77 resultaten, verfijn met...

ingrediënt: bleekselderijbloemcitroensapcrème fraîcheeidooiergroentegroentebouillonknoflooklauriermelknootmuskaatnotenolijfoliepeperpeterseliepreisjalotslagroomtijmuivleeswaterzuivel
Meld u gratis aan!

Zoek door uw kookboeken.

Hieronder ziet u wat voorbeelden van recepten uit willeurige kookboeken. Maar als u zich nu (gratis) aanmeldt op de website, kunt u uw eigen online boekenplank vullen met uw kookboeken en vindt u vervolgens recepten uit uw eigen kookboeken!

Een recept uit  - Gevogelte Zo veelzijdig!

Recept uit Gevogelte Zo veelzijdig!:

Ganzenborstfilet met aardappel-tuinkerspuree en vlierbessensaus

Ingrediënten:
aardappelen, balsamicoazijn, boter, ganzenbotten, ganzenfond, gerookte ganzenborstfilets, jeneverbessen, komijnzaadjes, korianderzaadjes, kruidnagels, laurierbladeren, melk, nootmuskaat, olie, peper, peperkorrels, prei, rode wijn, room, rozemarijn, sausbinder, selderij, spitskool, suiker, tijm, tomatenpuree, tuinkers, uien, vlierbessen, vlierbessensap, witte wijn, wortelen en zout

Soort:
wild en gevogelte / gevogelte
Een recept uit Simone Beck, Louisette Bertholle, Julia Child, Sidonie Coryn en Paul Child - De kunst van het koken

Diner / hoofdgerecht uit De kunst van het koken:

Ragout de veau, printanier - Kalfsstoofschotel met worteltjes, uien, nieuwe aardappelen en groene erwtjes

Ingrediënten:
basilicum, beurre manié, bieslook, bloem, boter, bruine kalfsfond, champignons, crème fraîche, dragon, droge witte wijn, erwtjes, fond, kalfsstoofvlees, kippenbouillon, kippenfond, kleine witte uitjes, laurier, nieuwe aardappelen, olie, olijfolie, oregano, peper, peterselie, runderbouillon, slagroom, tomaten, ui, water, wortel en zout

Keuken:
Frans
Soort:
stoofgerecht / kalfsvlees / bouillon
Een recept uit Clara ten Houte de Lange, Anneke Ammerlaan en Annelene van Eijndhoven - Ingrediënten

Diner / voorgerecht uit Ingrediënten:

Gepureerde wortelsoep

Ingrediënten:
aardappel, boter, groentebouillon, peper, rijst, room, ui, verse bieslook, verse peterselie, wortel en zout

Keuken:
Europees
Soort:
soep/bouillon / vegetarisch
Een recept uit Ditte Isager en René Redzepi - Noma

Recept uit Noma:

Groentebedje

Ingrediënten:
aardappel, aardpeer, babypreitjes, bier, bloem, boter, fijn zout, hazelnootpoeder, knolselderij, mierikswortelsap, moutmeel, peterseliewortel, peterseliewortelblaadjes, radijsjes, room, suiker, water, wortelgroen en worteltjes

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / voorgerecht uit De dikke vegetariër:

Romige wortelsoep

Ingrediënten:
boter, groentebouillon, kruimige aardappel, peterselie, room, suiker, ui, wortel, zout, zure room en zwarte peper

Keuken:
Frans
Soort:
soep/bouillon / vegetarisch
Een recept uit Jamie Oliver, David Loftus en Sroop Sunar - Te gast bij Jamie

Lunch / snack of tussendoortje uit Te gast bij Jamie:

Vrolijke vispie

Ingrediënten:
aardappel, bleekselderij, boter, cheddar, citroen, engelse mosterd, gerookt dooregen spek, goudse kaas, laurier, nootmuskaat, peper, prei, rozemarijn, slagroom, visfilet, wortel en zout

Keuken:
Brits
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Jamie Oliver, David Loftus en Sroop Sunar - Te gast bij Jamie

Lunch / avondmaal uit Te gast bij Jamie:

Shepherd's pie vs milkman's pie

Ingrediënten:
aardappel, bloem, boter, cheddar, citroen, goudse kaas, john smith's, kalfsgehakt, kastanjechampignons, kippenbouillonblokje, kookroom, laurier, melk, olijfolie, tijm, ui, witte peper, wortel en zout

Keuken:
Brits
Soort:
vlees / ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis
Een recept uit Jane Grigson - Elseviers culinaire atlas

Diner / hoofdgerecht uit Elseviers culinaire atlas:

Poule au pot - Stoofpot van kip

Ingrediënten:
aardappel, armagnac, bayonneham, bleekselderij, boter, bouillon, broodkruim, cognac, doorregen spek, eidooier, kalfsvlees, kaneel, kip, kippenafsnijsel, kippenlever, knoflook, kool, koolraap, kruidnagel, nootmuskaat, peper, room, rundermergpijp, runderpoulet, ui, wortel en zout

Keuken:
Frans
Soort:
stoofgerecht / gevogelte
Een recept uit Gintare Marcel - L'Art de la table

Recept uit L'Art de la table:

Biefstuk met pepersaus

Ingrediënten:
aardappels, kippenbouillon, boter, olijfolie, room, rozemarijn, tijm, knoflook, uien, peper, witte wijn, wortels, zonnebloemolie, zout en zwarte peperkorrels

Keuken:
Frans
Een recept uit  - Oma's receptenboek

Diner / hoofdgerecht uit Oma's receptenboek:

Witte zalmfilets in romige saus

Ingrediënten:
aardappelpuree, bier, bloem, boter, groentebouillon, kruidnagel, laurierblad, mosselen, peper, prei, room, ui, verse peterselie, verse selderij, verse tijm, wortel, zalmfilet en zout

Keuken:
Hollands
Soort:
vis
Een recept uit  - De Zilveren Lepel

Diner / buffet / voorgerecht / italiaanse antipasti / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit De Zilveren Lepel:

Strudel uit de moestuin - strudel dell'orto

Ingrediënten:
aardappel, artisjokharten, asperges, bladerdeeg, bloem, boter, eierdooier, gele sperziebonen, knoflook, koffieroom, peper, verse doperwten, wortel en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
quiche / vegetarisch / groente
Een recept uit Arjen Woudenberg - The Last Waltz

Diner / hoofdgerecht uit The Last Waltz:

blanquette van konijn

Ingrediënten:
bleekselderij, bloem, boter, bouquet garni, charlotte aardappelen, eigeel, knoflook, konijn, kruidnagel, peper, prei, room, ui, verse gemengde kruiden, verse peterselie, wortel en zout

Keuken:
Frans
Soort:
stoofgerecht / wild
Een recept uit Lucrèce Wellekens en Patricia Pitisci - Wild en gevogelte

Diner / hoofdgerecht uit Wild en gevogelte:

Waterzooi op onze wijze

Ingrediënten:
bleekselderij, boter, braadkip, gevogelteglace, kervel, krielaardappelen, magere room, prei, rijstgriesmeel, slagroom, ui, wortel, zout en zwarte peper

Soort:
wild en gevogelte / gevogelte
Een recept uit  - Crumbles en gratins

Diner / hoofdgerecht uit Crumbles en gratins:

Hachis parmentier

Ingrediënten:
aardappel, boter, bouquet garni, grof zout, melk, olijfolie, peper, peperkorrel, peterselie, runderlappen, sjalot, slagroom, tomaat in blik, tomatenpuree, ui en wortel

Soort:
vlees / ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / crumble/gratin
Een recept uit Sacha de Boer en Jacob-Jan Boerma - Down to earth

Diner / lunch / voorgerecht / hoofdgerecht uit Down to earth:

Pakketje mul met groenten en kruiden

Ingrediënten:
aardappel, citroen, courgette, eidooier, fijn zeezout, knoflook, koffieroom, lavendel, mullen, olijfolie, rode poonfilets, roomboter, verse laurierbaadjes, verse rozemarijn, verse tijm, wortel en zeekraal

Soort:
ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / vis
Haal meer recepten op...