43 resultaten, verfijn met...

ingrediënt: bleekselderijboterbouilloncitroencitroensapdragondroge witte wijneidooierkervelknoflooklente-uimelkolijfolieparmezaanse kaaspeperpeterseliepreiroomsherrysjalotuivisfondwitte bordeauxzout
Meld u gratis aan!

Zoek door uw kookboeken.

Hieronder ziet u wat voorbeelden van recepten uit willeurige kookboeken. Maar als u zich nu (gratis) aanmeldt op de website, kunt u uw eigen online boekenplank vullen met uw kookboeken en vindt u vervolgens recepten uit uw eigen kookboeken!

Een recept uit  - Oma's receptenboek

Diner / voorgerecht uit Oma's receptenboek:

Witte ragoutsoep

Ingrediënten:
bloem, boter, bouillon, champignons uit pot, citroensap, eidooier, gehakt, kalfsgehakt, room, schenkelvlees en witte wijn

Keuken:
Hollands
Soort:
vlees / soep/bouillon
Een recept uit  - De Oosterschelde kreeft

Diner / lunch / voorgerecht / hoofdgerecht uit De Oosterschelde kreeft:

bisque op zijn Frans

Ingrediënten:
basilicum, bleekselderij, bloem, boter, cayennepeper, cognac, croutons, dragon, droge witte wijn, karkas van kreeft, kervel, knoflook, kreeftenboter, kreeftensaus, kreeftenschalen, kreeftenvlees, laurier, olijfolie, peper, peterselie, rijst, room, runderbouillon, slagroom, stokbrood, tomaat, ui, visbouillon, wortel en zout

Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / soep/bouillon
Een recept uit  - 3 - Topkoks voor thuiskoks

Diner / voorgerecht uit 3 - Topkoks voor thuiskoks:

Sweet basil's clam chowder

Ingrediënten:
aardappel, basilicum, bloem, boter, knoflook, mais, mosselen, olijfolie, selderij, slagroom, spaanse ui, spek, tijm, venusschelp, visbouillon en witte wijn

Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / soep/bouillon
Een recept uit Erik van Loo - Soepen

Recept uit Soepen:

Ragout van mosselen met saffraan

Ingrediënten:
arachideolie, bladerdeeg, bladselderij, bloem, boter, courgette, crème fraîche, dragon, kervel, knolselderij, laurier, mosselen, peterselie, prei, rozemarijn, saffraan, selderij, slagroom, tijm, ui, visbouillon, witte wijn en wortel

Soort:
saus/dressing/jus
Een recept uit Rianne Buis - AH eetboekenreeks 1 - Vis

Diner / hoofdgerecht uit AH eetboekenreeks 1 - Vis:

Mosselsoep

Ingrediënten:
bloem, boter, droge witte wijn, knoflook, laurierblad, mosselen, peper, prei, sjalot, slagroom, soepgroenten, spinazie, visbouillontabletten, winterwortel, zout en zwarte peperkorrels

Keuken:
Hollands
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / soep/bouillon
Een recept uit  - Oma's receptenboek

Diner / voorgerecht uit Oma's receptenboek:

Fijne champignonsoep

Ingrediënten:
bloem, boter, bouillon, champignon, citroensap, eidooier, room en witte wijn

Keuken:
Hollands
Soort:
vlees / soep/bouillon / vegetarisch
Een recept uit Clara ten Houte de Lange, Anneke Ammerlaan en Annelene van Eijndhoven - Ingrediënten

Diner / voorgerecht uit Ingrediënten:

Mosselsoep

Ingrediënten:
bloem, boter, mosselen, ontbijtspek, peper, prei, slagroom, visbouillon, witte wijn, zaanse mosterd en zout

Keuken:
Hollands
Soort:
soep/bouillon / schaal- en schelpdieren
Een recept uit Annette van Ruitenburg, Ruth de Ruwe, Rene Zanderink en Elsje Bruijnesteijn - Liever lokaal

Lunch uit Liever lokaal:

Broodjes gevuld met garnalenragout

Ingrediënten:
bloem, boter, droge witte wijn, eidooier, garnalen, groentebouillon, kadetjes, luxebroodjes, nootmuskaat, puntjes, slagroom, visbouillon, worcestersaus, wortelpeterselieloof en zout

Keuken:
Hollands
Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit  - Koken voor twee

Diner / hoofdgerecht uit Koken voor twee:

Heilbot in saffraansaus

Ingrediënten:
bloem, boter, bouillon, citroensap, dragon, heilbotmoot, peper, room, saffraandraadjes, sherry, strooiaroma, tomaat, witte wijn en zout

Soort:
vis
Een recept uit  - Koken voor twee

Diner / hoofdgerecht uit Koken voor twee:

Gevulde visrolletjes

Ingrediënten:
bloem, boter, bouillon, cantharel, meerforelfilet, room, sjalot, tongfilet, verse dille, verse peterselie, visfilet en witte wijn

Soort:
stoofgerecht / vis
Een recept uit Anne Cazor, Marion Guillemard en Julien Attard - Toprecepten voor de sifon

Diner / voorgerecht / hoofdgerecht uit Toprecepten voor de sifon:

Lichte bisque met noedels

Ingrediënten:
agar-agar, bleekselderij, bloem, cognac, gelatineblaadjes, kreeft, olijfolie, peterselie, slagroom, tijm, tomatenpuree, udonnoedels, ui, visfumet, witte wijn en wortel

Soort:
schuim/mousse/gelei / pasta/noodles
Een recept uit Simone Beck, Louisette Bertholle, Julia Child, Sidonie Coryn en Paul Child - De kunst van het koken

Recept uit De kunst van het koken:

Crèmevulling met wild

Ingrediënten:
bloem, boter, champignonvocht, dragon, droge witte wijn, eidooier, gedroogde dragon, gedroogde oregano, gruyère, kervel, lente-ui, madeira, melk, peper, sherry, sjalot, slagroom, visfond, wild en zout

Keuken:
Frans
Soort:
wild
Een recept uit Cecile Thijssen - Gerookte lekkernijen

Diner / voorgerecht uit Gerookte lekkernijen:

Garnalensoufflé

Ingrediënten:
bloem, boter, droge sherry, ei, gerookte garnalen, paprikapoeder, peper, room, visbouillon, witte wijn en zout

Soort:
soufflé
Haal meer recepten op...