51 resultaten, verfijn met...

ingrediënt: azijnbloemboterbruine suikerfijne kristalsuikergrof zeezoutknoflooklaurierlaurierbladolijfolieparmezaanse kaaspeperpeterselierode wijnrozemarijnselderijsjalotslagroomtomatenpureeuivleeswaterwortelzeezoutzout
Meld u gratis aan!

Zoek door uw kookboeken.

Hieronder ziet u wat voorbeelden van recepten uit willeurige kookboeken. Maar als u zich nu (gratis) aanmeldt op de website, kunt u uw eigen online boekenplank vullen met uw kookboeken en vindt u vervolgens recepten uit uw eigen kookboeken!

Een recept uit Gintare Marcel - L'Art de la table

Recept uit L'Art de la table:

In bier gestoofde kip

Ingrediënten:
aardappels, bruine suiker, dijonmosterd, donker bier, gehakt, kippenpoten, laurierblad, olijfolie, runderbouillon, spek, rozemarijn, tijm, uien, verse rozemarijn, peper en zout

Keuken:
Frans
Een recept uit Yvette van Boven en Oof Verschuren - Home made

Diner / lunch / hoofdgerecht uit Home made:

Spareribs

Ingrediënten:
bruine basterdsuiker, gember, kikkoman sojasaus, knoflook, limoen, olie, peper, spareribs en tijm

Soort:
vlees / roken / barbecue/grill
Een recept uit Dirk Koppes en Remko Kraaijeveld - The big green egg book

Recept uit The big green egg book:

Eendenlever en gerookt buikspek met knolselderijcrème pastinaakchips en siroop van dennentoppen

Ingrediënten:
basilicum, boter, bruine basterdsuiker, buikspek, eendenlever, jeneverbes, knoflook, knolselderij, laurier, melk, mini bospeen, mini pattison, pastinaak, peper, room, rozemarijn, scheuten van jonge dennetoppen, tijm, water, witte basterdsuiker, zeezout, zout en zwarte peperkorrels

Soort:
ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / barbecue/grill / wild / gevogelte
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Ramael Scully - Nopi

Diner / voorgerecht / hoofdgerecht uit Nopi:

Gesmoorde varkenswangen en knolselderijsalade met berberisbessen

Ingrediënten:
bleekselderij, boter, citroensap, fijne kristalsuiker, gedroogde berberisbessen, grof zeezout, knoflook, laurier, madera, olijfolie, peterselie, port, prei, rode wijn, rozemarijn, runderbouillon, selderijknol, tijm, ui, varkenswangen, wortel, zonnebloemolie, zwarte peper en zwarte peperkorrels

Soort:
vlees
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Ramael Scully - Nopi

Diner / hoofdgerecht uit Nopi:

Kippenlevers met rode wijn, rookspek en kersen

Ingrediënten:
boter, fijne kristalsuiker, grof zeezout, kersen, kippenlevertjes, knoflook, laurier, olijfolie, peterselie, radicchio, rode ui, rode wijn, rode wijnazijn, rookspek, runderbouillon, tijm, volle melk, zwarte peper en zwarte peperkorrels

Soort:
gevogelte
Een recept uit Natacha Arnoult, M. Belin, S. Giacobetti en N. le Foll - Vis en schaaldieren

Recept uit Vis en schaaldieren:

Corsicaanse mosselen

Ingrediënten:
basilicum, coppa, fijne tafelsuiker, knoflook, mosselen, olijfolie, peper, rozemarijn, tijm, tomaat en zout

Keuken:
Frans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Natacha Arnoult, M. Belin, S. Giacobetti en N. le Foll - Vis en schaaldieren

Recept uit Vis en schaaldieren:

Corsicaanse mosselen

Ingrediënten:
basilicum, coppa, fijne tafelsuiker, knoflook, mosselen, olijfolie, peper, rozemarijn, tijm, tomaat en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Arjen Woudenberg - The Last Waltz

Diner / hoofdgerecht uit The Last Waltz:

Gebraden konijn met tuinbonen

Ingrediënten:
azijn, bleekselderij, boter, gekonfijte tomaten, gerookt buikspek, jeneverbes, kippenbouillon, knoflook, konijn, kropsla, marjolein, olijfolie, peper, prei, rode wijn, sjalot, suiker, tijm, tomatenpuree, tuinbonen, ui, water, wortel, zout en zwarte olijven

