41 resultaten, verfijn met...

ingrediënt: azijnbasilicumbleekselderijbotercitroengehaktgroentegroentebouillonkorianderkruidenlauriermuntolieolijfoliepastapeperpeterseliepreisuikertijmtomaatuiwaterzonnebloemoliezout
Meld u gratis aan!

Zoek door uw kookboeken.

Hieronder ziet u wat voorbeelden van recepten uit willeurige kookboeken. Maar als u zich nu (gratis) aanmeldt op de website, kunt u uw eigen online boekenplank vullen met uw kookboeken en vindt u vervolgens recepten uit uw eigen kookboeken!

Een recept uit M. Villegas, Sarah Randell en C.L. Jones - De complete keuken van Frankrijk

Diner / hoofdgerecht uit De complete keuken van Frankrijk:

Gevulde groene kool

Ingrediënten:
aardappel, bleekselderij, boter, broodkruim, citroensap, doorregen spek, ei, halfdroge witte wijn, kippenbouillon, knoflook, peper, pijnboompitten, savooiekool, sjalot, tomaat, ui, varkensworst, verse gemengde kruiden, wortel en zout

Keuken:
Frans
Soort:
varkensvlees / groente
Een recept uit Monika Linton - Brindisa

Diner / hoofdgerecht uit Brindisa:

Lenteja Asunción - Asuns linzen met varkensvlees

Ingrediënten:
aardappel, adobo-marinade, bakchorizo, citroensap, groene paprika, knoflook, laurier, olijfolie, pardinalinzen, peterselie, prei, puylinzen, rozemarijn, tijm, tomatensofrito, ui, varkensribbetjes, wortel en zeezout

Keuken:
Spaans
Soort:
varkensvlees
Een recept uit Inge Kappert - Culinaria Europese specialiteiten - deel II

Diner / lunch / lunchgerecht / hoofdgerecht uit Culinaria Europese specialiteiten - deel II:

Vissoep - kakaviá

Ingrediënten:
aardappel, citroensap, knoflook, laurierblad, middellandse-zeevis, olijfolie, tomaat, ui, verse bladselderij, verse dille, verse peterselie, wortel, zout en zwarte peper

Keuken:
Europees / Grieks
Soort:
soep/bouillon / vis
Een recept uit Gerhard Witteveen en Hans Bakker - De smaak van Conclusion

Diner / hoofdgerecht uit De smaak van Conclusion:

Gemarineerde zeebaars

Ingrediënten:
aardappel, citroensap, grof zeezout, knoflook, komijnzaad, koriander, olijfolie, peper, peterselie, rode paprika, pikante paprikapoeder, tomaat, ui, wortel, zeebaars en zoete paprikapoeder

Keuken:
Hollands
Soort:
vis
Een recept uit Claudia Allemeersch - Thermomix Feest

Diner / voorgerecht uit Thermomix Feest:

Aardappelsalade met wortelcouscous en tomatenpistou

Ingrediënten:
aardappel, bieslook, boter, citroensap, forelfilet, griekse yoghurt, knoflook, koolzaadolie, laurier, lente ui, mayonaise, olijfolie, peper, peterselie, pijnboompitjes, sjalot, trostomaat, wortelen, zongedroogde tomaten en zout

Soort:
aardappelgerecht
Een recept uit Charles Maclean en Thug Kitchen - Thug kitchen

Recept uit Thug kitchen:

Minestrone Voor Kouwe Klauwen

Ingrediënten:
aardappel, basilicum, bladkool, bleekselderij, chilivlokken, citroensap, groene kool, groentebouillon, knoflook, korte pasta, laurier, olijfolie, peper, peterselie, raapje, rode wijnazijn, rozemarijn, tomaat in blik, ui, wortel, zout en zwarte linzen

Een recept uit Hugh Fearnley-Whittingstall, Simon Wheeler en Mariko Jesse - Veg!

