89 resultaten, verfijn met...

ingrediënt: bladpeterseliecayennepepercitroensapfruitgemalen komijngroentekaneelkikkererwtenknoflookkomijnkorianderpoederkorianderzaadolieolijfoliepaprikapeperpeterselietomaatuiwaterzeezoutzout
Meld u gratis aan!

Zoek door uw kookboeken.

Hieronder ziet u wat voorbeelden van recepten uit willeurige kookboeken. Maar als u zich nu (gratis) aanmeldt op de website, kunt u uw eigen online boekenplank vullen met uw kookboeken en vindt u vervolgens recepten uit uw eigen kookboeken!

Een recept uit Yotam Ottolenghi en Jonathan Lovekin - Plenty

Lunch / bijgerecht uit Plenty:

Okra met tomaten, citroen en koriander

Ingrediënten:
citroensap, fijne kristalsuiker, ingemaakte citroen, koriander, korianderzaad, mild paprikapoeder, munt, okra, olijfolie, peterselieblad, rode chilipeper, rode paprika, tomaat, ui, water, zout en zwarte olijven

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Sabine Koning

Recept van Oh my foodness:

Vistaco’s met rode yoghurtsaus

Ingrediënten:
avocado, cayennepeper, citroen, kabeljauwfilet, knoflook, komijnpoeder, koriander, paprikapoeder, peper en zout, rode ui, tomaat, tortillawraps, verse peterselie en volle yoghurt

Een recept uit Isabel

Recept van De Hippe Vegetarier:

Hoe maak je rode zuurkool?

Ingrediënten:
augurk, bier, chocolade, citroenen, dille, fruit, groente, groenten, kimchi, komijn, kool, kruiden, olijven, rode kool, salami, sojasaus, specerijen, tabasco, water, wijn, witte kool, zout, zuurkool en zwarte peper

Een recept uit J. Goldstein - De Middellandse Zee, een culinaire reis

Diner / hoofdgerecht uit De Middellandse Zee, een culinaire reis:

Kip met citroen en olijven - djej m'chermel

Ingrediënten:
citroensap, geelwortel, gemalen komijn, gemberpoeder, groene olijven, ingemaakte citroen, kip, kippenlever, knoflook, olijfolie, paprikapoeder, saffraandraadjes, ui, verse koriander, verse peterselie, versgemalen zwarte peper, water en zout

Keuken:
Mediterraans / Marokkaans / Noord-Afrikaans
Soort:
stoofgerecht / gevogelte
Een recept uit Isabel

Recept van De Hippe Vegetarier:

Getest: Mister Kitchen’s V-Burger kikkererwten-citroen

Ingrediënten:
brood, bulgur, burger, hamburgers, chiazaad, citroensap, curry, eieren, granen, groenten, ingelegde citroen, jam, kikkererwt, kikkererwten, knoflook, kruidenpasta, noten, paddenstoelen, palmolie, paneermeel, peterselie, peulvruchten, pindakaas, prei, sesamzaad, specerijen, suiker, tarwe, ui, vet, vlees, vleesvervanger, wortel, zaden en zeezout

Een recept uit Yvette van Boven en Oof Verschuren - Home made

Lunch / snack of tussendoortje uit Home made:

Arabische lamsburger

Ingrediënten:
bulghur, citroen, kaneel, knoflook, koriander, lamsgehakt, paprikapoeder, peper, pijnboompitten, piment, pitabroodje, sla, toomeh, ui en zout

Soort:
vlees
Een recept uit Jamie Oliver - Jamie's comfort food

Diner / avondmaal / hoofdgerecht uit Jamie's comfort food:

Chicken tikka masala

Ingrediënten:
amandel, citroen, garam masala, gember, gemberwortel, kip, kippenbouillon, knoflook, kokosmelk, komijn, koriander, kruidenagel, kurkuma, olijfolie, paprikapoeder, spaanse peper, tomaat in blik, ui en yoghurt

Keuken:
Indiaas
Soort:
curry / gevogelte
Een recept uit Jamie Oliver - Jamie's comfort food

Diner / buffet / avondmaal / hoofdgerecht uit Jamie's comfort food:

Kipshoarma

Ingrediënten:
citroen, kaneel, kardemom, kardemompeulen, kippendijen, knoflook, komijnzaad, korianderzaad, laurier, laurierblaadje, olijfolie, paprika, paprikapoeder, piment, pindakaas, tomaat, ui, venkelzaad en yoghurt

Keuken:
Midden-Oosten
Soort:
gevogelte
Een recept uit Dan Lepard en Tony Kitous - Comptoir Libanais

Diner / lunch / hoofdgerecht uit Comptoir Libanais:

Gekruide VIS uit de oven

Ingrediënten:
bladpeterselie, citroen, zout, gehakt, gemalen komijn, gemalen koriander, koriander, marinade, olijfolie, paprika's, pepertjes, pijnboompitten, knoflook, uien, visfilet, walnoten en zout

Keuken:
Libanees
Soort:
stoofgerecht / ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis
Een recept uit Wim de Jong en Frank van Dijl - Stadskookboek Rotterdam

Recept uit Stadskookboek Rotterdam:

Daksalade

Ingrediënten:
amandelen, boekweit, bosuitjes, citroen, doperwten, groene asperges, groenten, komkommer, koriander, munt, rode ui, sesamolie, shiitake, sla, snijbiet, sperziebonen, tahin, tamari, veldsla, water, wortel, zeewier en zout

Een recept uit Yotam Ottolenghi en Ramael Scully - Nopi

Diner / voorgerecht uit Nopi:

