kipfilet, knoflook, kokosmelk, koriander, kousenband, limoensap, munt, olie, rode peper, rode ui, turkse yoghurt en witte vis

Soort:
vis
Een recept uit Maxime Bilet, Nathan Myhrvold en Chris Young - Modernist Cuisine [5]

Recept uit Modernist Cuisine [5]:

Heather-Smoked Sturgeon

Soort:
vis
Een recept uit  - Oma's receptenboek

Diner / hoofdgerecht uit Oma's receptenboek:

Tongfilets op de wijze van Oma's zus

Ingrediënten:
bier, bloem, boter, citroen, citroensap, peper, room, tong, ui en zout

Keuken:
Hollands
Soort:
vis
Een recept uit Harald Wohlfahrt - 45 geniale rezepten

Recept uit 45 geniale rezepten:

Calamaretti

Ingrediënten:
kleine inktvisjes, olijfolie, peper en zout

Keuken:
Frans
Soort:
vis
Een recept uit Maxime Bilet, Nathan Myhrvold en Chris Young - Modernist Cuisine [4]

Diner / hoofdgerecht uit Modernist Cuisine [4]:

Halibut in coconut-gel in Verbena Bubble with fish sauce

Ingrediënten:
heilbot en vissaus

Soort:
vis
Een recept uit Fiona Taieb - Ceviche

Diner / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Ceviche:

Ceviche van zeebaars met perzik

Ingrediënten:
limoensap, olijfolie, perzik, sinaasappelsap, verse muntblaadjes en zeebaarsfilet

Keuken:
Peruaans
Soort:
vis
Een recept uit Fiona Taieb - Ceviche

Diner / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Ceviche:

Ceviche van zeebrasem met vijgen en feta

Ingrediënten:
feta, kalamata olijf, limoensap, olijfolie, rucola, vijgen, zeebrasemfilet en zwarte olijf

Keuken:
Peruaans
Soort:
vis
Een recept uit  - De Zilveren Lepel

Diner / voorgerecht uit De Zilveren Lepel:

Visbroed met olijfolie en citroen - bianchetti8 all'olio e limone

Ingrediënten:
citroensap, dijonmosterd, olijfolie, visbroed en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
vis
Een recept uit Carol Beckerman en Vitataal - 500 slowcooker recepten

Diner / hoofdgerecht uit 500 slowcooker recepten:

Zeeduivel met champignons in barbecuesaus

Ingrediënten:
barbecuesaus, champignons, ui en zeeduivelstaart

Keuken:
Mediterraans
Soort:
vis
Een recept uit Eugénie Brazier - La Mère Brazier

Diner / hoofdgerecht uit La Mère Brazier:

Zeeduivel, geroosterd met kerrie

Ingrediënten:
beurre manié, boter, cayennepeper, eidooier, kerrie, mosselen, rijst, witte wijn en zeeduivel

Keuken:
Frans
Soort:
vis
Een recept uit Fiona Taieb - Ceviche

Diner / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Ceviche:

Tiradito van griet

Ingrediënten:
bleekselderij, chilipuree, grietfilets, limoensap, rode ui en tijgermelk

Keuken:
Peruaans
Soort:
vis
Een recept uit  - Fisch, 30 tolle Rezepte

Diner / voorgerecht / hoofdgerecht uit Fisch, 30 tolle Rezepte:

Sashimi vom Loup de Mer mit Ponzu-Sauce / Sashimi van zeewolf met ponzusaus

Keuken:
Japans
Soort:
vis
Een recept uit  - Fisch, 30 tolle Rezepte

Diner / voorgerecht / hoofdgerecht uit Fisch, 30 tolle Rezepte:

Sashimi vom Teriyaki-Tunfisch - Sashimi van teriyaki-tonijn

Keuken:
Japans
Soort:
vis