Avondmaal uit Veg!:

Groentebiryani

Ingrediënten:
amandelschaafsel, basmatirijst, erwtjes, gember, kaneel, kardemompeulen, knoflook, komijnpoeder, komijnzaad, koriander, korianderpoeder, laurier, munt, rode chilipeper, rozijnen, saffraan, ui, vastkokende aardappels, wortel, citroensap, zeezout, zonnebloemolie en zwarte peper

Soort:
curry / rijst / vegetarisch
Een recept uit Hans Belterman - Indonesie

Bijgerecht uit Indonesie:

Gekruide groenten - sajoer lodeh

Ingrediënten:
aardappel, arachideolie, bloemkool, bouillon, broccoli, bruine basterdsuiker, citroensap, daoen salam, dunne kokosmelk, ebi, garnalen, goela djawa, haricots verts, jonge wortel, kemirienoten, knoflook, laos, peultjes, sambal oelek, sambal trassi, sperziebonen, ui en zout

Keuken:
Indonesisch
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / vegetarisch / groente
Een recept uit Arnold Van Huis, Henk Van Gurp, Marcel Dicke en Henk van Gurp - Het insectenkookboek

Diner / lunch / snack of tussendoortje / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti / hoofdgerecht uit Het insectenkookboek:

Hartige insectenschijven

Ingrediënten:
aardappel, bloem, boter, bruine basterdsuiker, chilisaus, citroensap, ei, gember, sla, knoflook, lente ui, limoensap, maïskorrels, meelwormen, oestersaus, paneermeel, rijstazijn, sesamolie, sjalot, vissaus, winterwortel, witte peper, zonnebloemolie en zout

Soort:
insecten
Een recept uit Thomas Keller, Ellen Vereijken, Jojo Keller en Bart Eijken - Bartje Boemboe

Recept uit Bartje Boemboe:

Rendang

Ingrediënten:
asem, bitter, citroensap, kokosnootvruchtvlees, groenten, juruk purut, kentjur, knoflook, kokos, komkommer, kool, limoen, lombok, olie, pasta, salamblaadjes, sjalotten, sperziebonen, spitskool, suiker, taugé, knoflook, trassi, wortel en zout

Keuken:
Indonesisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Basisrecept uit De dikke vegetariër:

Gepureerde tuinbonen: 10 toevoegingen

Ingrediënten:
aardappel, bladgroenten, bleekselderij, bloemkool, broccoli, citroensap, citroenschil, feta, knoflook, olijfolie, peper, sjalot, tomaat, tuinbonen, ui, kruiden, winterwortel en zout

Keuken:
Mediterraans
Soort:
peulvruchten / vegan / vegetarisch
Een recept uit Josita Hartanto - Vegan Genial

Diner / voorgerecht uit Vegan Genial:

Auberginesalat / Auberginesalade

Ingrediënten:
ahornsiroop, aubergine, citroensap, groene bonen, groente, guarpitmeel, knoflook, munt, olijfolie, peper, peterselie, pijnappelpitten, rode paprika, sinaasappelsap, sjalot, tijm, tomaten, witte balsamicoazijn en zout

Soort:
salade / vegan
Een recept uit Seppe Nobels - Een kookboek.

Diner / lunch / hoofdgerecht uit Een kookboek.:

Gestoofd witlof met kikkererwten en zoete ui

Ingrediënten:
boter, citroensap, dille, gekonfijte tomaat, groente, groentebouillon, kikkererwten, knoflook, koriander, olijfolie, peper, sjalotten, tijm, witlof, zoete ui in zoutkorst en zout

Keuken:
Belgisch
Soort:
vegetarisch
Een recept uit  - Gemüse!

Recept uit Gemüse! :

Couscous met garnalen en chermoula

Ingrediënten:
boter, citroensap, gemberpoeder, groente, groentebouillon, hele rietsuiker, knoflook, koriandergroen, lente-ui, munt, olijfolie, paprikapoeder edelsusz, peper, reuzengarnalen, rozijnen, soft abrikozen, wortel, wortelgroen en zout

Soort:
vegetarisch / couscous / schaal- en schelpdieren
Een recept uit Hans Belterman - Indonesie

Lunch / buffet / lunchgerecht uit Indonesie:

Eieren en tomaten in sojasaus - pindang telor dan tomat

Ingrediënten:
bruine basterdsuiker, citroensap, ei, gemberwortel, goela djawa, groente, ketjap benteng asin, knoflook, limoensap, margarine, sambal trassi, tomaat, ui, voorjaarsui, zonnebloemolie, zout en zoute indonesische sojasaus

Keuken:
Indonesisch / Balinees
Soort:
ei/omelet/frittata / vegetarisch
Een recept uit Marianne Breukers

Recept van Lovemyfood.nl:

Pesto boter

Ingrediënten:
citroen, citroensap, peterselie, koriander, gehakt, groente, knoflook, ongezouten roomboter, pesto en zout

Haal meer recepten op...