27 resultaten, verfijn met...

ingrediënt: azijnbleekselderijbotercitroenraspcitroenschilgembergroentegroentebouillonknoflookkruidnagellaurierbladolijfoliepeterseliepreirode wijntijmtomaatuiwaterwitte peperwitte wijnwortelzonnebloemoliezoutzwarte peper
Meld u gratis aan!

Zoek door uw kookboeken.

Hieronder ziet u wat voorbeelden van recepten uit willeurige kookboeken. Maar als u zich nu (gratis) aanmeldt op de website, kunt u uw eigen online boekenplank vullen met uw kookboeken en vindt u vervolgens recepten uit uw eigen kookboeken!

Een recept uit Teubner - Groot handboek sauzen

Recept uit Groot handboek sauzen:

Vlierbessensaus

Ingrediënten:
boter, citroensap, citroenschil, crème fraîche, eekhoorntjesbrood, jeneverbessen, kruidnagel, laurier, peper, rode port, rode wijn, room, sjalot, suiker, tijm, vlierbessensap, wildfond en witte peperkorrels

Keuken:
Internationaal
Soort:
saus
Een recept uit  - Lamsvlees nieuwe stijl

Diner / hoofdgerecht uit Lamsvlees nieuwe stijl:

Scandinavische lamsragoût

Ingrediënten:
champignons, citroenrasp, citroensap, dille, griekse roomyoghurt, kristalsuiker, lamsbout, lamslende, laurier, magere melk, maïzena, milde mosterd, ui, venkelknol, witte peper, zout en zwarte peperkorrels

Keuken:
Zweeds / Noors
Soort:
stoofgerecht / lamsvlees
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Ramael Scully - Nopi

Diner / bijgerecht / voorgerecht uit Nopi:

Haricots verts met freekeh en miso

Ingrediënten:
banaansjalot, bleekselderij, cayennepeper, citroensap, doperwtenscheuten, dragon, edamamebonen, fijne kristalsuiker, freekeh, groentebouillon, grof zeezout, haricots verts, knoflook, laurier, mirin, nanami togarashi, nigellazaad, olijfolie, sake, shiitakes, sinaasappelschil, ui, witte misopasta en zwarte peper

Soort:
salade / vegetarisch
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Diner uit De Joodse keuken:

Heilbot met eieren en citroensaus

Ingrediënten:
bleekselderij, citroensap, ei, heek, heilbot, kabeljauw, laurier, maïzena, schelvis, snoek, suiker, ui, witte peper, wortel, zalm en zout

Keuken:
Brits / Sefardisch / Joods
Soort:
vis
Een recept uit KAV Practische School - Koken voor elke dag

Recept uit Koken voor elke dag:

Brochettes van reuzengarnalen

Ingrediënten:
bieslook, chilipoeder, citroensap, laurier, olijfolie, peper, rauwkost, reuzengarnalen, rode paprika, sojasaus, suiker, tomaten, uien en zout

Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit Najat Kaanache - NAJAT

Diner / voorgerecht / hoofdgerecht uit NAJAT:

Moderne bissara met gemarineerde makreel

Ingrediënten:
bissara, citroensap, citroenschil, extra vierge olijfolie, haringfilet, in azijn gemarineerde paddenstoelen, knoflook, korianderzaad, laurier, makreelfilet, peper, rietsuiker, roze peperbessen, saffraantuile, sinaasappelsap, sinaasappelschil, ui, venkelknol, witte azijn, wortel en zout

Keuken:
Marokkaans
Soort:
soep/bouillon
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Elegante linzensoep

Ingrediënten:
bleekselderij, boter, citroensap, groentebouillon, knoflook, laurier, puy-linzen, spinazie, suiker, tijm, ui, wortel, zout, zuring en zwarte peper

Keuken:
Frans
Soort:
soep/bouillon / vegan / vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Franse linzensoep met zuring of spinazie

Ingrediënten:
bleekselderij, boter, citroensap, groentebouillon, knoflook, laurier, puy-linzen, spinazie, suiker, tijm, ui, wortel, zout, zuring en zwarte peper

Keuken:
Frans
Soort:
soep/bouillon / vegan / vegetarisch
Een recept uit Samuel Levie en Maarten Kuiper - De worst story

Recept uit De worst story:

Kopkaas

Ingrediënten:
citroensap, foelie, jeneverbessen, knoflooktenen, kruidnagels, laurierblad, laurierbladeren, peperkorrels, peterselie, preien, suiker, tijm, uien, varkenskop, varkenspoot, water, witte wijn, wittewijnazijn, wortels en zout

Een recept uit Jane Grigson - Elseviers culinaire atlas

Diner / hoofdgerecht uit Elseviers culinaire atlas:

Bista en rollo - Cubaanse rollade

Ingrediënten:
boter, citroensap, gekookte ham, groene paprika, knoflook, laurier, limoensap, majoraan, oregano, peper, rode paprika, rode wijn, rundervang, suiker, tomaat, ui, wijnazijn, wortel, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Cubaans
Soort:
vlees
Een recept uit Alfons Schuhbeck - Alfons Schubeck - Meine Reise in die Welt der Gewürze