Knolselderijpuree met pittige bloemkool en kwarteleitjes

Ingrediënten:
bloemkool, bruine amandelen, citroensap, gemalen komijn, gemalen koriander, groentebouillon, grof zeezout, ingemaakte citroenschil, knoflook, kwarteleitjes, laurier, mild gerookt paprikapoeder, olijfolie, peterselie, ras el hanout, selderijknol, tahinpasta, ui en zwarte peper

Soort:
vegetarisch / groente
Een recept uit Sarit Packer en Itamar Srulovich - Honey & co

Diner / hoofdgerecht uit Honey & co:

Pompoenstoofpot met dumplings

Ingrediënten:
bleekselderij, cayennepeper, ei, flespompoen, gedroogde perzische citroen, gemalen koriander, gemalen kurkuma, gerookt paprikapoeder, kaneel, knoflook, koolzuurhoudend water, korianderzaad, matsemeel, olijfolie, plantaardige olie, tomaat, ui, venkelzaad, water, wortel, zout en zwarte peper

Keuken:
Midden-Oosten
Soort:
stoofgerecht / vegetarisch
Een recept uit Valli Little - Delicious. Het kookboek!

Diner / hoofdgerecht uit Delicious. Het kookboek!:

Marokkaanse pasta

Ingrediënten:
citroen, feta, geelwortelpoeder, groentebouillon, kaneel, kikkererwten, kippenbouillon, knoflook, komijnzaad, korianderblaadjes, munt, olijfolie, orecchiette, paprikapoeder, penne, peterselie, pijnboompitjes, sumak, tomatenblokjes uit blik en ui

Keuken:
Marokkaans
Soort:
pasta/noodles
Een recept uit Nigella Lawson - Hoe te eten

Diner / lunch / buffet / avondmaal / hoofdgerecht uit Hoe te eten:

Groentecurry in groentesaus

Ingrediënten:
bleekselderij, bloemkool, bouillon, cayennepeper, champignon, citroen, courgette, gemalen kardemom, gemalen komijn, gemalen korianderzaad, gemalen piment, gemberpoeder, knoflook, paprika, paprikapoeder, pastinaak, snijboon, ui, venkelknol, witte raap en wortel

Soort:
curry / vegetarisch
Een recept uit Thomas Keller, Ellen Vereijken, Jojo Keller en Bart Eijken - Bartje Boemboe

Recept uit Bartje Boemboe:

Sayur Lodeh

Ingrediënten:
asem, djahé, fruit, garnalenpasta, spitskool, groenten, gula djawa, juruk purut, kemirinootjes, ketjap, ketjap manis, korianderpoeder, knoflook, kool, kunyit, laos, lombok, lomboks, olie, pasta, peper, petehbonen, rawits, rode lombok, runderlappen, rundvlees, salamblaadjes, santen, sereh, sjalotten, sperziebonen, spitskool, taugé, tempeh, knoflook, tomaten, trassi, vlees, water, wijn, zout en zwarte peper

Keuken:
Indonesisch
Een recept uit Thomas Keller, Ellen Vereijken, Jojo Keller en Bart Eijken - Bartje Boemboe

Recept uit Bartje Boemboe:

Atjar Tjampoer

Ingrediënten:
azijn, bloemkool, djahé, djinten, fruit, kokosnootvruchtvlees, groente, groenten, gula djawa, haricots verts, juruk purut, kemirinootjes, korianderpoeder, knoflook, kokos, komkommer, kool, kunyit, laos, lombok, olie, pinda’s, rode lombok, salamblaadje, sereh, sjalot, sjalotten, knoflook, trassi, witte kool, wortel, zout, 
zout en peper en zwarte peper

Keuken:
Indonesisch
Een recept uit Thomas Keller, Ellen Vereijken, Jojo Keller en Bart Eijken - Bartje Boemboe

Recept uit Bartje Boemboe:

Bami Goreng

Ingrediënten:
citroen, citroensap, djahé, gemberpoeder, djinten, fruit, groenten, ketjap, ketjap asin, ketjap manis, korianderpoeder, kip, kippendijen, knoflook, kool, kruidnagel, kruidnagelpoeder, laos, lombok, olie, prei, rode ui, selderij, sereh, sesamolie, sjalot, sjalotten, knoflook, uien, water, wijn, winterwortel, witte kool, zout en 
zout en peper

Keuken:
Indonesisch
Een recept uit Mascha Lammes - Wereldbroodjes

Lunch / avondmaal uit Wereldbroodjes:

Falafel

Ingrediënten:
koriander, peterselie, cayennepeper, citroen, frituurolie, gedroogde kikkererwten, groenten, komijnpoeder, komkommer, korianderpoeder, kurkuma, lente-uitjes, pitabroodjes, tahin, bakpoeder en tomaten

Keuken:
Midden-Oosten
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Jenny Linford en Ryland Peters & Small - Tomaten

Recept uit Tomaten:

Tomatensalsa’s

Ingrediënten:
appel, balsamicoazijn, citroen, dragonblaadjes, extra vergine olijfolie, koriander, limoen, maïskolf, mango, paprikapoeder, rode chilipepers, rode ui, knoflook, tomaat, tomaten, versgemalen zwarte peper, vlees, wittewijnazijn en 
zout en peper

Soort:
saus/dressing/jus / vegetarisch
Een recept uit J. Gosney en Rick Stein - Mediterrane Odyssee

Recept uit Mediterrane Odyssee:

Tagra met sardines

Ingrediënten:
aardappel, citroen, gedroogde rode chilipeper, gemalen komijn, groene paprika, knoflook, koriander, olijfolie, oregano, paprikapoeder, sardines, tomaat, ui en vleestomaat

Keuken:
Marokkaans
Soort:
ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis
Haal meer recepten op...