54 resultaten, verfijn met...

ingrediënt: bloemcitroendragondroge witte wijngroentegroentebouillonknoflooklauriermuntoliepeperpeterseliepreiselderijsjalotslagroomsuikertijmuiwaterwitte wijnwortelzeezoutzout
zout en peper
Meld u gratis aan!

Zoek door uw kookboeken.

Hieronder ziet u wat voorbeelden van recepten uit willeurige kookboeken. Maar als u zich nu (gratis) aanmeldt op de website, kunt u uw eigen online boekenplank vullen met uw kookboeken en vindt u vervolgens recepten uit uw eigen kookboeken!

Een recept uit  - Het kookboek van Tip Culinair

Diner / hoofdgerecht uit Het kookboek van Tip Culinair:

Wildzwijnbout met kastanjes

Ingrediënten:
aardappel, bleekselderij, boter, citroensap, gare kastanjes, honing, knolselderij, kruidnagel, kruidnagelpoeder, margarine, olijfolie, vleesfond, wildfond, wildzwijnbout en zeezout

Een recept uit Nigella Lawson - Nigella bijt

Diner / snack of tussendoortje / voorgerecht uit Nigella bijt:

Citroenrisotto

Ingrediënten:
bleekselderij, boter, citroenrasp, citroensap, eidooier, groentebouillon, maldonzout, olijfolie, parmezaanse kaas, risottorijst, sjalot, slagroom, rozemarijn en witte peper

Soort:
risotto / vegetarisch
Een recept uit  - De Zilveren Lepel

Diner / lunch / voorgerecht uit De Zilveren Lepel:

Gebakken Sint-Jakobsschelpen met saffraanvinaigrette

Ingrediënten:
bleekselderij, boter, citroensap, extra vergine olijfolie, knolselderij, olijfolie, peper, room, saffraandraadjes, sint-jakobsschelp, wittewijnazijn, zeezout en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / schaal- en schelpdieren
Een recept uit Annette van Ruitenburg, Ruth de Ruwe, Rene Zanderink en Elsje Bruijnesteijn - Liever lokaal

Diner / avondmaal / hoofdgerecht uit Liever lokaal:

Gestoofd kardoen van vang en portsaus

Ingrediënten:
bleekselderij, bloem, boter, citroensap, kardoen, morieljes, olijfolie, paddestoelen, port, rode ui, rundervang, shiitakes, truffel en witte wijn

Keuken:
Hollands
Soort:
vlees
Een recept uit Martina Slajerova - Het ketodieet: de snelle recepten

Recept uit Het ketodieet: de snelle recepten:

Romige broccolisoep

Ingrediënten:
basilicum, blauwe kaas, bleekselderij, broccoli, citroensap, crème fraîche, ghee, knoflook, olijfolie, pesto, reuzel, spinazie, zout, zure room en zwarte peper

Soort:
soep/bouillon / bouillon
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Ramael Scully - Nopi

Diner / hoofdgerecht uit Nopi:

Octopus met geroerbakte boerenkool met salsa van zwarte olijven en goudgele rozijnen

Ingrediënten:
bleekselderij, boerenkool, boter, citroensap, gele rozijnen, groentebouillon, grof zeezout, harissa, kalamataolijven, knoflook, korianderzaad, laurier, munt, octopus, olijfolie, prei, rozenharissa, rozenwater, sherryazijn, tijm, ui, valdespino sherryazijn, venkel, witte wijn en zwarte peperkorrels

Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Dieter Müller - Dieter Müllers kochschule, 100 Ideeen am Herd

Diner / hoofdgerecht uit Dieter Müllers kochschule, 100 Ideeen am Herd:

Mosselen

Ingrediënten:
bleekselderij, boter, citroensap, dragon, droge witte wijn, knoflook, maïzena, mosselen, olijfolie, pernod, room, saffraandraadjes, sjalot, tijm, visfond, witte peper, zeekraal en zout

Keuken:
Duits
Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit J. Goldstein - De Middellandse Zee, een culinaire reis

