42 resultaten, verfijn met...

ingrediënt: bleekselderijbloemboterchampignonfruitgedroogde tijmkruidnagellaurierolieolijfoliepeperpeterseliepreirozemarijnrunderbouillonsjalotsuikertomatenpureeuiwijnwortelzout
zout en peper
Meld u gratis aan!

Zoek door uw kookboeken.

Hieronder ziet u wat voorbeelden van recepten uit willeurige kookboeken. Maar als u zich nu (gratis) aanmeldt op de website, kunt u uw eigen online boekenplank vullen met uw kookboeken en vindt u vervolgens recepten uit uw eigen kookboeken!

Een recept uit Simone Ortega - 1080 recepten

Bijgerecht uit 1080 recepten:

Rodekool met appel en rode wijn

Ingrediënten:
appel, knoflook, olijfolie, rodekool, rode wijn, rodewijnazijn, tuinkruiden, ui, water en zout

Keuken:
Spaans
Soort:
ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / vegetarisch / groente
Een recept uit Dirk Koppes en Remko Kraaijeveld - The big green egg book

Recept uit The big green egg book:

gekonfijte en gegrilde kip met jus, groenten in gremolata en krokante polenta

Ingrediënten:
ansjovis, bleekselderij, bospeen, boter, broccoli, champignon, cherrytomaatjes, citroen, eendenvet, kaneelstokje, karkas van kip, kip, kippenvleugels, knoflook, laurier, maïsmeel, olijfolie, parmezaanse kaas, peterselie, prei, rode wijn, roomboter, rozemarijn, salie, sinaasappel, sperziebonen, steranijs, tijm, tomatenpuree, ui, water, winterpeen en zeezout

Soort:
ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / barbecue/grill / gevogelte
Een recept uit Thomas Keller, Ellen Vereijken, Jojo Keller en Bart Eijken - Bartje Boemboe

Recept uit Bartje Boemboe:

Nasi Putih

Ingrediënten:
asem, citroen, citroensap, djahé, djinten, fruit, kokosnootvruchtvlees, gula djawa, juruk purut, korianderpoeder, knoflook, kruiden, kruidnagel, kunyit, laos, lomboks, olie, pure chocolade, rijst, runderlappen, salamblaadjes, santen, sereh, knoflook, uien, vlees, water, wijn en zout

Keuken:
Indonesisch
Een recept uit Thomas Keller, Ellen Vereijken, Jojo Keller en Bart Eijken - Bartje Boemboe

Recept uit Bartje Boemboe:

Sambal Goreng Tomaat

Ingrediënten:
asem, fruit, garnalen, garnaal, gula djawa, juruk purut, korianderpoeder, knoflook, kruidenmengsel, kunyit, laos, lombok, olie, petehbonen, plantaardige olie, salamblaadjes, salamblad, santen, sereh, citroengras, sjalot, sjalotten, knoflook, tomaten, trassi, tropisch fruit, ui, uien, water, wijn en zout

Keuken:
Indonesisch
Een recept uit Mimi Eelman en T. Pelgrom - Tough Cookie

Diner / hoofdgerecht uit Tough Cookie:

Ossobuco

Ingrediënten:
bloem, kalfsschenkel, knoflook, laurier, olijfolie, oregano, sinaasappel, tijm, tomaten, tomatenpuree, ui, water en wijn

Soort:
vlees
Een recept uit Arjen Woudenberg - The Last Waltz

Diner / hoofdgerecht uit The Last Waltz:

Gebraden konijn met tuinbonen

Ingrediënten:
azijn, bleekselderij, boter, gekonfijte tomaten, gerookt buikspek, jeneverbes, kippenbouillon, knoflook, konijn, kropsla, marjolein, olijfolie, peper, prei, rode wijn, sjalot, suiker, tijm, tomatenpuree, tuinbonen, ui, water, wortel, zout en zwarte olijven

Keuken:
Europees
Soort:
stoofgerecht / wild
Een recept uit Niki Segnit - De Smaakbijbel

