vis/schaaldieren/schelpdieren

Zoek naar vis/schaaldieren/schelpdieren in uw eigen kookboeken

Vis/Schaaldieren/Schelpdieren koken? De lekkerste recepten:

Een recept uit Thea Spierings en M. van Stokkom - Carpaccio!

Diner / lunch / voorgerecht / tussengerecht / lunchgerecht uit Carpaccio!:

Rauwe zalm en jakobsschelpen

Ingrediënten:
bouillon, dragon, eidooier, gembersiroop, jakobsschelpen, limoen, maïskiemolie, olijfolie, wittewijnazijn en zalm

Soort:
carpaccio/tartaar / vis/schaaldieren/schelpdieren / mosterd
Een recept uit J. Goldstein - De Middellandse Zee, een culinaire reis

Basisrecept uit De Middellandse Zee, een culinaire reis:

Kruidige marinade voor vis (kip, lamsvlees etc) 1 - chermoula 1

Ingrediënten:
citroensap, gemalen komijn, knoflook, olijfolie, paprikapoeder, saffraandraadjes, ui, verse koriander, verse peterselie en zout

Keuken:
Mediterraans / Marokkaans / Noord-Afrikaans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / kruidenmengsel/specerijenmengsel/kruidenpasta/marinade/rub / gevogelte / lamsvlees / vegetarisch
Een recept uit Inge Kappert - Culinaria Europese specialiteiten - deel I

Diner / hoofdgerecht uit Culinaria Europese specialiteiten - deel I:

Rivierbaarsfilet in witte wijn - eglifilets in weiszwein

Ingrediënten:
baarsfilet, boter, champignon, citroensap, meel, room, verse peterselie, witte wijn, zout en zwarte peper

Keuken:
Europees / Zwitsers
Soort:
vis
Een recept uit Wouter F.P.H. Rademakers - De indonesische keuken Selamat Makan

Bijgerecht / snack of tussendoortje uit De indonesische keuken Selamat Makan:

Gemarineerde paling

Ingrediënten:
azijn, gember, laurierblad, lomboks, paling, peperkorrels en zout

Keuken:
Indonesisch
Soort:
vis
Een recept uit Annette van Ruitenburg, Ruth de Ruwe, Rene Zanderink en Elsje Bruijnesteijn - Liever lokaal

Diner / avondmaal / hoofdgerecht uit Liever lokaal:

Forel met boter en amandelen

Ingrediënten:
amandelen, bloem, boter, forel, gedroogde peterselie, peper, peterseliewortelloof en zout

Keuken:
Hollands
Soort:
vis
Een recept uit Wouter F.P.H. Rademakers - De indonesische keuken Selamat Makan

Diner / lunch / bijgerecht uit De indonesische keuken Selamat Makan:

Sambal goreng ikan teri II (gekruide zoute visjes)

Ingrediënten:
asemwater, citroensap, ikan teri, lombok, santen en ui

Keuken:
Indonesisch
Soort:
vis
Een recept uit Wouter F.P.H. Rademakers - De indonesische keuken Selamat Makan

Diner / lunch / hoofdgerecht uit De indonesische keuken Selamat Makan:

Makreel oblok (Gerookte-gegrilde makreel)

Ingrediënten:
champignons, ei, gerookte makreel, kerrie, peper, sambal oelek, selderij, tomaten en zout

Keuken:
Indonesisch
Soort:
vis
Een recept uit Bert Witte - Spaans kookboek

Diner / voorgerecht / gourmet/steengrill/fondue uit Spaans kookboek:

Kabeljauw met aardappel en mosterd - bacalao con patatas y semilla de mostaza

Ingrediënten:
aardappel, groentebouillon, kaas, kabeljauwfilet, knoflook, mosterdzaad, olijfolie, rauwe ham, rode chilipeper, serranoham, ui, versgemalen zwarte peper en zout

Keuken:
Spaans
Soort:
vis
Een recept uit Anthony Bourdain - Les Halles kookboek

Recept uit Les Halles kookboek:

Quenelles de brochet - Quenelles van snoek

Ingrediënten:
bloem, boter, ei, melk, peper, slagroom, snoek en zout

Keuken:
Frans
Soort:
vis
Een recept uit Maxime Bilet, Nathan Myhrvold en Chris Young - Modernist Cuisine [5]

Recept uit Modernist Cuisine [5]:

Sea Urchin Bottarga

Ingrediënten:
bijenwas, zee-egeltong en zout

Soort:
vis
Een recept uit Pascale Naessens - Puur eten

Recept uit Puur eten:

Rillettes van makreel

Ingrediënten:
bieslook, citroen, kappertjes, makreel, olijven en sjalot

Soort:
vis
Een recept uit Inge Kappert - Culinaria Europese specialiteiten - deel I

Diner / voorgerecht / hoofdgerecht uit Culinaria Europese specialiteiten - deel I:

Gepaneerde karper - kapr smazeny

Ingrediënten:
citroen, ei, karper, meel, mierikswortel, paneermeel en zout

Keuken:
Europees / Tsjechisch
Soort:
vis
Een recept uit Randi Danforth - Culinaria U.S.A.