Diner / lunch / voorgerecht uit De Middellandse Zee, een culinaire reis:

Linzensoep - shouraba il addis

Ingrediënten:
bleekselderij, boter, citroensap, gedroogde linzen, gemalen komijn, gemalen piment, lamsbouillon, mergpijp, olijfolie, peper, rabarber, ui, water, wortel en zout

Keuken:
Midden-Oosten / Mediterraans / Syrisch
Soort:
soep/bouillon / peulvruchten / lamsvlees / vegetarisch
Een recept uit Simone Ortega - 1080 recepten

Diner / lunch / voorgerecht / lunchgerecht uit 1080 recepten:

Belgische kippensoep

Ingrediënten:
bleekselderij, bloem, boter, bouquet garni, brood, citroensap, eierdooier, kip, mergpijp, olijfolie, peper, prei, wortel en zout

Keuken:
Europees / Spaans
Soort:
soep/bouillon / gevogelte
Een recept uit  - Deutsche Küche

Recept uit Deutsche Küche:

Groentegarnituur

Ingrediënten:
artisjokken, bladspinazie, bleekselderij, bloemkool, bonen, boter, broccoli, citroensap, fleur de sel, groentefond, kerstomaat, lente-ui, olijfolie, peper, peultjes en wortel

Keuken:
Duits
Soort:
vegetarisch
Een recept uit  - De keuken van de pure smaak

Diner / hoofdgerecht uit De keuken van de pure smaak:

Waterzooi met tamme eend

Ingrediënten:
bleekselderij, boter, citroensap, cognac, crème fraîche, eidooier, grotchampignons, kippenbouillon, laurier, lavas, olijfolie, peper, peterselie, prei, sjalot, tamme eend, winterwortel en zeezout

Keuken:
Frans
Soort:
gevogelte
Een recept uit André Dominé - Culinaria Frankrijk

Diner / hoofdgerecht uit Culinaria Frankrijk:

Filet van rode barbeel en kleine inktvisjes, gevuld met aubergineragout - les filets de rougets et petits encornets farcis de Méditerranée-poèlée aux aubergines

Ingrediënten:
aubergine, bleekselderij, boter, chipolataworstjes, citroensap, tijm, inktvisjes, knoflook, kreeftensoep, laurierblad, olijfolie, paneermeel, rijst, rode barbeelfilet, rode côte de provence, sjalot, snijbietblad, ui, verse peterselie, peper, witte wijn en zeezout

Keuken:
Frans / Provençaals
Soort:
vlees / vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Jean Beddington - Bouillon

Diner / hoofdgerecht uit Bouillon:

Blanquette de veau (kalfsvlees in romige saus)

Ingrediënten:
blanke kalfsbouillon, bleekselderij, bloem, boter, citroensap, eidooier, kalfsschouder, kruidnagel, laurier, olijfolie, peterselie, slagroom, tijm, uien, winterpeen, witte champignons en zilverui

Soort:
kalfsvlees
Een recept uit J. Lawson - Cocina Nueva

Diner / hoofdgerecht uit Cocina Nueva:

Gebraden varkensbuik met venkel

Ingrediënten:
anijs, appel, bleekselderij, boter, bruine ui, citroensap, eschalot, franse sjalot, gedroogde muskaatdruiven, grof zeezout, knoflook, laurierblad, manzanilla, olijfolie, pastis, rozijn, suiker, varkensbotten, varkensbuik, venkelknol, venkelloof, venkelzaad en wortel

Keuken:
Spaans
Soort:
vlees
Een recept uit  - Feestelijk tafelen

Diner / lunch / lunchgerecht / hoofdgerecht uit Feestelijk tafelen:

Risotto met garnalen en feta

Ingrediënten:
arboriorijst, bleekselderij, boter, citroensap, droge witte wijn, feta, groentebouillon, garnaal, knoflook, komkommer, olijfolie, oregano, rode chilipeper, rucola, tomaat in blik, ui, versgemalen zwarte peper, wortel en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / risotto / rijst / feestdagen
Haal meer recepten op...