742 resultaten, verfijn met...

ingrediënt: aardappelbleekselderijbloemkoolboterbroccolicitroensapcourgetteeigembergroentekorianderolieolijfoliepaprikapeperpeterseliepreisojasaussuikertijmtomaatuiwaterwitte koolzoutzwarte peper
Meld u gratis aan!

Zoek door uw kookboeken.

Hieronder ziet u wat voorbeelden van recepten uit willeurige kookboeken. Maar als u zich nu (gratis) aanmeldt op de website, kunt u uw eigen online boekenplank vullen met uw kookboeken en vindt u vervolgens recepten uit uw eigen kookboeken!

Een recept uit Hans Belterman - Indonesie

Bijgerecht uit Indonesie:

Gekruide kool - sajoer toemis kol

Ingrediënten:
arachideolie, bladselderij, bouillon, groene kool, knoflook, laos, sambal oelek, sambal trassi, savooiekool, ui, witte kool en wortel

Keuken:
Indonesisch
Soort:
vegetarisch / groente
Een recept uit Samuel Levie en Maarten Kuiper - De worst story

Recept uit De worst story:

Gevulde kool

Ingrediënten:
bosuien, darmnet, ei, gerookt spek, kastanjes uit blik, knoflooktenen, peterselie, salieblaadjes, savooiekool, ui, witte wijn, worstvlees en wortel

Een recept uit Liz Trigg en M. Garrett - Recepten voor de wok

Bijgerecht uit Recepten voor de wok:

Knapperige kool

Ingrediënten:
groente, jeneverbes, knoflook, plantaardige olie, poedersuiker, savooiekool en zout

Soort:
vegan / vegetarisch
Een recept uit Tessa Kiros, M. Chatzikonstantis en M. Touros - Piri piri & sardientjes

Diner / hoofdgerecht uit Piri piri & sardientjes:

Patrijs met kool in brandewijn

Ingrediënten:
bleekselderij, bloem, boter, brandewijn, groentebouillon, knoflook, kool, laurier, nieuwe aardappelen, olijfolie, patrijs, piri piri poeder, presunto, prosciutto, ui, witte wijn en wortel

Keuken:
Portugees
Soort:
gevogelte
Een recept uit

Recept van Food & Friends:

Kimchi (ingelegde kool)

Ingrediënten:
chinese kool, kristalsuiker, garnalen, grof zeezout, lente-ui, pul biber, sojasaus, knoflook, gember, vissaus en wortel

Een recept uit M. Villegas, Sarah Randell en C.L. Jones - De complete keuken van Frankrijk

Diner / hoofdgerecht uit De complete keuken van Frankrijk:

Gevulde groene kool

Ingrediënten:
aardappel, bleekselderij, boter, broodkruim, citroensap, doorregen spek, ei, halfdroge witte wijn, kippenbouillon, knoflook, peper, pijnboompitten, savooiekool, sjalot, tomaat, ui, varkensworst, verse gemengde kruiden, wortel en zout

Keuken:
Frans
Soort:
varkensvlees / groente
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / bijgerecht / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Geroerbakte groenten met kool of paksoy

Ingrediënten:
bleekselderij, bouillon, donkere sesamolie, druivenpitolie, knoflook, kool, lente-ui, maïsolie, paksoi, sojasaus, sugarsnaps, ui en wortel

Keuken:
Internationaal
Soort:
vegan / vegetarisch / groente
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Bijgerecht uit De dikke vegetariër:

Mexicaanse stijl wortel- en koolsalade

Ingrediënten:
arachideolie, chinese kool, dijonmosterd, groene kool, habaneropeper, jalapeñopeper, knoflook, koriander, lente-ui, olijfolie, rode kool, rode wijnazijn, savooiekool, serrano chilipeper, sherryazijn, thaise peper, wortel, zout en zwarte peper

Keuken:
Mexicaans
Soort:
salade / vegan / vegetarisch
Een recept uit Carol Beckerman en Vitataal - 500 slowcooker recepten

Diner / hoofdgerecht uit 500 slowcooker recepten:

Rundergebraad met rode kool en venkel

Ingrediënten:
knoflook, limabonen, olijfolie, rode kool, runderbouillon, runderbouillonblokje, runderbraadstuk, tijm, tomatenpuree, ui, venkelzaad, witte wijn, worcestershiresaus en wortel

Keuken:
Europees
Soort:
vlees
Een recept uit André Dominé - Culinaria Frankrijk

Diner / hoofdgerecht uit Culinaria Frankrijk:

Gevulde kool - choux farcis

Ingrediënten:
ei, ganzenvet, groene kool, knoflook, kruim van boerenbrood, laurierblad, melk, sjalot, snijbiet, tijm, ui, veldzuring, verse peterselie, peper, vet spek, wortel en zout

Keuken:
Frans
Soort:
stoofgerecht / vlees / groente
Een recept uit Gilles Pudlowski - Frankrijk koken en reizen

Diner / hoofdgerecht uit Frankrijk koken en reizen:

Gevulde kool - chou farci

Ingrediënten:
boter, bouquet garni, broodkruim, crépine, ei, kippenbouillon, knoflook, laurierblad, mager rundvlees, melk, olie, peper, quatre épices, savooiekool, sjalot, speklap, tijm, ui, varkensdarmnet, varkensschouder, verse bieslook, verse peterselie, verse tijm, wortel en zout

Keuken:
Frans
Soort:
vlees / ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / groente
Een recept uit Ken Hom - Smaak van china

Diner / bijgerecht / hoofdgerecht uit Smaak van china:

Doufu chai - Kool met tofu

Ingrediënten:
arachideolie, chinese kool, droge sherry, groente, knoflook, lente-ui, lichte sojasaus, rijstwijn, sesamolie, stevige tofu, suiker en zout

Keuken:
Chinees
Soort:
vegan
Een recept uit Isabel

Recept van De Hippe Vegetarier:

Barbecue: caesarsalade met gegrilde kool

Ingrediënten:
ei, boerenkool, boter, hamburgers, citroen, dijonmosterd, parmezaanse kaas, groenten, kappertjes, kiemgroenten, knoflook, kool, koolzaadolie, olie, olijfolie, radijs, vruchtensap, spitskool, witte bolletjes, worstjes en 
zout en peper

Een recept uit Isabel

Recept van De Hippe Vegetarier:

Indiase linzencurry met broccoli en wortel

Ingrediënten:
broccoli, cayennepeper, curry, currypasta, garam masala, gehakt, gemalen korianderzaad, gember, kokos, kokosmelk, kokosolie, koriander, kurkuma, linzen, masala, olie, rijst, rode chilipeper, knoflook, tomaten, water, water, witte ui, wortel, wortels en zonnebloemolie

Een recept uit Simone Beck, Louisette Bertholle, Julia Child, Sidonie Coryn en Paul Child - De kunst van het koken

Recept uit De kunst van het koken:

Gevulde kool met een vulling van rundvlees en ham

Ingrediënten:
broodkruim, bruine fond, ei, ganzenvet, gekookte ham, groente, knoflook, kookvocht van kool, mager gerookt spek, olie, parmezaanse kaas, peper, peterselie, reuzel, rozemarijn, runderbouillon, saus bij gevulde kool, savooiekool, slagroom, tijm, ui, witte kool, wortel en zout

Keuken:
Frans
Soort:
stoofgerecht / vlees / rundvlees
Haal meer recepten op...