Diner / voorgerecht uit Alfons Schubeck - Meine Reise in die Welt der Gewürze:

In Arganöl Mariniertes Kaninchen / In arganolie gemarineerd konijn

Ingrediënten:
bleekselderij, bruine boter, cantharellen, citroenrasp, citroensap, citroenschil, gedroogde champignons, gedroogde chilipeper, gelatine, gemalen karwijzaad, gember, gerookt paprikapoeder, kaneelstokje, kardamompeul, kippenbouillon, knoflook, konijnenbout, kruidnagel, kurkuma, laurier, marinade voor konijn, paprikapoeder edelsusz, peper, peterselie, saffraan, suiker, ui, veldsla, wortel en zout

Keuken:
Duits / Noord-Afrikaans / Orientaals
Soort:
wild / couscous
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Ramael Scully - Nopi

Diner / voorgerecht / hoofdgerecht uit Nopi:

Gesmoorde varkenswangen en knolselderijsalade met berberisbessen

Ingrediënten:
bleekselderij, boter, citroensap, fijne kristalsuiker, gedroogde berberisbessen, grof zeezout, knoflook, laurier, madera, olijfolie, peterselie, port, prei, rode wijn, rozemarijn, runderbouillon, selderijknol, tijm, ui, varkenswangen, wortel, zonnebloemolie, zwarte peper en zwarte peperkorrels

Soort:
vlees
Een recept uit Kim MacLean - Tajine

Diner / hoofdgerecht uit Tajine:

Fazant met gekruide zuurkool en kweepeer

Ingrediënten:
boter, citroensap, fazant, ganzenvet, gevogeltebouillon, jeneverbes, jonagold appel, kaneelstokje, karwijzaad, kristalsuiker, kruidnagel, kweepeer, laurierblad, peper, ui, witte wijn, zout, zuurkool en zuurkoolspek

Keuken:
Europees
Soort:
gevogelte / tajine
Een recept uit Alfons Schuhbeck - Alfons Schubeck - Meine Reise in die Welt der Gewürze

Diner / hoofdgerecht uit Alfons Schubeck - Meine Reise in die Welt der Gewürze:

Gebratenes Doradenfilet auf Bohnengemüse mit Sardellen-Kapernjoghurt / Gebakken goudbrasemfilet op bonen met ansjovis-kappertjesyoghurt

Ingrediënten:
ansjovis uit blik, boter, chilipoeder, citroenrasp, citroensap, dijonmosterd, dragon, gedroogd bonenkruid, gember, goudbrasemfilet, griekse yoghurt, groentebouillon, kappertjes, knoflook, laurier, natron, olijfolie, orientaalse groente- em soepkruiden, peper, peterselie, pimentkorrels, sinaasappelrasp, suiker, tomaat, ui, zout en zwarte oogbonen

Keuken:
Duits / Noord-Afrikaans / Orientaals
Soort:
vis
Een recept uit Sarit Packer en Itamar Srulovich - Honey & co

Recept uit Honey & co:

Gehaktballetjes met pittige zoetzure tomatensaus

Ingrediënten:
broodkruim, chilivlokken, citroensap, citroenschil, gerookt paprikapoeder, harissa, kaneel, kaneelstokje, knoflook, lamsgehakt, laurierblad, olijfolie, peer, rietsuiker, rundergehakt, tomatenpuree, ui, water, witte peper en zout

Keuken:
Midden-Oosten
Soort:
vlees
Een recept uit Inge Kappert - Culinaria Europese specialiteiten - deel I

Diner / hoofdgerecht uit Culinaria Europese specialiteiten - deel I:

Kalfslong en -hart - Salonbeuschel

Ingrediënten:
ansjovisfilet, augurk, boter, citroensap, kalfshart, kalfslong, kappertje, knoflook, laurierblad, marjolein, meel, mosterd, peperkorrel, slagroom, soepgroenten, suiker, ui, verse bladpeterselie, verse tijm, wijnazijn, witte peper, zout en zure room

Keuken:
Europees / Oostenrijks
Soort:
stoofgerecht / vlees / orgaanvlees
Een recept uit Isabel

Recept van De Hippe Vegetarier:

Getest: Mister Kitchen’s V-Burger kikkererwten-citroen

Ingrediënten:
brood, bulgur, burger, hamburgers, chiazaad, citroensap, curry, eieren, granen, groenten, ingelegde citroen, jam, kikkererwt, kikkererwten, knoflook, kruidenpasta, noten, paddenstoelen, palmolie, paneermeel, peterselie, peulvruchten, pindakaas, prei, sesamzaad, specerijen, suiker, tarwe, ui, vet, vlees, vleesvervanger, wortel, zaden en zeezout

Haal meer recepten op...