Diner / hoofdgerecht uit De Smaakbijbel:

Lincolnshire poacher's pot

Ingrediënten:
kruiden, knoflook, lincolnshire poacher, paprika, peper, pruimtomaat uit blik, rode wijn, suiker, ui, water en zout

Keuken:
Brits
Soort:
stoofgerecht / vegetarisch
Een recept uit  - Toscane

Recept uit Toscane:

Bolognesesaus

Ingrediënten:
basilicum, half-om-halfgehakt, knoflook, olijfolie, paprikapoeder, peper, rode wijn, tijm, tomatenpuree, tomaten uit blik, ui en water

Keuken:
Italiaans
Soort:
saus/dressing/jus
Een recept uit Robert Kranenborg, Pieter J. Bogaers, Arjan Benning en Marco Paone - DWDD kookt met Kranenborg

Diner / hoofdgerecht uit DWDD kookt met Kranenborg:

Tête de veau

Ingrediënten:
bleekselderij, bloem, bouquet garni, eidooier, eiwit, grof zeezout, kalfswang, knoflook, rode wijn, rode wijnazijn, rozemarijn, tijm, ui, water, wortel en zwarte peperkorrels

Keuken:
Frans
Een recept uit René Redzepi - Noma: a work in progress

Diner / hoofdgerecht uit Noma: a work in progress:

Gebakken peren met bloedworst 'bolognese'

Ingrediënten:
00-bloem, appelbalsamico, berkenbier, boter, chilipoeder, citroentijm, conferenceperen, druivenpitolie, eekhoorntjesbrood, ei, ijslands mos, jeneverbes, kippenglacé, kippenlever, knoflookpuree, leverragout, perenazijn, rendierbloed, rendierbloedworst, rendiermos, rode wijn, room, sjalot, tijmolie, trompettes de la mort, ui, varkensdarm, varkensvet, water, witlof, witte as en zout

Keuken:
Deens / Noord-west-Europees
Soort:
wild
Een recept uit R.C. Atkins - Dr. Atkins' nieuwe dieet revolutie

Diner / hoofdgerecht uit Dr. Atkins' nieuwe dieet revolutie:

Groentesoep met rundvlees

Ingrediënten:
andijvie, bleekselderij, boter, champignons, gedroogde tijm, knoflook, olijfolie, portabello, rode wijn, runderbouillon, runderstoofvlees, tomaten uit blik, ui, water, wortel, zout en zwarte peper

Keuken:
Internationaal
Soort:
soep/bouillon
Een recept uit R.C. Atkins - Dr. Atkins' nieuwe dieet revolutie

Diner / hoofdgerecht uit Dr. Atkins' nieuwe dieet revolutie:

Bourgondische runderstoofschotel

Ingrediënten:
atkins bake mix, bleekselderij, boter, droge rode wijn, gedroogde tijm, kleine champignons, knoflook, laurier, olijfolie, ontbijtspek, runderlende, runderribstuk, ui, water, wortel en zoutarme runderbouillon

Keuken:
Frans
Soort:
stoofgerecht / rundvlees
Een recept uit  - Sieb's proefschrift

Recept uit Sieb's proefschrift:

Kalfsbouillon

Ingrediënten:
bleekselderij, champignons, foelie, kalfsbotten, knoflook, korianderkorrels, laurier, peper, peterseliestelen, rode wijn, rozemarijn, tijm, tomaten, tomatenpuree, water, wortel, zoete ui en zout

Keuken:
Internationaal
Soort:
soep/bouillon
Een recept uit  - Sieb's proefschrift

Recept uit Sieb's proefschrift:

Kalfsjus

Ingrediënten:
bleekselderij, champignons, kalfsafsnijdsel, kalfsbouillon, kippenbouillon, knoflook, rode wijn, rozemarijn, sjalot, tijm, tomaten, water, wortel en zoete ui

Soort:
kalfsvlees / saus
Haal meer recepten op...