64 resultaten, verfijn met...

ingrediënt: bakpoederbloemboekweitmeelcitroensapcrème fraîcheeifijne kristalsuikergedroogde gistgehaktgistkaneelknoflooknootmuskaatolijfoliepaneermeelpaprikapoederparmezaanse kaasslagroomuivolle melkwaterwitte peperzoutzwarte peper
Meld u gratis aan!

Zoek door uw kookboeken.

Hieronder ziet u wat voorbeelden van recepten uit willeurige kookboeken. Maar als u zich nu (gratis) aanmeldt op de website, kunt u uw eigen online boekenplank vullen met uw kookboeken en vindt u vervolgens recepten uit uw eigen kookboeken!

Een recept uit Teubner - Groot handboek sauzen

Recept uit Groot handboek sauzen:

Basis-saladecreme

Ingrediënten:
bloem, eidooier, geklaarde boter, kerriepoeder, melk, peper, scherpe mosterd, suiker, witte wijnazijn en zout

Keuken:
Duits
Soort:
saus/dressing/jus
Een recept uit John Muller en Berthe Meijer - Het literaire eetboek

Diner / voorgerecht uit Het literaire eetboek:

Aspergesoep a la Comtesse

Ingrediënten:
bloem, boter, crème fraîche, eidooier, kippenbouillon, nootmuskaat, peper, suiker, volle melk, witte asperge en zout

Keuken:
Frans
Soort:
soep/bouillon
Een recept uit Schonherr - Koude keuken

Diner / hoofdgerecht uit Koude keuken:

Kaasbrood uit Georgië

Ingrediënten:
bloem, boter, camembert, ei, eidooier, gist, jonge goudse kaas, kwark, melk, nootmuskaat, peterselie, schapenkaas, suiker, witte peper en zout

Keuken:
Georgisch
Soort:
hartige taarten, pasteien en pizza’s / vegetarisch
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Sami Tamimi - Ottolenghi het kookboek

Picknick / ontbijt / brunch / lunch / buffet / snack of tussendoortje uit Ottolenghi het kookboek:

Pompoentaartjes met wortelen geitenkaas

Ingrediënten:
bieslook, bloem, boter, eidooier, fijne kristalsuiker, geitenkaas, maanzaad, melk, mosterdzaad, olijfolie, parmezaanse kaas, pompoen, sinaasappelsap, slagroom, wittewijnazijn, wortel, zout en zwarte peper

Soort:
gebak, koek, taart, pudding / vegetarisch
Een recept uit Yvette van Boven - Uit de oven van Van Boven

Lunch / bijgerecht / avondmaal uit Uit de oven van Van Boven:

Tourte aux chanterelles

Ingrediënten:
bloem, boter, cantharellen, cayennepeper, eidooier, ei, jonge spinazie, melk, paddenstoelen, paprikapoeder, ricotta, suiker, zout en zwarte peper

Soort:
ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / quiche / vegetarisch
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Sami Tamimi - Ottolenghi het kookboek

Picknick / ontbijt / brunch / lunch / buffet / snack of tussendoortje uit Ottolenghi het kookboek:

Pompoentaartjes met wortelen geitenkaas

Ingrediënten:
bieslook, bloem, boter, eidooier, fijne kristalsuiker, geitenkaas, maanzaad, melk, mosterdzaad, olijfolie, parmezaanse kaas, pompoen, sinaasappelsap, slagroom, wittewijnazijn, wortel, zout en zwarte peper

Soort:
gebak, koek, taart, pudding / vegetarisch
Een recept uit Laurence du Tilly - Pannenkoeken

Recept uit Pannenkoeken:

Blini's madame

Ingrediënten:
boekweitmeel, boter, ei, eieren, emmentaler, gedroogde gist, gekookte ham, melk, peper, slagroom, suiker, water en zout

Soort:
pannenkoeken en flensjes
Een recept uit Regula Ysewijn - Brits bakboek

Brunch / buffet uit Brits bakboek:

Mince pies met vlees

Ingrediënten:
bloem, boter, eigeel, gehakt, gemalen kaneel, lamsvlees, melk, mincemeat, poedersuiker, schapenvlees, water, zeezout en zwarte peper

Keuken:
Brits
Soort:
vlees / koek en gebak
Een recept uit Regula Ysewijn - Brits bakboek

Diner / buffet / hoofdgerecht uit Brits bakboek:

Zoete lampastei - sweet lamb pie

Ingrediënten:
artisjokhart, berberisbessen, bloem, boter, citroensap, druiven, ei, eigeel, gekonfijte citrusschil, gemalen foelie, gemalen kruidnagel, krenten, lamsbout, lamsgehakt, lamsvlees, melk, nootmuskaat, patentbloem, reuzel, verse peterselie, water, witte suiker, witte wijn, zeezout, zoete aardappel, zuurbessen en zwarte peper

Keuken:
Brits
Soort:
lamsvlees / pastei
Een recept uit Karen van Winkel, Lynn de Schuyter en Sieglinde Michiel - Bake Off Vlaanderen

Snack of tussendoortje uit Bake Off Vlaanderen:

worstenbroodjes

Ingrediënten:
boter, ei, eieren, half-om-halfgehakt, look, margarine, melk, olijfolie, paneermeel, paprikapoeder, patisseriebloem, peper, sjalot, suiker, gist en zout

Een recept uit Ko Sliggers - Koken tussen Italiaanse vulkanen

Diner / voorgerecht uit Koken tussen Italiaanse vulkanen:

Timballo di maccheroni (timbaal van maccheroni)

Ingrediënten:
amandelmeel, bechamelsaus, bloem, boter, citroenzest, divers vlees, ei, eierdooier, gedroogde funghi porcini, gehakt, ham, kalfsfond, kaneel, kruidnagel, laurierblad, marsala, melk, nootmuskaat, paneermeel, parmezaanse kaas, pecorino, peper, ragu, rigatoni, suiker, ui, volle melk, ziti en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
vlees / pasta/noodles / vegetarisch
Een recept uit Samuel Levie en Maarten Kuiper - De worst story

Recept uit De worst story:

Brabants worstenbroodje

Ingrediënten:
basterdsuiker, bloem, eieren, gedroogde gist, half-om-halfgehakt, nootmuskaat, oud witbrood, roomboter, volle melk, witte peper en zout

Een recept uit Lise Finckenhagen - Pannenkoeken

Recept uit Pannenkoeken:

Courgettekoekjes Met Tomaten Gemberchutney

Ingrediënten:
boter, eieren, bloem, garam masala, gehakt, peterselie, gemberwortel, gerookt ontbijtspek, courgette, ei, kerriepoeder, lente-uitjes, lichtbruine suiker, limoen, melk, munt, olie, pannenkoeken, rode chilipeper, siroop, sjalot, suiker, tarwebloem, zout, tomaten, verse koriander, peper, volkorenmeel, water en zout

Haal meer recepten op...