Diner / hoofdgerecht uit Culinaria U.S.A.:

Forellen met pijnboompittensaus - trout in pine nut sauce

Ingrediënten:
bloem, boter, citroen, forel, olie, peper, pijnboompitten, verse peterselie, witte vermout en zout

Keuken:
Amerikaans
Soort:
vis
Een recept uit  - Spaans

Diner / hoofdgerecht uit Spaans:

Vismoten op zijn Spaans`

Ingrediënten:
amandelen, citroenschil, kabeljauwmoten, koolvismoten, olijfolie, paprikapoeder, peterselie, sjalot en tomaten uit blik

Keuken:
Spaans
Soort:
vis
Een recept uit Albert Kooy - De Nieuwe Nederlandse Keuken

Diner / voorgerecht uit De Nieuwe Nederlandse Keuken:

Gefrituurd scharrelei met spinazie in stroop en gerookte paling

Ingrediënten:
bloem, ei, eiwit, gerookte paling, kippenbouillon, paneermeel, sesamolie, sesamzaad, sojasaus, spinazie en stroop

Keuken:
Hollands
Soort:
vis
Een recept uit Wouter F.P.H. Rademakers - De indonesische keuken Selamat Makan

Diner / lunch / hoofdgerecht uit De indonesische keuken Selamat Makan:

Ikan boemboe bali III (Gefrituurde vis met pikante saus)

Ingrediënten:
bloem, citroensap, gember, javaanse suiker, kabeljauwfilet, ketjap manis, knoflook, laos, olie, sambal oelek, sereh, ui en zout

Keuken:
Indonesisch
Soort:
vis
Een recept uit Wouter F.P.H. Rademakers - De indonesische keuken Selamat Makan

Diner / lunch / hoofdgerecht uit De indonesische keuken Selamat Makan:

Pansis makreel (Gestoomde en gebakken makreel)

Ingrediënten:
asemwater, citroensap, djeroek poeroet, gestoomde makreel, ketjap manis, knoflook, olie, sambal, sereh, suiker, trassi, ui en zout

Keuken:
Indonesisch
Soort:
vis
Een recept uit Wouter F.P.H. Rademakers - De indonesische keuken Selamat Makan

Diner / lunch / hoofdgerecht uit De indonesische keuken Selamat Makan:

Bebotok (Vis in pakjes met santen)

Ingrediënten:
asem, kemiries, ketoembar, koenjit, laos, lomboks, rode ui, santen, trassi, vismoot, witte ui en zout

Keuken:
Indonesisch
Soort:
vis
Een recept uit Clara ten Houte de Lange, Anneke Ammerlaan en Annelene van Eijndhoven - Ingrediënten

Diner / hoofdgerecht uit Ingrediënten:

Zwaardvis met tapenade-sherrydressing

Ingrediënten:
ansjovisfilet, citroensap, droge sherry, kappertjes, knoflook, olijfolie, olijven zonder pit, peper, slamelange, tomaat, zout en zwaardvissteak

Keuken:
Mediterraans / Spaans
Soort:
vis
Een recept uit Samin Nosrat - Zout, vet, zuur, hitte

Bijgerecht uit Zout, vet, zuur, hitte:

Gekonfijte tonijn

Ingrediënten:
albacoretonijn, citroenschil, geelvintonijn, knoflook, laurierblad, rode peper, zout en zwarte peperkorrels

Keuken:
Internationaal
Soort:
vis
Een recept uit Randi Danforth - Culinaria U.S.A.

Brunch / diner / voorgerecht uit Culinaria U.S.A.:

Rauwe gemarineerde zalmfilets in mosterdsaus - gravlax

Ingrediënten:
aquavit, brandewijn, grof zout, suiker, verse dille, zalmfilet en zwarte peperkorrels

Keuken:
Zweeds / Amerikaans
Soort:
vis
Een recept uit Albert Kooy - De Nieuwe Nederlandse Keuken

Diner / voorgerecht uit De Nieuwe Nederlandse Keuken:

Komkommercocktail met sushi van nieuwe haring

Ingrediënten:
appel, bruisend water, komkommer, limoen, nieuwe haring, nori, rijstazijn, rondkorrelige rijst en wasabi

Keuken:
Aziatisch / Hollands
Soort:
vis
Een recept uit Pascale Naessens - Puur Eten 2

Recept uit Puur Eten 2:

Kabeljauw met lamsoor en gare tomaatjes

Ingrediënten:
dille, kabeljauw, kerstomaat, lamsoor en tijm

Soort:
vis
Een recept uit  - De Zilveren Lepel

Diner / lunch / hoofdgerecht uit De Zilveren Lepel:

Gesmoorde muskusoctopus

Ingrediënten:
knoflook, muskusoctopus, olijfolie, peper, tomaat, verse bladpeterselie, verse rode chilipeper en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
vis
Een recept uit Albert Kooy - De Nieuwe Nederlandse Keuken

Amuse / diner / voorgerecht uit De Nieuwe Nederlandse Keuken:

Sushi met tonijn

Ingrediënten:
kombu, komkommer, nori, rijstazijn, rondkorrelige rijst, sojasaus, tonijn, wasabi en zoetzure gember

Keuken:
Aziatisch / Hollands
Soort:
vis
Een recept uit L. Olthuis, Bert Strootman en B. Strootman - Spitsuurkoken - Gezond & Snel

Diner / voorgerecht / hoofdgerecht uit Spitsuurkoken - Gezond & Snel:

Omelet met zalm en dille

Ingrediënten:
boter, dille, ei, gerookte zalm, jonge kaas, komkommer, melk, slagroom, veldsla, volkorenbrood en 
zout en peper

Soort:
vis