Keuken:
Europees
Soort:
stoofgerecht / wild
Een recept uit Mirjam Bakker-van Dam - Belgie

Diner / hoofdgerecht uit Belgie:

Hazenpeper

Ingrediënten:
boter, gevogeltefond, hazenbout, jenever, knoflook, laurierblad, mager spek, peper, sjalot, suiker, trappistenbier, ui, verse tijm en zout

Keuken:
Belgisch
Soort:
stoofgerecht / wild
Een recept uit  - Oma's receptenboek

Diner / hoofdgerecht uit Oma's receptenboek:

Gesmoord rundvlees

Ingrediënten:
bier, blanke jus, bonenkruid, boter, cassonade, charolais, kaas, kalfsbeentje, kaneel, knoflook, kruidenbuiltje, kruidnagel, laurier, majoraan, peper, peterselie, room, schouderham, selderij, tijm, tomatenpuree, tomatensaus, ui, vetspek, wortel en zout

Keuken:
Hollands
Soort:
stoofgerecht / vlees
Een recept uit Gilles Pudlowski - Frankrijk koken en reizen

Diner / hoofdgerecht uit Frankrijk koken en reizen:

Boekweitpudding met vlees en groenten - kig-ha-farz

Ingrediënten:
basterdsuiker, bleekselderij, boekweitmeel, boter, bouquet garni, buikspek, crème fraîche, ei, groene kool, grof zeezout, klapstuk, korianderzaad, kruidnagel, laurierblad, meiknol, melk, peper, peperkorrel, prei, rozijnen, runderappel, runderstoofvlees, slagroom, sukadestuk, ui, verse peterselie, verse selderij, verse tijm, wortel en zout

Keuken:
Frans
Soort:
stoofgerecht / vlees / groente
Een recept uit Gilles Pudlowski - Frankrijk koken en reizen

Diner / hoofdgerecht uit Frankrijk koken en reizen:

Kip in wijn - coq au vin

Ingrediënten:
bloem, boter, bouquet garni, champignon, cognac, croutons, kip, knoflook, laurierblad, nootmuskaat, ontbijtspek, peper, plantaardige olie, rode bourgogne, suiker, verse peterselie, verse rozemarijn, verse tijm, zilveruitjes en zout

Keuken:
Frans
Soort:
stoofgerecht / gevogelte
Een recept uit S. Franco en W. Lingwood - Pasta

Diner / lunch / voorgerecht / avondmaal uit Pasta:

Pancetta- en kippenvleesgehaktballetjes

Ingrediënten:
conchiglie, gedroogde pasta, gnocchi, kipgehakt, knoflook, lente-ui, olijfolie, pancetta, parmezaanse kaas, pruimtomaten in blik, rode chilipeper, rode wijn, suiker, tijm, zout en zwarte peper

Keuken:
Italiaans
Soort:
vlees / gevogelte
Een recept uit  - Gevogelte Zo veelzijdig!

Recept uit Gevogelte Zo veelzijdig!:

Cassoulet met ganzenbouten

Ingrediënten:
buikspek, cannellinibonen, doorregen spek, ganzenbout, ganzenvet, tomaat, paneermeel, peper, poolse worst, rozemarijn, selderij, suiker, tijm, uien, wortelen en zout

Soort:
wild en gevogelte / gevogelte
Een recept uit Simone Beck, Louisette Bertholle, Julia Child, Sidonie Coryn en Paul Child - De kunst van het koken

Diner / hoofdgerecht uit De kunst van het koken:

Gesmoorde en gevulde runderrolletjes à la Flamande

Ingrediënten:
arrowroot, azijn, bacon, bloem, boter, bruine suiker, fond, knoflook, laurier, mager kalfsgehakt, mager rundvlees, mager varkensgehakt, maïzena, olie, peper, peterselie, pils, reuzel, runderbouillon, spek, tijm, ui, varkensspek, witte wijn, wortel en zout

Keuken:
Frans
Soort:
rundvlees
Een recept uit KAV Practische School - Koken voor elke dag

Recept uit Koken voor elke dag:

Gemarineerde kip met champignons

Ingrediënten:
champignons, jeneverbes, kip, kippenbouillon, knoflook, laurier, peper, peterselie, rode wijn, selderij, spek, suiker, tijm, vetstof, wortel, zilveruitjes, zout en zwarte peperkorrels

Soort:
wild en gevogelte / gevogelte
Haal meer recepten op...