paté/terrine

Zoek naar paté/terrine in uw eigen kookboeken

Paté/Terrine koken? De lekkerste recepten:

Een recept uit J. Gosney en Rick Stein - Mediterrane Odyssee

Diner / voorgerecht uit Mediterrane Odyssee:

B'stilla: marokkaanse duivenpastei met eieren, amandelen, kaneel en suiker

Ingrediënten:
amandel, boter, duivenborst, ei, filodeeg, gemberpoeder, kaneel, kurkuma, olijfolie, peterselie, poedersuiker, saffraan en ui

Keuken:
Marokkaans
Soort:
paté/terrine
Een recept uit Tessa Kiros, M. Chatzikonstantis en M. Touros - Piri piri & sardientjes

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Piri piri & sardientjes:

Pate van tonijn of sardines

Ingrediënten:
ansjovis in blik, boter, citroensap, peterselie, piri piri poeder, portugese sardines in olie, tomatenpuree, tonijn in olie en whisky

Keuken:
Portugees
Soort:
paté/terrine
Een recept uit Jane Grigson - Elseviers culinaire atlas

Diner / voorgerecht uit Elseviers culinaire atlas:

Brioche de foie gras frais - Brioche met verse foie gras

Ingrediënten:
bloem, boter, cognac, ei, eidooier, foie gras d'oie, gist, peper, piment, portgelei, truffel, water en zout

Keuken:
Frans
Soort:
paté/terrine
Een recept uit Simone Beck, Louisette Bertholle, Julia Child, Sidonie Coryn en Paul Child - De kunst van het koken

Recept uit De kunst van het koken:

Paté de campagne - Paté van varkensvlees en lever, met kalfs- of kippenvlees

Ingrediënten:
boter, chair de saucisse, cognac, ei, épices fines, kippenvlees, knoflook, laurier, lever, mager kalfsvlees, panade, peper, reuzel, spek, tijm, ui, varkenslende, varkensschouder en zout

Keuken:
Frans
Soort:
paté/terrine
Een recept uit Dieter Müller - Dieter Müllers kochschule, 100 Ideeen am Herd

Recept uit Dieter Müllers kochschule, 100 Ideeen am Herd:

Geflügel-Wachtel-Terrine mit Shii-takepilzen, Rotkohl-Apfel-Salat und Chili-Papaya-Vinaigrette / Gevogelte-kwartelterrine met shii-take, rode kool-appelsalade en chili-papayavinaigrette

Ingrediënten:
bloem, chili-papayavinaigrette, gevogeltefarce, kippenborstfilet, kwartelborst, olijfolie, peperkorrels, pimentkorrels, pistaches, rode kool-appelsalade, rozemarijn, shii-takes, spinazie, tijm, vet spek, witte peper en zout

Keuken:
Duits
Soort:
paté/terrine
Een recept uit Eke Mariën en Jan Groenewold - Keukenlab

Diner / voorgerecht uit Keukenlab:

Appelpaté

Ingrediënten:
appel, colorozozout, doorregen halsspek, ei, half-om-halfgehakt, katenspek, laurier, patékruiden, ui, varkenslever, varkenswang en witte wijn

Soort:
paté/terrine
Een recept uit Michel De Meyer en Véronique De Meyer - Asperges

Recept uit Asperges:

aspergebavarois met zeekraal

Ingrediënten:
asperges, gelatine, gerookte zalm, peper, room en zeekraal

Soort:
paté/terrine
Een recept uit Michel De Meyer en Véronique De Meyer - Asperges

Recept uit Asperges:

groentemillefeuille met dragongelei

Ingrediënten:
asperges, bolcourgettes, dragon, gelatine en wortelen

Soort:
paté/terrine
Een recept uit Simone Beck, Louisette Bertholle, Julia Child, Sidonie Coryn en Paul Child - De kunst van het koken

Recept uit De kunst van het koken:

Paté de veau et porc avec foie - Paté van varkens- en kalfsvlees met lever

Ingrediënten:
bacon, cognac, gezouten spek, kalfslever, kippenlever, lamslever, laurier, lente-ui, peper, runderlever, sjalot, tijm, truffel, truffelvocht, varkenslever, vet spek, vlees van wild, vulling van varkens- en kalfsvlees en zout

Keuken:
Frans
Soort:
paté/terrine
Een recept uit Jane Grigson - Elseviers culinaire atlas

Diner / voorgerecht uit Elseviers culinaire atlas:

Paté de caneton d'Amiens - Eendenpaté "Amiens"

Ingrediënten:
boter, champignons, cognac, eend, eendenbotten, eendenlever, ei, fond, ganzenlever, kippenlever, konijnenvlees, korstdeeg, laurier, madeira, mager varkensvlees, peper, tijm, truffel, vet spek, vet varkensvlees en zout

Keuken:
Frans
Soort:
paté/terrine
Een recept uit Simone Beck, Louisette Bertholle, Julia Child, Sidonie Coryn en Paul Child - De kunst van het koken

Recept uit De kunst van het koken:

Paté en croûte in een klemvorm

Ingrediënten:
boter, cognac, ei, gelatinepoeder, laurier, pâté à croustade, patémengsel, port, reepjes vlees, runderbouillon, tijm en vers spekvet

Keuken:
Frans
Soort:
paté/terrine
Een recept uit Simone Beck, Louisette Bertholle, Julia Child, Sidonie Coryn en Paul Child - De kunst van het koken

Recept uit De kunst van het koken:

Paté en croûte zonder klemvorm

Ingrediënten:
boter, cognac, ei, gelatinepoeder, laurier, paté à croustade à l envers, patémengsel, port, reepjes vlees, runderbouillon, tijm, vers spekvet en vet

Keuken:
Frans
Soort:
paté/terrine
Een recept uit A. Little en R. Whittington - De flair van eenvoud

Diner / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit De flair van eenvoud:

Geperste terrine van rog en aardappel

Ingrediënten:
aardappel, court-bouillon, dijonmosterd, kappertjes, olijfolie, peterselie, rogvleugels, sjalot en zoetzure augurk

Soort:
paté/terrine
Een recept uit Anthony Bourdain - Les Halles kookboek

Diner / voorgerecht uit Les Halles kookboek:

Boerenpaté

Ingrediënten:
cognac, darmvliesvet, eendenvet, ei, knoflook, peper, piment, bladpeterselie, sjalot, varkenslever, varkensschouder, varkensvet, vet spek, witte wijn en zout

Keuken:
Frans
Soort:
paté/terrine
Een recept uit Anne Wilson - Koken met kruiden

Recept uit Koken met kruiden:

Paté van eenden- en kippenlever

Ingrediënten:
bieslook, eendenlever, geklaarde boter, grand marnier, kippenlever, knoflook, laurierblad, marjolein, boter, peterselie, salie en ui

Soort:
paté/terrine
Een recept uit Jane Grigson - Elseviers culinaire atlas

Diner / voorgerecht uit Elseviers culinaire atlas:

Paté de Paques - Paaspaté

Ingrediënten:
boter, champignons, eau de vie, ei, kalfsvlees, korstdeeg, kruidnagelpoeder, madeira, nootmuskaat, peper, peterselie, ui, varkensvlees, witte wijn en zout

Keuken:
Frans
Soort:
paté/terrine
Een recept uit Simone Beck, Louisette Bertholle, Julia Child, Sidonie Coryn en Paul Child - De kunst van het koken

Recept uit De kunst van het koken:

Terrine de porc, veau et jambon - Paté van varkens- en kalfsvlees met ham

Ingrediënten:
bacon, cognac, gezouten spek, laurier, lente-ui, magere gekookte ham, magere kalfslende, peper, sjalot, tijm, truffel, truffelvocht, vet spek, vulling van varkens- en kalfsvlees en zout

Keuken:
Frans
Soort:
paté/terrine
Een recept uit Simone Beck, Louisette Bertholle, Julia Child, Sidonie Coryn en Paul Child - De kunst van het koken

Recept uit De kunst van het koken:

Paté de veau et porc avec gibier - Wildpaté van konijn, haarwild, patrijs, fazant, eend en ander wild

Ingrediënten:
bacon, cognac, gezouten spek, laurier, lente-ui, peper, sjalot, tijm, truffel, truffelvocht, vet spek, vlees van wild, vulling van varkens- en kalfsvlees en zout

Keuken:
Frans
Soort:
paté/terrine
Een recept uit Sylvia Witteman - Koken met Sylvia Witteman

Lunch / snack of tussendoortje uit Koken met Sylvia Witteman:

Whiskypaté

Ingrediënten:
champignons, ei, hamlappen, knoflook, melk, ontbijtspek, salie, speklapjes, ui, varkenslever, whisky en witbrood

Soort:
paté/terrine
Een recept uit Anthony Bourdain - Les Halles kookboek

Diner / voorgerecht uit Les Halles kookboek:

Konijnpaté

Ingrediënten:
appelcider, calvados, ei, kippenlever, knoflook, konijn, niervet, reuzel, roze zeezout, sjalot, slagroom, tijm, varkensvet, vet spek, vierkruidenpoeder, witte peper en zout

Keuken:
Frans
Soort:
paté/terrine
Een recept uit Arjen Woudenberg - The Last Waltz

Diner / voorgerecht uit The Last Waltz:

Terrine van Limburgs konijn met truffel

Ingrediënten:
bloem, boter, ei, ganzenlever, kalfsfilet, katenspek, konijnenbout, konijnenfond, konijnenlever, konijnenrug, peper, sjalot, truffeljus, vetspek, wild en zout

Keuken:
Hollands
Soort:
paté/terrine
Een recept uit  - Tomaten special, 35 Rezepte

Diner / voorgerecht uit Tomaten special, 35 Rezepte:

Tomatenterrine mit Ziegenkäse - Tomatenterrine met geitenkaas

Keuken:
Mediterraans / Duits / Italiaans
Soort:
paté/terrine
Een recept uit Sylvia Witteman - Koken met Sylvia Witteman

Diner / voorgerecht uit Koken met Sylvia Witteman:

Paté van kippenlever

Ingrediënten:
boter, calvados, cognac, kippenlevers, salie, sjalot en ui

Soort:
paté/terrine
Een recept uit Maroeska Metz - Hoe dan?!

Diner / voorgerecht uit Hoe dan?!:

Knoflookpaté

Ingrediënten:
boter, kippenlever, knoflook, ontbijtspek, peper, rode ui, rundergehakt, speklappen, tijm en zout

Keuken:
Frans
Soort:
paté/terrine
Een recept uit Maxime Bilet, Nathan Myhrvold en Chris Young - Modernist Cuisine [5]

Recept uit Modernist Cuisine [5]:

Foie Gras Parfait

Ingrediënten:
blanke eendenfond, foie gras van eend, gelatine, insta cure® 1, suiker, volle melk en zout

Soort:
paté/terrine